Eklezja, czyli luźno o polityce.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.
Kto przeciął oponę ??
zodi - ale tak sobie pomyślałem, nie daj Boże by Duda zginął. To byśmy już chyba wojnę domową mieli.
Źle się dzieje w tym kraju, ale to trend ogólnoświatowy jak się patrzy na USA.
250 mil morskich od zachodniego wybrzeża Afryki znajdują sie Wyspy Zielonego Przylądka. Kiedyś ważna baza wielorybnicza, położenie czyniło ten archipelag ważny również dla handlarzy niewolników. Dziś jako niepodległa już republika straciła zupełnie na znaczeniu i nawet jako cel wakacyjnych podróży przegrywa z bliższymi Europie Kanarami czy Azorami. Zastanawiacie się czemu wspominam tu o tym zapomnianym przez Boga i Świat kraiku? Absolutly for no reason whatsoever
Populiści rozdający pieniądze zdobywają coraz większe poparcie? Jak to możliwe. Jeszcze im urośnie jak tylko pierwsze 500 zł przyjdzie to po balandze za 500 wszyscy już będą na dobrodzieja co piniążki dał glosować. I jeszcze się Niemcom z Wenecji postawi, taki to silny mąż....pani Szydło znaczy. I to dobre katoliki wszystko, nie jakieś geje. No i nie pozwalają imigrantom przyjeżdżać (tzn żadni specjalnie sie nie pchają akurat... ale to akurat nie jest najważniejsze)Nie rozumię.
Źle się dzieje w tym kraju, ale to trend ogólnoświatowy jak się patrzy na USA.
250 mil morskich od zachodniego wybrzeża Afryki znajdują sie Wyspy Zielonego Przylądka. Kiedyś ważna baza wielorybnicza, położenie czyniło ten archipelag ważny również dla handlarzy niewolników. Dziś jako niepodległa już republika straciła zupełnie na znaczeniu i nawet jako cel wakacyjnych podróży przegrywa z bliższymi Europie Kanarami czy Azorami. Zastanawiacie się czemu wspominam tu o tym zapomnianym przez Boga i Świat kraiku? Absolutly for no reason whatsoever
#sgk 4 life.
http://wyborcza.pl/1,75478,19641873,czy ... lnika.html
wstawiam tu kolejną porcję bzdur Wyborczej by DaeL i Żabski mogli mnie uspokoić i wyjaśnić tajniki kolejnych dobrych zmian. u mnie też wszyscy oddychamy z ulgą - idzie dobre - w mojej powiatowej miejscowości odwołano dyrektora powiatowego oddziału ARiMR (14 letni staż, kierunkowe wykształcenie) a na jego miejsce powołano osobę ( mgr filozofii), którą znam i która o rolnictwie wie raczej niewiele bo nigdy nie miała nic z nim wspólnego... no ale pewnie nowy dyrektor zaraz zrobi audyt i się okaże, że były przekręty na grube miliony
wstawiam tu kolejną porcję bzdur Wyborczej by DaeL i Żabski mogli mnie uspokoić i wyjaśnić tajniki kolejnych dobrych zmian. u mnie też wszyscy oddychamy z ulgą - idzie dobre - w mojej powiatowej miejscowości odwołano dyrektora powiatowego oddziału ARiMR (14 letni staż, kierunkowe wykształcenie) a na jego miejsce powołano osobę ( mgr filozofii), którą znam i która o rolnictwie wie raczej niewiele bo nigdy nie miała nic z nim wspólnego... no ale pewnie nowy dyrektor zaraz zrobi audyt i się okaże, że były przekręty na grube miliony
Czyli jak wygonimy z Polski handlarzy niewolników i wielorybników to stracimy na znaczeniu? Seems legit.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
zodi, takie rzeczy robi każda władza, dzieje się to na każdym poziomie.
Natomiast teraz postanowiła się o tym rozpisywać wybiórcza.
