Eklezja, czyli luźno o polityce.

... czyli Toksyczne Gøwno®

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL

Awatar użytkownika
Halaster
Bakelitowy Samiec Alfa

Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.

Post autor: Halaster »

Zolt pisze:
Halaster pisze:piorą mózgi społeczeństwu przy pomocy hipokrytow w sukienkach opowiadających bajki w które i tak nikt nie wierzy.
ten tekst też jest niezły jeżeli chodzi o światło intelektu :)
No ale co konkretnie?

To że sutanny to nie sukienki? To że stary gość który całe życie siedzi za murami uczy ludzi m.in. jak tworzyć rodzinę i żyć w związku nie jest hipokryta? Czy to, że wszyscy naprawdę wierzą że JC dwa tysiące lat temu zmienił wode w wino, chodził po wodzie, rmagicznie rozmnozyl jedzenie i na koniec zniknął?
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

Haaaaaaaal. Czemu to robisz? They are not ready for the truth.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

dokładnie to.
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
snt
złoty

Post autor: snt »

Halaster pisze:
Zolt pisze:
Halaster pisze:piorą mózgi społeczeństwu przy pomocy hipokrytow w sukienkach opowiadających bajki w które i tak nikt nie wierzy.
ten tekst też jest niezły jeżeli chodzi o światło intelektu :)
No ale co konkretnie?

To że sutanny to nie sukienki? To że stary gość który całe życie siedzi za murami uczy ludzi m.in. jak tworzyć rodzinę i żyć w związku nie jest hipokryta? Czy to, że wszyscy naprawdę wierzą że JC dwa tysiące lat temu zmienił wode w wino, chodził po wodzie, rmagicznie rozmnozyl jedzenie i na koniec zniknął?
Generalnie w pewnym wieku się wyrasta z takiego antyklerykalizmu. Oczywiście to wszystko co piszesz to prawda, ale nie ma sensu się z tego nabijać, bo wielu ludzi jest emocjonalnie przywiązanych do tych dogmatów.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Nie, serio. Nie róbmy drugiemu failthread'a
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

Co Ty tak z tym angielskim? Na lektoracie siedzisz? :P
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Porażkowy temat nie brzmi tak dobrze ;).

No i to nazwa na religijny z czasów kiedy #sgk był w modzie, siedział na nim maiden i ktoś oprócz DaeLa wchodził jeszcze na 4chana :)
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Halaster
Bakelitowy Samiec Alfa

Nie wiem co masz na myśli z wiekiem, ale mam takie wrażenie że trochę chyba wyroslismy z tego argumentu jak zaczęliśmy lysiec, mieć dzieci i wrzody zoladka.
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

A to duzo tlumaczy, bo ja tylko przytylem. Uffff.

Edit:
Bo tak w sumie nie wiem czemu ma sluzyc ten wywod o kolesiach w kieckach i bajkach, w ktore nikt nie wierzy. Znalezieniu grupy wsparcia dla bardziej aerodynamicznych ludzi? Obrazeniu jakiejs grupy uzytkownikow? Bo chyba nie do wywodu o tym jaki to PiS jest pojebany, bo dobry argument chyba nie powinien obrazac rozmowcy.
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Post autor: SithFrog »

Halaster pisze:Twoj post pokazuje, że absolutnie nie ma szans na jakiekolwiek porozumienie pomiędzy nami - wg. mnie 3/4 Twojej listy to ogólnikowe opinie, bezpodstawne "odczucia", rzeczy na które rząd nie mial wpływu lub wręcz kompletne farmazony.
Czyli te wszystkie afery na styku władzy i biznesu za PO to były farmazony? Hazardowa? Taśmy Serafina? Amber Gold? To była fatamorgana? Odczucia? Nie każde światło intelektu najwyraźniej świeci tak samo ;]
Bo tak w sumie nie wiem czemu ma sluzyc ten wywod o kolesiach w kieckach i bajkach, w ktore nikt nie wierzy.
Pokazaniu jaki ja jestem zajebisty i mądry i wyrosłem z tych głupotek, a ciemny lud idiotów dalej wierzy. To najwyraźniej tuninguje poczucie własnej wartości czy coś.
Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Albo ujście bezsilnej frustracji na system finansowania Kościoła w Polsce. Ale i tak niepotrzebne.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Turtles pisze:Albo ujście bezsilnej frustracji na system finansowania Kościoła w Polsce. Ale i tak niepotrzebne.
Ja jestem za całkowitym rozdziałem kościoła od państwa, wywaleniem religii ze szkół (nawet się podpisałem jakiś czas temu) i podciągnięciu kościoła i innych związków religijnych pod 1% z PIT jak ktoś chce. Żadnego funduszu kościelnego, żadnych pensji dla kapelanów.

