No to tak jak mówię, Prijovic dostał żółtą w podobnej sytuacji, tylko tam ewidentnie uderzył gościa w twarz niechcący. Sędziowie nie znają przepisów.Pquelim pisze:Czyli, jeżeli sędzia uznał że przewinienie było (po weryfikacji), to wg przepisów MUSI dać czerwień.
Mundial 2018
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Re: Mundial 2018
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Masz jakąś podstawę do tego? Jakiś wyciąg z przepisów?Pquelim pisze:jeżeli sędzia uznał że przewinienie było (po weryfikacji), to wg przepisów MUSI dać czerwień.
Dla mnie żółta. Irańczyk wiedział gdzie Ronaldo jest i się na niego położył, ten wkurwiony zamachnął się i go odepchnął, dla mnie tam nie ma czerwonej i tyle, ale mnie nie musisz słuchać:Pquelim pisze:SKANDAL, kabaret! Krystyna dostaje żółtą kartkę za uderzenie pięścią przeciwnika.
Tu nie powinno być karnego, całkowity przypadek, nie da się skakać z rękami w kieszeniach, ale podobno wcześniej był jakiś ewidentny karny więc co zabrał to oddał.Pquelim pisze:no i teraz trzeci raz - ręka w polu karnym Portugalii. Sędzia korzysta z VARu....
Sith - na Wikipedii masz. Podejrzewam, że wyciągnięte z przepisów FIFA/UEFA. Ja swoją wiedze czerpię z wielokrotnych wywiadów z Bońkiem, który tłumaczył o co kaman przed startem Ekstraklasy.
Co do Krystialdo - no opinia to kwestia subiektywna, ale ja bym dał czerwoną. Widziałem w życiu mniej zasłużone czerwone kartki. Poza tym przepis nie pozostawia wątpliwości: celowe uderzenie = czerwień. Pamiętasz Naniego (United) z Realem w ćwierćfianle LM? Cakyr wyrzucił go za sam zamiar.
Co do Krystialdo - no opinia to kwestia subiektywna, ale ja bym dał czerwoną. Widziałem w życiu mniej zasłużone czerwone kartki. Poza tym przepis nie pozostawia wątpliwości: celowe uderzenie = czerwień. Pamiętasz Naniego (United) z Realem w ćwierćfianle LM? Cakyr wyrzucił go za sam zamiar.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
Bardziej to wyglądało na atak łokciem na twarz. Irańczyk przyaktorzył, może nawet zasłużył na kartkę za prowokowanie, ale Ronaldo mniej lub bardziej udanie próbował go jebnąć z łokcia.SithFrog pisze:ten wkurwiony zamachnął się i go odepchnął
About Mankind
About Mankind
No to trzeba zmienić przepis, bo jest debilny.Pquelim pisze:Sith - na Wikipedii masz. Podejrzewam, że wyciągnięte z przepisów FIFA/UEFA. Ja swoją wiedze czerpię z wielokrotnych wywiadów z Bońkiem, który tłumaczył o co kaman przed startem Ekstraklasy.
Ja nie.Pquelim pisze:Co do Krystialdo - no opinia to kwestia subiektywna, ale ja bym dał czerwoną.
Ja też, ale to nie powód, żeby dawać w każdej ciut bardziej zasłużonej, ale nadal nie na czerwonąPquelim pisze:Widziałem w życiu mniej zasłużone czerwone kartki.
Jak pisałem i pisał Lineker, tu sytuacja nie jest oczywista, Irańczyk prowokuje i uwala się na gościa, a ten go odpycha brzydkim, agresywnym ruchem. Żółta i ostrzeżenie.Pquelim pisze:Poza tym przepis nie pozostawia wątpliwości: celowe uderzenie = czerwień.
Ja pamiętam, ale Ty chyba nie Taki miał zamiar, że aż wjechał mu korkami w klatęPquelim pisze:Pamiętasz Naniego (United) z Realem w ćwierćfianle LM? Cakyr wyrzucił go za sam zamiar.
dobra, subiektywizm subiektywizmem ale w przepisach stoi jak byk:
Ja bym dał żółtą Irańczykowi, a Krystynie czerwień jak nic.
link, Art. 12.Próba dokonania gwałtownego, agresywnego zachowania = czerwona kartka,
nawet jeżeli nie doszło do kontaktu.
Ja bym dał żółtą Irańczykowi, a Krystynie czerwień jak nic.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Nani?
Omae wa mou shindeiru.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
ZZZZZzzzzzze%*^%)&$#@(*$_&^$)*&_(%*#&$_(#&@^%*@&Y
AAaaaaaaargh!
AAaaaaaaargh!
