Ostatnio kupiony sprzęt
Re: Ostatnio kupiony sprzęt
Daj znać jak działa DLNA, jeśli masz jak sprawdzić.
Biorę tego OLED'a ale 65'' za miesiąc już
Biorę tego OLED'a ale 65'' za miesiąc już
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
O! Super sprzęt! Przy okazji, będzie kogo za rok zapytać o wypalone powidoki od grania .
Jedno już mogę potwierdzić. Przesiadłem się z 42'' na 55'' i po kilku godzinach stwierdzam, że ekran mógłby być jednak większy
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Luksus przyzwyczaja.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Żeby chociaż te dodatkowe cale były w rozsądnej cenie... Z tego co widzę, przesiadka z 55" na 65" to dopłacasz prawie drugie tyle... Chociaż lepiej to analizować w liczbach bezwzględnych, bo w pewnym momencie robi się kosmos. Fajnie by było mieć kiedyś TV 85", ale za tą cenę to szybciej kupię masę innych rzeczy. Pomyśleć, że kiedyś to się oglądało na ~30" kineskopie...
- Counterman
- Waniaaa!
Kurde, wstyd pisać ile ma cali mój monitor domowy. Czas na przesiadkę.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Multibrackets MB697
Za ~dwa tygodnie robię największe zakupy rtv/agd. Jaram się tak samo na tv co na nową lodówkę
Sobies, co z tym DLNA? Testowałeś?
PAiN - ja już jestem po, ale wszystko wciąż w kartonach. Lodówka, plyta, piekarnik, okap, zmywarka, pralka, suszarka - można dostać totalnego ocipu jak się to ogarnia, nie mówiąc o dreszczach i szoku jak się widzi łączną kwotę w koszyku (- yyy nie no cos mi chyba podliczyło dwa razy..)
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Red Wing Blacksmith. Bo:
- dwa lata temu kupilem Martensy. Na zgięciu zrobiła sie dziura. No dobra, przyznaje, ze pastowalem moze 2 razy, albo i raz.
- rok temu kupiłem Martensy. Kupiłem też specjalny krem do skór, żeby zbać, i mieć na długo. I co? Jajco. Cały but super, na zgięciu pęka...
No to poszedłem w klasę wyżej (i cenę x2). Poszedłem do fizycznego sklepu z założeniem, że może i zapłacę pare stówek więcej, ale pomierzę, nie będę na pewno musiał nic odsyłać itp. I miła niespodzianka - zapłaciłem ok 120zł mniej niż najtańsza oferta online.
Jak na razie fajnie, wygodnie, i elegancko. Polecam.
- dwa lata temu kupilem Martensy. Na zgięciu zrobiła sie dziura. No dobra, przyznaje, ze pastowalem moze 2 razy, albo i raz.
- rok temu kupiłem Martensy. Kupiłem też specjalny krem do skór, żeby zbać, i mieć na długo. I co? Jajco. Cały but super, na zgięciu pęka...
No to poszedłem w klasę wyżej (i cenę x2). Poszedłem do fizycznego sklepu z założeniem, że może i zapłacę pare stówek więcej, ale pomierzę, nie będę na pewno musiał nic odsyłać itp. I miła niespodzianka - zapłaciłem ok 120zł mniej niż najtańsza oferta online.
Jak na razie fajnie, wygodnie, i elegancko. Polecam.
- Załączniki
-
- IMG_4284.jpg (168.88 KiB) Przejrzano 3089 razy
Dżizus, nawet nie zaczynaj z Martensami. Najgorsze buty jakie w życiu kupiłem. Masakrycznie mnie obcierały nad piętą (odrobinę pod ścięgnem achillesa). Wszystkiego już próbowałem, łącznie z noszeniem ich do szewca, żeby je rozbił. Nic nie pomogło. Po prostu buty kompletnie nie pasowały do mojej stopy i za każdym razem jak je założyłem na dłużej niż pół godzinki, to miałem okrwawione stopy. Brrrr...
