Rządy PiS
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Rządy PiS
http://wyborcza.pl/1,75398,20535618,zab ... l#BoxGWImg
Wiem Wyborcza.
Jakieś logiczne wyjaśnienie ?
Ktoś zna szczegóły, które pozwoliłby zrozumieć tą decyzję ?
Wiem Wyborcza.
Jakieś logiczne wyjaśnienie ?
Ktoś zna szczegóły, które pozwoliłby zrozumieć tą decyzję ?
To są służby więc żadne media nigdy nie przedstawią prawdziwego przebiegu wypadków, wszystkich zależności, decyzji itd.
A o Wyborczej to już nawet nie wspominając. Z ciekawości sprawdziłem wczorajszy wynik siatkarzy - ku mojemu zdumieniu GW nic nie zafałszowała!!!
Dobra zmiana ???

A o Wyborczej to już nawet nie wspominając. Z ciekawości sprawdziłem wczorajszy wynik siatkarzy - ku mojemu zdumieniu GW nic nie zafałszowała!!!

"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Wciąż liczę, że tacy jak Ty kiedyś przejrzą na oczyTheeck pisze:Z ciekawości sprawdziłem wczorajszy wynik siatkarzy - ku mojemu zdumieniu GW nic nie zafałszowała!!!Dobra zmiana ???
![]()

Oby nie było już za późno

Szczyt NATO się skończył, papież wyjechał, czas na roast Rzeplińskiego!
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
- Razorblade
- Mr. Kroper
Na razie nie wiecej niz byloby bez przesuniecia pieniedzy z OFE do ZUSJutsimitsu pisze:http://www.pb.pl/4620316,41183,minister ... wy-deficyt
Ciekawe ile wyjdzie w praktyce.

- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
To tylko oficjalnie. Czekam, aż powiedzą o jedną cyfrę więcej 

- Counterman
- Waniaaa!
No debile, co poradzić.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
-
- sraczkowaty
http://www.rp.pl/Rzad-PiS/160909177-Now ... .html#ap-1
Że nawet mu się licencjatu na prywatnej uczelni nie chciało zrobić
Że nawet mu się licencjatu na prywatnej uczelni nie chciało zrobić
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Trzeba się jakoś wyksztalciuchow pozbyć
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
nie licencjat, lecz chęć szczera!

You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024

Dla mnie koleś mógłby mieć skończone 3 klasy podstawówki jakby miał np. 45 lat z tego 15 w wojsku na poważnych stanowiskach. Gdyby miał licencjat z filologii polskiej albo magistra z filozofii to nagle byłby bardziej sensownym kandydatem niż teraz?
Fajnie, że nikt nie wspomina, że taki wymóg, jaki został usunięty, wciąż jest w ustawie. A ustawy nie zmieniono. Ale chuj tam z prawem. Jest sprawiedliwość. Misiu to skarb a nie aptekarz. A jak trzeba, to nawet mu stronę w Wikipedii zmienią.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
dla mnie też. Ale nie ma.SithFrog pisze:Dla mnie koleś mógłby mieć skończone 3 klasy podstawówki jakby miał np. 45 lat z tego 15 w wojsku na poważnych stanowiskach.

