Use wikipedia, Luke.boncek pisze:Podbijać, bo ciągle nie rozumiem newsa i komentarza snt.boncek pisze:?
Seremet wbija nusz w plecy demokracji.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Use wikipedia, Luke.boncek pisze:Podbijać, bo ciągle nie rozumiem newsa i komentarza snt.boncek pisze:?
Jakie przepraszam fakty? Jedyny fakt to wytłuszczona depesza Polskiego Radia. Dalej jest lanie wody i powoływanie się na jakieś dokumenty, do których rzekomo Biznes Alert dotarł.SithFrog pisze:Bonc: niech będzie, że to TV Republika, ale poza komentarzem tam są fakty. Masz coś na podważenie?
To cycat z Cezara ("I ty, Brutusie...?")boncek pisze:No ale dlaczego "Et tu, Brute?"?
Nie martw się. Jest przecież Prezydent Co Cyca Ssał. W nim nadzieja niezłomna i niezwłoczna.zodi pisze:robi sie coraz ciekawiej...
milo by bylo rozsiasc sie wygodnie w fotelu,zajadac sie popcornem i obserwowac ten cyrk.... szkoda tylko,ze to sie dzieje u nas...
jeszcze kilka miesiecy i zaczne manifestowac zeby Czesi zabrali sobie tez drugi brzeg Olzy....
p.s. wiem,jestem naiwnym ogladaczem klamcow z tvn czytujacym wyborcza - w Polsce wszystko idzie ku normalnosci...
Tak wiem skąd ten cytat, nie rozumiem tylko jego użycia w tym kontekście. Czy możesz mi wyjaśnić dlaczego jest dla Ciebie takim zaskoczeniem, że Seremet, mianowany w 2010 przez Lecha Kaczyńskiego, zachowuje się teraz tak a nie inaczej?snt pisze:To cycat z Cezara ("I ty, Brutusie...?")boncek pisze:No ale dlaczego "Et tu, Brute?"?
Błogosławionego cyca kolego.Nie martw się. Jest przecież Prezydent Co Cyca Ssał. W nim nadzieja niezłomna i niezwłoczna.
Nope. On starał się być neutralny, ale jakbym miał go szufladkować to raczej w stronę PiS niż PO.snt pisze:Patrząc na całokształt jego twórczości przez te lata, w sprawie Smoleńska itd., no to teraz zmienia front.
spokojnie,kiedy przychodzi jakakolwiek obawa to uspokaja mnie momentalnie mysl,ze kilku naszych forumowych "pozytecznych idiotow" (wybaczcie,koledzy ale to leninowskie okreslenie dobrze mi tu pasuje ) logicznie nam wszystko wyjasni, usprawiedliwi i jeszcze pochwali rzad. Takze glowa fo gory! I idziemy ku normalnosci!! w koncu !ThimGrim pisze:Nie martw się. Jest przecież Prezydent Co Cyca Ssał. W nim nadzieja niezłomna i niezwłoczna.zodi pisze:robi sie coraz ciekawiej...
milo by bylo rozsiasc sie wygodnie w fotelu,zajadac sie popcornem i obserwowac ten cyrk.... szkoda tylko,ze to sie dzieje u nas...
jeszcze kilka miesiecy i zaczne manifestowac zeby Czesi zabrali sobie tez drugi brzeg Olzy....
p.s. wiem,jestem naiwnym ogladaczem klamcow z tvn czytujacym wyborcza - w Polsce wszystko idzie ku normalnosci...
Jak to było? Kaczyński dzieli Polaków na lepszy i gorszy sort? Hejt stop? Taaaaaaaaa...zodi pisze:kilku naszych forumowych "pozytecznych idiotow"
To określenie wcale nie pasuje w odniesieniu do tej grupy forumowiczów, o której napisałeś. Wczytaj się dokładnie w jakich okolicznościach i wobec kogo było ono wykorzystywane i już będziesz wiedział, że określenie to jest leninowskim synonimem leminga.zodi pisze:spokojnie,kiedy przychodzi jakakolwiek obawa to uspokaja mnie momentalnie mysl,ze kilku naszych forumowych "pozytecznych idiotow" (wybaczcie,koledzy ale to leninowskie okreslenie dobrze mi tu pasuje ) logicznie nam wszystko wyjasni, usprawiedliwi i jeszcze pochwali rzad. Takze glowa fo gory! I idziemy ku normalnosci!! w koncu !
wiem,ze nie pasuje dokladnie ale bardzo upraszczajac - inteligentni (tfu ) chwala i usprawiedliwiaja wladze,ktora prowadzi kraj w niebiezpiecznym kierunku. bardzo upraszczajac. po prostu nie chcialem o Was pisac idioci bez cudzyslowiaTheeck pisze:To określenie wcale nie pasuje w odniesieniu do tej grupy forumowiczów, o której napisałeś. Wczytaj się dokładnie w jakich okolicznościach i wobec kogo było ono wykorzystywane i już będziesz wiedział, że określenie to jest leninowskim synonimem leminga.zodi pisze:spokojnie,kiedy przychodzi jakakolwiek obawa to uspokaja mnie momentalnie mysl,ze kilku naszych forumowych "pozytecznych idiotow" (wybaczcie,koledzy ale to leninowskie okreslenie dobrze mi tu pasuje ) logicznie nam wszystko wyjasni, usprawiedliwi i jeszcze pochwali rzad. Takze glowa fo gory! I idziemy ku normalnosci!! w koncu !