Gmoch ma za co przepraszać... Respect us kur...!Ptaszor pisze:No popatrz, a Jacek Gmoch urodził się przed wojną i też się przejął. Po prostu wasze pokolenie ma serca z kamienia. I nie jest to lapsus językowy. To właśnie miałem na myśli. (od teraz zawsze trzeba dodawać w publicznych wypowiedziach, że mówi się to, co myśli, bo inaczej nie uwierzą).SithFrog pisze:Dziś w pracy jeden ziomek, młodszy taki, rocznik chyba 1990, strasznie przeżywał i próbował wszystkich wciągnąć w dyskusję o tym jaki mecz, jak zagrali, jaka szkoda itp. Wszyscy starsi, z moich roczników są tak już przyzwyczajeni do tych wtop, że nie znalazł partnera do rozmowy. Wszyscy albo wzruszali ramionami, albo machali ręką, to jest miara pokolenia, które poza pojedynczym wyskokiem 2 lata temu zna tylko porażki i upokorzenia
Serio, ja wczoraj nie byłem nawet zły, po prostu parafrazując amerykańskie "same shit, different day" dla nas to jest "same shit, different year/tournament"
https://youtu.be/-G4pCRX5z0w
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Naprawdę nie rozumiem, o co chodzi z zarzutami do Laskowskiego. Świetnie gadał.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Tak ale on tego nie mówił tylko darł się takim histerycznym tonem.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
Dla mnie to jest poziom truskawkowego Hajty.
About Mankind
About Mankind
Przed meczem Belgia - Tunezja w studiu ktoś rzucił "Belgijczycy"
- Crowley
Co za chichot historii, jeśli Argentyna odpadnie po wymuszeniu karnego na Marszczerano. Karma wraca, nawet jeśli dopiero po latach.
About Mankind
About Mankind
- Crowley
Fartuchy.
About Mankind
About Mankind
Szkoda Islandii, która dowodzi jak ważna jest postawa. Mają jeden punkt a wszyscy ich szanują. Budzą również sympatię, nawet na imprezie, która poszła im gorzej niż Euro. Kraj z lundością +/- Bytomia, no ale nie będę już narzekał na Nawałczych, bo jak pisał Sith "nasze pokolenie w tym wyrosło".
Cieszę się, że będę mógł obejrzeć jeszcze Argentynę i Messiego. Nudzą, słąbo grają, nie przeczę. Ale to dla mnie "Firma" obok kilku innych reprezentacji i spodziewam się wielu emocji.
Cieszę się, że będę mógł obejrzeć jeszcze Argentynę i Messiego. Nudzą, słąbo grają, nie przeczę. Ale to dla mnie "Firma" obok kilku innych reprezentacji i spodziewam się wielu emocji.
- Crowley
Wystarczyło popatrzeć, jak Islandczycy atakowali w ostatnich minutach, chociaż byli już w zasadzie bez szans na awans. Niewiele im zabrakło do awansu tak naprawdę i oni to sobie wybiegali. Zresztą ciężko wskazać inną oprócz naszej reprezentację, gdzie aż tak byłoby widać brak zaangażowania, nie wspominając o umiejętnościach. Wszystkie te Tunezje, Irany, Australie i inne wynalazki pokazały, że można ugryźć każdego.
About Mankind
About Mankind
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Crowley pisze:(...) oni to sobie wybiegali. Zresztą ciężko wskazać inną oprócz naszej reprezentację, gdzie aż tak byłoby widać brak zaangażowania (...)
Tymczasem Robert Lewandowski nie zgodził się Crowleyem i podczas konferencji tak pisze:Samą walką meczu na mundialu nie da się wygrać (...)
Trudno się z nim nie zgodzić.
W końcu który mecz słabsza drużyna wygrała samą walką?
W końcu który mecz słabsza drużyna wygrała samą walką?
- Crowley
Pewnie, że się nie da. Ale zaangażowaniem można sobie chociaż zasłużyć na szacunek i podziw kibiców. Może to niewiele, ale i tak lepiej niż brak szacunku i brak wyników. Na ostatnim Euro nasi nie grali wcale wybitnie ale braki nadrabiali bieganiem na 101% i chyba każdy będzie te mistrzostwa wspominał jako te, gdzie niewiele zabrakło, a nie jako te, gdzie poszło jak zwykle.
About Mankind
About Mankind
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Co ta Szwecja to ja nawet nie.
Miał być w drugą stronę wynik...
Miał być w drugą stronę wynik...
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Co tu się odpierdala?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Hahaha o kurwa, właśnie poszło się jeb... moje typowanie na mistrza.
I mam to w dupie
Mój wewnętrzny Janusz raduje się!
I mam to w dupie
Mój wewnętrzny Janusz raduje się!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
A tak myślałem, postaw na Koreę, przecież germańscy oprawcy grają piach. Ale statystyk mi się włączył kurna i gwiazdki nie będzie.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Ten mecz Korei z Niemcami i sytuacja z VAR na 1:0 dowiódł, że ten system jest wprost wspaniały. Oglądając tą sytuację na żywo autentycznie myślałem, że spalony i kolejna zmarnowana akcja Korei. Dopiero drugie ujęcie w powtórce pokazało ewidentny rykoszet po nogach Niemca
VAR jest zajebiste!!
VAR jest zajebiste!!
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
+1Voo pisze:Hahaha o kurwa, właśnie poszło się jeb... moje typowanie na mistrza.
Jeszcze trochę kuleje, ale nawet w tej formie jest 100x lepsze niż brak VARu.Sobies pisze:VAR jest zajebiste!!
Sobies pisze:Ten mecz Korei z Niemcami i sytuacja z VAR na 1:0 dowiódł, że ten system jest wprost wspaniały. Oglądając tą sytuację na żywo autentycznie myślałem, że spalony i kolejna zmarnowana akcja Korei. Dopiero drugie ujęcie w powtórce pokazało ewidentny rykoszet po nogach Niemca
VAR jest zajebiste!!
Ja się cieszę dlatego, że jednym z ważniejszych wspomnień z turnieju, zwłaszcza za granicą, będzie właśnie to, a nie to jak ch.jowo zagrała Polska
Panowie, to jest naprawdę żenujące. Jeszcze żeby było tak, że oni odpadają, a my gramy dalej...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
To przez te dziwne stroje. W białych koszulkach grają normalnie, jak dywizja pancerna Waffen SS. W zielonych nie wyglądali jak Niemcy i się pogubili.
Jakby przed Mundialem ktoś mi zaproponował "Słuchaj, nasi nie wychodzą z grupy ale Niemcy też. Bierzesz to?" to nie wiem, nie wiem...Panowie, to jest naprawdę żenujące. Jeszcze żeby było tak, że oni odpadają, a my gramy dalej...
- Crowley
Najlepsze jest to, że teraz w Niemczech zbierze się sztab, który zada pytanie: co zrobić, żeby najdalej za 8 lat odzyskać puchar. I zrobią. Tak samo było po Euro 2004. Nie wyszli z grupy, wymyślili, że zreformują szkolenie młodzieży i wezmą do reprezentacji dużo dzieci imigrantów i za moment Klinsmann z Loewem robili Blitzkrieg.
About Mankind
About Mankind
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Jeszcze tylko troszkę januszowej radości
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Rozumiem, że ludzie zaczęli wrzucać filmy z Bramkami strzelonymi przez Koreę i Meksyk?
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Raczej chcieli to zrobić od dawna, ale jak dotąd nie mieli dobrej wymówki.
Okrzyk "ja pierdolę!" Grosickiego podsumowuje pięknie ten mundial
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO!
Piłka nas parzy. "Boże mam piłkę przy nodze, omg omg omg - podam do tyłu! - uff presja spadła"
A potem 123098 podań między Bednarkiem a Glikiem. Chłopaki przy 123099 stwierdzają... "dawaj jebniemy lagę na chaos!" OK!
Dziękuję dobranoc
Piłka nas parzy. "Boże mam piłkę przy nodze, omg omg omg - podam do tyłu! - uff presja spadła"
A potem 123098 podań między Bednarkiem a Glikiem. Chłopaki przy 123099 stwierdzają... "dawaj jebniemy lagę na chaos!" OK!
Dziękuję dobranoc
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Można gdzieś sprawdzić, do kogo adresowane były podania w danym meczu? Jak oglądałem mecz z Kolumbią to mógłbym się założyć, że adresatem nr. 1 był Szczęsny... Nie oglądam i widzę, że nic nie tracę...
Myślę, że ze Szczęsnym mogłoby być już 0:1...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Uff... koniec męczarni.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
To kto teraz awansuje? Japonia i Senegal mają tyle samo pkt i bramek.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Japonia ma mniej kartek
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Awansuje ten, kto ma mniej kartek.Matthias[Wlkp] pisze:To kto teraz awansuje? Japonia i Senegal mają tyle samo pkt i bramek.
P.S. Grosicki podsumował mundial:
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2018, o 17:59 przez SithFrog, łącznie zmieniany 1 raz.
Na stoliku leży numer ŚGK, Polacy potrafią jedynie w mecz o honor.... what year is it?
HAHA!
Wyśmiewano mnie jak mówiłem, że ostatni wygramy!
Wyśmiewano mnie jak mówiłem, że ostatni wygramy!