#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024

- LLothar
- A u nas w Norwegii
Fakt, że wymagania są zbyt niskie to nie powód żeby je jeszcze obniżać.SithFrog pisze:Dla mnie koleś mógłby mieć skończone 3 klasy podstawówki jakby miał np. 45 lat z tego 15 w wojsku na poważnych stanowiskach. Gdyby miał licencjat z filologii polskiej albo magistra z filozofii to nagle byłby bardziej sensownym kandydatem niż teraz?
Ależ właśnie o tym mówię! Wymaganie wyższego wykształcenia to taki pusty frazes, a nie żadne wymaganie. Sam sobie odpowiedz na moje wcześniejsze pytanie - czy jakby miał magistra z entomologii to uznałbyś, że jest lepszym kandydatem niż obecnie? Czy byłby tak samo chujowym jak teraz?LLothar pisze:Fakt, że wymagania są zbyt niskie to nie powód żeby je jeszcze obniżać.SithFrog pisze:Dla mnie koleś mógłby mieć skończone 3 klasy podstawówki jakby miał np. 45 lat z tego 15 w wojsku na poważnych stanowiskach. Gdyby miał licencjat z filologii polskiej albo magistra z filozofii to nagle byłby bardziej sensownym kandydatem niż teraz?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No ja wiem wszystko i sie z wszystkim zgadzamSithFrog pisze:Ależ właśnie o tym mówię! Wymaganie wyższego wykształcenia to taki pusty frazes, a nie żadne wymaganie. Sam sobie odpowiedz na moje wcześniejsze pytanie - czy jakby miał magistra z entomologii to uznałbyś, że jest lepszym kandydatem niż obecnie? Czy byłby tak samo chujowym jak teraz?LLothar pisze:Fakt, że wymagania są zbyt niskie to nie powód żeby je jeszcze obniżać.SithFrog pisze:Dla mnie koleś mógłby mieć skończone 3 klasy podstawówki jakby miał np. 45 lat z tego 15 w wojsku na poważnych stanowiskach. Gdyby miał licencjat z filologii polskiej albo magistra z filozofii to nagle byłby bardziej sensownym kandydatem niż teraz?

Wkurza mnie to, bo przesuwa ciężar dyskusji. Nie ma wyższego! Nie ma wyższego, ludzie!!!LLothar pisze:No ja wiem wszystko i sie z wszystkim zgadzam
Koleś zaraz zrobi jakiś szybki licencjacik i wybije ten argument. Wtedy głupio będzie wyglądało: hej, ale jeszcze są inne wymagania!
Chłopak nie nadaje się na to stanowisko pod każdym możliwym względem i wyolbrzymianie tylko jednego minusa to kiepska strategia

- LLothar
- A u nas w Norwegii
Wiesz, to jest tak, ze wymog jest banalny, i nawet tego banału nie spełnia, ale rozumiem.SithFrog pisze:Wkurza mnie to, bo przesuwa ciężar dyskusji. Nie ma wyższego! Nie ma wyższego, ludzie!!!LLothar pisze:No ja wiem wszystko i sie z wszystkim zgadzam
Koleś zaraz zrobi jakiś szybki licencjacik i wybije ten argument. Wtedy głupio będzie wyglądało: hej, ale jeszcze są inne wymagania!
Chłopak nie nadaje się na to stanowisko pod każdym możliwym względem i wyolbrzymianie tylko jednego minusa to kiepska strategia

#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024

- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Macierewicz musi mieć niesamowicie mocną pozycję, skoro Jarek to ciągle toleruje. W ogóle wydaje mi się, że Kaczyński nie bardzo już wie, co się w jego otoczeniu dzieje. Sam skupił się na wałkowaniu Smoleńska, a reszta się rozpasała. To dobrze, bo szybciej się ten cały PiS rozleci ale jeszcze parę lat temu ten cały Misiewicz wyleciałby z hukiem po pierwszej takiej informacji. Kaczyński zawsze był bardzo uczulony na sprawy afer finansowych.
Z jednej strony się cieszę, że tak szybko wypływają na światło dzienne informacje potwierdzające, że PiS absolutnie niczym nie różni się od poprzednich szmaciarzy przy korycie, ale z drugiej trochę mi smutno, bo mimo wszystko naiwnie liczyłem, że akurat w tym temacie Jarek zadba o to, żeby poszło ku lepszemu.
Z jednej strony się cieszę, że tak szybko wypływają na światło dzienne informacje potwierdzające, że PiS absolutnie niczym nie różni się od poprzednich szmaciarzy przy korycie, ale z drugiej trochę mi smutno, bo mimo wszystko naiwnie liczyłem, że akurat w tym temacie Jarek zadba o to, żeby poszło ku lepszemu.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
No. Mi też trochę smutno. A jak dodać do tego rozpanoszoną ideę etatyzmu wspieraną oficjalnie przez Morawieckiego (do śmierci nie zrozumiem, jak inteligentni skądinąd ludzie mogą wierzyć w te etatystyczne mrzonki), to już nawet bardziej niż trochęCrowley pisze:PiS absolutnie niczym nie różni się od poprzednich szmaciarzy przy korycie, ale z drugiej trochę mi smutno, bo mimo wszystko naiwnie liczyłem, że akurat w tym temacie Jarek zadba o to, żeby poszło ku lepszemu.