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
W wojsku mówili, że buty są zawsze dobre. To twoja stopa jest jakaś lewa...
Ja juz przy tej budowie i wykańczaniu domu (łącznie z terenem wokół) operuję takimi wysokimi kwotami, że tysiące wydaję jak setki. Dość niebezpieczny syndrom gdy duże kwoty przestają robić wrażenie bądź stawiać znak zapytania... Niech to już się skończyHalaster pisze:PAiN - ja już jestem po, ale wszystko wciąż w kartonach. Lodówka, plyta, piekarnik, okap, zmywarka, pralka, suszarka - można dostać totalnego ocipu jak się to ogarnia, nie mówiąc o dreszczach i szoku jak się widzi łączną kwotę w koszyku (- yyy nie no cos mi chyba podliczyło dwa razy..)
Niestety nie, bo teoretycznie nie mam jak Kupuj bydlaka bo jakość materiałów w 4K wypala mi oczyPAiN pisze:Sobies, co z tym DLNA? Testowałeś?
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Ale jak nie masz jak, weź smartfona, odpal yt i kliknij "odtwórz na lg cx55" i tyle
tylko oba niech będą do tej samej sieci wifi podpięte
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Do tej pory mówię, że budowa nauczyła mnie ...braku szacunku dla oszczędności Kwot wywalanych podczas tego procesu wcześniej nawet sobie za bardzo nie wyobrażałem.PAiN pisze:Ja juz przy tej budowie i wykańczaniu domu (łącznie z terenem wokół) operuję takimi wysokimi kwotami, że tysiące wydaję jak setki. Dość niebezpieczny syndrom gdy duże kwoty przestają robić wrażenie bądź stawiać znak zapytania... Niech to już się skończyHalaster pisze:PAiN - ja już jestem po, ale wszystko wciąż w kartonach. Lodówka, plyta, piekarnik, okap, zmywarka, pralka, suszarka - można dostać totalnego ocipu jak się to ogarnia, nie mówiąc o dreszczach i szoku jak się widzi łączną kwotę w koszyku (- yyy nie no cos mi chyba podliczyło dwa razy..)
Z kolei pewien mój kolega mówi, że jak zaczynał się budować to liczył każdą złotówkę bo chciał być oszczędny, potem szastał już setkami i tysiącami bez zastanowienia w budowlanym amoku a na końcu znowu liczył każdą złotówkę. Tyle, że wtedy już musiał
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Po ***j ciągnąłem kable satelitarne do każdego pokoju jak provider kablówki daje tv via światłowód->ethernet
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Się nie martw, Voo ma poidło dla konia w garażuPAiN pisze:Po ***j ciągnąłem kable satelitarne do każdego pokoju jak provider kablówki daje tv via światłowód->ethernet 2:
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Pytanie jest inne, po co Ci tv w każdym pokoju?
Miałem podglądać, nagrywać i szantażować
Ale tak, racja, w sumie tylko do 3ech (salon, pokój gościnny/dla dzieciaka i biuro). Na szczęście mam tam też owe kable ethernet'owe... ale śliczne gniazdka sat będą się kurzyć
Ale tak, racja, w sumie tylko do 3ech (salon, pokój gościnny/dla dzieciaka i biuro). Na szczęście mam tam też owe kable ethernet'owe... ale śliczne gniazdka sat będą się kurzyć
Młynek Timemore C2 ze źródła od Chińczyka jakoś bokiem minął cło i mogę teraz napierdzielać kawę stalowymi żarnami
Najs!
Polecam life-hack do młynka ręcznego - wkrętarka akumulatorowa
Sam korzystałem w taki sposób przez kilka lat z młynka Rhinowares, ale ostatnio przerzucilem się na taki wolnostojący Wilfa Svart i jest super.
Sam korzystałem w taki sposób przez kilka lat z młynka Rhinowares, ale ostatnio przerzucilem się na taki wolnostojący Wilfa Svart i jest super.
