Eklezja, czyli luźno o polityce.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.
ja pitolę, oni nic, słownie nic nie potrafią zorganizować!
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosc ... a-00021264
Ciekawe studium wolności słowa za zachodnią granicą
Ciekawe studium wolności słowa za zachodnią granicą
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ej wiecie co, tak mnie tchnęło, że Tusk to jednak na dwa fronty grał. Z jednej strony mówią że robił dla Niemców i Merkelowej... z drugiej zabrał pieniące z OFE i wrzucił do ZUSu, przecież to jest tak prawdziwie patriotyczne działanie! Zabrał kasę zagranicznym firmom i utrzymał w naszej rodzimej!
WAT?Jutsimitsu pisze:Zabrał kasę zagranicznym firmom i utrzymał w naszej rodzimej!
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Nationale Nederlanden, Axa, Generali...
EDIT: No i jak nie zauważyłeś Sith to był... żart. Swoisty przytyk do tych którzy cieszą się z tego co robi PiS.
EDIT: No i jak nie zauważyłeś Sith to był... żart. Swoisty przytyk do tych którzy cieszą się z tego co robi PiS.
Wiem, ale żart nielogiczny, bo równie dobrze możesz żartować, że Twoja kasa na koncie w Dojcze Banku to kasa Dojcze BankuJutsimitsu pisze:Nationale Nederlanden, Axa, Generali...
Meanwhile in hitlerjugend
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... przed.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... przed.html
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Czy nikt nie zauważył, że to 69 podstrona ?
Spiskowe brednie Ziemkiewicza zawsze mnie wprawiają w dobry humor
Spoko. Podrzuć jakieś detale z tej umowyHalaster pisze:Spiskowe brednie Ziemkiewicza zawsze mnie wprawiają w dobry humor
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Tam nie ma zadnego spisku. Pierwszy raz sie z RAZem zgadzam chyba
TTiP to mega wazna umowa. Drafty nie sa publiczne, bo prowadzone sa ciagle negocjacje i zapisy pojawiaja sie i znikaja. Problem bedzie mysle taki, ze w pewnym momencie bedzie powiedziane "Tej, tyle nad tym pracujemy, nie chcieliscie zbytnio uczestniczyc to teraz sie nie czepiajcie tylko podpisujcie.".Tymczasem rządzący Polską PiS nie ma do takich spraw głowy. Ważne jest mocowanie się z prawniczym establishmentem i obezwładnienie "trzeciej izby parlamentu", w jaką zmienił Trybunał Konstytucyjny prezes Rzepliński, by powstrzymać niekorzystne dla establishmentu zmiany. Opozycja tym bardziej ma to gdzieś, bo jej cała mądrość ogranicza się do darcia mordy i szkodzenia PiS, gdzie i jak tylko się da, choćby przy okazji wszystko, z Polską na czele, miał szlag trafić.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... oxNewsLink
Szwedzki minister pochodzenia wiadomego miał kontakty z terrorystami. Tego jeszcze nie grali.
Szwedzki minister pochodzenia wiadomego miał kontakty z terrorystami. Tego jeszcze nie grali.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,19946838, ... Czolka3Img
Uszkodzone auto wiceszefa Policji!
Państwo wciąż działa tylko teoretycznie!
Rety rety!
Uszkodzone auto wiceszefa Policji!
Państwo wciąż działa tylko teoretycznie!
Rety rety!
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
To byłoby śmieszne gdyby nie fakt, że to smutne, że mozna zabic kilkudziesieciu ludzi a potem się procesować z państwem o łamanie praw czlowieka.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
No nie wiem, nie wiem. Jak jem dwa dni z rzędu to samo to też mi jest przykro, trochę go rozumiem.
A swoją drogą to nieźle go w tym pierdlu pocisnęli. Internet mógł tylko przeglądać i musiał się gnieździć w trzypokojowej celi. Co za skurwysyny, enkawudzisty jebane.