Nie widzę związku między finansowaniem instytucji kościoła, a obrażaniem ludzi wierzących.

Na marginesie: nie doczekamy się tego rozdziału nigdy. Przez ostatnie 27 lat rządzili wszyscy po kolei łącznie z niby świecką postkomuną w postaci SLD i zamiast to zlikwidować wręcz dokładali przywilejów.

A już zupełnie z innej beczki - trafiłeś Rzuff z parafrazą moich słów jak kulą w płot.

"Ale nie ma za bardzo co tłumaczyć, skoro krytyka działań aktualnego rządu to "szczekanie na skinienie GW"."

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, chociaż coś mi mówi, że od razu zakumałeś tylko się droczysz ;]

A co do 500+, ja nadal uważam, że to kiepski pomysł, ale jacyś ekonomiści poprawili nam prognozy PKB na rok 2017 in plus - mam nadzieję, że forumowi bankierzy wyjaśnią nam ten fenomen ;P
Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

No i mocne słowa jak na kogoś kto wczoraj pisał pod adresem forumowiczów, że szczekaja na skinienie GW i tvnu. Cenzor kultury w dyskusji się nam trafil
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Powtórzę po raz setny, nie dyskutuję z czyimiś wyobrażeniami tego co powiedziałem.
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

http://www.rp.pl/Spor-o-Trybunal-Konsty ... .html#ap-1

Rzeczpospolita o tym, ze jak PBS nie opublikuje wyroku TK to konsekwencja jest postawienie jej przed trybunalem stanu.
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Post autor: ThimGrim »

Oni raczej to wiedzą, niektórym można być może nawet jakieś zwykłe oskarżenia na podstawie kpk wlepić (podobno), więc raczej planują żeby nie było nic "po" ich rządach...

A sytuacja może się zrobić jeszcze ciekawsza w momencie, w którym szczury z tonącego okrętu PO (a może i innych statków) zaczną przechodzić na okręt PiSu. Trzeba liczyć każdy głos, chodzić na te nudne debaty, brać kasę i pilnować swoich szeregów, bo wtedy PiS może nie wprowadzi IV RP któregoś dnia. Tzn. którejś nocy. Projektem poselskim oczywiście.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

Turtles pisze:Albo ujście bezsilnej frustracji na system finansowania Kościoła w Polsce. Ale i tak niepotrzebne.
Zamknięty ból
Stłumiony gniew
Bezgłośny krzyk
Zimny dreszcz
Suche łzy
W morzu łez
Martwy punkt
Ciemno w dzień

phpBB [video]
Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Tak jak napisał Thim - Kaczyński dobrze o tym wie dlatego... nie jest ani premierem, ani prezydentem. W razie czego beknie Szydło i Duda.
Obrazek
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

SithFrog pisze:Tak jak napisał Thim - Kaczyński dobrze o tym wie dlatego... nie jest ani premierem, ani prezydentem. W razie czego beknie Szydło i Duda.
I to też mnie zastanawia, bo to by znaczyło, że to są kompletni idioci. Ale mówię serio - tacy bez żadnego instynktu samozachowawczego. Nie wiem co im Kaczor obiecał, ale to chyba nie jest jakiś dobytek ziemski. Miejsce w Królestwie Niebieskim?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Nie musiał im niczego obiecać. Zastanów się Thim, w jakiej rzeczywistości ta dwójka dotarłaby tam gdzie jest nie z nadania tylko grając na własny rachunek?
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

