Polskie rozgrywki piłkarskie :: SEZON 14/15
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: Polskie rozgrywki piłkarskie :: SEZON 14/15
Szkoda strzępić klawiatury.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że później znowu będzie płacz, że na stadionie pustki i że trzeba się dogadać...
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że później znowu będzie płacz, że na stadionie pustki i że trzeba się dogadać...
Since 2001.
Akurat ludzie wrócili na stadion niedawno i frekwencja wzrosła z 3-5 tys. do 7-15. Ktoś powie: wow, ale "dużo", ale należy wsiąść pod uwagę, że zakaz stadionowy wszedł jesienią kiedy o 20:30 nie jest całkiem ciepło.
Co nie zmienia faktu, że delikatnie im odbiło.
Co nie zmienia faktu, że delikatnie im odbiło.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Tak zmieniając temat. Nie wiem czy mamy tu kogoś z Lublina, ale muszę pochwalić ich niedawno otwarty stadion. Pojemność 15 500 miejsc. Takie stadiony powinny w Polsce powstawać!! Ta cała bryła jest iluminacją, która świeci nocą. Łódź kurwa, bierz przykład. Taki stadion powstał dla Motoru, który jest UWAGA!! w IV lidze
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Bardzo fajny stadion, aczkolwiek za tą inwestycją powinny pójść środki na odbudowę poważnej piłki w tym mieście. Jeżeli się orientujesz, to może powiesz jak to wygląda?
Since 2001.
- Razorblade
- Mr. Kroper
FixedCherryy pisze:za tą inwestycją powinny pójść środki na odbudowę poważnej piłki w tym kraju
Razor: wiem, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, prezes mnie wkurwia, a kibole nadal tam silni, ale Legia naprawdę zaczyna się profesjonalizować na podobieństwo poważnych klubów.
- Razorblade
- Mr. Kroper
bardzo dobrze... jak jeszcze ze 3-4 sezony wytrzymaja to w koncu moze bedzie w tym kraju... JEDEN klub na w miare europejskim poziomieSithFrog pisze:Razor: wiem, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, prezes mnie wkurwia, a kibole nadal tam silni, ale Legia naprawdę zaczyna się profesjonalizować na podobieństwo poważnych klubów.
Ojj, aż takiej wiedzy nie mam. Wkleiłem jedynie zdjęcia w celach informacyjnych, aby każdy zobaczył jakie fajne obiekty poza medialnym szumem EURO 2012 powstają. Tak przypuszczam, że mając taki obiekt miasto zapewne zwiększy finansowanie klubu, aby wyciągnąć go z tej IV ligi. Oby tylko nie odbiło im się to taką czkawką jak ostatnio w Kielcach, gdzie do dziś nie wiadomo czy klub sam nie zrezygnuje z gry w Ekstraklasie.Cherryy pisze:Bardzo fajny stadion, aczkolwiek za tą inwestycją powinny pójść środki na odbudowę poważnej piłki w tym mieście. Jeżeli się orientujesz, to może powiesz jak to wygląda?
W Kielcach szkoda stadionu, ale dobrze się stało. Publiczna kasa w prywatnych klubach to skandal. Pora na Śląsk, Górnik, Ruch i kto tam jeszcze podkrada z państwowego szmalu.
No cóż, największym skandalem w naszej lidze to klub sponsorowany przez nas wszystkich, czyli Zagłębie Lubin
O tak, wrzód nr 1.Sobies pisze:No cóż, największym skandalem w naszej lidze to klub sponsorowany przez nas wszystkich, czyli Zagłębie Lubin
Ups...wykrakałem
http://m.kielce.sport.pl/sport-kielce/1 ... losci.html
EDIT(21:46): Miasto na szybko przegłosowało, że jednak nadal będzie dofinansowywać klub. Lekki szantaż i sukces
http://m.kielce.sport.pl/sport-kielce/1 ... losci.html
EDIT(21:46): Miasto na szybko przegłosowało, że jednak nadal będzie dofinansowywać klub. Lekki szantaż i sukces
http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wrocl ... ml#MT_3zdj
W skrócie:
33 letni (!!!) Mila podpisuje 5 letni (!!!) kontrakt, w którym zarobi 1 mln Euro (!!!) + po skończeniu kontraktu ma zagwarantowaną posadę trenera bądź skauta.
