jakos nei zdecydowalem sie zainstalowacDragon_Warrior pisze:te - weź to reuploadnij żeby konta nie było trza zakładać
Luźno o grach
Re: Luźno o grach
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Raczej tak. To dla młodego. Dobrze jakby było rozbudowywanie bazy i różne pojazdy i w ogóle wojna na maksaMatthias[Wlkp] pisze:Musi być RTS?
Od długiego czasu grywa w SW Empire at War, grał też w jakieś proste RTSy historyczne ale mówi, że najbardziej lubi klimat SF a że zaczynam myśleć pomału o prezentach to się pytam, bo o grach PC a już na pewno w tym gatunku nie mam bladego pojęcia
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
jakiego konta na steamie - Blizz ma włąsnego klientaVoo pisze:Szukam jakiejś strategii w klimatach SF.
Starcraft II chyba wymaga konta na Steamie (?). Coś innego przychodzi Wam do głowy - dobrze jakby nie była przesadnie trudna albo miała wybierany poziom trudności.
prócz SC2 nie ma nic... supreme commander był chyba ostatnim niestarcraftem ale to Bambus będzie wiedział lepiej to mu podlinkuje
ewentualnie jak chcesz SF to zrob prezent i sobie - http://www.rebel.pl/repository/thumbnai ... 1820x0.jpg
http://store.steampowered.com/app/265120/ to chyba jedyne, co ostatnio wyszło. Jest demo to można zawsze sprawdzić. Bo świetnych startegii ogólnie to trochę jest, ale takich klasyczno klasycznych RTSów niewiele.
Gra jest też na GOGu jakby co więc nie trzeba Steama.
Gra jest też na GOGu jakby co więc nie trzeba Steama.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2014, o 18:22 przez Bambusek, łącznie zmieniany 1 raz.
Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II. Warhammer 40K: Dawn of War II.Voo pisze:Szukam jakiejś strategii w klimatach SF.
Aczkolwiek gwoli ścisłości to nie jest klasyczny RTS. Nie ma budowania, zamiast tego są elementy RPG. Ale co do zasady - jest czas rzeczywisty i jest dowodzenie jednostkami na polu bitwy. To dowodzenie jest zresztą zrealizowane naprawdę fajnie, bo zajmowanie odpowiednich pozycji (np. za zasłoną, albo na wyższym terenie) jest absolutnie kluczowe. Spodoba Ci się.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2014, o 18:23 przez DaeL, łącznie zmieniany 1 raz.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Dael, tylko w DoW 2 budowa bazy w singlu nie występuje, a i w skirmishach oraz multi trudno to "budowaniem" nazwać.
Fakt.Bambusek pisze:Dael, tylko w DoW 2 budowa bazy w singlu nie występuje, a i w skirmishach oraz multi trudno to "budowaniem" nazwać.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
No widzisz jak ja się nie znam!jakiego konta na steamie - Blizz ma włąsnego klienta
No to pewnie kupię mu tego Starcrafta.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
poza tym co masz do Steama?
Dael - od uniwersum 40k głupsze jest chyba tylko w zmiksowane - pełne uniwersum marvela
Dael - od uniwersum 40k głupsze jest chyba tylko w zmiksowane - pełne uniwersum marvela
Nie, no pewnie. WH40K nie ma tej wewnętrznej spójności co bajki o kucykach.Dael - od uniwersum 40k głupsze jest chyba tylko w zmiksowane - pełne uniwersum marvela
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ja do niego nie mam nic. On ma coś do mnie - "Fatal Error: Steam needs to be online to update". Internetowe porady nie działają więc nie wchodzę w związek ze SteamemDragon_Warrior pisze:poza tym co masz do Steama?
Znalazłem takie coś:Voo pisze:Szukam jakiejś strategii w klimatach SF.
Starcraft II chyba wymaga konta na Steamie (?). Coś innego przychodzi Wam do głowy - dobrze jakby nie była przesadnie trudna albo miała wybierany poziom trudności.
Planetary Annihilation
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=19472Bardzo ważnym czynnikiem gry jest ekonomia. Zakładamy bazy i wydobywamy surowce, dzięki którym konstruujemy kolejne budynki, np. produkujące nowe jednostki. Te wysyłamy do walki albo do obrony już zdobytych miejsc.
Świeżynka
Kiedyś było jeszcze Empire Earth III, ale to dosyć leciwa gierka (2007).
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Empire Earth jak już to tylko dwójka (jedynka za stara, a trójka marna). Planetary Annihilation to głównie multi + o optymalizacji to twórcy nie słyszeli.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2014, o 22:59 przez Bambusek, łącznie zmieniany 1 raz.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Universim moze pasowac, ale jeszcze nie wydane - koncowka 2015 niestety.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Gram w This War of Mine... gram, gram i nie moge sie otrzasnac...
