Królowie szos
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Królowie szos
Wymieniam sluzbowa Insignie na cos nowego i takie mam opcje, that's all
mam wersje executive.PAiN pisze:dobra, w wersji executive jest apple car play oraz android auto
Dopiero od tego roku chyba wprowadzili, u mnie można chyba dodatkowo zamontowac jakoś, ale nie wiem czy mi się chce w to bawić.
Infotainment w tej ravce to najgorszy szmelc jaki w życiu widziałem, próba zadzwonienia do kogoś kończy się wkurwem, a użycie navi to już serio ryzyko udaru.
Infotainment w tej ravce to najgorszy szmelc jaki w życiu widziałem, próba zadzwonienia do kogoś kończy się wkurwem, a użycie navi to już serio ryzyko udaru.
przesiadalem sie z Cayenne 2012 wiec soft i tak jest pod kazdym wzgledem lepszy
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
W dniu dzisiejszym "moja" służbowa Toyota Rav4 znalazła nowego właściciela, czy może ten nowy właściciel znalazł ją? Ciężko powiedzieć, zobaczymy co ustalą organy ścigania.
To jakaś plaga ostatnio, a same hybrydy to już ponoć nie plaga tylko jakies pandemonium..
To jakaś plaga ostatnio, a same hybrydy to już ponoć nie plaga tylko jakies pandemonium..
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
No przykre ale pociesz się, że części z niej będą jeździły w wielu samochodach. Tak jakbyś rozdał ludziom cząstkę siebie. Piękne, nie?
Niestety powszechna drożyzna i co gorsza - powszechny brak WSZYSTKIEGO powoli doprowadzają do tego, że wracają klimaty z lat 90-tych.
Idziesz na parking - auto jest. Ale np. bez katalizatora
Tak przy okazji - nowy właściciel znalazł ją pod blokiem, czy gdzieś na podziemnym parkingu? Z ciekawości pytam.
Niestety powszechna drożyzna i co gorsza - powszechny brak WSZYSTKIEGO powoli doprowadzają do tego, że wracają klimaty z lat 90-tych.
Idziesz na parking - auto jest. Ale np. bez katalizatora
Tak przy okazji - nowy właściciel znalazł ją pod blokiem, czy gdzieś na podziemnym parkingu? Z ciekawości pytam.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Zaparkowana przy ulicy, więc można powiedzieć że na tacy
Ponoć większość kradzieży idzie teraz metoda na walizkę, przez te debilne systemy bezkluczykowe.. Mojemu kumplowi ukradli w zeszłym roku dwa auta w ciągu miesiąca, więc na kluczyki do trzeciego kupił takie etui izolujące fale i od tego czasu nic mu nie ukradli - chyba raz sobie kupię teraz coś takiego
BTW - Alphabet nie zamontował gpsu, ciekawe czy gdyby był to też by wzięli?
Ponoć większość kradzieży idzie teraz metoda na walizkę, przez te debilne systemy bezkluczykowe.. Mojemu kumplowi ukradli w zeszłym roku dwa auta w ciągu miesiąca, więc na kluczyki do trzeciego kupił takie etui izolujące fale i od tego czasu nic mu nie ukradli - chyba raz sobie kupię teraz coś takiego
BTW - Alphabet nie zamontował gpsu, ciekawe czy gdyby był to też by wzięli?
- Razorblade
- Mr. Kroper
A my dalej promujemy "prawdziwe historie" gangsterow gdzie szefa mafii pokazuja jak dobrego wujka co dba o wszystkich w mieście i nikomu krzywdy nie robi... Kurwa jego mac...
Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka
gdzieś widziałem filmik jak tak gwizdnęli samochód z posesji gościowi, odjechali nim kilkadziesiąt kilometrów i zostawili w lesie.Halaster pisze: BTW - Alphabet nie zamontował gpsu, ciekawe czy gdyby był to też by wzięli?
Podobno tak się robi jak chce się sprawdzić, czy ma gps, jeżeli nie ma to wracają po nie po kilku dniach.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Tak słyszałem, a w mieście wstawiają gdzieś do garażu i sprawdzają zanim trafi do dziupli.
Raczej kilka ulic dalej - w koncu ten garaz do kogos nalezy, za duze ryzyko.
Ja zamowilem zas Tucson'a w hybrydzie, gdyz na RAV4 zabraklo budzetu. Oh well, nowe to nowe. Zobaczymy jak Hyundai wyrobi sie z produkcja - deklarowany lead time to czerwiec (gdzie np VW juz ostroznie podaje najwczesniej wrzesien).
Ja zamowilem zas Tucson'a w hybrydzie, gdyz na RAV4 zabraklo budzetu. Oh well, nowe to nowe. Zobaczymy jak Hyundai wyrobi sie z produkcja - deklarowany lead time to czerwiec (gdzie np VW juz ostroznie podaje najwczesniej wrzesien).
Nie osiwiejesz przynajmniej z uwagi na najchujowszy system infotainment na świecie
Tucson fajny, jak mocno wyposażony to dobry wybór.
Tucson fajny, jak mocno wyposażony to dobry wybór.
To najwyższa wersja wyposażenia Platinum, lecz np skóra bądź wentylowane fotele to jedna z kilku dodatkowo płatnych opcji.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2022, o 01:00 przez PAiN, łącznie zmieniany 1 raz.
Kumpel ma szczebel niżej czyli Executive i naprawdę jest spoko, no i kolory są bardzo ładne.
Poszedłem w ten ich Dark Knight. Pierwszy raz w życiu nie będę miał czarnego lakieru
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Hyundaia pewnie dostaniesz w terminie a VW raczej być nie dostał. Koreańczycy podobno najlepiej radzą sobie w obecnej sytuacji.PAiN pisze:Ja zamowilem zas Tucson'a w hybrydzie, gdyz na RAV4 zabraklo budzetu. Oh well, nowe to nowe. Zobaczymy jak Hyundai wyrobi sie z produkcja - deklarowany lead time to czerwiec (gdzie np VW juz ostroznie podaje najwczesniej wrzesien).
Taka ciekawostka - ostatnio serwisant od pieca opowiadał, że w salonie Forda kazano mu czekać na nowego Transita rok. ROK. Przy czym ten rok to taki umowny termin na zasadzie - jasne, może pan zamówić ale ch.. wie kiedy będzie.
Co za czasy
O, to ja mógłbym opowiedzieć jak mój przyjaciel w zesżłym roku szukał auta. nie tylko terminy, ale i ceny są totalnie popierdolone - ostatecznie nie dość ze wziął Jaguara od ręki to jeszcze o jakieś -dziesiąt tysięcy taniej niż Octavię, na którą miał czekać 8 miesięcy.
Na rynku wtórnym też ładne cyrki, właściwie najdroższym w Polsce samochodem segmentu D z roczników 2017-2020 jest obecnie Skoda Superb xD
Na rynku wtórnym też ładne cyrki, właściwie najdroższym w Polsce samochodem segmentu D z roczników 2017-2020 jest obecnie Skoda Superb xD
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Pomagałem niedawno znajomej w zakupie auta z salonu. Miał być SUV. Sprawdziliśmy VW T-ROC, Mazdę CX-5, RAV4 i Tuscona.PAiN pisze:Raczej kilka ulic dalej - w koncu ten garaz do kogos nalezy, za duze ryzyko.
Wygrała CX-5 (wiadomix ), ale jakby nie Mazda to poleciłbym Tuscona. Klasa wyżej jeśli chodzi o design i wykończenie, szczególnie w środku. O przyjemność z jazdy tak samo. Byłem w ciężkim szoku jak bardzo Toyota obniżyła loty. A ten wielki tablet na środku i te dwa szare pokrętła to nie wiem kto im projektował, ale musiał mieć wzięcie na początku lat 90tych. VW też brałbym chyba prędzej niż Toyotę. Natomiast Hyundai to był chyba wspomniany przez Hala Executive z dodatkami N-line i wyglądał ekstra. Tylko w środku nie pasują mi czarne błyszczące powierzchnie a'la piano black, ale teraz wszędzie dają
yup, pięknie się rysuje i palcuje
T-Roc to jednak klasę niżej, raczej odpowiednikiem Tucsona czy MX5 jest Tiguan. Któremu też już bliżej do RAV4, które jest lipne ale jednak istotnie większe od Tucsona.SithFrog pisze:Pomagałem niedawno znajomej w zakupie auta z salonu. Miał być SUV. Sprawdziliśmy VW T-ROC, Mazdę CX-5, RAV4 i Tuscona.PAiN pisze:Raczej kilka ulic dalej - w koncu ten garaz do kogos nalezy, za duze ryzyko.
Wygrała CX-5 (wiadomix ), ale jakby nie Mazda to poleciłbym Tuscona. Klasa wyżej jeśli chodzi o design i wykończenie, szczególnie w środku. O przyjemność z jazdy tak samo. Byłem w ciężkim szoku jak bardzo Toyota obniżyła loty. A ten wielki tablet na środku i te dwa szare pokrętła to nie wiem kto im projektował, ale musiał mieć wzięcie na początku lat 90tych. VW też brałbym chyba prędzej niż Toyotę. Natomiast Hyundai to był chyba wspomniany przez Hala Executive z dodatkami N-line i wyglądał ekstra. Tylko w środku nie pasują mi czarne błyszczące powierzchnie a'la piano black, ale teraz wszędzie dają
Pquelim pisze:O, to ja mógłbym opowiedzieć jak mój przyjaciel w zesżłym roku szukał auta. nie tylko terminy, ale i ceny są totalnie popierdolone - ostatecznie nie dość ze wziął Jaguara od ręki to jeszcze o jakieś -dziesiąt tysięcy taniej niż Octavię, na którą miał czekać 8 miesięcy.