Ja rozumiem, że Lechii od niemieckiej gotówki poprzestawiało się w głowie, ale jakoś nie widzę 38 letniego Mili na boisku Polskie kluby to umieją robić interesy
W skrócie:
33 letni (!!!) Mila podpisuje 5 letni (!!!) kontrakt, w którym zarobi 1 mln Euro (!!!) + po skończeniu kontraktu ma zagwarantowaną posadę trenera bądź skauta.
Ja rozumiem, że Lechii od niemieckiej gotówki poprzestawiało się w głowie, ale jakoś nie widzę 38 letniego Mili na boisku Polskie kluby to umieją robić interesy
Marketingowo strzał w dziesiątkę. Fajnie, że zaczyna być u nas coraz normalniej.
Since 2001.
Wizerunek Mili napewno jest sukcesem marketingowym. Poza tym Mila jest w pewnym sensie wychowankiem Lechii Gdańsk (dlatego otwarcie mówił, że marzy o przejściu do Gdańska). Nie umniejszając jednak jego zasług... nigdy bym z tak wiekowym zawodnikiem nie podpisał 5 letniego kontraktu za tak duże pieniądze. Daje mu max 2 lata i potem kontuzja która wykluczy go na jakiś rok. Hajs się jednak będzie zgadzaćCherryy pisze:Marketingowo strzał w dziesiątkę. Fajnie, że zaczyna być u nas coraz normalniej.
Nie życząc mu oczywiście źle, niech chłop gra nawet do tych 38 lat
Akurat Mila jest takim zawodnikiem, że może spokojnie dograć do 38 roku życia. Biega od innych dwa razy mniej, a kopie dwa razy mądrzej.
za dużo w efema grałeśSobies pisze:nigdy bym z tak wiekowym zawodnikiem nie podpisał 5 letniego kontraktu za tak duże pieniądze
Kiedyś to się podpisywało takie kontrakty właśnie żeby zapewnić piłkarzowi bezpeiczny koniec kariery. Ukłon w stronę Mili jest bardzo miłym gestem Lechii, tylko niezbyt przemyślanym finansowo. Imho 1 mln euro to trochę dużo nawet na warunku przepłaconej biedaklasy.
A Sebek jak to Sebek, pewnie teraz osiądzie na laurach i straci formę
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Po szyderze, jaka, słusznie, spadła na Lechię po ich letnim "polowaniu" to potrzeboiwali jakiegoś transferu - pewniaka, z którego nie bedzie się śmiało pół kraju. Teraz kwestia tego czy gdańska mieszanka pociagnie Milę w dół do swojego poziomu czy to Mila jakoś to rozrusza.
Ale czy koniecznie jest powiedziane, że on musi zagrać 5 sezonów, a nie może szybciej w ramach kontraktu zostać dyrektorem?
Since 2001.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Wiem, że lekki offtop, ale ktoś wie o co chodzi?
http://fcparma.com.pl/news/Nocerino-uho ... -PZPN-1116
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Reszta internetu milczy.PIOTROSLAV pisze:Wiem, że lekki offtop, ale ktoś wie o co chodzi?
Since 2001.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Wloskie strony tez piszą, ale w zasadzie nikt nie pisze o tym co mnie interesuje, czyli co takiego Nocerino zrobil dla polskiej pilki...
http://fcparma.com/news/antonio-nocerin ... ia?lang=it
http://fcparma.com/news/antonio-nocerin ... ia?lang=it
Jak coś znajdziesz to napisz bo sprawa niczym z archiwum x
Since 2001.
Ja wiem, że to tylko wirtualna gra... ale w FM'ie 2015 do Wisły Kraków sprowadziłem Nocerino, więc może zbyt poważnie podszedł do tego PZPN
Taiwo na testach w Legii.
Hejt i teksty "nie znam" za 3, 2, 1...
Hejt i teksty "nie znam" za 3, 2, 1...
Since 2001.
Jak to dziś przeczytałem, to lekko zwątpiłem. Nie wierzę w to, że Legia zaspokoi jego żądania kontraktowe
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Kto?
