![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Media, czyli sztuka manipulacji
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Re: Media, czyli sztuka manipulacji
KORWIN! I będzie takie szoł, jakiego świat jeszcze nie widział ![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Takie komentarze coraz bardziej mnie przekonują do oddania głosu na urzędującego prezydentaWystarczy, że nie zagłosujesz na Bredzisława i już spełnisz swój obywatelski obowiązek
![Smile :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![Obrazek](http://i.imgur.com/ELx7bXi.jpg)
#sgk 4 life.
- Razorblade
- Mr. Kroper
No... bo maja zupelnie inny wydzwiek wzgledem "zabierz babci dowod" albo "pzaglosuj przeciw Kaczorowi" ![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
Nie zmienia to faktu ze glupie sa obie wersje![:D :D](./images/smilies/3.gif)
![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
Nie zmienia to faktu ze glupie sa obie wersje
![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Jeśli Ty miałbyś na niego nie głosować, to nie wiem kto by miałTurtles pisze:Takie komentarze coraz bardziej mnie przekonują do oddania głosu na urzędującego prezydentaWystarczy, że nie zagłosujesz na Bredzisława i już spełnisz swój obywatelski obowiązek
![;P ;P](./images/smilies/6.gif)
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ale Rzułw ma trochę rację. Po tym, co do tej pory pokazali kontrkandydaci, najlepiej byłoby, żeby te wybory w ogóle się nie odbyły. Duda? Miałki i tylko powtarza to co PiS już od dawna mówi ustami prezesa. Ogórek? Dopóki się nie odzywała, miała mój głos. Korwin? Na każdą sensowną rzecz mówi dwie bezsensowne. Palikot? Mistrz tematów zastępczych. Ten gość z PSLu, którego nazwiska nawet nie pamiętam? Grodzka? Nowicka? To jest paraolimpiada panowie.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ej no, kandydatów jest całkiem sporo. To, że nie pokazują ich sondaże, to jest prawdziwa manipulacja.
Media mówią - "Nie patrzcie na tamtych - tu macie show Bronek kontra świry". A może zrobimy jakąś rzetelną analizę tych kandydatów, co ich media nie pokazują?
Media mówią - "Nie patrzcie na tamtych - tu macie show Bronek kontra świry". A może zrobimy jakąś rzetelną analizę tych kandydatów, co ich media nie pokazują?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://ewybory.eu/wybory-prezydenckie-2015/kandydaci/
Na razie jest dwóch zarejestrowanych. Możemy poczekać jeszcze, ilu z tych 24 zdobędzie podpisy, ale jest ich trochę.
Na razie jest dwóch zarejestrowanych. Możemy poczekać jeszcze, ilu z tych 24 zdobędzie podpisy, ale jest ich trochę.
Zenon NowakMatthias[Wlkp] pisze:http://ewybory.eu/wybory-prezydenckie-2015/kandydaci/
DZIELNY TATA
Już wiem na kogo oddać głos
![:roll: :roll:](./images/smilies/4.gif)
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
LOL no tak, niech sejm ogłosi Bronka prezydentem przez aklamację
Przydałoby się chociaż, żeby prezydent nie robił wiochy za granicą i potrafił się sensownie wypowiedzieć. To minimum. Moim zdaniem Duda te kryteria spełnia. No ale to pisior z Ciemnogrodu![:alien: :alien:](./images/smilies/11.gif)
![:bredzisz: :bredzisz:](./images/smilies/19.gif)
Przydałoby się chociaż, żeby prezydent nie robił wiochy za granicą i potrafił się sensownie wypowiedzieć. To minimum. Moim zdaniem Duda te kryteria spełnia. No ale to pisior z Ciemnogrodu
![:alien: :alien:](./images/smilies/11.gif)
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Snt będzie głosował na Dudę! Hahaha! Jaka siara...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Większość ludzi "nie ma czasu" na zapoznanie się chociaż z paroma postulatami mniej znanych/nieznanych kandydatów. Więc o czym my mówimy...