Na szybko:
0 save'ow. Tryb Iron z autosavem caly czas - jedna bledna decyzja i radz sobie dalej. Pojdziesz gdzie nie trzeba, ukatrupia Ci najlepszego "zbieracza". Sory - nie mam zmiluj. To wojna...
Dylematy i rozterki - nawet jesli na nas (graczy) cos jakims cudem nie zadziala (np. okradanie pary staruszkow) to postacie maja wyrzuty sumienia. A teksty nad glowami i informacje w "bio" swoje robia.
Permanentny brak surowcow i jedzenia a pojemnosc plecaka BAAARDZO ograniczona co do rzeczy ktore mozna zniesc z nocnej eskapady.
Ataki na nasza siedzibe podczas "naszej" nieobecnosci (w nocy, gdy my kierujemy "zbieraczem")...
MA-SA-KRA... polecam!
Na szybko:
0 save'ow. Tryb Iron z autosavem caly czas - jedna bledna decyzja i radz sobie dalej. Pojdziesz gdzie nie trzeba, ukatrupia Ci najlepszego "zbieracza". Sory - nie mam zmiluj. To wojna...
Dylematy i rozterki - nawet jesli na nas (graczy) cos jakims cudem nie zadziala (np. okradanie pary staruszkow) to postacie maja wyrzuty sumienia. A teksty nad glowami i informacje w "bio" swoje robia.
Permanentny brak surowcow i jedzenia a pojemnosc plecaka BAAARDZO ograniczona co do rzeczy ktore mozna zniesc z nocnej eskapady.
Ataki na nasza siedzibe podczas "naszej" nieobecnosci (w nocy, gdy my kierujemy "zbieraczem")...
MA-SA-KRA... polecam!
Tylko Starcraft 2 + dawaj mu grać 24 na dobę, zamiast bajek/bzdur/TV puszczaj mu skróty pojedynków najlepszych azjatów w SC2 i za kilka lat będziesz dumnym ojcem pro gamer'aSithFrog pisze:Starcraft 2. Zakocha się.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Tylko najlepiej od razu do Korei się przeprowadźSobies pisze:Tylko Starcraft 2 + dawaj mu grać 24 na dobę, zamiast bajek/bzdur/TV puszczaj mu skróty pojedynków najlepszych azjatów w SC2 i za kilka lat będziesz dumnym ojcem pro gamer'aSithFrog pisze:Starcraft 2. Zakocha się.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
To może od razu mu chłopaka znajdźcie. I kupcie spodnie rurki.Sobies pisze:i za kilka lat będziesz dumnym ojcem pro gamer'a
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
A widziałeś kiedyś pro gamera z dziewczyną?
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Yop. Nie widziałem za to żadnego w rurkachCrowley pisze:A widziałeś kiedyś pro gamera z dziewczyną?
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
O panie... chyba trzeba tutaj coś wrzucić.
Tenże gracz: http://i.ytimg.com/vi/MhJDXhE5D_U/maxresdefault.jpg - którego wyglądu nie będę komentował, bo nie znam się na męskiej urodzie. W internetsach śmieją się że wygląda jak małpa...
Ma taką dziewczynę:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 9936_n.jpg
Tenże gracz: http://i.ytimg.com/vi/MhJDXhE5D_U/maxresdefault.jpg - którego wyglądu nie będę komentował, bo nie znam się na męskiej urodzie. W internetsach śmieją się że wygląda jak małpa...
Ma taką dziewczynę:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 9936_n.jpg
Zobaczcie jakie laski mają Wayne Rooney czy Peter Crouch. Brzydale straszni ale kto by się tym przejmował
No i dlatego miałem pisać Jutsiemu, że Koreańce i Chińczycy się nie liczą, bo tam pro gamerzy mają taki status, jak w Europie gwiazdy kopanej.SithFrog pisze:Zobaczcie jakie laski mają Wayne Rooney czy Peter Crouch. Brzydale straszni ale kto by się tym przejmował
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
No fakt, że ten koleś odpuścił granie, a ma największą markę w LoLu... która zarabia 2 miliony $ rocznie. Ale to się zmienia, bo ciągle się powiększa.
EDIT:
@Bambusek, ten którego wrzuciłem jest ze Stanów. Ogólnie w Europie są już tacy co zarabią krocie, np. Ocelote.
EDIT:
@Bambusek, ten którego wrzuciłem jest ze Stanów. Ogólnie w Europie są już tacy co zarabią krocie, np. Ocelote.
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2014, o 11:42 przez Jutsimitsu, łącznie zmieniany 1 raz.
