phpBB [video]
Religia, etyka, światopogląd - ogólny
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Religia, etyka, światopogląd - ogólny
murzyn na lotnisku w brukseli zachowuje sie roszczeniowo, a na propozycje uspokojenia posądza wszystko i wszystkich o rasizm wobec niego. "because I'm black" i te sprawy.
Z tego co wychwytuje, to kwestia rozbija sie o jakas doplatę za wydruk boarding pass w ryanairze, o ktorej nie wiedzial.
Z tego co wychwytuje, to kwestia rozbija sie o jakas doplatę za wydruk boarding pass w ryanairze, o ktorej nie wiedzial.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Larofan
- Social Media Ninja
Czy jest to murzyn amerykański? Bo taka postawa w Europie to raczej nieczęsto się zdarzaPquelim pisze:murzyn na lotnisku w brukseli zachowuje sie roszczeniowo, a na propozycje uspokojenia posądza wszystko i wszystkich o rasizm wobec niego. "because I'm black" i te sprawy.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Murzyn amerykański i murzyn europejski - brzmi jak nazwy gatunkowe
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Ale to chodzi o jakiś trend? Że murzyn na lotnisku jest bardziej awanturujący się?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Aczkolwiek całości nie oglądałem. I tak możemy w kółko roki. Tylko po chuj?
Debile istnieją na świecie, a dziś kazdy ma kamerę.
Nie udawaj, że to jest problem czarnych.
#sgk 4 life.
W sumie nvm. Zapomniałem, że jesteś zdeklarowanym rasistą.
#sgk 4 life.
nic nie udaje.Turtles pisze:Nie udawaj, że to jest problem, czarnych.
Twoje filmiki obejrzałem ze zgrozą.
tak, uważam, że czarny kolor skóry różni się od białego koloru skóry. jestem rasistą.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
No to ja jestem faszystą, bo totalitaryzm to nie demokracja.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiast ... oxSpecPrze
Powinni wezwać wsparcie z Galii - Panoramiksa z dwoma kumplami
Powinni wezwać wsparcie z Galii - Panoramiksa z dwoma kumplami
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Nie czaję. Nie wiedziałeś o rasizmie białych wobec czarnych? Myślałeś, że to wszystko wymysł lewackich mediów?Twoje filmiki obejrzałem ze zgrozą.
A teraz coś na rozluźnienie
https://www.vice.com/pl/article/czy-woj ... na-swiecie
#sgk 4 life.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Cejrowski dla mnie to po prostu bardziej rozrywka niz nauka. Troche taki skecz na wyjezdzie. Troche glupio jest tylko kiedy czlowiek sie zorientuje, ze on na serio, no ale co zrobic.
Jak przekonuje, że szczepionki to autyzm, ewolucja to hipoteza, a globalnego ocieplenia nie ma, to jest raczej niebezpieczny i szkodliwy. Podobnie jest, kiedy wkłada ludziom do głowy jakieś bzdury o świecie/ludziach.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Pamiętam jakiś odcinek jego serii podróżniczej, w której uświadamiał Polaków o poziomie i tradycji higieny wśród Arabów i pytał czy to słusznie, że mówimy o nich z pogardą "brudasy". O Ameryce Płd. zawsze pisze z ogromną sympatią dla jej kultury i ludzi. Przeciez tam wszystko mu sie podoba, żarcie na ulicach i brak licznych przepisów i restrykcji. Wydaje mi sie, ze on to wszystko po prostu akceptuje i bierze na humor. Mieszka w tanich hotelikach z robalami i łazi boso. Zna lokalną kulturę i po prostu pokazuje ją na swoj sposob. Lepiej tak niż być ciężko oburzonym demaskatorem, zatroskanym badaczem i pokazywaczem wyzysku, który chodzi w tshircie uszytym przez pół-niewolników w Bangladeszu za dniówkę w wysokości dolara.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Counterman
- Waniaaa!