Poza tym prezes, dyrektor etc nie musi znać się na niczym. Od tego są zastępcy i średni szczebel
Poza tym prezes, dyrektor etc nie musi znać się na niczym. Od tego są zastępcy i średni szczebel
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Każda władza to robi, ale nie każda ma takie "osiągnięcia" we wtykaniu swoich w circa 100 dni. PO też nawtykała, ale zajęło jej to 8 lat...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
W sensie, ze jak. Byla jakas osma rocznica wsadzania swoich na miejsce? Ostatni odebral medal za bycie ostatnim? Bo z dobrych zrodel wiem, ze te wymiany sa calkiem szybkie i trwaja mniej wiecej tyle samo.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Mówię, że Kaczor wymienia skład na PiSowski wszędzie gdzie się da i robi to w dużo szybszym imho tempie niż platforma. Tzn. u nich to było rozłożone bardziej w czasie, a Kaczor w 100 dni nawet stadninę koni zagarnął.Zolt pisze:W sensie, ze jak. Byla jakas osma rocznica wsadzania swoich na miejsce? Ostatni odebral medal za bycie ostatnim? Bo z dobrych zrodel wiem, ze te wymiany sa calkiem szybkie i trwaja mniej wiecej tyle samo.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Na próżno tłumaczysz Voo. Do Zodiego to nie dotrze, bo wtedy byli fajni i kompetentni ludzie z PO, a teraz matoły z PiS więc to nie to samo.Voo pisze:zodi, takie rzeczy robi każda władza, dzieje się to na każdym poziomie.
A ja mówię, że w sto dni w spółkach skarbu państwa jest pożar w burdelu i wywalanie każdego kto się nie podoba. Bez względu na stanowisko, wiek, czy umiejętności. Co elekcję, bez względu kto wygrywa, kliki się zmieniają.ThimGrim pisze:Mówię, że Kaczor wymienia skład na PiSowski wszędzie gdzie się da i robi to w dużo szybszym imho tempie niż platforma. Tzn. u nich to było rozłożone bardziej w czasie, a Kaczor w 100 dni nawet stadninę koni zagarnął.Zolt pisze:W sensie, ze jak. Byla jakas osma rocznica wsadzania swoich na miejsce? Ostatni odebral medal za bycie ostatnim? Bo z dobrych zrodel wiem, ze te wymiany sa calkiem szybkie i trwaja mniej wiecej tyle samo.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Ja mówię, że więcej, gorzej i szybciej PiS. Koniec kropka!Zolt pisze:A ja mówię, że w sto dni w spółkach skarbu państwa jest pożar w burdelu i wywalanie każdego kto się nie podoba. Bez względu na stanowisko, wiek, czy umiejętności. Co elekcję, bez względu kto wygrywa, kliki się zmieniają.ThimGrim pisze:Mówię, że Kaczor wymienia skład na PiSowski wszędzie gdzie się da i robi to w dużo szybszym imho tempie niż platforma. Tzn. u nich to było rozłożone bardziej w czasie, a Kaczor w 100 dni nawet stadninę koni zagarnął.Zolt pisze:W sensie, ze jak. Byla jakas osma rocznica wsadzania swoich na miejsce? Ostatni odebral medal za bycie ostatnim? Bo z dobrych zrodel wiem, ze te wymiany sa calkiem szybkie i trwaja mniej wiecej tyle samo.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Specjalnie podałem informacje o tym, iż usunięty dyrektor był nim przez 14 lat bo myślałem, że nie trzeba być Stanisławem Ulamem by policzyć, że to nie PO go na to stanowisko mianowało.SithFrog pisze:Na próżno tłumaczysz Voo. Do Zodiego to nie dotrze, bo wtedy byli fajni i kompetentni ludzie z PO, a teraz matoły z PiS więc to nie to samo.Voo pisze:zodi, takie rzeczy robi każda władza, dzieje się to na każdym poziomie.
I pokazuje to również, że jest tak jak pisze Thim - tempo i głębokość wycinania jest nadzwyczajna.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Ale patrz... to ostatnio tez go nie wycieli... dziwne...