Since 2001.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Nie nie nie... wiekszosc osob patrzy tylko kto kogo "popiera". Postulatow nie zna zadnych...Cherryy pisze:Większość ludzi "nie ma czasu" na zapoznanie się chociaż z paroma postulatami mniej znanych/nieznanych kandydatów. Więc o czym my mówimy...
- Crowley
No jak? Każdy chce zwiększyć emerytury, naprawić służbę zdrowia i zakazać/zalegalizować homośluby.Razorblade pisze:Postulatow nie zna zadnych...
About Mankind
About Mankind
Ale przecież - jak pokazuje dotychczasowa praktyka - i tak żadne nich nie zrealizuje obietnic wyborczych więc szkoda naszego czasu na czytanie tych pijarowych wypocin.
Zresztą jestem dumny z tego, że jeszcze nigdy nie głosowałem w żadnych wyborach prezydenckich i mam nadzieję trwać tak do emerytury. Nie zamierzam legitymizować swoim udziałem w tej szopce wyborczej jakichś bredzisławów czy innych kaczek.
Choć biorąc pod uwagę działania PSL, nie wykluczam, że od kilku już wyborów konsekwentnie oddawałem głos na kandydata tej partii![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Zresztą jestem dumny z tego, że jeszcze nigdy nie głosowałem w żadnych wyborach prezydenckich i mam nadzieję trwać tak do emerytury. Nie zamierzam legitymizować swoim udziałem w tej szopce wyborczej jakichś bredzisławów czy innych kaczek.
Choć biorąc pod uwagę działania PSL, nie wykluczam, że od kilku już wyborów konsekwentnie oddawałem głos na kandydata tej partii
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
- Crowley
PSL dokonał niemożliwego - wystawił kandydata, przy którym Waldek Pawlak wygląda jak celebryta i król salonów. ![:P :P](./images/smilies/7.gif)
![:P :P](./images/smilies/7.gif)
About Mankind
About Mankind
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Jak Braunowi sie uda zebrac podpisy, to ma moj glos.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Mam problemy z tym, co mi wyświetla youtube w subskrypcjach - sa kanały, których nie followuję od dawna, a dostaję ich kontent w swojej zakładce...
Ale dzięki temu trafiłem na takie coś (kliknałem, bo Korwin zwykle masakrował... a tu nagle ośmieszanie...):
I tak sobie pomyślałem... czy to możliwe, że po 25 latach Korwin się medialnie ogarnał i już nie łapie się w każdy możliwy troling?
Ale dzięki temu trafiłem na takie coś (kliknałem, bo Korwin zwykle masakrował... a tu nagle ośmieszanie...):
I tak sobie pomyślałem... czy to możliwe, że po 25 latach Korwin się medialnie ogarnał i już nie łapie się w każdy możliwy troling?
No, to jeden z lepszych wystapien JKM. Przewaznie nie lubie ich ogldac bo od 20 lat gada to samo a na dodatek jescze sie wyklada na jakis glupich tematach tak jakby sam nie znal swoich tekstow.
Słaby dziennikarz, który dał się zdominować. Reżimowa Monika wypiwprzyłaby go ze studia za utrudnianie wykonywania zawoduPIOTROSLAV pisze:25 latach Korwin się medialnie ogarnał i już nie łapie się w każdy możliwy troling?
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- PIOTROSLAV
- Parmezan
LOL, to jest na poważnie?
Podczas kampanii? Czarny PR.
![Obrazek](https://i.imgur.com/tNOeEwQ.jpg)
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
![:cool: :cool:](./images/smilies/8.gif)
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
O pewnym medialnym celebrycie, co to się do USA wybrał.
http://dorzeczy.pl/id,5821/Polska-cwani ... w.facebook
http://dorzeczy.pl/id,5821/Polska-cwani ... w.facebook
Od dawna wiadomo, że Kuźniar to burak i prostak, teraz tylko dał kolejny na to dowód.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Boshe, a pamiętam jak Sith spuszczał się nad jego każdą wypowiedzią, bo "ma tylko licencjat i tyle osiągnął" i nie przyjmował krytyki, bo to przecież taki "fajny koleś" jest. ![](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji14.png)
![](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji14.png)
Nie? A już "ma tylko licencjat i tyle osiągnął" wyciągnąłeś z nie wiem jakiego kapelusza?boncek pisze:Boshe, a pamiętam jak Sith spuszczał się nad jego każdą wypowiedzią, bo "ma tylko licencjat i tyle osiągnął" i nie przyjmował krytyki, bo to przecież taki "fajny koleś" jest.