- Mithrandir
- zielony
ja mogę polecić OLEDy LG również ze względu na serwis - mimo że feler (martwe piksele) zgłosiłem dzień po upłynięciu okresu gwarancji, to bez problemu wymienili mi panel na nowy (z kolejnymi 2. latami gwarancji), a sama wizyta serwisanta zajęła kwadrans.
Viomi S9 - już na nowe mieszkanie, to mój pierwszy robot sprzątający, bardzo jestem ciekaw jak się sprawdzi.
Gregor pisze: Młynek Timemore C2 ze źródła od Chińczyka jakoś bokiem minął cło i mogę teraz napierdzielać kawę stalowymi żarnami
U mnie wjechał od chińczyka 1zpresso Q2, też bez cła i w 10dni.
Od dłuższego czasu się nosiłem z wymianą młynka bo mój porlex mini już miał spore luzy i przemiał bardzo nierówny. Tutaj jest petarda, miałem okazji bawić się commendante jak pracowałem w palarnii i uważam ,że ten niewiele mu ustępuje a to 1/3 ceny .
Nie no, ten młynek mieli kawę kilka razy szybciej niż mój wcześniejszy najtańszy Hario z ceramicznymi żarnami i bez szarpania się z rączką.Halaster pisze:Najs!
Uuuu, taki to już może obsłużyć espresso na luzie?U mnie wjechał od chińczyka 1zpresso Q2, też bez cła i w 10dni
Też wziąłem, za każdym razem jak pomyślę ,że go mam to mi się morda cieszy, siedzimy dość blisko tv więc rozmiar idealny. Odpaliłem Days Gone i w trybie gry z włączonym HDR wygląda prawie jak na PS5, mega różnica.Sobies pisze:Ostatni brakujący element, aby cieszyć się nową generacją wraz z PS5
LG OLED 55'' CX3LA
Teraz muszę go okiełznać
jeszcze 2 tygodnie, jeszcze 2 tygodnie... i tez go powiesze
Takiego wariata kupiłem:
Lenovo IdeaPad Gaming 3-15 R5/16GB/512 GTX1650Ti 120Hz
Procek AMD Ryzen™ 5 4600H
16 GB ramu
512 GB SSD
Grafika NVIDIA GeForce GTX 1650Ti
Ekran 120 Hz
W końcu przerobię Wiedźmina 3 i DooMa na wyskokich detalach, a i w DooM: eternal i Cyberpunka powinno dać się pograć, więc spełnia moje growe potrzeby
16 GB ramu
512 GB SSD
Ekran 120 Hz
W końcu przerobię Wiedźmina 3 i DooMa na wyskokich detalach, a i w DooM: eternal i Cyberpunka powinno dać się pograć, więc spełnia moje growe potrzeby
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Graty. Znaczy: gratulacje, w dzisiejszych czasach to bardzo fajny sprzęt. Miej w pamięci, że w CDP pracuje nad nextgenową wersją Wiedźmina 3, więc dla pełnego efektu WOW trzeba będzie poczekać do drugiej połowy 2021.
No generalnie chciałem czekać na nowe bebechy, ale przestraszyłem się, że będzie w uj drogo przez kryzys chipowy, bo wszystkie idą do szczepionek Generalnie dla mnie w sam raz na tę chwilę i ma podświetlaną klawiaturę.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Wiedzmin 3 polskim Skyrim? 10 lat później wersja na lodówkę?Ptaszor pisze:Graty. Znaczy: gratulacje, w dzisiejszych czasach to bardzo fajny sprzęt. Miej w pamięci, że w CDP pracuje nad nextgenową wersją Wiedźmina 3, więc dla pełnego efektu WOW trzeba będzie poczekać do drugiej połowy 2021.
