Zostać nowym Kofanem Annanem
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- Razorblade
- Mr. Kroper
Re: Zostać nowym Kofanem Annanem
Dołączam się do gratulacji! To gdzie wysylac cv na prezesa spolki komunalnej?
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Najważniejsze okazuje się wynajęcie ruskich trolliMoja kampania została uznana za profesjonalną, wyważoną i czystą. A przede wszystkim okazała się być skuteczną! Połączenie fejsa z odwiedzaniem wyborców okazało się strzałem w 10! Napiszę o niej książkę, która stanie się dla adeptów marketingu politycznego tym czym Sztuka Wony Sun Tzu jest dla militarnych strategów i taktyków
Znalazłem pierwsze publiczne wystąpienie Zodiego po zwycięskich wyborach: https://www.youtube.com/watch?v=X6bVj-nTkiU
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
No dobra, ale podstawowe pytanie - dostałeś się do Rady? Ile dostałeś głosów w obwodzie? Ile potrzeba było minimalnie żeby się dostać?
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
No wygrałem, a skoro celem było dostanie się do rady to odp jest chyba jasna
Startowałem w okręgu jednomandatowym - wygrywał zdobywca największej ilości głosów - ja dostałem 182 głosy, druga o 150, a 3 poniżej 100.
Startowałem w okręgu jednomandatowym - wygrywał zdobywca największej ilości głosów - ja dostałem 182 głosy, druga o 150, a 3 poniżej 100.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Tej, gratki! Ja myślałem że się przeslizgnales jako plankton, a to widzę poważna sprawa!zodi pisze:No wygrałem, a skoro celem było dostanie się do rady to odp jest chyba jasna
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
A to gratuluję!zodi pisze:No wygrałem, a skoro celem było dostanie się do rady to odp jest chyba jasna
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
True. Czyli jeśli chodzi o załatwiane posad, nie schodzimy poniżej spółek z WIG30.LLothar pisze:Tej, gratki! Ja myślałem że się przeslizgnales jako plankton, a to widzę poważna sprawa!
Graty Zodi.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- PIOTROSLAV
- Parmezan
To co Zodi, wracasz już do Panzer Korps?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Będę twoim Tyszką. Będę chodził za tobą krok w krok nawet do WC. A w WC...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
A, to tutaj rozmawiacie o wyborach. A juz myślałem, że umarliście
PiS rządzi w sejmikach 2014: podkarpackie
PiS rządzi w sejmikach 2018: podkarpackie, świętokrzyskie, podlaskie, małopolskie, lubelskie, (prawdopodobnie) mazowieckie
do tego dochodzi rozbite śląskie, gdzie trzeba się dogadać KO+PSL+SLD by mieć o jeden głos więcej.
No ryją dno jak nic. Nie wygrali
Okazało się, że jednak można nadkruszyć skostniały w regionach PSL (stracone południe kraju). To źle wróży na przyszłe wybory parlamentarne, bo tam PSL z wyniku samorządowych trzeba będzie odjąć jakieś 4-5 punktow procentowych, o ile nie więcej.
Niedobrze też, że PO i Nowoczesna się skanibalizowały, uzyskując wynik na poziomie PO w sondażach.
Prawdę mówiąc, to zwolennicy PO i przeciwnicy obecnie rządzących nie mają się zbytnio z czego cieszyć.
Zodiemu gratuluję. Zostałeś politykiem
ThimGrim vs rzeczywistość, kolejne starcie:ThimGrim pisze:Ważne, że PiS ryje dno w sejmikach.
PiS rządzi w sejmikach 2018: podkarpackie, świętokrzyskie, podlaskie, małopolskie, lubelskie, (prawdopodobnie) mazowieckie
do tego dochodzi rozbite śląskie, gdzie trzeba się dogadać KO+PSL+SLD by mieć o jeden głos więcej.
