Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Są gdzieś fotki z tego wywiadu? Zrobili Romanowi laskę na koniec?NEWSWEEK: Adwokat pewnie wie, co mówi. Zwłaszcza taki trochę mecenas, a trochę minister, jak pan. Zresztą tutaj ma pan też trochę jak w ministerstwie. U ministra też zawsze jest taki salon ze stołem prezydialnym, a za nim gabinet.
ROMAN GIERTYCH: Tu jest znacznie lepiej, bo za własne pieniądze.
NEWSWEEK: Gratuluję. Panie mecenasie
Czasami nie moge wyjść ze zdumienia, jak ryży się chwali,
W każdym normalnym kraju doprowadziłoby to do jakiejś refleksji, byłyby debaty u dzieci resortowych, ale nie w Polsce.
I jest wielki sukces, będą miejsca pracy za minimalną krajową w dyskontach, media przeżyją kolejny orgazm dopochwowy.
I zasadniczo cały "felieton" (?) mozna strescic w "Z Polski ludzie uciekają, a nikt nic nie robi. Kolejna inwestycja - bedzie praca za minimalna krajowa. Wina Tuska. Smoleńsk Smoleńsk"A może właśnie dlatego młodzi odpalają do jukeja,
http://biznes.interia.pl/makroekonomia/ ... 40502,2156C. Kazimierczak, prezes ZPP pisze:Z naszego punktu widzenia jesteście gorsi od mafii. Mafia żąda płatności od dziś. Wy od dziś i 5 lat wstecz.
Jak socjalista ma być przeciwwagą dla socjalistki? W sensie płci?Pquelim pisze:Tusk, bo ma stanowić "przeciwwagę" dla socjalistki
Naprzeciw kogo? Przecież stanowisko, które ma objąć i Tusk i ta babka to jakiś pusty śmiech. Wymyślone na potrzeby biurokracji nic nieznaczące stołki. Zero władzy, zero możliwości, zero sensu. Dlatego właśnie mnie bawi ta podnieta w Polszy. To jest taki sam kaliber jakby Tusk miał zostać głównym woźnym w PE. Wow!Pquelim pisze:I własnie tą Panią unijni przywódcy chcą wysłać naprzeciw Władimira Władymirowicza, byłego szefa KGB i jednego z najskuteczniejszych polityków XXI wieku.
Możesz podać przykłady owego pokazywania w TV, słuchania w Wiadomościach na podstawie van Rumpoya? Cokolwiek z jego kadencji co było istotne, cenne i wniosło cokolwiek gdziekolwiek. Ja go kojarzę tylko z informacji typu: "ministrowie SZ krajów UE zebrali się by omówić sankcje, był am też van Rumpoy (albo Cate Ashton)". NIC ponad to.Pquelim pisze:No i właśnie nie ten sam kaliber, co woźny. Woźnego nie pokazują w telewizji i nie słuchają w Wiadomościach na całym świecie. Poza tym nie przesadzajmy, szef polityki zagranicznej jakiś tam wpływ na decyzje KE ma.
Zapominasz że tutaj wszystko co złe to socjalizm... jeszcze tego nie zauważyłeś przez lata na tym forum?Turtles pisze:Ale uznajemy za socjaliste każdego kto nie jest w UPRze (czy jak to sie tam nazywa teraz Korwin-partia)?
No bo Tusk socjalistą raczej nie jest. Jakkolwiek by się go nie lubiło.
Nie wszystko co złe. Centralne planowanie, jeden "darmowy" podręcznik itp. To już było i nazywało się socjalizmJutsimitsu pisze:Zapominasz że tutaj wszystko co złe to socjalizm... jeszcze tego nie zauważyłeś przez lata na tym forum?
Zgoda. Ale powtórze - w kontekście unijnym to żaden argument, bo na praktykę sprawowania władzy nikt tam nie patrzy, chodzi o "przynależność klubową".SithFrog pisze:to, że osioł nazywa się koniem nie znaczy, że nim jest. Tusk nazywa się chadekiem albo liberałem ale mając władzę realizuje plan socjalistyczny.