LLothar pisze:http://www.rp.pl/Spor-o-Trybunal-Konsty ... .html#ap-1

Rzeczpospolita o tym, ze jak PBS nie opublikuje wyroku TK to konsekwencja jest postawienie jej przed trybunalem stanu.
Autorem artykułu jest ten facet:
Obrazek
SithFrog pisze:Tak jak napisał Thim - Kaczyński dobrze o tym wie dlatego... nie jest ani premierem, ani prezydentem. W razie czego beknie Szydło i Duda.
Kaczor by nie został prezydentem, bo ma zbyt duży elektorat negatywny (jako polityk). Z tego samego powodu w czasie kampanii Szydło została "wyznaczona" na premiera. Nie doszukiwałbym się tutaj teorii spiskowych.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

@Sith
No ale to trochę dziwne, że cieszą się posadą z perspektywą szafotu. Dlatego imho to musiało być coś więcej, co by ich przekonywało, że albo nie dostaną po tyłku, bo nadejdzie odsiecz, albo warto mimo tego, że zgarną baty i zapiszą się w historii jako ci, którzy doprowadzili do kryzysu konstytucyjnego. No i jest jeszcze Ziobro, który też pod trybunał się nadaje, a nie pasuje do wzorca "ciepła posada za bycie ofiarą" - przecież on jest stałym elementem układanki PiSu, który tylko na chwilę Kaczyński schował do szuflady. Poza tym, nadchodzi zima...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Kaczyński ma w garści sejm, senat, rząd, premiera i prezydenta. Może zrobić co chce, a przez brak oficjalnego stanowiska nie ponosi kompletnie ŻADNEJ odpowiedzialności. To są fakty, a nie teorie spiskowe.

Jak się okaże, że jednak złamano konstytucję nie publikując to kto beknie? Szydło. Jak okaże się, że Duda złamał konstytucję to kto beknie? Dla Kaczora to jest win-win.

Thim: obawiam się, że posądzasz tych ludzi o poziom inteligencji mniej więcej dwa razy większy niż w rzeczywistości. To tak jakby ktoś kombinował, że Julia Pitera jest mądra, bo przecież pracowała w rządzie. No nie.
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Nie sądzę jednak, aby z rozmysłem Kaczor zrezygnował z piastowania któregoś ze stanowisk, gdyż planował już w czasie kampanii wyborczych dokonywanie deliktów konstytucyjnych. :)

A tak mnie naszło: jeśli Szydło jest związana wyrokiem TK i nie powinna się w ogóle zastanawiać czy został on wydany legalnie, to czy Rzepliński nie powinien być związany decyzją prezydenta co do tego, od jakich nowomianowanych sędziów przyjął ślubowanie? Przecież powoływanie sędziów nie leży w żadnym stopniu w gestii prezesa Trybunału i włączenie ich w poczet sędziów TK przez prezesa TK powinno mieć charakter jedynie techniczny :)
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
grel3gargamel
sraczkowaty

Post autor: grel3gargamel »

Ja uważam, że ubezwłasnowolnienie Szydło to był jeden z ważniejszych motywów twardej linii PiSu wobec TK. Duda wkopał się od razu (nawet jeśli zgadza się z linią ideową Kaczyńskiego, to nawet on musiał być zażenowany przyjmując od sędziów ślubowanie po północy), tymczasem pomimo tego, że choć już przy wyroku w sprawie pierwszej noweli PiSu Kaczyński otwarcie głosił, że "ten wyrok nie może być opublikowany" to ten jednak został (Szydło chyba jest mądrzejsza od Dudy). Myślę, że też stąd teraz jego słowa, że jakby wyrok został opublikowany to Szydło naraziłaby się na postępowanie karne. A wiadomo kto jest Prokuratorem Generalnym.