Czytałem jego książkę podróżniczą (już nazwy nie pamiętam). Opisy kultury i regionów szalenie ciekawe, wtręty polityczne (bardzo okazjonalne) trochę wybijające z rytmu. Podsumowując kawał dobrej książki, warto przeczytać.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Larofan
- Social Media Ninja
chyba czytalismy ta sama ksiazke - dowcipnie opisane, fajne ale ten jego swiatopoglad wykolejal caly ten przyjemny przekazCounterman pisze:Czytałem jego książkę podróżniczą (już nazwy nie pamiętam). Opisy kultury i regionów szalenie ciekawe, wtręty polityczne (bardzo okazjonalne) trochę wybijające z rytmu. Podsumowując kawał dobrej książki, warto przeczytać.
tez nie pamietam jak sie nazywala pewnie "cejrowski"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Żeby była jasność - ja też uważam, że koleś jest zjebany politycznie ale absolutnie w jego programach nie wyczuwam jakiejś kiepsko skrywanej wyższości białego podróżnika.
Dokładnie, on te wszystkie zwyczaje opisuje z humorem i drwiną, ale pod tym jest podziw dla prostoty i szczęścia jaką ona tym ludziom daje.
+1. Zwłaszcza, że te jego programy są raczej z miejsc, gdzie bieda oznacza coś trochę innego niż w naszym klimacie i co dla Europejczyka oznaczałoby śmierć tam jest znośne i ludzie sobie żyją i tak lepiej niż ich przodkowie. W Afryce też się ludzie uśmiechają i bywają szczęśliwi - to nie Sosnowiec.SithFrog pisze:Dokładnie, on te wszystkie zwyczaje opisuje z humorem i drwiną, ale pod tym jest podziw dla prostoty i szczęścia jaką ona tym ludziom daje.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Na pewno Cejrowski w tych swoich podróżach jest bardziej autentyczny, niż zatroskanie autora artykułu losem biednych mieszkańców świata.
Ja tam go lubię. Oczywiście należy większość jego poglądów i opisów brać z dużym dystansem ale raczej nie ma nic złego w propagowaniu prostoty i wolności obywatelskiej, a do tego się Cejrowski najczęściej odnosi. Z wieloma jego poglądami się kategorycznie nie zgadzam, ale nie można mu odmówić, że nawet głupawe fanaberie potrafi w jakiś sposób uargumentować (w przeciwieństwie do polityków ale i wielu innych ludzi obecnych w mediach) i w tym jego postępowaniu jest duża konsekwencja, a co za tym idzie i autentyzm. Poza tym mało kto potrafi zajmująco opowiadać o cerowaniu skarpet i wyplataniu koszyków, a jemu się udaje.
Ja tam go lubię. Oczywiście należy większość jego poglądów i opisów brać z dużym dystansem ale raczej nie ma nic złego w propagowaniu prostoty i wolności obywatelskiej, a do tego się Cejrowski najczęściej odnosi. Z wieloma jego poglądami się kategorycznie nie zgadzam, ale nie można mu odmówić, że nawet głupawe fanaberie potrafi w jakiś sposób uargumentować (w przeciwieństwie do polityków ale i wielu innych ludzi obecnych w mediach) i w tym jego postępowaniu jest duża konsekwencja, a co za tym idzie i autentyzm. Poza tym mało kto potrafi zajmująco opowiadać o cerowaniu skarpet i wyplataniu koszyków, a jemu się udaje.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Miłuj bliźniego jak siebie samego... Tak to leciało?
http://www.rp.pl/Uchodzcy/306279898-Wia ... ityka.html
http://www.rp.pl/Uchodzcy/306279898-Wia ... ityka.html
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Spoiler:
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
http://www.pch24.pl/hymn-polski-do-zmia ... 007,i.html
Pomysł świetny, popieram. Po co młodym ludziom mieszać w głowach jakimiś obcymi postaciami historycznymi.
Ale ja to bym z Sobieskiem uważał.
Niby taki Polak, ale urodzil się na Ukrainie. To w sumie Polak czy nie? Czy mu przypadkiem jakis Ukrainiec, (albo nie daj Boże - Żyd) matki nie puknął?
A mógł wybrać Polkę na żonę? Mógł. Ale wziął sobie ze zgniłego zachodu...
Pomysł świetny, popieram. Po co młodym ludziom mieszać w głowach jakimiś obcymi postaciami historycznymi.
Ale ja to bym z Sobieskiem uważał.
Niby taki Polak, ale urodzil się na Ukrainie. To w sumie Polak czy nie? Czy mu przypadkiem jakis Ukrainiec, (albo nie daj Boże - Żyd) matki nie puknął?
A mógł wybrać Polkę na żonę? Mógł. Ale wziął sobie ze zgniłego zachodu...
#sgk 4 life.
Nadal bardziej polski niż Bonaparte. Poza tym co to k...a za strona?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Dostał też "plusa" od PDP.
https://twitter.com/MikeSington/status/ ... 6587195393
Porąbane czy ok?
