![:P :P](./images/smilies/7.gif)
![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
W ciagu 24h maja przyjsc zdjecia duzo wyzszej rozdzielczosci. To co NASA pokazalo wczoraj to tylko taki ThumbnailSithFrog pisze:Widzieliście pierwsze foty Plutona? Szok. Żyjemy w naprawdę niesamowitych czasach.
mniej niż 1MB na godzinę - jak mój pierwszy internet - bajerLLothar pisze: Ciekawostka - z New Horizons komunikacja to cale 2000 bitów na sekundę. Wszystkie dane z tego flyby'a NASA bedzie downloadowac do 2016 roku. W danym momencie do 4MB danych jest "w przestrzeni kosmicznej" - zostalo wyslanych, ale jeszcze nie dotarlo do ziemi. Cool
Nom, internet bezprzewodowy, kto by pomyślał!Counterman pisze:Ale motyw, że 4MB danych gdzieś tam mknie przez przestrzeń jest awesome.
http://www.railway-technical.com/Manufacturing.shtmlCounterman pisze:Czy ktoś wie w jakich zagłębiach internetu mogę odszukać informacje z jakich surowców/części produkuje się nowoczesne pociągi?
Głównie z "czarnucha" - S355. Czasem jakaś kwasówka. Polskie Pendolino Dart to już fajna stal S600. Siedemsetkę od święta sobie producenci życzą na niektóre detaleCounterman pisze:Czy ktoś wie w jakich zagłębiach internetu mogę odszukać informacje z jakich surowców/części produkuje się nowoczesne pociągi?
Ale Gregor pytał o surowce, a nie tworzywa.Gregor pisze:Głównie z "czarnucha" - S355. Czasem jakaś kwasówka. Polskie Pendolino Dart to już fajna stal S600. Siedemsetkę od święta sobie producenci życzą na niektóre detaleCounterman pisze:Czy ktoś wie w jakich zagłębiach internetu mogę odszukać informacje z jakich surowców/części produkuje się nowoczesne pociągi?
Thim, kurde, a ty dalej nie na temat. Już wiemy, że klejnoty, to pociągnie. Które surowce to pociągtak!?!?!?ThimGrim pisze:Wystarczy mieć Klejnoty. Jak jej pokażę klejnoty, to pociągnie.
Jak widzicie, ekonomia HoM&M 3 jest uniwersalna.
To Ty nie rozumieszMatthias[Wlkp] pisze:Thim, kurde, a ty dalej nie na temat. Już wiemy, że klejnoty, to pociągnie. Które surowce to pociągtak!?!?!?ThimGrim pisze:Wystarczy mieć Klejnoty. Jak jej pokażę klejnoty, to pociągnie.
Jak widzicie, ekonomia HoM&M 3 jest uniwersalna.![]()
![]()
ThimGrim pisze:To Ty nie rozumieszMatthias[Wlkp] pisze:Thim, kurde, a ty dalej nie na temat. Już wiemy, że klejnoty, to pociągnie. Które surowce to pociągtak!?!?!?ThimGrim pisze:Wystarczy mieć Klejnoty. Jak jej pokażę klejnoty, to pociągnie.
Jak widzicie, ekonomia HoM&M 3 jest uniwersalna.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. Uj z tym, jakie surowce są potrzebne do ciągupo - bez złota nie będzie ciągu! Wiadomo, że ciągpo możesz zrobić nawet z Drewna, ale nigdy tego nie zrobisz jak nie masz złota/klejnotów!!!
Kurna, Counter, napisz, że już wiesz jakie, już rozumiesz, bo tu zaraz domorośli specjaliści sié zejdą i będą Ci mieszać w głowie!
Kod: Zaznacz cały
(+++++++++++)
(++++)
(+++)
(+++)
(++)
[~]
| | (~) (~) (~) /~~~~~~~~~~~~
/~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [~_~_] | * * * /~~~~~~~~~~~|
[| %___________________ | |~~~~~~~~ |
\[___] ___ ___ ___\ No. 4 | | A.T. & S.F. |
/// [___+/-+-\-/-+-\-/-+ \\_________|=|____________________|
//// @-=-@ \___/ \___/ \___/ @-==-@ @-==-@ @-==-@
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ty jesteś nienormalny i udajesz, że nie rozumiesz i do tego jeszcze wrednie wklejasz klej, który dla niepoznaki nazywa się maść.Matthias[Wlkp] pisze:
Piszesz, że jak klejnoty to pociągNIE. Po co piszesz o klejnotach!!!!
No mówię, ekspert się znalazł! Podważa dorobek i całą historię hirosłów! Wiecie co z nim zrobić!Matthias[Wlkp] pisze: Poza tym złoto to nie surowiec, tylko tworzywo. Ruda złota to surowiec, a takiego nie wymieniłeś.
Hahaha, pociąg na węgiel! Kto to widział? Chyba, że będziesz go parzył w Kotle, bo przecież nie w piecu! I na prawdę nie wiem jak chcesz sobie poradzić z rzepami...Matthias[Wlkp] pisze: Tak nawiasem, to na pociąg najpewniej będą potrzebne kryształy i rtęć. Bez węgla też nie ruszy, a drewno jest do wszystkiego. Przyczepiłeś się jak rzep do najbardziej bezużytecznego surowca![]()
Matthias[Wlkp] pisze:Zwracam się uprzejmie do kolegów forumowiczów o pomoc w znalezieniu odpowiedniego obrazka ukazującego pełną zajebistość węgla.
Lol, twoje robaki nauczyły się coin through soda can!
Właśnie (przez przypadek) ten sam pen drive wyprał mi się drugi raz... Nadal działa.Matthias[Wlkp] pisze:Tej! Rzeczywiście! Działa jakoś szybciej! Polecam!ThimGrim pisze:Praniem się defragmentuje, a nie formatuje DW...Dragon_Warrior pisze:dobrze, że podkreśliłeś przypadek - bez tego jeszcze byśmy pomyśleli, że chciałeś go sformatować a nie potrafiłeśWyprał mi się pendrive (przez przypadek)
Razorblade pisze:A ja dzis zostalem hakierem
No to pora zmienic avatar na:Razorblade pisze:Windows mi zgubil partycje systemowa C i standardowe naprawy z plytki nie pomagaly (caly czas komunikat "brak bootmgr") wiec musialem robic przez diskparta