A tak swoją drogą nie przesadzajcie z tym Trybunałem Stanu-mieli Ziobrę postawić, ale jak przyszło co do czego to nie wszyscy przyszli na głosowanie. Choć jednak mam nadzieję, że Duda kiedyś przed nim stanie

http://www.wprost.pl/ar/533837/Sedzia-T ... alo-wyrok/

Kolejny zdrajca!!!
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

snt pisze:A tak mnie naszło: jeśli Szydło jest związana wyrokiem TK i nie powinna się w ogóle zastanawiać czy został on wydany legalnie, to czy Rzepliński nie powinien być związany decyzją prezydenta co do tego, od jakich nowomianowanych sędziów przyjął ślubowanie? Przecież powoływanie sędziów nie leży w żadnym stopniu w gestii prezesa Trybunału i włączenie ich w poczet sędziów TK przez prezesa TK powinno mieć charakter jedynie techniczny :)
Zabawne, że to piszesz, bo to samo tyczy się prezydenta. On nie wybiera sędziów, na tylko obowiązek przyjąć ślubowanie od tych wskazanych przez sejm ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Mithrandir
zielony

Post autor: Mithrandir »

Mam wrażenie, że osiągnięcie tej masy krytycznej, które PO zajęło kilka lat, PiSowi udało się (po raz kolejny) w pół roku. Mówię tu o skutecznym zrażeniu do siebie tych początkowo pozytywnie nastawionych, którzy dali zwycięstwo Dudzie. Nawet wśród znajomych z "hipster prawicy", poza głównymi tuzami jak młody Wildstein czy Pereira, zaczyna się dywersja, i coraz trudniej o kadry do nowych reżymowych mediów.

Pytanie, czy jednocześnie udało się PiSowi na ten moment zabetonować większą część swojego elektoratu, o co, jak mi się zdaję, toczy się gra z obu stron. Sondaże zdają się to potwierdzać, więc szans na opamiętanie nie widzę. Jak uczy doświadczenie, taka gra w dłuższej perspektywie jest skazana na porażkę tak ewidentnie, że dziw, iż nikt z naszych polityków, może poza Tuskiem, zdaje się tego nie łapać...

Z jednej strony mógłbym się cieszyć, bo ta degrengolada "elit" to kolejna szansa dla narodowych libertarian. Szkoda tylko, że ci jakoś zawsze okazują się jeszcze "lepsi" w swoich kalkulacjach i znając życie, z następnymi wyborami do władzy znów dorwą się złodzieje albo durnie...

Swoją drogą zupełnie nie zdziwi mnie, jeśli Szydło i Dudę od trybunału stanu ocali po powrocie z emigracji Tusk właśnie.
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

grel3gargamel pisze:Myślę, że też stąd teraz jego słowa, że jakby wyrok został opublikowany to Szydło naraziłaby się na postępowanie karne. A wiadomo kto jest Prokuratorem Generalnym.
Grubo. Sam prezes postawi ją przed trybunałem/prokuraturą za wydrukowanie wyroku. A opozycja będzie jej bronić, bo postąpiła zgodnie z prawem. Grubo! George R. R. Martin approves.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Post autor: Pquelim »

Mithrandir pisze:Mam wrażenie, że osiągnięcie tej masy krytycznej, które PO zajęło kilka lat, PiSowi udało się (po raz kolejny) w pół roku.
Też mam takie wrażenie, ale i wątpliwość co do jego słuszności. Polski wyborca jest takim szaromasowym osłem-lemingiem, że nic mnie już nie zdziwi.

Kaczyński imho w tym momencie buduje kapitał polityczny pod przyszła prezydenturę, która przejmie po PADzie. A BPS i PAD to takie marionetki, że jak się przyjrzeć ich wypowiedziom w mediach to nawet widać, że już ledwo dają radę trzymać linię Prezesa. Szczególnie Prezydent ma w oczach taką smutną podświadomość wypowiadanych idiotyzmów.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