Gregor pisze:Takiego wariata kupiłem:
16 GB ramu
512 GB SSD
Ekran 120 Hz
bardzo podobny config do mojego MSI, którego wrzucałem w laptopowym. ja mam jakiegoś słabszego radeona, ale generalnei Doom Eternal na 80 fps przy ekranie 140hz wygląda świetnie. Wiesiek ma 55-60(max) fps na zmodyfikowanych, ale ogólnie wysokich ustawieniach.
obecnie to prawie max config, jaki można wziąć w rozsądnej cenie, chociaż tutaj ceny nie znam. msi mnie swego czasu chyba niecałe 4k wyniósł.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Ptaszor
- zielony
Biorę bezkrytycznie.Matthias[Wlkp] pisze:Wiedzmin 3 polskim Skyrim? 10 lat później wersja na lodówkę?Ptaszor pisze:Graty. Znaczy: gratulacje, w dzisiejszych czasach to bardzo fajny sprzęt. Miej w pamięci, że w CDP pracuje nad nextgenową wersją Wiedźmina 3, więc dla pełnego efektu WOW trzeba będzie poczekać do drugiej połowy 2021.
A serio, ta gra z odpowiednimi usprawnieniami graficznymi byłaby naprawdę jeszcze lepsza. Mody dużo pomagają w tej kwestii, ale to jednak nie to samo, co wsparcie twórców. Ray Tracing w Novigradzie nocą to byłoby to. Jakby jeszcze dorzucili lepszy combat...
Samsung RS68A8820B1
Electrolux Slim-fit SenseBoil EIS62441
Electrolux EEC67300L
Electrolux EVK8E00X
Electrolux EOB9S31WX SteamBoost
Electrolux EW9F149SP PerfectCare 900
No i na TV zabrakło... ale za 2 mce nadrobię
https://www.youtube.com/watch?v=zpBSp3r ... italDreamsPtaszor pisze: A serio, ta gra z odpowiednimi usprawnieniami graficznymi byłaby naprawdę jeszcze lepsza. Mody dużo pomagają w tej kwestii, ale to jednak nie to samo, co wsparcie twórców. Ray Tracing w Novigradzie nocą to byłoby to.
Kupiłem podobna płytę tylko 70tke, moja żona jej nienawidzi ale za to fajnie jak jest okap też Electrolux /AEG to jak włączasz płytę to od razu się światło zapala i wyciąg automatycznie się dostosowuje - brzmi jak bajer ale w rzeczywistości bardzo przydatne.
Na coś konkretnego narzeka?
A z tym okapem to wezmę pod uwagę może jak ten kupiony kilka miesięcy temu padnie...
A z tym okapem to wezmę pod uwagę może jak ten kupiony kilka miesięcy temu padnie...
Tak funkcja bridge (łączenie dwoch pól) przy np. smażeniu naleśnikow ciągle się rozłącza i pika non stop przy każdym rozlaczeniu
A powinno się po prostu blokować i grzac naraz na obie części..
A powinno się po prostu blokować i grzac naraz na obie części..
Oby to był jednostkowy przypadek a nie feature
- Counterman
- Waniaaa!
Jest obejście. Zamiast funkcji bridge można oddzielnie włączyć obie grzałki i bangla.
IRON MAIDEN are KINGS
Sprawdzimy
- Ptaszor
- zielony
OFFTOP
https://www.youtube.com/watch?v=l3hdQneTGhs
https://youtu.be/CHMT1tlCDZE
Trochę się jednak Wiedźmin zestarzał.
EkhmPAiN pisze:https://www.youtube.com/watch?v=zpBSp3r ... italDreamsPtaszor pisze: A serio, ta gra z odpowiednimi usprawnieniami graficznymi byłaby naprawdę jeszcze lepsza. Mody dużo pomagają w tej kwestii, ale to jednak nie to samo, co wsparcie twórców. Ray Tracing w Novigradzie nocą to byłoby to.
yup, no contest
O kurła, ale jestem do tyłuPtaszor pisze:OFFTOPEkhmPAiN pisze:https://www.youtube.com/watch?v=zpBSp3r ... italDreamsPtaszor pisze: A serio, ta gra z odpowiednimi usprawnieniami graficznymi byłaby naprawdę jeszcze lepsza. Mody dużo pomagają w tej kwestii, ale to jednak nie to samo, co wsparcie twórców. Ray Tracing w Novigradzie nocą to byłoby to.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
S21 Ultra.