No ryją dno jak nic. Nie wygrali
Okazało się, że jednak można nadkruszyć skostniały w regionach PSL (stracone południe kraju). To źle wróży na przyszłe wybory parlamentarne, bo tam PSL z wyniku samorządowych trzeba będzie odjąć jakieś 4-5 punktow procentowych, o ile nie więcej.
Niedobrze też, że PO i Nowoczesna się skanibalizowały, uzyskując wynik na poziomie PO w sondażach.
Prawdę mówiąc, to zwolennicy PO i przeciwnicy obecnie rządzących nie mają się zbytnio z czego cieszyć.
Zodiemu gratuluję. Zostałeś politykiem
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Zodi tak BTW, czy porozwieszałeś swoją facjatę po całej gminie, czy tylko facebook i door-to-door?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Tylko FB i door-to-door. Uznalem,ze okreg jest powierzchniowo na tyle maly,ze jestem w stanie spokojnie go obejsc. IMHO wieszanie plakatow/banerow ma sens przy wyboraxh na wlodarza czy do rady powiatu gdzie obszar okregu jest zdecydowanie wiekszy. Jednomandatowe okregi w gminach do 20 tys. mieszkancow daja ten komfort,ze z kazdym mozna sie spotkac i sie przedstawic.snt pisze:Zodi tak BTW, czy porozwieszałeś swoją facjatę po całej gminie, czy tylko facebook i door-to-door?
Czyli poza czasem kampania Cię nic nie kosztowała? Nice.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Jedyne koszty to projekt i wydruk ulotek, 300 PLN.
Nie wypada przecież odwiedzać ludzi z pustymi rękami
A ulotki były z Twoją twarzą i programem czy z Kazimierzem Wielkim i Władysławem Jagiełłą?zodi pisze:Jedyne koszty to projekt i wydruk ulotek, 300 PLN.
Z banderolą
Straszne to czasy nadchodzą, że nawet Pq trzeba przyznać rację...Pquelim pisze:
ThimGrim vs rzeczywistość, kolejne starcie:ThimGrim pisze:Ważne, że PiS ryje dno w sejmikach.
No ryją dno jak nic. Nie wygrali 2:
Ech, szkoda Polski...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Motyla noga - nie ten temat.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Uff, a już miałem pytać który to Zodi...snt pisze:Motyla noga - nie ten temat.
Ten młodzieniec bez krawata.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Zodi z tyłu, pociąga za sznurki
Zodi nie zawraca sobie głowy płotkami i układa się od razu z reptalianami i crab people
Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
Za tydzień pierwsza sesja...
NIECH ROZPOCZNIE SIĘ WOJNA O STOŁKI!!!!!!
Już nie mogę się doczekać!
NIECH ROZPOCZNIE SIĘ WOJNA O STOŁKI!!!!!!
Już nie mogę się doczekać!
- Counterman
- Waniaaa!
Za dużo kolega się House of Cards naoglądał
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Larofan
- Social Media Ninja
zodi.. gdzie sa nasze stanowiska w radach nadzorczych ja sie pytam?
ty sie po prostu nie wywiazujesz z obietnic wyborczych
ty sie po prostu nie wywiazujesz z obietnic wyborczych
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Chyba nie chcesz, żeby gdzieś wypłynęły dyskietki z zapisami z Forum...
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
To Zodi był tym kochasiem co się chwalił miłosnymi podbojami?
Już mi się na starość wszystko miesza. Może to kto inny był?
Już mi się na starość wszystko miesza. Może to kto inny był?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Larofan
- Social Media Ninja
afera dyskietkowaCrowley pisze:Chyba nie chcesz, żeby gdzieś wypłynęły dyskietki z zapisami z Forum...
a jaka reklama dla forum! moze sie zastanowmy
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
To lepiej poczekajmy aż zostanie prezydętę.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Jutro I sesja, mam przygotowane krótkie wystąpienie:
"Wersalu już tu nie będzie!"