A moze zwyczajnie nie bylo chlopa na to miejsce na tym terenie a teraz sie znalazl
A moze zwyczajnie nie bylo chlopa na to miejsce na tym terenie a teraz sie znalazl
Nie nie, na pewno był świetny i kompetentny, PO to zauważyła i go zostawili. Wszędzie tak robili.Razorblade pisze:A moze zwyczajnie nie bylo chlopa na to miejsce na tym terenie a teraz sie znalazl
Jak my się wszyscy (mniej lub bardziej) jako naród (Naród ?) zmieniliśmy od feralnego 2010...
Pamiętacie 2003 rok i wypadek helikoptera z Premierem Millerem ? Wypadek --> komisja --> sprawa w sądzie, koniec. Nic o zamachu, żadnego wyśmiewanie w stylu jaki prezydent taki zamach (to akurat miało miejsce przy Komorowskim) i całego tego gówna o jakim nie chce mi się nawet pisać. Jakież to było normalne, jakże za tym można teraz już tylko tęsknić...
Pamiętacie 2003 rok i wypadek helikoptera z Premierem Millerem ? Wypadek --> komisja --> sprawa w sądzie, koniec. Nic o zamachu, żadnego wyśmiewanie w stylu jaki prezydent taki zamach (to akurat miało miejsce przy Komorowskim) i całego tego gówna o jakim nie chce mi się nawet pisać. Jakież to było normalne, jakże za tym można teraz już tylko tęsknić...
Czy Ziobro zdąży wsadzić Rzeplińskiego przed jutrzejszą rozprawą?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Prawie prawda - to powiedział Komorowski po Gruzji. Po jajkach na Ukrainie wyciągnięto po prostu jego wypowiedź.Nic o zamachu, żadnego wyśmiewanie w stylu jaki prezydent taki zamach (to akurat miało miejsce przy Komorowskim)
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Ale ja tu tylko po to, aby zostawić typy ABW:
Piotr Gabryel, Anita Gargas, Cezary Gmyz, Piotr Gociek, Piotr Gursztyn, Jerzy Jachowicz, Igor Janke, Michał Karnowski, Patrycja Kotecka, Paweł Lisicki, Michał Majewski, Karol Manys, Rober Mazurek, Piotr Nisztor, Eliza Olczyk, Paweł Reszka, Piotr Skwieciński, Mariusz Staniszewski, Jarosław Stróżyk, Wojciech Sumliński, Miał Szułdrzyński, Maciej Walaszczyk, Łukasz Warzecha, Bartosz Węglarczyk, Wojciech Wybranowski, Piotr Zaremba, Grażyna Zawadka
Piotr Gabryel, Anita Gargas, Cezary Gmyz, Piotr Gociek, Piotr Gursztyn, Jerzy Jachowicz, Igor Janke, Michał Karnowski, Patrycja Kotecka, Paweł Lisicki, Michał Majewski, Karol Manys, Rober Mazurek, Piotr Nisztor, Eliza Olczyk, Paweł Reszka, Piotr Skwieciński, Mariusz Staniszewski, Jarosław Stróżyk, Wojciech Sumliński, Miał Szułdrzyński, Maciej Walaszczyk, Łukasz Warzecha, Bartosz Węglarczyk, Wojciech Wybranowski, Piotr Zaremba, Grażyna Zawadka
-
- sraczkowaty
Nieprawda. Komorowski powiedział "jaka wizyta-taki zamach", tylko potem tę wypowiedź zmanipulowanopeterpan pisze: Prawie prawda - to powiedział Komorowski po Gruzji. Po jajkach na Ukrainie wyciągnięto po prostu jego wypowiedź.
My bad.grel3gargamel pisze:Nieprawda. Komorowski powiedział "jaka wizyta-taki zamach", tylko potem tę wypowiedź zmanipulowanopeterpan pisze: Prawie prawda - to powiedział Komorowski po Gruzji. Po jajkach na Ukrainie wyciągnięto po prostu jego wypowiedź.