Utwierdza mnie w przekonaniu, ze flagowców nie należy kupować. Nie żałuję, bo pracodawca opłacił mi 80% ceny, ale gdyby nie to to na pewno bym nie kupil.
Ekran 120Hz niby fajny, ale wielkiej różnicy nie robi.
Zoom optyczny x10 może się czasami przyda, ale gejm-czeńdżer to to nie jest.
Bateria bez szału.
Czytnik linii papilarnych pod ekranem mi nie imponuje. Czytnik na plecach był równie dobry i szybki
A teraz na minus względem mojego 3-letniego S9:
- brak gniazda 3.5mm. Nawet dongla nie było w pudełku
- wycięte oczko na kamerę w ekranie. Lepsze to niż "ośle uszy", ale wolałbym zwykły ekran bez tych martwych pikseli.
Oryginalnie chciałem kupić Asus ROG 5, ale niestety dostawca pracodawcy nie miał go w ofercie. Jedynie była Xperia II 5, czyli zeszłoroczny model jeszcze z headphone jackiem, więc się niestety poddałem i jade dzisiaj kupować kabelek.
Za "swoje" bym kupił pewnie coś ala OnePlus Nord, może jakąś Nokię...
Utwierdza mnie w przekonaniu, ze flagowców nie należy kupować. Nie żałuję, bo pracodawca opłacił mi 80% ceny, ale gdyby nie to to na pewno bym nie kupil.
Ekran 120Hz niby fajny, ale wielkiej różnicy nie robi.
Zoom optyczny x10 może się czasami przyda, ale gejm-czeńdżer to to nie jest.
Bateria bez szału.
Czytnik linii papilarnych pod ekranem mi nie imponuje. Czytnik na plecach był równie dobry i szybki
A teraz na minus względem mojego 3-letniego S9:
- brak gniazda 3.5mm. Nawet dongla nie było w pudełku
- wycięte oczko na kamerę w ekranie. Lepsze to niż "ośle uszy", ale wolałbym zwykły ekran bez tych martwych pikseli.
Oryginalnie chciałem kupić Asus ROG 5, ale niestety dostawca pracodawcy nie miał go w ofercie. Jedynie była Xperia II 5, czyli zeszłoroczny model jeszcze z headphone jackiem, więc się niestety poddałem i jade dzisiaj kupować kabelek.
Za "swoje" bym kupił pewnie coś ala OnePlus Nord, może jakąś Nokię...
120 Hz robi różnicę dla bakterii. Ja w swoim 1+8t przełączyłem na 60 Hz, w gry nie gram, filmów nie oglądam. I też nie mam Jacka, ale jakoś nigdy nie był mi potrzebny, bo słuchawek też nie podłączam. W ogóle to nie wiem, po co mi ten telefon. Chyba do dzwonienia...
Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
A ASUS lada dzień wypuszcza Zenfony 8, w tym również w wersji mini. Mocne bebechy i ekran 5,92 cala. Nic tylko braść.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Konsola SONY PlayStation 5 + Dodatkowy kontroler DualSense + Stacja ładująca do DualSense + Returnal
Miałem nie brać w tym roku ale nie wytrzymałem, Returnal to dla mnie must-play bo jestem fanem gier housemarque więc dzisiaj rano znajomy podsełał ,że dostępne to wziąłem.
Miałem nie brać w tym roku ale nie wytrzymałem, Returnal to dla mnie must-play bo jestem fanem gier housemarque więc dzisiaj rano znajomy podsełał ,że dostępne to wziąłem.