"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville

Ależ zaskoczenie.....
http://businessinsider.com.pl/polityka/ ... aign=fb_bi
Piękna sprawa. Teraz stawiam, że "środowiska prawnicze/sędziowskie" się oburzą, że to kretynizm, więc okaże się, że to główni hamulcowi dobrej zmiany. I będzie dalej można rozpieprzać.
Piękna sprawa. Teraz stawiam, że "środowiska prawnicze/sędziowskie" się oburzą, że to kretynizm, więc okaże się, że to główni hamulcowi dobrej zmiany. I będzie dalej można rozpieprzać.

#sgk 4 life.
Można by dać jednolity VAT na wszystko (np. 15%) i uprościć rozliczanie, żeby nie dało się (albo było nieopłacalnie trudno) kombinować, ale nie. Lepiej dać 25 lat. Może od razu krzesło elektryczne? Po co się ograniczać.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ktoś pół żartem trafnie skomentował, że bardziej będzie się "opłacało" zabić kontrolera, niż dać mu złożyć raport, bo za zabójstwo w afekcie jest maksymalnie 10 lat.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Zawsze jak widzę, że RAZ to mam odruch wymiotny, ale o dziwo tutaj się generalnie zgadzam. Chociaż nie byłby sobą, gdyby przy okazji nie rzucił pogradliwych uwag tu i tam... cóż.
Trudno mu się dziwić. On tłumaczy najprościej jak się da, no jak krowie na miedzy tłumaczy dlaczego coś tak, albo siak, a lemingi i tak dalej swoje. 
To jak się tu, panie, nie irytować i jak się tu, panie, powstrzymywać ?

może by tak jakiś komentarz, panie Jarku?SithFrog pisze:http://fakty.interia.pl/opinie/ziemkiew ... Id,2276012

#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024

- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Albo jest po prostu zjebemTheeck pisze:Trudno mu się dziwić. On tłumaczy najprościej jak się da, no jak krowie na miedzy tłumaczy dlaczego coś tak, albo siak, a lemingi i tak dalej swoje.

- PIOTROSLAV
- Parmezan
Dlaczego albo?Jutsimitsu pisze:Albo jest po prostu zjebemTheeck pisze:Trudno mu się dziwić. On tłumaczy najprościej jak się da, no jak krowie na miedzy tłumaczy dlaczego coś tak, albo siak, a lemingi i tak dalej swoje.
To prosty człowiek. Myśli w prosty sposób i szacuje, że inni też tak mają. A zatem upraszcza i celowo infantylizuje swój przekaż, zachowując przy tym ten swój mentorski ton kogoś ze wsi, kto skończył studia więc o wszystkim wie. Jakoś nie ma świadomości (lub celowo ignoruje fakt), że uproszczenia przełożone do życia splaszczaja bardzo świat i nie oddają rzeczywistości, że na tym splaszczeniu przegrywają całe grupy ludzi. Co gorsza, swoje uproszczenia często miesza że zwykłymi manipulacjami.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Zolt pisze:może by tak jakiś komentarz, panie Jarku?SithFrog pisze:http://fakty.interia.pl/opinie/ziemkiew ... Id,2276012
Sith łamie regulamin.
Minus czy tysiące postów za karę.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
How about no?Zolt pisze:może by tak jakiś komentarz, panie Jarku?SithFrog pisze:http://fakty.interia.pl/opinie/ziemkiew ... Id,2276012
Tak pytam, bo regulamin działu.

#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024

To ile piosenek Marii Peszek za karę musi Sith wysłuchać? May god have mercy on his soul... 

- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://fakty.interia.pl/wywiady/news-wi ... Id,2284288Waszczykowski o Marszu Kobiet dzisiaj pisze:No niech się bawią. Jeśli ktoś uważa, że nie ma większych zmartwień w Polsce w tej chwili, to proszę bardzo.
Chyba PiS powoli zapomina, dlaczego PO przegrało wybory...
- Larofan
- Social Media Ninja
w tvpis wczoraj w wiadomosciach nie bylo ani slota na temat czarnego poniedzialku
- LLothar
- A u nas w Norwegii
To nie bylo tak, ze PO ignoruje i lekcewazy ludzi, mieli podpisy i ze to takie afuj?
ale za to weekendowe demonstracje były omówione dość szczegółowo. Szczególnie jeśli chodzi o skandowane na nich hasłaLarofan pisze:w tvpis wczoraj w wiadomosciach nie bylo ani slota na temat czarnego poniedzialku

Swoją drogą, ciekawe ile z tych strajkujących myśli, że ten projekt ustawy jest projektem rządowym. U mnie kolega z pracy też tak myślał, a taki całkiem nieogranięty w kwestiach politycznych nie jest.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Razorblade
- Mr. Kroper
No dobra ale w sumie to czemu mial byc?Larofan pisze:w tvpis wczoraj w wiadomosciach nie bylo ani slota na temat czarnego poniedzialku

LLo - pewnie powiedza ze nie beda pracować nad 2 na raz na ten sam problem...
- Larofan
- Social Media Ninja
a nie wiem.. moze dlatego ze to wielka akcja, masa ludzi sie do tego szykuje i byc moze powinno o tym cos wspomniec w galopujaco bezstronnych wiadomosciach?Razorblade pisze:No dobra ale w sumie to czemu mial byc?Larofan pisze:w tvpis wczoraj w wiadomosciach nie bylo ani slota na temat czarnego poniedzialku
Co za różnica czy rządowy, poselski czy obywatelski? Chodzi o to żeby przekonać j reprezentantów, żeby nie głosowali za. Niestety podejrzewam, że społeczeństwo mamy takie, że to przejdzie bo ludzie popierają zakaz aborcji. Czekam jak 3 dni po zakazane jeszcze będzie.
Swoją drogą w Warszawie masa kobiet na czarno
Poza krzywda tysięcy kobiet jaka wyniknie z tego jak to przejdzie, nie mogę się doczekać, jak każdy prawicowiec na forum i w debacie publicznej nawet nie zdąży oddechu wziąć żeby krzyczeć o tym jaki ten świat zlewaczaly i podanej zlewaczalą poprawnością polityczna.
Swoją drogą w Warszawie masa kobiet na czarno
Poza krzywda tysięcy kobiet jaka wyniknie z tego jak to przejdzie, nie mogę się doczekać, jak każdy prawicowiec na forum i w debacie publicznej nawet nie zdąży oddechu wziąć żeby krzyczeć o tym jaki ten świat zlewaczaly i podanej zlewaczalą poprawnością polityczna.

#sgk 4 life.
- Larofan
- Social Media Ninja
wszystko pedały co nie chca rodzic dzieci i niemieckie media rodem z werhachtu i wina tuska!Turtles pisze:nie zdąży oddechu wziąć żeby krzyczeć
- Razorblade
- Mr. Kroper
O proteście ktory sie ma odbyc? No niekoniecznie jednak...
Z ta "wielka akcja masa ludzi" chętnie poczytam podsumowania bo na razie to wyglada na "internetowa akcje"
Z ta "wielka akcja masa ludzi" chętnie poczytam podsumowania bo na razie to wyglada na "internetowa akcje"
No ale dyskutujemy o tej sprawie w temacie "Rządy PiS"Turtles pisze:Co za różnica czy rządowy, poselski czy obywatelski? Chodzi o to żeby przekonać j reprezentantów, żeby nie głosowali za. Niestety podejrzewam, że społeczeństwo mamy takie, że to przejdzie bo ludzie popierają zakaz aborcji. Czekam jak 3 dni po zakazane jeszcze będzie.

All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Razorblade
- Mr. Kroper
O... rzuff trolluje. Jak miło