A swoją drogą to nieźle go w tym pierdlu pocisnęli. Internet mógł tylko przeglądać i musiał się gnieździć w trzypokojowej celi. Co za skurwysyny, enkawudzisty jebane.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Broń też mu pewnie odebrali? Niegodziwcy.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Wy byscie pewnie woleli zeby sie powiesil w celi kiedy akurat jest awaria monitoringu
Norweski system po prostu nie przewidzial takiego Breivika, ale norwedzy nie zamierzaja specjalnie zmieniac prawa pod niego. Juz wole takie problemy, niz takie Guantanamo, gdzie sie trzyma latami ludzi bez zarzutow, bez procesu itp.
Norweski system po prostu nie przewidzial takiego Breivika, ale norwedzy nie zamierzaja specjalnie zmieniac prawa pod niego. Juz wole takie problemy, niz takie Guantanamo, gdzie sie trzyma latami ludzi bez zarzutow, bez procesu itp.
Luzik, mi też się podoba norweski system. Jak będę już koniecznie musiał kogoś zastrzelić, to zafunduję tej osobie wycieczkę do Norwegii i tam to zrobię. Jak Breivik za siedemdziesiąt osób dostał 21 lat, to ja za jedną dostanę ile? 4 miesiące? Tyle czasu bez internetu? Będzie ciężko, ale jakoś dam radę
Kocham ten norweski system
Kocham ten norweski system
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Breivik nie wyjdzie po odsiedzeniu 21 lat. Po 21 latach odsiadki sad sie zbiera na nowo zeby stwierdzic, czy dolozyc, np kolejne 21 lat. I tak w kolko mozna robic.
Tak tylko w ramach wyjasnienia
Tak tylko w ramach wyjasnienia
Ale Brejwik miał internet. W każdym razie lapka miał na pewno, widziałem w TV.
Ale najbardziej mi się podobało narzekanie Brejwika, że mu nie chcą wymienić konsoli do gier na nowszą. Swój chłop
Gdybym siedział w pierdlu to bym wolał mieć celę pojedyńczą niż przebywać 24 h z jakimiś troglodytami/sodomitami, ale co kto lubi.
Ale najbardziej mi się podobało narzekanie Brejwika, że mu nie chcą wymienić konsoli do gier na nowszą. Swój chłop
Gdybym siedział w pierdlu to bym wolał mieć celę pojedyńczą niż przebywać 24 h z jakimiś troglodytami/sodomitami, ale co kto lubi.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
LLo - no i wyszedł na jaw Twój słowiański brak wiary w moc norweskiej resocjalizacji
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ma bez dostepu do internetu.snt pisze:Ale Brejwik miał internet. W każdym razie lapka miał na pewno, widziałem w TV.
Narzekal z tego co czytalem glownie na wybor gier, bo dawali mu tylko takie bez grama przemocysnt pisze:Ale najbardziej mi się podobało narzekanie Brejwika, że mu nie chcą wymienić konsoli do gier na nowszą. Swój chłop
Nie, po prostu wole rozmawiac o faktach, a nie o czyichs wymyslachTheeck pisze:LLo - no i wyszedł na jaw Twój słowiański brak wiary w moc norweskiej resocjalizacji
Mnie Norwegowie zajebiście imponują. U nas już by było 17 specustaw, a tam po prostu mówią - takie mamy prawo, wierzymy w nie, jeden Brevik nie złamie całego systemu.
Ponieważ podtytuł działu to toksyczne gówno, więc ja tych Norwegów widzę tak:
Pędzone polityczną poprawnością, ogłupione praniem mózgów norweskie stado baranów (czytaj - społeczeństwo) pędzi ku przepaści radośnie porykując z zachwytu.
Pędzone polityczną poprawnością, ogłupione praniem mózgów norweskie stado baranów (czytaj - społeczeństwo) pędzi ku przepaści radośnie porykując z zachwytu.