Kiedyś pisałem, że koleś sympatyczny i nieźle prowadzi te poranne dyskusje z politykami. No i kończył moje LO. Miałem do niego sporo sympatii. To prawda, ale taki zachwyt jaki sugerujesz to albo inna osoba, albo coś wyolbrzymiłeś.
Było, było. Na starym starym forum.
Strasznie się Kuzniarem jarałeś. Była jakaś dyskusja odnośnie wyższego wykształcenia i rzucałeś nim jako przykładem, że z licencjatem gość tyle osiągnął i jest taki zajebisty. ;ł
Podeślę Ci plik z całego starego forum. Jak znajdziesz, stawiam kratę piwa. Szczerze mówiąc, właśnie się dowiedziałem, że on ma licencjat.boncek pisze:Było, było. Na starym starym forum.Strasznie się Kuzniarem jarałeś. Była jakaś dyskusja odnośnie wyższego wykształcenia i rzucałeś nim jako przykładem, że z licencjatem gość tyle osiągnął i jest taki zajebisty. ;ł
Pamiętam jedną rozmowę z Lobo jak broniłem Kuźniara.
-
- sraczkowaty
Nieźle, że za arbitra elegancji chce uchodzić koleś co uważa, że pijaną można wykorzystać
Yop, co nie zmienia faktu, że w tym wypadku ma 100% racji.grel3gargamel pisze:Nieźle, że za arbitra elegancji chce uchodzić koleś co uważa, że pijaną można wykorzystać
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
chyba tutaj pasuje:
since 22/4/2003
since 22/4/2003
O Jezu. Dem. Ale on jest kiepski. I teraz tym sie zajmuje? Czyta artykuły na youtube?
#sgk 4 life.
"Szkoda dziecka bo trochę polskie" ![:D :D](./images/smilies/3.gif)
![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
+1Turtles pisze:O Jezu. Dem. Ale on jest kiepski.
Nie dotrwałem do końca.
- Crowley
Kto to jest i czemu występuje w moim komputerze? O_o
About Mankind
About Mankind
To jest kondycja polskiego kabaretu w pigułce. Niesmieszny gość na siłe próbuje śmiać się z niesmiesznych rzeczy. Smutne.
#sgk 4 life.
nieee, to co opisał Turtles to jest Martin Lechowicz, któremu kiedyś wyszła jedna piosenka o PKP. Dem jest średniokreatywny i z rzadka wychodzi mu "coś", co jest zabawne dla jakiejśtam grupy odbiorców (mnie). Ale przynajmniej nigdy nie silił sie na oplatanie swoją wszechwiedzą całego świata.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Coś ostatnio pani Monika coraz cześciej wymięka... To się chyba dobrze sprzedaje.
Pani Monika znowu bohatersko poradziła sobie z chamem. Brawo!
![Obrazek](https://i.imgur.com/tNOeEwQ.jpg)
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
![:cool: :cool:](./images/smilies/8.gif)
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Znakomite podsumowanie.Zamiast dziennikarza – celebryta, zamiast debaty – talk show, zamiast dialogu – wyreżyserowany konflikt. Tak w dużym skrócie wyglądają nasze współczesne media. Mam wrażanie, że niektórzy doszli w tym fachu do takiej wprawy, że lada moment przestaną zapraszać gości.
- Crowley
Bardzo trafne, zresztą tu na forum już nie raz padały podobne stwierdzenia i wyrazy dezaprobaty dla jakości pracy wielu polskich dziennikarzy.
About Mankind
About Mankind