A to nie jest tak ze do Jaguara części będą wyraźnie droższe niż do tej skodziny? Jak ostatnio się rozglądałem za czymś co zastąpi moją t29 to wyszło, że F-PACE mozna kupić w podobnej cenie (no, troszkę drożej może) co CRV. Tyle, że późniejsze koszty napraw to kosmos.
Swoją drogą dzień dobry
2003
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Dzien dobry . A czemu nick zmieniony he?zegrz pisze:Pquelim pisze:O, to ja mógłbym opowiedzieć jak mój przyjaciel w zesżłym roku szukał auta. nie tylko terminy, ale i ceny są totalnie popierdolone - ostatecznie nie dość ze wziął Jaguara od ręki to jeszcze o jakieś -dziesiąt tysięcy taniej niż Octavię, na którą miał czekać 8 miesięcy.
A to nie jest tak ze do Jaguara części będą wyraźnie droższe niż do tej skodziny? Jak ostatnio się rozglądałem za czymś co zastąpi moją t29 to wyszło, że F-PACE mozna kupić w podobnej cenie (no, troszkę drożej może) co CRV. Tyle, że późniejsze koszty napraw to kosmos.
Swoją drogą dzień dobry
Ciężko się teraz połapać. Czyli to odpowiednik C-HR? Czy jeszcze inaczej? Swoją drogą, cenowo to odpowiednik zdecydowanie RAV4Halaster pisze: T-Roc to jednak klasę niżej, raczej odpowiednikiem Tucsona czy MX5 jest Tiguan. Któremu też już bliżej do RAV4, które jest lipne ale jednak istotnie większe od Tucsona.
Może i cenowo tak, lecz zestawiać obok siebie winno się Tiguan'a i RAV4, nie T-Roc'a
Ja bym powiedział, że T-Rocowi na pewno bliżej do nadchodzącej Corolli Cross niż do Ravki. Z kolei T-Cross jest odpowiednikiem Yarisa Cross, więc wygląda na to, że C-HR to odpowiednik... VW TAIGO C-HR to zresztą okropne auto szczerze nikomu nie polecam, chociaż oczywiście w Polsce sprzedaje się jak pojebane - i bądź tu mądry..
Natomiast co do cen to zerknąłem na strony importerów:
T-Roc - od 99 000 (nowy model od 107 190)
Rav4 - od 118 900
Tiguan - od 130 990
Jak dla mnie to bliżej Ravce do Tiguana
Zresztą Rav4 jest 9cm dłuższa od podstawowego Tiguana i 12cm krótsza od wersji wydłużonej czyli Allspace.
Natomiast co do cen to zerknąłem na strony importerów:
T-Roc - od 99 000 (nowy model od 107 190)
Rav4 - od 118 900
Tiguan - od 130 990
Jak dla mnie to bliżej Ravce do Tiguana
Zresztą Rav4 jest 9cm dłuższa od podstawowego Tiguana i 12cm krótsza od wersji wydłużonej czyli Allspace.
LLothar: w sumie to nigdy nie lubiłem poprzedniego =)
Hal: teraz to zdrowiej będzie - oczy i plecy odpoczną Zawsze też mogli tę paździerz do wojska wziąć:
https://moto.pl/MotoPL/7,88389,28037013 ... ymali.html
ktoś wie ile w tym prawdy?
Hal: teraz to zdrowiej będzie - oczy i plecy odpoczną Zawsze też mogli tę paździerz do wojska wziąć:
https://moto.pl/MotoPL/7,88389,28037013 ... ymali.html
ktoś wie ile w tym prawdy?
2003
w czasie konfliktu zbrojnego wojsko może zarekwirować wszystkie samochody jakie im się spodobają. Mniej więcej tyle.ktoś wie ile w tym prawdy?
edit: o, nawet w czasie pokoju - https://moto.rp.pl/prawo/art19013311-wo ... tny-pojazd
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- LLothar
- A u nas w Norwegii
W Norwegii tez robili aktualizacje databazy aut ktore sobie moga zarekwirowac. Nic nowego.Zolt pisze:w czasie konfliktu zbrojnego wojsko może zarekwirować wszystkie samochody jakie im się spodobają. Mniej więcej tyle.ktoś wie ile w tym prawdy?
Leasing, potem wymiana także koszty części tutaj dużej roli nie grają bo zdaje się że gwarancja na cały okres.zegrz pisze:A to nie jest tak ze do Jaguara części będą wyraźnie droższe niż do tej skodziny? Jak ostatnio się rozglądałem za czymś co zastąpi moją t29 to wyszło, że F-PACE mozna kupić w podobnej cenie (no, troszkę drożej może) co CRV. Tyle, że późniejsze koszty napraw to kosmos.