Nie hamuj się.zodi pisze:po prostu nie chcialem o Was pisac idioci bez cudzyslowia
Fajnie się czyta taki kawałek kogoś, kto w tym samym poście sugeruje paranoję i syndrom oblężonej twierdzy Kaczyńskiemu. Ale wiadomo, nasza paranoja jest najmojszaTurtles pisze:nawet nie chodzi o to dzielenie polaków na lepszego i gorszego sortu, na akowców i donosicieli gestapo (wiem wiem, to tylko takie porównanie, Jarosław Kaczyński nic tym nie sugerował, wkładajo mu kłamstwa w usta, szkalujo naszego prezesa, takie porownania to normalna rzecz jak rozmawia się o politykach w XXI wieku i o nic w nich nie chodzi! ratuj nas z tego obłędu dziennikarzu sportowy z weszło).
Czy Ty sugerujesz, że ja sugeruję, że Stanowski sugeruje, że Kaczyński sugeruje?SithFrog pisze:Natomiast Ty delikatnie sugerujesz, że Stanowski nie ma racji, bo Kaczyński od razu sugerował
SpróbujTurtles pisze:A zaspoilerować Ci Przebudzenie Mocy?
To jest mocno na wyrost. Co Kaczyńskim CHCIAŁ powiedzieć to jedno, jak to brzmi z punktu widzenia poprawności językowej to drugie. Ja wiem, że Kaczor często mówi po polskiemu, a nie po polsku - zresztą żeby daleko nie szukać ja też tak robię - ale to było bardzo niefortunnie sformułowane. Od polityka chyba mogę wymagać, żeby umiał poprawnie formułować swoje myśli, nie?SithFrog pisze:
"Jeśli uważasz, że Kaczyński uznał cię za Polaka gorszego sortu, to są trzy możliwości:
– Jesteś z odsuniętego od koryta układu, który w akcie rozpaczy biegnie po wsparcie w zagranicznych mediach
– Jesteś okłamany przez media
– Jesteś głupi"
Counterman pisze:To jest mocno na wyrost. Co Kaczyńskim CHCIAŁ powiedzieć to jedno, jak to brzmi z punktu widzenia poprawności językowej to drugie. Ja wiem, że Kaczor często mówi po polskiemu, a nie po polsku - zresztą żeby daleko nie szukać ja też tak robię - ale to było bardzo niefortunnie sformułowane. Od polityka chyba mogę wymagać, żeby umiał poprawnie formułować swoje myśli, nie?
Weźcie sobie obejrzyjcie ten fragment wywiadu (raz jeszcze?). To naprawdę nie jest skomplikowaneThimGrim pisze:Standard Kaczora. Powiedzieć coś o zomo, o "tamtych", gestapo itd. Zawsze bez konkretów o kogo mu dokładnie chodzi. Także dla mnie można jego słowom przypisać cokolwiek, bo znaczą właśnie wszystko i nic za razem...
Coś mi się zdaje, że to Ty musisz jeszcze raz zobaczyć ten wywiad.SithFrog pisze:Counterman pisze:To jest mocno na wyrost. Co Kaczyńskim CHCIAŁ powiedzieć to jedno, jak to brzmi z punktu widzenia poprawności językowej to drugie. Ja wiem, że Kaczor często mówi po polskiemu, a nie po polsku - zresztą żeby daleko nie szukać ja też tak robię - ale to było bardzo niefortunnie sformułowane. Od polityka chyba mogę wymagać, żeby umiał poprawnie formułować swoje myśli, nie?Weźcie sobie obejrzyjcie ten fragment wywiadu (raz jeszcze?). To naprawdę nie jest skomplikowaneThimGrim pisze:Standard Kaczora. Powiedzieć coś o zomo, o "tamtych", gestapo itd. Zawsze bez konkretów o kogo mu dokładnie chodzi. Także dla mnie można jego słowom przypisać cokolwiek, bo znaczą właśnie wszystko i nic za razem...
Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład.SithFrog pisze:Ja go widziałem i wiem co powiedział.
Podmiotem byli ludzie, którzy mają nawyk "donoszenia na Polskę zagranicą". Wszystkie słowa dalej (zdrada narodowa, zły gen czy gorszy sort) tyczyły się właśnie tych ludzi.
Do tego nie trzeba być polonistą.
Ostatnio? Ci co chcieli inicjować jakieś idiotyczne dyskusje w PE na temat sytuacji wewnętrznej Polski. Schetyna pierwszy z brzegu.ThimGrim pisze:Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład.
To są słowa prezesa?SithFrog pisze:Ostatnio? Ci co chcieli inicjować jakieś idiotyczne dyskusje w PE na temat sytuacji wewnętrznej Polski. Schetyna pierwszy z brzegu.ThimGrim pisze:Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład.
czyThimGrim pisze:Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład.
Specifics Bob*.ThimGrim pisze:Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład, który padł z ust Kaczyńskiego.
Widzę, że tonący się brzytwy chwyta i wewnątrz spójnej dyskusji szuka błędu ekwiwokacji...SithFrog pisze:No to się zdecyduj czy:
czyThimGrim pisze:Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład.
Specifics Bob.ThimGrim pisze:Ech Sith... No to kto to są Ci ludzie? Podaj choć jakiś jeden przykład, który padł z ust Kaczyńskiego.
Spoko. Pytam tylko, bo może tak naprawdę ten wywiad to była spowiedź i autoportret Kaczyńskiego. On w końcu też wysyłał swoich do PE np. w sprawie Smoleńska. Skruszony poseł rządzącej partii wreszcie chciał przerwać wojnę polsko-polską, ale znowu nikt nie zrozumiał jego intencji...SithFrog pisze:Tak sobie możesz powtarzać, jeśli Ci od tego lepiej.