Co za ludzie. Dali mu Little Big Planet na ~20 lat. Skurczysyny.LLothar pisze:
Narzekal z tego co czytalem glownie na wybor gier, bo dawali mu tylko takie bez grama przemocy
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Najwyrazniej mieszkam w innej Norwegii niz ta o ktorej tu mowimy, bo tutaj nikt nie porykuje z zachwytu.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Imponują Ci wiarą w system czy tuczeniem masowego mordercy? Karaniem zwyrodnialca odseparowaniem zwyczajnym dla np. Bogu ducha winnych pacjentów psychiatryka?boncek pisze:Mnie Norwegowie zajebiście imponują. U nas już by było 17 specustaw, a tam po prostu mówią - takie mamy prawo, wierzymy w nie, jeden Brevik nie złamie całego systemu.
Dla mnie to nie jest żadna wiara w system tylko zwykła bezradność. Podobna do tej, ktora sie popisali gdy on ten zamach popełniał. Cała reszta to dorabianie ideologii i brniecie w absurd, ktory sie z tego rodzi.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Nie rozumiem uwagi na temat pacjentów psychiatryka, natomiast co do drugiej części to mógłbyś w zasadzie napisać w ten sposób o każdym systemie wartości, czy wiary, który postawiony zostanie ciężkiej próbie. Bo to jest dla ich systemu taka próba wiary systemu jaki w tym kraju funkcjonuje. I tak, to mi zajebiście imponuje, że zamiast szukania kruczków, kombinowania, tworzenia wyjątków oni stwierdzają, że tak Brevik może jest zwyrodnialcem, ale jest też obywatelem i jako taki zasługuje na takie samo traktowanie jak każdy inny obywatel. Czy nam się to podoba czy nie.
I tak, może mi się to nie podobać, moge tego nie rozumieć, ale uważam, że trzeba mieć zajebiście sprawny kompas i mega jaja, żeby mimo tego wszystkiego patrzeć na Brevika jak na obywatela. Bo najprościej było by go zabić i problemu by nie było.
I tak, może mi się to nie podobać, moge tego nie rozumieć, ale uważam, że trzeba mieć zajebiście sprawny kompas i mega jaja, żeby mimo tego wszystkiego patrzeć na Brevika jak na obywatela. Bo najprościej było by go zabić i problemu by nie było.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Z psychiatrykiem chodzi mi o to, że siedzą w nim w odosobnieniu ludzie chorzy, którzy nikomu nic nie zrobili ale z jakiś względów wskazane jest, żeby tam przebywali. Też nie mają internetu i pewnie czasem jedzą dwa dni pod rząd to samo. Przypominam - nikomu nic nie zrobili. To pokazuje miarę "kary" jaka spotkała Breivika za zniszczenie życia kilkuset ludziom (zabici plus ich rodziny) bo przecież jedyny element karny w tym co go spotkało to właśnie wygodne odosobnienie.
Norweski system nie imponuje mi ani trochę. Gdyby norweskie prawo stanowiło, że karą za zabicie 80 ludzi są łaskotki i zostałby na takie łaskotki skazany to zachwycałbyś się nad konsekwencją Norwegów i systemu prawnego?
Nie sądzę, żebyśmy się w tej kwestii dogadali bo za bardzo pogląd w tej sprawie koreluje z ogólnym światopoglądem i poglądami politycznymi, nie przypadkiem akurat Ty jesteś pełen podziwu dla Norwegów a taki snt wręcz przeciwnie. Ja tylko wychodzę z założenia, że chociaż polski system jest równie bezradny jak ten norweski i odsiadka w zasadzie robi z człowieka jeszcze większego bandziora to chociaż po drodze dostaje on solidnie w kość. Świadomość tego może chyba dawać jakaś namiastkę satysfakcji ofierze albo rodzinie ofiar a społeczeństwu takie podstawowe poczucie zadośćuczynienia i sprawiedliwości. Nie wierzę, że przeciętni Norwegowie czują to w tej sytuacji, nie mówiąc o ludziach bezpośrednio związanych ze sprawą.
Podejrzewam też, że Breivik dopiero zaczyna się dobrze bawić i jeszcze nie raz o nim usłyszymy i nie raz norweski sąd pochyli się nad nim z troską.
Norweski system nie imponuje mi ani trochę. Gdyby norweskie prawo stanowiło, że karą za zabicie 80 ludzi są łaskotki i zostałby na takie łaskotki skazany to zachwycałbyś się nad konsekwencją Norwegów i systemu prawnego?
Nie sądzę, żebyśmy się w tej kwestii dogadali bo za bardzo pogląd w tej sprawie koreluje z ogólnym światopoglądem i poglądami politycznymi, nie przypadkiem akurat Ty jesteś pełen podziwu dla Norwegów a taki snt wręcz przeciwnie. Ja tylko wychodzę z założenia, że chociaż polski system jest równie bezradny jak ten norweski i odsiadka w zasadzie robi z człowieka jeszcze większego bandziora to chociaż po drodze dostaje on solidnie w kość. Świadomość tego może chyba dawać jakaś namiastkę satysfakcji ofierze albo rodzinie ofiar a społeczeństwu takie podstawowe poczucie zadośćuczynienia i sprawiedliwości. Nie wierzę, że przeciętni Norwegowie czują to w tej sytuacji, nie mówiąc o ludziach bezpośrednio związanych ze sprawą.
Podejrzewam też, że Breivik dopiero zaczyna się dobrze bawić i jeszcze nie raz o nim usłyszymy i nie raz norweski sąd pochyli się nad nim z troską.
Rozmawiamy o funkcjach prawa karnego i teorii kary już? Jak do domu wrócę to dorzucę swoje trzy grosze.
#sgk 4 life.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Jak dla mnie tyle w temacie. Zródło: https://galopujacymajor.wordpress.com/2 ... -norwegow/w norweskich więzieniach, oprócz Breivika, siedzi też iluś innych zabójców, więc jeśli oni mają zapewniony określony standard, to czemu ma go nie mieć zapewnionego Breivik
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
PIOTROSLAV pisze:Jak dla mnie tyle w temacie. Zródło: https://galopujacymajor.wordpress.com/2 ... -norwegow/w norweskich więzieniach, oprócz Breivika, siedzi też iluś innych zabójców, więc jeśli oni mają zapewniony określony standard, to czemu ma go nie mieć zapewnionego Breivik
Ale bełkot w tym linku.
Gościu hajluje przed kamerami po odsiedzeniu pięciu lat - jak mu się polepszy warunki (które i tak są już jak na np. polskie standardy fantastyczne) na następnie 15 to się na pewno zresocjalizuje, jasne.Powrót do przestępstwa jest w Norwegii rekordowo niski (około 20%) i to właśnie dlatego, jak się więźniów traktuje tam w środku, w więzieniu.
Podejrzewam, ze każdy więzień w Polsce, ba - czesć ludzi wolnych zamieniłaby się z Breivikiem z pocałowaniem ręki.
EDIT - Hannibal Lecter też był traktowany "nieludzko" bo musiał nosić maskę, a inni więzniowie nie
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2016, o 21:09 przez snt, łącznie zmieniany 1 raz.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Razorblade
- Mr. Kroper
hmmm.... ilu z tych innych dopuscilo sie aktow terroru/wysadzilo budynek rzadowy w sumie?
Coz - tyle w temacie dlaczego ma miec "inaczej".
wstawki o "prawicy" juz tak zenujace ze az szkoda klawiatury .
Coz - tyle w temacie dlaczego ma miec "inaczej".
wstawki o "prawicy" juz tak zenujace ze az szkoda klawiatury .
Wytrzymałem do połowy tekstu. Dalej nie dam rady. Wczoraj czy przedwczoraj w TV (nie TVP, Polsat) widziałem dwóch karnistów, którzy byli w takim szoku, bo tym wyroku, że nie wiedzieli jak to skomentować. Chociaż pewnie byli prawicowcami, na pewno mniejszymi fachowcami niż Ziutek z linka.PIOTROSLAV pisze:Jak dla mnie tyle w temacie. Zródło: https://galopujacymajor.wordpress.com/2 ... -norwegow/
Poza tym w pełni zgadzam się z Voo.