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Siedem sezonów w League 1 jako czołowy obrońca ligi. Później zjazd od momentu, jak kupił go Milan. Odszedł do QPR i w końcu do Dynamo. Mistrzostwo Francji na koncie. Dajcie spokój, w ogóle...
Since 2001.
Rozumiem La Liga, Serie A, Premier League. Rozumiem nawet masochizm ekstraklasowy, bo koszula bliższa ciału ale sory Wisień, kto się interesuje League 1?
Trudno nie kojarzyć kolesia, który był w zasadzie jednym z symboli ligi francuskiej. I nie było to 10 lat temu.
Since 2001.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
W sensie, że czarny, a tam jest już większość czarnych?Cherryy pisze:Trudno nie kojarzyć kolesia, który był w zasadzie jednym z symboli ligi francuskiej.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
- PIOTROSLAV
- Parmezan
A Cassano nie biorą? Wczoraj zerwał kontrakt z Parma...
Podobno w czwartek ogłoszenie, że Masłowski przechodzi do Legii.
W sumie. Myślę, że co najmniej dwa-trzy kluby byłoby stać na gwiazdorski kontrakt. Już nie raz pisałem, że brakuje mi trochę fantazji w tej lidze pod kątem transferów.PIOTROSLAV pisze:A Cassano nie biorą? Wczoraj zerwał kontrakt z Parma...
Since 2001.
ThisSithFrog pisze:Rozumiem nawet masochizm ekstraklasowy, bo koszula bliższa ciału ale sory Wisień, kto się interesuje League 1?
Ligue 1 to na dobrą sprawę Zlatan i tyle. No teraz tam się coś ciekawszego dzieje i PSG z Monaco nie zamiatają, ale nadal z tych dużych zachodnich lig to ta wydaje się najsłabsza.
A z Taiwo możliwe, ze nic nie bedzie, bo dzisiaj grał przeciwko Karabachowi, podobno zawalił drugą bramkę i ogólnie cudów nei pokazał. Berg mówił, że będzie go chciał jesli okaże się zdecydowanie lepszy od obecnych zawodników. No to chyba się nei okazał, chociaż Legia ten mecz grała w dziwnym składzie, głównie młodymi (z zawodników, którzy normalnie czesto grali w pierwszym skłądzie to byli chyba tylko Kosecki, Bereszyński i Saganowski).
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Niejaki Tamas Kadar podpisał kontrakt z Lechem Poznań.
http://www.transfermarkt.pl/tamas-kadar ... eler/64313
Znając Lecha i ich dobry scouting węgierskich piłkarzy, wieszcze kolejny ciekawy transfer. Przy okazji nie trzeba sprowadzać 30 letnich staruszków (vide Taiwo*) aby wzmocnić skład.
*Choć podobno nie wypalił ten transfer
EDIT: A co Wisły wraca syn marnotrawny Miśkiewicz
http://www.transfermarkt.pl/tamas-kadar ... eler/64313
Znając Lecha i ich dobry scouting węgierskich piłkarzy, wieszcze kolejny ciekawy transfer. Przy okazji nie trzeba sprowadzać 30 letnich staruszków (vide Taiwo*) aby wzmocnić skład.
*Choć podobno nie wypalił ten transfer
EDIT: A co Wisły wraca syn marnotrawny Miśkiewicz
Taiwo ma 29 lat a Lech mial naprawde niewiele wpadek, także konkret wzmocnienie.
Since 2001.
Już jutro najlepsza liga świata zaczyna wiosenną rundę
Dużo ciekawych transferów w tym okienku - chyba dawno nie było tylu roszad. Przydałoby się jakieś zestawienie tego wszystkiego. Cherryy?
Ogólnie imo Lech pozamiatał.
Dużo ciekawych transferów w tym okienku - chyba dawno nie było tylu roszad. Przydałoby się jakieś zestawienie tego wszystkiego. Cherryy?
Ogólnie imo Lech pozamiatał.
Sądzę że wątpięSobies pisze: Ogólnie imo Lech pozamiatał.
Jeden Węgier kontuzjowany od miesięcy, drugiego z klubu wykopali na siłę bo wcale do Poznania nie chciał iść. Tylko ten belgijski murzaj wyglada nieźle. Liczyłem raczej na napadziora który w przeciwieństwie do Sadajewa ma choć kilka szarych komórek.