Dzień dobry Deus
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Czemu okropne? Wygląd czy coś więcej nie gra?Halaster pisze:C-HR to zresztą okropne auto szczerze nikomu nie polecam, chociaż oczywiście w Polsce sprzedaje się jak pojebane - i bądź tu mądry..
Dodam, że wg mnie okropnie brzydkie i fatalnie wyciszone, szczególnie skrzynia CVT, która w RAV4 jest jakos bardziej obudowana i zdecydowanie mniej wyje. Trasa w C-HR to gehenna. No i widoczność mega slaba przez grafomanie designera
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Czy to nie jest przypadkiem Yaris z dużymi kołami?
...i ciasnym srodkiem
Nie wiem jak najnowszy yaris, ale poprzednie serie wyglądały na bardziej zwarte i mniej plastikowe niż chr. Ogólny trend toyoty po 2006 idzie w tę strone. Według mnie ta tandetność widoczna jest już po aurisie 2011, a potem już tylko gorzej i drożej Czas legendarnej toyoty sie skończył.
ALE polecam w zakupie rewelacyjną t29, niski nalot, tanio sprzedam równie niewygodna i głośna co reszta marki :p
Nie wiem jak najnowszy yaris, ale poprzednie serie wyglądały na bardziej zwarte i mniej plastikowe niż chr. Ogólny trend toyoty po 2006 idzie w tę strone. Według mnie ta tandetność widoczna jest już po aurisie 2011, a potem już tylko gorzej i drożej Czas legendarnej toyoty sie skończył.
ALE polecam w zakupie rewelacyjną t29, niski nalot, tanio sprzedam równie niewygodna i głośna co reszta marki :p
2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Jeździłem C-HR i było ok. Tzn. byłem tak samo rozczarowany jak RAV4, bo to nie jest jakość, która kojarzyła mi się z Toyotą (moją poprzedniczką, Corollą, mama nadal jeździ i auto cymes), ale dramatu nie było. No i mi się akurat design podoba, nawet nie potrafię powiedzieć dlaczego
To musi być ta mgła mózgowa po covidzieSithFrog pisze:No i mi się akurat design podoba, nawet nie potrafię powiedzieć dlaczego
Może, bo futurystyczne dziwolągi zazwyczaj mi się kompletnie nie podobają (vide Nissan Juke albo Honda Civic). A ta bryła ma coś w sobie.Halaster pisze:To musi być ta mgła mózgowa po covidzieSithFrog pisze:No i mi się akurat design podoba, nawet nie potrafię powiedzieć dlaczego
Hal - odnalazło się auto czy lost cause?
Oczywiście że się nie znalazło, zamówione nowe w kolorze Urban Khaki, oczekiwany termin dostawy - lipiec. A tymczasem jeżdżę zastępczym Passeratti
Halaster pisze: Urban Khaki
Odbieram w poniedziałek, więc jednak był 'lekki' poślizgVoo pisze:Hyundaia pewnie dostaniesz w terminie a VW raczej być nie dostał. Koreańczycy podobno najlepiej radzą sobie w obecnej sytuacji.PAiN pisze:Ja zamowilem zas Tucson'a w hybrydzie, gdyz na RAV4 zabraklo budzetu. Oh well, nowe to nowe. Zobaczymy jak Hyundai wyrobi sie z produkcja - deklarowany lead time to czerwiec (gdzie np VW juz ostroznie podaje najwczesniej wrzesien).
- Counterman
- Waniaaa!
A kiedy płaciłeś? Przy odbiorze mam nadzieję?
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Jeśli to miękka hybryda, to uważaj. Ceedy i Sportage 1.6 CRDI MHEV mają wadliwe napinacze osprzętu i po kilkunastu tysiącach km lubią wypluć wałek rozrządu. U nas w firmie na 3 kupione w 2021 roku egzemplarze (w automacie, nie wiem, czy hybrydy są też z manualem), 2 już po dwa razy miały takie awarie. W serwisach temat jest już dobrze znany, w necie jest opisanych sporo identycznych przypadków, ale Kia nie robi akcji serwisowej. W niemieckim ASO stwierdzili tylko "motor kaput" i odesłali na lawecie za Odrę. Jak usłyszysz podejrzane dźwięki, to nie jedź dalej.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Zamówiłem Skodę Karoq Zmieniam pracę, więc będę musiał zdać Tucson'a.
- Counterman
- Waniaaa!
Skoda? Królowa lawet? Why? Pain to nie warte tych oszczędzonych pieniędzy!
IRON MAIDEN are KINGS
A to już nie Alfa bądź jakiś francuz?
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2023, o 01:00 przez PAiN, łącznie zmieniany 1 raz.