Najpierw pomyślałem, że porąbane i WTF, ale z drugiej strony jakby córa chciała być na imprezie Batmanem, Spider-Manem czy Thorem to nie miałbym problemu. Więc odwrotnie byłoby lekką hipokryzją.
Doszedłem do wniosku, że jedynie miałbym problem z sama postacią. Już wolę babskie Ghostbusters czy kogokolwiek innego, bo akurat HQ to wybitnie zdzirowata i "przeseksualizowana" postać.
Porąbane czy ok?
Najpierw pomyślałem, że porąbane i WTF, ale z drugiej strony jakby córa chciała być na imprezie Batmanem, Spider-Manem czy Thorem to nie miałbym problemu. Więc odwrotnie byłoby lekką hipokryzją.
Doszedłem do wniosku, że jedynie miałbym problem z sama postacią. Już wolę babskie Ghostbusters czy kogokolwiek innego, bo akurat HQ to wybitnie zdzirowata i "przeseksualizowana" postać.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Synu masz tu 100 dolców i przebierz sie za dziewczynę. Będziemy w mediach
Nie miałbym żadnego problemu.
Szczerze to miałbym. Martwiłbym się, że koledzy będą się z niego śmiali. To powszechnie akceptowane, że dziewczyny wchodzą w męskie role. W drugą stronę nie. Zresztą sami chłopcy sie przed tym wzbraniaja.
Nie miałbym żadnego problemu.
Szczerze to miałbym. Martwiłbym się, że koledzy będą się z niego śmiali. To powszechnie akceptowane, że dziewczyny wchodzą w męskie role. W drugą stronę nie. Zresztą sami chłopcy sie przed tym wzbraniaja.
Sith z drugiej strony jest jakas nie grająca na seksualności postać kobieca w popkulturze?
Miley Cyrus & Katie Perry
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Pani Doubtfire? Dorothy Michaels z Tootsie? Oh wait...
Słabo. W końcu wykminilem. Brienne z TarthuSithFrog pisze:Dobre pytanie, nie kojarzę Dziewczyny z X-Menów?
Ripley, Sarah Connor, Trinity z Matriksa...peterpan pisze:Sith z drugiej strony jest jakas nie grająca na seksualności postać kobieca w popkulturze?
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Mogę zgodzić się chyba tylko z Sarah. Bielizna Ripley i lateks Trinity
- Crowley
A gdyby chciała zostać Conanem Barbarzyńcą, Hulkiem, albo Doktorem Manhattanem?SithFrog pisze:Najpierw pomyślałem, że porąbane i WTF, ale z drugiej strony jakby córa chciała być na imprezie Batmanem, Spider-Manem czy Thorem to nie miałbym problemu. Więc odwrotnie byłoby lekką hipokryzją.
Ta... zwłaszcza Emma Frost.SithFrog pisze:Dziewczyny z X-Menów?
About Mankind
About Mankind
jedna rzecz - kobiecość i ekspozycja płciowa (feminazim właśnie to mylnie nadinterpretuje jako opresję)peterpan pisze:Bielizna Ripley i lateks Trinity
druga - granie kartą seksualnych podniet. imho ani Ripley ani Trinity nigdy się na niej nie opierały.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ta konkretna HQ tak, przynajmniej jeśli chodzi o strój to lekko przegli. Ale o ile kojarzę, to oryginalna, kreskówkowa Harley Quinn nie była kreowana tylko na sexy villain.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Sith +1, acz wiem że raczej gdybym miał taką sytuację osobiście miałbym mieszane odczucia.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Jak majtki Ripley sprawiają, że jest przeseksualizowana, to ogromna większość męskich bohaterów filmowych też. Na ogół to przecież na pierwszym planie jest silny duchem i ciałem przystojniak
- Counterman
- Waniaaa!
Krótkie podsumowanie czemu Wenezuela ma teraz kryzys i jak mniej więcej wygląda obecna sytuacja:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Socjali ... 35924.html
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Socjali ... 35924.html
IRON MAIDEN are KINGS
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
- Crowley
Czechosłowacja.
About Mankind
About Mankind
Czechoslovakia
Come Here! Our hatered for you is already here!
#sgk 4 life.
- Larofan
- Social Media Ninja
Czechosłowacja nie chce żeby ich dzieci w ogóle były w związkach