Sytuacja Szydło jest faktycznie nie do pozazdroszczenia, przede wszystkim dlatego, że jej ewentualną winę będą w przyszłości rozpatrywać prawnicy, którzy w zdecydowanej większości podzielają punkt widzenia TK. Więc nieważne kto ma rację, decydować będą ci, którzy wiedzą, że Szydło racji nie ma.
Przejebane - z jednej strony lobby prawnicze, z drugiej JaroKacz.
Być może spróbują zagrać na to, że w ciągu 4 lat kadencji PiS uda się przejąć TK swoimi ludźmi i wszystko odkręcić. W maksymalnym scenariuszu w przyszłym roku mogą mieć 8 swoich (w tym roku będzie jeszcze 2, w przyszłym 1, co daje w sumie 3 + 2 obecnych +ew3 (wybranych, ale dziś niedopuszczonych). No i bonus w postaci końca kadencji Rzeplińskiego w tym roku. Ale jeśli tych ewentualnych 3 nie zostanie dopuszczonych przez pozostałą wciąż większość, to mamy zaledwie 5/12.
Ryzykowna zabawa :)
Ale Beatka, na pewno dasz radę :P
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
snt
złoty

Leszek Miller staje się coraz bardziej hardkorowym pisiorem - najs :)

http://www.se.pl/wiadomosci/opinie/lesz ... 93042.html
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

SithFrog pisze:Powtórzę po raz setny, nie dyskutuję z czyimiś wyobrażeniami tego co powiedziałem.
Muszę poprosić, żebyś mi wytłumaczył jak rozumieć zdanie "Mówisz o tych, co nie szczekają na każde skinienie GW i TVNów?" w jakiś ciekawy sposób, w którym nie nazywasz adwersarzy "szczekającymi na każde skinienie KW i TVNów". Serio, nie nabijam się, nie wiedziałem że taką wypowiedź można źle zrozumieć, ale najwyraźniej ja źle ją zrozumiałem.

Ludzie jaki Trybunał Stanu? I co z tego? Zobaczcie jakie sankcje Trybunał przewiduje. Utrata orderów, prawa wyborczego, pozbawienie mandatu poselskiego, tego typu.
Zresztą rewolucji nie przeprowadza się z myślą, że się ją przegra i zostanie osądzonym. Po to PiS demontuje w tym momencie wymiar sprawiedliwości, żeby lud nigdy nie pozwolił, żeby dobrodzieje, którzy dobrali sie do banksterów poszli siedzieć. Ale nie pójdą siedzieć, bo karnych spraw to raczej się z tego nie uszyje. To znaczy w teorii się da, ale nie widzę tego, bo
Swoją drogą zupełnie nie zdziwi mnie, jeśli Szydło i Dudę od trybunału stanu ocali po powrocie z emigracji Tusk właśnie.
To jest ciekawa koncepcja. I tak się może stać. Z hasłęm pax, pax miedzy chrześcijany być może wiele się ugra za 4 lata.
Mam wrażenie, że osiągnięcie tej masy krytycznej, które PO zajęło kilka lat, PiSowi udało się (po raz kolejny) w pół roku. Mówię tu o skutecznym zrażeniu do siebie tych początkowo pozytywnie nastawionych, którzy dali zwycięstwo Dudzie. Nawet wśród znajomych z "hipster prawicy", poza głównymi tuzami jak młody Wildstein czy Pereira, zaczyna się dywersja, i coraz trudniej o kadry do nowych reżymowych mediów.
Przy okazji, ostatnio dowiedziałem się, że ławka PiS jest tak absurdalnie krótka, że nie zdziwcie się (drodzy piewcy dobrej zmiany ;) ), ze ktoś z rządu przeczyta wasze posty i zaproponuje posadę wiceministra. Taka jest sytuacja.

Natomiast na temat zrażania do siebie niezdecydowanych, to wydaje mi się, że PiS nauczył się, że na nich nie ma się co oglądać i trzeba iść w populizm i w masy. Grać na prostym strachu przed wrogiem wewnętrznym i zewnętrznym, socjalistycznym rozdawnictwie i hipster prawica może sobie uciekać do Kukiza, ale nic się nie stanie.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Piccolo
Bambus Junior

Post autor: Piccolo »

Wczoraj znajoma mi mówiła, że rano przez Gdynię przejeżdżało sporo wojskowych pojazdów. Ja co prawda nic o tym później nie słyszałem a, w pewnym sensie, dla wojska pracuję ale może ktoś coś?
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Piccolo pisze:Wczoraj znajoma mi mówiła, że rano przez Gdynię przejeżdżało sporo wojskowych pojazdów. Ja co prawda nic o tym później nie słyszałem a, w pewnym sensie, dla wojska pracuję ale może ktoś coś?
Wojna idzie.
Awatar użytkownika
Piccolo
Bambus Junior

U niej w pracy chyba serio tak myślą.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

- Słyszałeś coś o kolumnie wojskowych pojazdów przejeżdżających przez Gdynię?
- Nie.