Może przesadziłem ze stwierdzeniem, że pozamiatał, ale wydaje mi się, że patrząc na bilans zysków/strat to właśnie Lech wypada najlepiej. Legia nikogo ważnego nie straciła (co jest niesamowicie ważne) + pozyskała Furmana i Masłowskiego (który średnio się prezentuje w trwającym właśnie meczu ze Śląskiem). Wisła jeszcze nie straciła Stilica co też jest sukcesem. O zakupach Lechii nie wypowiadam się, bo po cichu czuję, że jutro Wisła rozklepie ten supermarket nowych nazwisk z Gdańska*.
*Jest to mecz przyjaźni więc może się równie dobrze skończyć nudnym 0:0
EDIT: Proszę bardzo, sport.pl wyręczyło nas. Po przejrzeniu tej listy pochwaliłbym jeszcze GKS Bełchatów. http://www.sport.pl/pilka/1,65039,17400 ... ndeks_news
Fun fact: W Śląsku gra...Drogba Mają rozmach skurwysyny.
*Jest to mecz przyjaźni więc może się równie dobrze skończyć nudnym 0:0
EDIT: Proszę bardzo, sport.pl wyręczyło nas. Po przejrzeniu tej listy pochwaliłbym jeszcze GKS Bełchatów. http://www.sport.pl/pilka/1,65039,17400 ... ndeks_news
Fun fact: W Śląsku gra...Drogba Mają rozmach skurwysyny.
Ktoś mnie wywołał do tablicy? Nie lubię podsumowywać okienka transferowego w czasie jego trwania, a przypominam, że u nas ono kończy się 2 marca, a właśnie ostatnie dwa tygodnie często bywają na naszym podwórku najciekawsze. Ale mogę zrobić moje małe TOP 10 jak-do-tej-pory NOWYCH piłkarzy w lidze:
10. Filipp Rudik (Spartak Semej -> Górnik Łęczna) - pewnie gościa nie kojarzycie, a szkoda, bo z BATE grał w Lidze Mistrzów. Na Białorusi zdobył tyle tytułów, że aż dziw, że nie trafił gdzieś wyżej.
9. Donatas Kazlauskas (Atlantas Kłajpeda -> Lechia Gdańsk) - ponoć złote dziecko futbolu. Statystyki jak na wiek bardzo ponad stan, ale zobaczymy jak sobie poradzi poza Litwą.
8. Kosuke Kimura (New York Red Bulls -> Widzew Łódź) - transfer-zagadka, transfer, którego nawet football managery nie widziały. Facet od lat grający poważną rolę w MLS, grający z naprawdę dużymi nazwiskami, nagle zjeżdża do Łodzi. Ktoś jest to w stanie wytłumaczyć? Możliwe, że nasza pierwsza liga takiego nazwiska jeszcze nie widziała. Nawet na Ekstraklasę jest to nazwisko gwiazdorskie.
7. Erik Grendel (Slovan Bratysława -> Górnik Zabrze) - konkretny gość ze Slovana. Na papierze dla Górnika - wielkie wzmocnienie. Ale zobaczymy, ocenimy.
6. Grzegorz Wojtkowiak (TSV -> Lechia Gdańsk) - trochę się ograł na niższym, zachodnim poziomie, teraz wraca i pewnie z miejsca będzie wyróżniającym się piłkarzem tej ligi.
5. Erik Jendrisek (Spartak Trnava -> Cracovia) - facet swego czasu nastrzelał trochę bramek w Kaiserslautern i tam go na pewno bardzo ciepło wspominają. Wyrobił sobie na tyle dobrą markę, że trafił do Schalke, gdzie długo nie zabawił. Jak na ligowego średniaka - transfer fajny. Może się sprawdzić.
4. Kristian Kolcak (Slovan Bratysława -> Podbeskidzie Bielsko-Biała) - wielkie zaskoczenie ze strony Podbeskidzia! Dla mnie świetne wzmocnienie, 25 lat, wielkie doświadczenie, na zliczenie mistrzostw i pucharów, do których przyłożył... nogę nie starczy dłoni.
3. Tamas Kadar (Diosgyori -> Lech Poznań) - coś tam pograł w Anglii i Holandii, ale najlepiej czuje się jednak na Węgrzech. Ceniony, wielokrotny reprezentant, więc coś musi w sobie mieć.