Ale jeszcze takie tam w związku z Komorowskim: http://blogpress.pl/node/5831
Peter, a to też odwiedzasz, bo widzę, że linkują?
Uwielbiam te wszystkie strony z orłami czy innymi sępami. To jest taki dobry wyznacznik, po którym od razu się wie, że stronę należy czym prędzej opuścić. Wszystko od razu jest jasne i klarowne.
Uwielbiam te wszystkie strony z orłami czy innymi sępami. To jest taki dobry wyznacznik, po którym od razu się wie, że stronę należy czym prędzej opuścić. Wszystko od razu jest jasne i klarowne.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Wiesz, odwiedzam teraz różne dziwne strony, bo dla jednej pracuję. Ale jest tak prawicowa, że aż antypisowa
Może chodzi, o to, że wypadek zdarzył się w Polsce, nikt nie zginął, można było zbadać wrak więc nie było pola do snucia hipotez?zodi pisze:Jak my się wszyscy (mniej lub bardziej) jako naród (Naród ?) zmieniliśmy od feralnego 2010...
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
A BMW wypadło z drogi gdzie ? Pod Moskwą ?
-
- sraczkowaty
http://www.radiowroclaw.pl/articles/vie ... aki-zamachpeterpan pisze:Ale jeszcze takie tam w związku z Komorowskim: http://blogpress.pl/node/5831
Tu można odsłuchać wywiad z Radia Wrocław-też padają słowa "jaka wizyta-taki zamach".
Teraz nikt nie mówi o zamachu przeca. No, może poza KODem
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Razorblade
- Mr. Kroper
inna sprawa ze opona typu run flat nie powinna sie tak zachowywac (zwlaszcza w samochodach pancernych), choc pewnie do uszkodzenia doszlo wczesniej a samochod nie zasygnalizowal. Tylko to jak zwykle jest akurat wina jakiegos Kowalskiegozodi pisze:A BMW wypadło z drogi gdzie ? Pod Moskwą ?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,141202,titl ... aid=1169d1
Nie kojarzę artysty, nie czytałem żadnego jego wiersza, ani nie słuchałem muzyki, ale rozmowę przeczytałem z prawdziwą przyjemnością.
Zaskoczyła mnie jego opinia na temat ministerstwa kultury i finansowaniu tejże przez państwo. Od razu przypomniała mi się nasza rozmowa na ten temat sprzed jakiegoś czasu.
Nie kojarzę artysty, nie czytałem żadnego jego wiersza, ani nie słuchałem muzyki, ale rozmowę przeczytałem z prawdziwą przyjemnością.
Zaskoczyła mnie jego opinia na temat ministerstwa kultury i finansowaniu tejże przez państwo. Od razu przypomniała mi się nasza rozmowa na ten temat sprzed jakiegoś czasu.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Naprawdę przerażenie mnie ogarnęło jak słuchałem tej wypowiedzi Kaczyńskiego
Część Polaków nie ma prawa uzywać białoczerwonych flag, sterują nimi siły, które chcą zniszczyć Polskę. I to walenie w pulpit... Mówcie co chcecie, ale taka retoryka kojarzy się bardzo jednoznacznie.
Część Polaków nie ma prawa uzywać białoczerwonych flag, sterują nimi siły, które chcą zniszczyć Polskę. I to walenie w pulpit... Mówcie co chcecie, ale taka retoryka kojarzy się bardzo jednoznacznie.
#sgk 4 life.
nie powiedział tegoTurtles pisze:Część Polaków nie ma prawa uzywać białoczerwonych flag
nie zniszczyć, ale utrzymać w "pozycji serwisowej" wobec zewnętrznych interesów, to akurat imo jest całkiem prawdopodobnesterują nimi siły, które chcą zniszczyć Polskę
ani razu nie walnął w pulpit, tylko macha łapkąI to walenie w pulpit...
jednoznacznie z czym/kim? mnie się prawie w ogóle nie kojarzy, a nawet jeżeli to na pewno niejednoznacznie. waham się między Wałęsą, a Bierutem...Mówcie co chcecie, ale taka retoryka kojarzy się bardzo jednoznacznie.