Trzeba mieć zajebiste jaja, żeby skazywać na stare playstation mordercę (z zimną krwią) 77 bezbronnych, młodych ludzi. Prawie tak wielkie jaja jak Belgowie, którzy nie pierdolą się w tańcu tylko w zemście za 30+ ofiar śmiertelnych rysują PEACE kredą na ziemi. Wszyscy terroryści zatrzęśli się ze strachu.
Sorry, ale to naprawdę przypomina odważne i konsekwentne bydło idące na rzeź z podniesioną głową.
A związek ISIS z tematem jest taki, że...?boncek pisze:I pewnie dlatego ISIS ma takie wzięcie Sith.
No tam się raczej z więźniami nie pierdolą jak jakieś norweskie, lewackie ścierwa.
Wiesz gdzie jest jeszcze kara śmierci? W USA.boncek pisze:No tam się raczej z więźniami nie pierdolą jak jakieś norweskie, lewackie ścierwa.
Poza tym naprawdę nie rozumiem porównania religijnego pseudo-państwa pełnego oszołomów z opiekowaniem się masowym mordercą, zbrodniarzem, lepiej niż w Polsce starcami albo dziećmi z domów dziecka.
Ja uważam, że Breivik zasłużył na karę śmierci, ale jak się nie da to dożywocie w celi pojedynczej, bez kontaktu z kimkolwiek, łaskawie z jedną książką na miesiąc.
A on sobie pyka na lapie, gra na PS2 czy 3, na razie odsiaduje 21 lat, robi jakieś studia, hajluje, jest DUMNY z tego co zrobił i generalnie jeszcze fika. Brak słów, żeby wyrazić podziw dla Norwegów.
Mam nadzieję, że wypuszczą go grubo przed upływem 21 lat. Wtedy to już mu tak pokażą, że w pięty pójdzie
-
- sraczkowaty
Po prostu nowoczesne demokratyczne państwa przyznają pewne prawa także zwyrodnialcom. Moim zdaniem słusznie, bo inny system będzie prowadził do tworzenia jeszcze większych patologii. O wiele gorszy jest model polski, gdzie najpierw u Trynkiewicza znajduje się przypadkowo materiały pornograficzne, a potem ad hoc uchwala się bubel prawny, bo społeczeństwo panikuje.
Ale o tym, że premier Belgii ogłosił wysłanie większej ilości f-16 do walki z dżihadystami to już nie pamiętasz?SithFrog pisze:. Prawie tak wielkie jaja jak Belgowie, którzy nie pierdolą się w tańcu tylko w zemście za 30+ ofiar śmiertelnych rysują PEACE kredą na ziemi. Wszyscy terroryści zatrzęśli się ze strachu.
Między "pewne prawa", a prawa typu "wakacje w Ciechocinku z laptopem i konsolą" jest przepaść. Kurewsko głęboka.grel3gargamel pisze:Po prostu nowoczesne demokratyczne państwa przyznają pewne prawa także zwyrodnialcom.
Pełna zgoda. Na pewno lepie wypuścić Trynkiewicza, dać mu wyruchać i udusić jednego, dwóch, trzech małych chłopców i wtedy wsadzić na dożywocie. Wtedy państwo prawa zda egzamin.grel3gargamel pisze:O wiele gorszy jest model polski
Zaraz zaraz, w GW czytałem, że to byli Belgowie. Co tu ma do rzeczy bombardowanie Syrii?grel3gargamel pisze:Ale o tym, że premier Belgii ogłosił wysłanie większej ilości f-16 do walki z dżihadystami to już nie pamiętasz?
A już zupełnie nawiasem mówiąc: ogłosił i wysłał czy ogłosił? Zmieniło to coś? Bo nie kojarzę przełomu na bliskim wschodzie.
Muszę zapoznać się ze szczegółami, ale jeśli dyskutujecie na poważnie, to nie piszcie, że nieludzkie traktowanie, to mało gier na PS3, bo gadacie, jakbyście cytowali Brevika, a nie wyrok sądu. Zarzuty ze strony Brevika były dwa: że nieludzkie/sprzeczne z KPC jest cenzurowanie jego poczty, i że nieludzkie/sprzeczne z KPC jest, że odizolowują go od innych więźniów. To pierwsze przegrał, to drugie wygrał. Pierwszą rzecz przegrał, bo zgodnie z prawem mogą cenzurować jego pocztę, jeśli stanowi jakieś zagrożenie (bo poczta wychodzi poza mury więzienia). Natomiast nad drugim można się teoretycznie zastanawiać. Bo jeśli każdy bez wyjątku ma prawa człowieka, to trzymanie w więziennej izolatce (nawet z 3 pokojami i ps3) przez circa 20 lat (a faktycznie, to do końca życia) człowieka, jest dosyć dyskusyjne. Have fun.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Zapomniałeś o jednym nawiasie. Dopisałem.ThimGrim pisze:Bo jeśli każdy bez wyjątku ma prawa człowieka, to trzymanie w więziennej izolatce (nawet z 3 pokojami i ps3) przez circa 20 lat (a faktycznie, to do końca życia) człowieka (który rozpierdolił z zimną 77 osób, większość poniżej 18 roku życia, strzelając w plecy, głowy, dobijając rannych itp., na koniec nie wyraził skruchy, ma się za bohatera i szczyci się swoim postępowaniem), jest dosyć dyskusyjne. Have fun.
Jest coś takiego jak uzasadniona izolacja więźnia i to jest wg mnie jeden z tych przypadków. Poza tym czas na reductio ad hitlerum Dobrze, że ludzie o waszych poglądach nie żyli w połowie XX wieku, bo wtedy hitlerowcy w procesach norymberskich dostaliby prace społeczne albo wyroki w zawiasach
Oczywiście. Tyle, że jeśli ma to być w zgodzie z KPC, to uzasadnieniem nie mogą być ofiary. Będą się od tego odwoływać, i kto wie? Może uzasadnią, że powinien być odizolowany, bo KPC gwarantuje bezpieczeństwo i nikt nie powinien obawiać się o swoje życie, a Brevik może się obawiać. Obstawiam, że służby więzienne raczej nie boją się o to, że Brevik nagada głupot innym więźniom, tylko, że więźniowie go zatłuką.SithFrog pisze:
Zapomniałeś o jednym nawiasie. Dopisałem.
Jest coś takiego jak uzasadniona izolacja więźnia i to jest wg mnie jeden z tych przypadków.
I serio, nie utrwalajcie sobie w głowie "Brevik wygrał, bo ma mało gier na PS3", bo Brevik chce, żeby utrwalił się wam taki zapis*. Rozumiem, że to może taki skrót myślowy i tak naprawdę wiecie, o co kaman.
*a z was, jebani narodowcy, genialny materiał!
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
"Brevik wygrał, bo ma mało gier na PS3" dla mnie nie różni się specjalnie od "Brevik wygrał, bo go izolowali od ludzi" albo "Brevik wygrał, bo musiał leżeć w izolatce 6 z 7 dni".
Szczerze, jeżeli w Norwegii więzienia naprawdę wierzą w resocjalizację itp. to właśnie tego mogą się obawiać i dlatego bym uzasadniał izolację. Brevik nie ma skruchy, Brevik twardo wierzy, że to co zrobił było dobre i nie zdziwiłbym się gdyby próbował do tego przekonywać współwięźniów i władze mogą się bać, że część z nich podchwyci temat.ThimGrim pisze: Obstawiam, że służby więzienne raczej nie boją się o to, że Brevik nagada głupot innym więźniom, tylko, że więźniowie go zatłuką.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Sluszna uwaga. Wejdz na Wykop i poczytaj komentarze, tam juz sporo osob widzi go na plus...Piccolo pisze:władze mogą się bać, że część z nich podchwyci temat.
No to mają dwa mocne argumenty: jego bezpieczeństwo i zdrowie umysłowe więźniów. Poza tym władze już zapowiedziały, że nic się dla Brevika nie zmieni. Także, jak co kilka lat, chodziło mu głównie o to, co poszło w świat, min. "Brevik ma mało gier i wygrywa w sądzie" i "zarażenie" kilku mózgów. I to działa.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"