2. Jakub Wawrzyniak (Amkar Perm -> Lechia Gdańsk) - śmiechy śmiechami, ale to wciąż polska czołówka lewej obrony naszego pokolenia.
1. Arnaud Sutchuin-Djoum (Akhisar -> Lech Poznań) - to może być nowa gwiazda tej ligi. Cóż, kluby przeprowadziły wiele niezłych transferów, ale żadnych hitów. Hitem był Masłowski i Mila, ale ja podsumowuję transfery do ligi. A Arnaud w tej konkurencji jest dla mnie... bez konkurencji.
10. Filipp Rudik (Spartak Semej -> Górnik Łęczna) - pewnie gościa nie kojarzycie, a szkoda, bo z BATE grał w Lidze Mistrzów. Na Białorusi zdobył tyle tytułów, że aż dziw, że nie trafił gdzieś wyżej.
9. Donatas Kazlauskas (Atlantas Kłajpeda -> Lechia Gdańsk) - ponoć złote dziecko futbolu. Statystyki jak na wiek bardzo ponad stan, ale zobaczymy jak sobie poradzi poza Litwą.
8. Kosuke Kimura (New York Red Bulls -> Widzew Łódź) - transfer-zagadka, transfer, którego nawet football managery nie widziały. Facet od lat grający poważną rolę w MLS, grający z naprawdę dużymi nazwiskami, nagle zjeżdża do Łodzi. Ktoś jest to w stanie wytłumaczyć? Możliwe, że nasza pierwsza liga takiego nazwiska jeszcze nie widziała. Nawet na Ekstraklasę jest to nazwisko gwiazdorskie.
7. Erik Grendel (Slovan Bratysława -> Górnik Zabrze) - konkretny gość ze Slovana. Na papierze dla Górnika - wielkie wzmocnienie. Ale zobaczymy, ocenimy.
6. Grzegorz Wojtkowiak (TSV -> Lechia Gdańsk) - trochę się ograł na niższym, zachodnim poziomie, teraz wraca i pewnie z miejsca będzie wyróżniającym się piłkarzem tej ligi.
5. Erik Jendrisek (Spartak Trnava -> Cracovia) - facet swego czasu nastrzelał trochę bramek w Kaiserslautern i tam go na pewno bardzo ciepło wspominają. Wyrobił sobie na tyle dobrą markę, że trafił do Schalke, gdzie długo nie zabawił. Jak na ligowego średniaka - transfer fajny. Może się sprawdzić.
4. Kristian Kolcak (Slovan Bratysława -> Podbeskidzie Bielsko-Biała) - wielkie zaskoczenie ze strony Podbeskidzia! Dla mnie świetne wzmocnienie, 25 lat, wielkie doświadczenie, na zliczenie mistrzostw i pucharów, do których przyłożył... nogę nie starczy dłoni.
3. Tamas Kadar (Diosgyori -> Lech Poznań) - coś tam pograł w Anglii i Holandii, ale najlepiej czuje się jednak na Węgrzech. Ceniony, wielokrotny reprezentant, więc coś musi w sobie mieć.
2. Jakub Wawrzyniak (Amkar Perm -> Lechia Gdańsk) - śmiechy śmiechami, ale to wciąż polska czołówka lewej obrony naszego pokolenia.
1. Arnaud Sutchuin-Djoum (Akhisar -> Lech Poznań) - to może być nowa gwiazda tej ligi. Cóż, kluby przeprowadziły wiele niezłych transferów, ale żadnych hitów. Hitem był Masłowski i Mila, ale ja podsumowuję transfery do ligi. A Arnaud w tej konkurencji jest dla mnie... bez konkurencji.
Since 2001.
Czytałem o tym Japończyku z MLS i również nie ogarniam wałka jaki tu się wyprawia. Widzew nie ma pieniędzy, nie ma nawet stadionu zastępczego (al. Piłsudskiego w przebudowie), jest na totalnym dnie i nic nie wskazuje na poprawę...transfer z kapelusza
- Razorblade
- Mr. Kroper
Apropo - w nowym FMie wzialem sie wlasnie za New York Red Bull... przepisy MLS sa komiczne 2: