No i tak. LW nie mogl byc wspolpracownikiem bo... wlasciwie nie wiadomo dlaczego ale nie mogl

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Thiszodi pisze:Przed Euro 2012 Sol Campbell ostrzegal zeby do nas nie przyjezdzac bo zgwalca i zabija! albo w odwrotnej kolejnosci.
A ja strzelam że prawicującego. Bo czemu nie?Razorblade pisze:Ba, nie zdziwie sie jak ten post byl napisany przez jakiegos lewicujacego polaka zeby pokazac "jak u nas zle i nietolerancyjnie"
no ale skad sie wziely dowcipy o Polakach w Niemczech czy USA chociazby? Anglicy tez nas mocno nie lubia za to ze mimo wszystko jestesmy w robocie dosc wydajni a w Bitwie o Anglie mocno im ratowalismy dupy...Jutsimitsu pisze:Chociaż faktycznie, taka opinia o Polakach w grach internetowych to standard od zawsze.
Oczywiscie ze nie ma znaczenia ale "prawak" teraz nie bedzie plul na "prawacki" rzad a "lewak" tak, czego rpzyklad byl nawet w Parlamencie Europejskim. Wczesniej bylo odwrotnie....Jutsimitsu pisze:No widzisz, a dla mnie nie ma znaczenia z której strony ma poglądy, jeeeeśli to by Polak napisał to ktoś mocno sfrustrowany albo zwyczajnie troll.
jestem niemal pewien ze to nie Niemiec... Juz widze jak przecietny Niemiec nazywa Kaczora "malym napoleonem" i idealnie okresla "wielkopolske". No i zdarzyl zyc w PL w wielkopolsce i w Bristolu w UK... Niemiec... Taaaa... A jesli jakims cudem to wschodniolandowy czyli przyganial kociol garnkowi.Jutsimitsu pisze:A jestem niemal pewien, że nawet jeśli to nie jest Niemiec, to strzelam że i tak to ktoś kto po prostu nie lubi Polski i Polaków.
nie możemy im tego wypominać już, bo za to dostaliśmy zwycięski remis na WembleyRazorblade pisze:a w Bitwie o Anglie mocno im ratowalismy dupy
Pokaż mi palcem, albo niech pokażą mi palcem mistrzowie z GW jedną wypowiedź mówiącą, że w Polsce rasizmu NIE MA. W ogóle nie ma i koniec. Bo to jest mniej więcej kontra do takiego założenia.LLothar pisze:W Polsce rasizmu nie ma, ale lepiej zeby tu ciemnoskorych nie bylo.
Historyjka wygląda na wymyśloną, a nawet jeśli nie, to i tak nie równa się do tegoLLothar pisze:http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxNewsImg
W Polsce rasizmu nie ma, ale lepiej zeby tu ciemnoskorych nie bylo.
Czyli, że wcale mnie pobiłem żony, ale nawet jeśli pobiłem to sąsiad z bloku obok swoją zajebał więc jest gorszy. Co to ma do rzeczy?snt pisze:Historyjka wygląda na wymyśloną, a nawet jeśli nie, to i tak nie równa się do tego
Pokazesz mi kraj gdzie nie ma?SithFrog pisze:W Polsce rasizm jest. Czasem w wersji soft, czasem w wersji hard. Nie uważam, że to wielki problem narodowy (tak jak niektórzy co to uważają, że poza nimi 100% Polaków to ksenofoby i rasiści), ale problem istniejący i wymagający edukacji i pracy u podstaw.
Nie, bo jest wszędzie w różnym natężeniu. Oczywiście w zachodniej oświeconej Europie pewnie nie ma, jakbyś zapytał kogoś z GW, ale to właśnie pisałem do LLo. Artykuł dyskutuje z tezą, że w Polsce rasizmu nie ma w ogóle, a ja nie słyszałem takich wypowiedzi. W artykule też ich nie ma.Razorblade pisze:Pokazesz mi kraj gdzie nie ma?
Czekam z wypiekami na twarzy na kogoś, kto zrobi coming out, że jest nazistą, i że nie ma w tym nic złego, tylko przyprawiono mu gębę 'niepolitycznej niepoprawności'.Pquelim pisze:ja jestem rasistą. uważam, że czarni się różnią od białych i czerwonych. wiecie, na czym polega rasizm? sprawdźcie, to słowo nie ma żadnych negatywnych znaczeń, tylko przyprawioną "gębę politycznej niepoprawności".
Podobnie zresztą jest z zagarniętą w drugą stronę "tolerancją", której znaczeniem nikt się już nie przejmuje, albo "nienawiścią" jako uniwersalnym oskarżeniem.
Nie wiedziałem, że mamy na forum naukowca...Pquelim pisze: rasizm - doktryna głosząca wyższość jednej rasy nad innymi. Gobineu i reszta poszukiwaczy rasy aryjskiej, z Adolfem na czele.
rasizm - dział badań naukowych dotyczący różnic pomiędzy somatycznymi cechami wśród przedstawicieli odmiennych ras ludzkich.
Ja nie wiem, czy to tylko dla mnie się wydaje łatwe wpisanie kilku haseł w przeglądarce, czy jednak najlepiej jest powtarzać jakieś brednie, które sensowne wydają się tylko do czasu, aż ktoś powie sprawdzam?snt pisze:Piotroslav, zadanie myślowe dla Ciebie: dlaczego nie ma czarnoskórych hokeistów, a białoskórzy koszykarze nie mogą sie równać z czarnoskrórymi.
Dlaczego w biegach krótkodystansowych czarni są lepsi od pozostałych, a w pingpongu/badmingtonie azjaci rozstawiają po kątach resztę świata?
O patrz, było paru. Na ilu?PIOTROSLAV pisze:Ja nie wiem, czy to tylko dla mnie się wydaje łatwe wpisanie kilku haseł w przeglądarce, czy jednak najlepiej jest powtarzać jakieś brednie, które sensowne wydają się tylko do czasu, aż ktoś powie sprawdzam?
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_pla ... ice_hockey
to teraz już wiesz. eat with deal.PIOTROSLAV pisze:Nie wiedziałem, że mamy na forum naukowca...
Sugeruję, że ludzie są ludźmi.Theeck pisze:Przecież to są uchodźcy, więc zapewniwszy im bezpieczeństwo, opiekę medyczną, dach nad głową i wyżywienie, nie będą mieli żadnego powodu aby w spokoju nie oczekiwać na decyzję w sprawie przyznania im azylu?
Bo chyba nie zdajesz się sugerować między wierszami, że niektórzy z nich mogliby być nie uchodźcami lecz emigrantami ekonomicznymi?