a tak ogólnie:
Turtles pisze:
to zgadzam się w 10%
bicie piany level Rydzyk, chociaż od 10/04 wciąż uważam że ten człowiek psychicznie nie ma już predyspozycji do uprawiania polityki.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
No, może jeden raz stuknął... ale to przez zbyt duży zamach łapkiani razu nie walnął w pulpit, tylko macha łapką
(o nie, napisałem "zamach"? )
Turtlesowi się pewnie z Hitlerem kojarzy.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
do poziomu retorycznego Hitlera to jeszcze daleeeko brakuje. Adolf był absolutnym mistrzem wiecowych przemówień.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
To żadna nowość, że Kaczor gada jak h. Czasami potrafi też nawet wyglądać, jak się wkurwi, że ktoś używa flagi i słowa Polska nie tak, jak on sobie w brunatnych snach wyśnił. No i ma taki czarny ssmański płaszcz. Oczywiście debile tego nie zauważą i jeszcze będą kretynowi wtórować. Ale to też jest analogiczne do wyborców h.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
dajcie spokój AH był naprawde kozakiem:
a to co uprawia Kaczyński to takie popłuczyny, to machanie łapką jest tak nieudolne, jak u Bieruta właśnie:
porównujecie Seicento do Mercedesa. I jeszcze widzicie podobieństwa.
a to co uprawia Kaczyński to takie popłuczyny, to machanie łapką jest tak nieudolne, jak u Bieruta właśnie:
porównujecie Seicento do Mercedesa. I jeszcze widzicie podobieństwa.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ej, chyba jesteście zbyt wstrzemięźliwi. Tylko Hitler? Moim zdaniem ewidentnie Szkieletor.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Niemożliwe. 2 sędziów miało odrębne zdanie niż reszta...,;)
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Jakby Kaczor też brał amfę, to pewnie też by tak godzina potrafił napierdalać.Pquelim pisze:do poziomu retorycznego Hitlera to jeszcze daleeeko brakuje. Adolf był absolutnym mistrzem wiecowych przemówień.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Ta dwójeczka sędzów i to co oni właśnie gadają, jest wisienką na torcie kretyństwa PiSu. Teraz Polska.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Nie wiedziałem, że jesteś taki wrażliwy Rzuff
Faktycznie, Hitler jak malowany...
Faktycznie, Hitler jak malowany...
Aj... Minimalnie się pomyliłem.ThimGrim pisze:Czy Ziobro zdąży wsadzić Rzeplińskiego przed jutrzejszą rozprawą?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://fakty.interia.pl/raporty/raport- ... Id,2162084
Bo każdy powód, żeby marnować kasę, jest dobry...
Bo każdy powód, żeby marnować kasę, jest dobry...
Mam nadzieję, że Macierewicz zrobi kolejny krok i w końcu wypowie Rosji wojnę!
Teraz pewnie pójdzie nam lepiej niż w 1612.
Teraz pewnie pójdzie nam lepiej niż w 1612.
Nie ma co wypowiadać. O ile pamiętam, to w 1612 nie wypowiadaliśmy. W ramach nowej polityki historycznej trzeba nauczyć się korzystać ze sprawdzonych wzorców
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Czyli szukamy brata Putina, podobno zamordowanego w niewyjaśnionych okolicznościach, który cudem odnalazł się pod Lublinem?
Spokojnie, czekamy na wojnę, wtedy dopiero będzie można powiedzieć, że PiS jest be.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Myślę, że kilku tu obecnych i tak starałoby się to wyjaśnić działaniem złej Europy, kłamliwych mediów i bezglutenowców
Mówisz o tych, co nie szczekają na każde skinienie GW i TVNów?zodi pisze:Myślę, że kilku tu obecnych i tak starałoby się to wyjaśnić działaniem złej Europy, kłamliwych mediów i bezglutenowców
skinienie GW i TVNów.... uwielbiam