No wiem, że o kasę. Ale o nią łatwiej jak jest się kimś
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Tak się zastanowiłem czysto teoretyczni nad tą scenką końcową z robotem-ufo wielkości połowy planety - jak by się przy czymś takim grawitacja rozłożyłaLLothar pisze:Universim moze pasowac, ale jeszcze nie wydane - koncowka 2015 niestety.
swoją droga o co tam ma chodzić właściwie?
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Bardzo mi odpowiada wizja, żeby Junior kiedyś przyprowadzał do domu takie Koreanki. Mówicie, że trzeba kupić Starcrafta?
A tak szczerze mówiąc to wolałbym, żeby był kimś, wiecie, takim zwyczajnym. Gwiazdą sportu, politykiem, czy coś...
A tak szczerze mówiąc to wolałbym, żeby był kimś, wiecie, takim zwyczajnym. Gwiazdą sportu, politykiem, czy coś...
SC2 w ograniczonej wersji jest dostepny za free. Jak mnie pamiec nie myli gowna zecz co jest zablokowana to ladder.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
dla mnie sc2 to kampania i tyle ;p
multi mi w nim totalnie nie odpowiada jako zupełni nie taktyczne.
multi mi w nim totalnie nie odpowiada jako zupełni nie taktyczne.
Zgadzam się z przedmówcami - kup mu Starcrafta w zestawie z dwoma dodatkami to będzie miał mnóstwo grania na najwyzszym poziomie w kwintesencję RTSa
Albo jedynkę mu kup, jest jeszcze lepsza
Albo jedynkę mu kup, jest jeszcze lepsza
- PIOTROSLAV
- Parmezan
jak to? to już wyszedł drugi dodatek?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
no tak - Heart of the Swarm - pierwszym był Brood War
- PIOTROSLAV
- Parmezan
ale brood war był dodatkiem do pierwszego starcrafta...
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
no był
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Wczoraj odpaliłem sobie wreszcie Assassińskiego Black Flaga i mam bardzo mieszane uczucia...
Z jednej strony wszystko naprawdę ładne i pomysłowo zrobione. Fabuła sensu wiele może nie ma, ale ma w sobie naprawdę sporo niezamierzonego humoru, więc nawet dobrze się ją odbiera, a i sama rozgrywka póki co jest drastycznie ciekawsza niż w pierwszej części.
Z drugiej jednak strony konsolowość tej produkcji jest tak bardzo przerażająca, że mimo gry padem potrafię dostawać białej gorączki... Czy konsolówki naprawdę muszą przechodzić się same? Przycisk od biegania/wspinania to czuję, że mógłbym na taśmę przykleić a jedyne wyzwanie stanowią właściwie rzeczy, które powinny być najprostsze - czyli rozglądanie się po okolicy, skradanie, gonitwy, kiedy to postać potrafi mi się nagle zacząć wspinać na coś koło czego przebiegałem... walka za to jest tak banalna, że napieprzając na pałę wycinam w pojedynkę całe statki i oddziały, przez co nie czuję motywacji do skradania i planowania zupełnie.
Z jednej strony wszystko naprawdę ładne i pomysłowo zrobione. Fabuła sensu wiele może nie ma, ale ma w sobie naprawdę sporo niezamierzonego humoru, więc nawet dobrze się ją odbiera, a i sama rozgrywka póki co jest drastycznie ciekawsza niż w pierwszej części.
Z drugiej jednak strony konsolowość tej produkcji jest tak bardzo przerażająca, że mimo gry padem potrafię dostawać białej gorączki... Czy konsolówki naprawdę muszą przechodzić się same? Przycisk od biegania/wspinania to czuję, że mógłbym na taśmę przykleić a jedyne wyzwanie stanowią właściwie rzeczy, które powinny być najprostsze - czyli rozglądanie się po okolicy, skradanie, gonitwy, kiedy to postać potrafi mi się nagle zacząć wspinać na coś koło czego przebiegałem... walka za to jest tak banalna, że napieprzając na pałę wycinam w pojedynkę całe statki i oddziały, przez co nie czuję motywacji do skradania i planowania zupełnie.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Okej, gram w DA:I. Całkiem płynnie działa na moim lapku, choć ofc low details (50+ fpsów).
30 FPSÓW MY ASS W CUTSCENACH. Jak ktoś myśli że to wygląda dobrze, to niech zagra w DA:I. Chujnia, czekam na bugfix, bo to jest pieprzony bug, a nie feature.
30 FPSÓW MY ASS W CUTSCENACH. Jak ktoś myśli że to wygląda dobrze, to niech zagra w DA:I. Chujnia, czekam na bugfix, bo to jest pieprzony bug, a nie feature.