I znajoma zrozumiała. I zaczęła się bać.
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
Piccolo
Bambus Junior

Generalnie zaczynam się zastanawiać czy naprawdę mieliśmy jakiś przejazd kolumny wojska, i którym nikt nic nie wie, czy po prostu jakas laska z firmy znajomej chciała być fajna i puściła ploteczkę w biurze :P.
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Ja mysle, ze pojazdy wojskowe, tak jak kazde inne, czasami sie musza przemiescic z jednego miejsca do drugiego :P
Awatar użytkownika
snt
złoty

Nie, to raczej Maciarewicz przygotowuje się do ataku na Kaliningrad
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Piccolo
Bambus Junior

Znaczy tak duży korowód jaki opisywała jest trochę podejrzany ale nadal podejrzewam, że jest pizdyliard innych wytłumaczeń niż "Przygotowujemy się do wojny".
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

Lol, raz na jakiś czas zawsze co przejedzie.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

U mnie też ciągle śmigają wojskowe pojazdy! Może to mieć jednak coś wspólnego z tym, że za płotem składają ciężarówki dla wojska...
Obrazek
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Post autor: Pquelim »

z tą psychologią tłumu to nie do końca trafnie, chyba że miała na myśli tych baranów z KODu.
a poza tym to nie powiedziała nic nowego, co nie byłoby dla mnie oczywiste od... dziesięciu lat?
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Crowley
Pan Bob Budowniczy Kierownik

Post autor: Crowley »

http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,197 ... link4.html

Dobrze, że chociaż ktoś z doświadczeniem ale i tak zupełny przypadek. Nikt by się nie spodziewał.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

"teoria konfliktu społecznego wcielana w życie"? Co? Lubię jak ktoś tworzy ze swojej wypowiedzi taki szum słów, które pasują do sytuacji, ale nie mają zadnego sensu.

Ooo i to jest socjolog. I to jeszcze niby jakas "nauczycielka akademicka".
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Post autor: Jutsimitsu »

Crowley pisze:Dobrze, że chociaż ktoś z doświadczeniem ale i tak zupełny przypadek. Nikt by się nie spodziewał.
Ja mam taką teorię, że PiS robi tak kontrowersyjne akcje jak z TK czy 500+, żeby przykryć tym swoje własne ośmiorniczki itp. A to że raz na jakiś czas niewielki fuckup jak tutaj wyjdzie to whatever - czasem musi.
Awatar użytkownika
Halaster
Bakelitowy Samiec Alfa

Theeck - to jest ta dobra zmiana? Koniec kolesiostwa, nepotyzmu, synekur?
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Pati Koti w spółce skarbu państwa to zupełnie co innego. Teraz rządzą katolicy - patrioci, którzy wszystko robią dla silnej Polski i ad maiorem Dei gloriam, więc mogą im więcej ich przy tej dobrej robocie tym lepiej dla Polski. Co innego, jak PO obsadzało. To było polowanie na stołki tylko, żeby sie nachapać.

Chociaż akurat Pati Koti faktycznie ma jakieś doświadczenie, przecież młody Zbyszek poznał ją gdzieś na zaprojektowanych przez Bieleckiego korytarzach na Woronicza, kiedy Kotecka tam robiła w mediach. Co nie zmienia faktu, ze nepotyzm pierwszej wody.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Crowley
Pan Bob Budowniczy Kierownik

Post autor: Crowley »

Dla SKOKów też pracowała w dziale PR, więc przynajmniej nie będzie gadać jak ten koleś od koni, że potraktuje nową pracę jako wspaniałą przygodę i nowe hobby. ;)
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Zablokowany