No i właśnie na takiego zodiego głosowaliśmyzodi pisze:"Wersalu już tu nie będzie!"
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Jebać wszystko, ziarno na torowisko!
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Daj znać, czy trafiła Ci się jakaś komisja do przewodniczenia . Dobra kasa tam jest.
- Łapa
- zielony
Jak poszło? Rozpędziłeś ten kurnik?zodi pisze:Jutro I sesja, mam przygotowane krótkie wystąpienie:
Chcą mi już wygasić mandat więc poszło nieźle!
Było fajnie. Milion ludzi (jak na realia rady gminy), trochę emocji, ale jak najbardziej pozytywnych.
Dziś poszło szybko, kolejny raz w przyszłym tygodniu, wtedy wybieramy komisje, ustalamy wynagrodzenie wójta itd.
Było fajnie. Milion ludzi (jak na realia rady gminy), trochę emocji, ale jak najbardziej pozytywnych.
Dziś poszło szybko, kolejny raz w przyszłym tygodniu, wtedy wybieramy komisje, ustalamy wynagrodzenie wójta itd.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Mandat wygasić? Rozwiń.zodi pisze:Chcą mi już wygasić mandat więc poszło nieźle!
- Larofan
- Social Media Ninja
pewnie sie okazalo ze mial dziadka w wehrmachcie a rodzina weszla w posiadanie przynajmniej jednego kamienia z jakiejs warszawskiej kamienicy w ostatnich latachLLothar pisze:Mandat wygasić? Rozwiń.zodi pisze:Chcą mi już wygasić mandat więc poszło nieźle!
- Counterman
- Waniaaa!
A wujek współpracował z PZPR!
IRON MAIDEN are KINGS
Okazało się, że reszta radnych nie była, tak jak ja, zachwycona moją bestią w pełnym wzwo...LLothar pisze:Mandat wygasić? Rozwiń.zodi pisze:Chcą mi już wygasić mandat więc poszło nieźle!
Nie no, tak se zażartowałem. Z moim mandatem nic się nie dzieje
Nie wiedziałem gdzie to wkleić, ale że zodi też startował jako bezpartyjny, to tutaj
https://fakty.interia.pl/opinie/majcher ... Id,2685013
https://fakty.interia.pl/opinie/majcher ... Id,2685013
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
- Larofan
- Social Media Ninja
Optując przeciw Unii Europejskiej, świeckości życia publicznego, decentralizacji władzy, niezależności sądownictwa czy prywatyzacji, ma jak znalazł kandydatów rekomendowanych przez PiS.
Czytaj więcej na https://fakty.interia.pl/opinie/majcher ... gn=firefox
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Trzeba to jakos mu do rangi zmiescicBezpartyjni czy niezależni kandydaci to w najlepszym wypadku naiwni ideowcy, którzy przeważnie pogubią się w realiach praktycznej polityki, choćby nawet tylko samorządowego szczebla. Znacznie częściej to ideowcy narwani lub fanatyczni, jak to bywa w przypadku tzw. ruchów miejskich, na ogół skrajnie lewicowych i obsesyjnie owładniętych jakąś idée fixe, np. rowerową czy antydeweloperską. Niekiedy to po prostu wariaci, którzy w żadnej partii miejsca nie znaleźli lub w wielu już byli, wyrzucani albo odchodzący z nich w atmosferze konfliktów czy skandali. Ale bywa jeszcze gorzej: pod szyldem bezpartyjności ukrywają się koniunkturaliści i cwaniacy, udający niezależność, aby zaskarbić sobie poparcie naiwnych wyborców, a zdobywszy mandaty rozpoczynający licytację - kto da więcej, z tym wejdą w sojusze i układy.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
"Fanatyczny ideowiec" zmieści się bez problemu.
Ej, ale Kofan Annan jest świetny, nie zmieniajcie tego
+1Theeck pisze:Ej, ale Kofan Annan jest świetny, nie zmieniajcie tego