To nie jest kwestia bycia konsolówką, ale raczej kwestia bycia Assasins Creedem. Od dawna wiadomo, że kolejne części tej serii, gameplayowo to "press A to win". Nie każda gra z konsol jest taka.Dragon_Warrior pisze: Z drugiej jednak strony konsolowość tej produkcji jest tak bardzo przerażająca, że mimo gry padem potrafię dostawać białej gorączki... Czy konsolówki naprawdę muszą przechodzić się same? Przycisk od biegania/wspinania to czuję, że mógłbym na taśmę przykleić a jedyne wyzwanie stanowią właściwie rzeczy, które powinny być najprostsze - czyli rozglądanie się po okolicy, skradanie, gonitwy, kiedy to postać potrafi mi się nagle zacząć wspinać na coś koło czego przebiegałem... walka za to jest tak banalna, że napieprzając na pałę wycinam w pojedynkę całe statki i oddziały, przez co nie czuję motywacji do skradania i planowania zupełnie.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Hmm czytałem o nim jakiś artykuł i byłem pewien, że wyszedł, ale faktycznie jeszcze go nie ma.PIOTROSLAV pisze:jak to? to już wyszedł drugi dodatek?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Gram dalej w Baldura2.... jaka ta gra jest trudna jak się nie robi quicksave'ów
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Mów co chcesz ale cała konstrukcja sterowania jest stricte konsolowa właśnie tak jak i sama Koncepcja automatycznego wykonywania czynności związanych z otoczeniem. Jeszcze niemożliwość wbiegnięcia w przepaść jakoś bym zrozumiał ale to że postać mi się potrafi zacząć wdrapywać na coś, koło czego przebiegam - naprawdę irytuje.Piccolo pisze: To nie jest kwestia bycia konsolówką, ale raczej kwestia bycia Assasins Creedem. Od dawna wiadomo, że kolejne części tej serii, gameplayowo to "press A to win". Nie każda gra z konsol jest taka.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
W jakich grach konsolowych spotkałeś się z taką koncepcją? Tzn. poza muliplatformowym Assasinem?Mów co chcesz ale cała konstrukcja sterowania jest stricte konsolowa właśnie tak jak i sama Koncepcja automatycznego wykonywania czynności związanych z otoczeniem.
Pewnie w jakiś FPSach pod postacią auto-aim czy jako tam się nazywa. To akurat możliwe, pad to pad, cudem w FPSach nie jest. Ale poza tym, jakieś przykłądy, pomysły, skojarzenia, coś?
W Mass Effect wprawdzie nie ma przycisku "biegaj po murze", ale jest inna, bardzo irytująca konsolowa pozostałość, która psuje zabawę w podobny sposób. Chodzi o przypisywanie wielu różnych akcji pod ten sam przycisk. Z tego co pamiętam to w ME 2 i 3 były dwa przyciski, które odpowiadały za wszystko - sprint, skakanie, przyklejanie się do muru, uruchamianie urządzeń, etc... Było to tym bardziej irytujące, że nie dało się tych akcji rozdzielić podczas rebindowania klawiszy.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
GTA4 też coś takiego miało tylko minimalnie mniej problemowe ale też sie bohater sam potrafił do osłon przyklejać.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ok, kumam, o coś takiego chodzi.
Nie no jasne, rozwiązanie sterowania jest pod konsolę co do tego nie ma wątpliwości, mi chodziło bardziej o poziom trudności i o wycinanie całych statków. To nie jest kwestia "bo gupi konsolowcy nie ogarną" tylko kwestia tego, że AC od zawsze działało na zasadzie wciskania jednego przycisku i wycinania wrogów jak leci.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
ale to też kwestia sterowania padem i wynikającego z niego automatycznego blokowania jednym przyciskiem i kontrowania innym
Z samego poziomu trudności to wynika jedynie to, że przeciwnicy atakują pojedynczo... ale to i w Goticku trzecim było
Z samego poziomu trudności to wynika jedynie to, że przeciwnicy atakują pojedynczo... ale to i w Goticku trzecim było
Tak, bo gdyby nie przebrzydłe pady, totalnie mielibyśmy system walki z Mount&Blade. Dark Souls pokazuje, że da się zrobić bardziej skomplikowany system walki na padzie nawet przy ograniczonych przyciskach, tylko wtedy trzeba by implementować jakiś system uników a nie polegać na prostej animacji pokazującej jak podrzynamy wszystkim gardła. Poziom trudności jest niski też właśnie przez to, że cała kontra to animacja, której nawet przerywać nie próbują, ale gdyby AC było grą stricte PCtową, wątpię żebyśmy mieli jakikolwiek skok poziomu trudności.