Dziękuję

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Wierzę, ba, mam nadzieję, że jednak nie dla wszystkich Ewa Kopacz jest autorytetemThimGrim pisze:Tu wszyscy się zgadzają ze słowami Ewy Kopacz, że PiS to zwykła gangsterka.
Nie wiem co tu mają autorytety do rzeczy, ale widać, że szczucie i straszenie PiSem było w pełni uprawnione.SithFrog pisze:Wierzę, ba, mam nadzieję, że jednak nie dla wszystkich Ewa Kopacz jest autorytetemThimGrim pisze:Tu wszyscy się zgadzają ze słowami Ewy Kopacz, że PiS to zwykła gangsterka.![]()
SithFrog pisze: Niezdefiniowana mara czająca się gdzieś w ciemności.
Co się może stać?
No, i? Co się dzieje? Wojna? Głód? Poza zadymą z TK nie mam większych uwag. tzn. gospodarczo mi nie leżą, a 500 pln na dziecko to strata kasy, ale katastrofy póki co nie ma. Na pewno nie ma takiej, jaką rysują niektórzy.ThimGrim pisze:Krótki wiersz o PiSieSithFrog pisze: Niezdefiniowana mara czająca się gdzieś w ciemności.
Co się może stać?
mięknieszSithFrog pisze:, ale katastrofy póki co nie ma. Na pewno nie ma takiej, jaką rysują niektórzy.
spokojna głowaSithFrog pisze:ale na razie nie namierzyli polityka PiS robiącego wały z jakimś znajomym biznesmenem
Nie wątpię, że do tego dojdzie. Ciekaw tylko jestem czy wygaszą aferę czy koleś poleci. Schetyna kręcił wałeczki ze Zbychem i Rychem, a dziś jest szefem największej partii opozycyjnejzodi pisze:spokojna głowaSithFrog pisze:ale na razie nie namierzyli polityka PiS robiącego wały z jakimś znajomym biznesmenem
Jakie raz? To ma być co miesiąc. 6 tysięcy rocznie do 18 roku życiaJutsimitsu pisze:500 dostaniesz raz, a +25% (w niektórych wypadkach nawet 40%) za OC co roku
Pewnie już sobie z tej okazji ze dwa GTX 980Ti zamówiłeśSithFrog pisze:Jakie raz? To ma być co miesiąc. 6 tysięcy rocznie do 18 roku życia
Nie przypominam sobieSithFrog pisze:Ale w sumie mam pytanie do snt: co teraz? Pisałeś na forum, że zwrócenie się do komisji weneckiej to super zagranie PiSu
Oj tam raptem rozwalają jeden ze standardów demokratycznego państwa. Na szczęście nie robią lewych interesów z biznesmenami, to by dopiero było! Gorsze od wojny!SithFrog pisze: No, i? Co się dzieje? Wojna? Głód? Poza zadymą z TK nie mam większych uwag. tzn. gospodarczo mi nie leżą, a 500 pln na dziecko to strata kasy, ale katastrofy póki co nie ma. Na pewno nie ma takiej, jaką rysują niektórzy.
Ja bym może nawet spróbował traktować poważnie tego typu teksty, gdyby nie to, że UE niedawno postanowiła wspierać finansowo i politycznie reżim w kraju, gdzie zwalczane są mniejszości narodowe, prześladowana opozycyjna prasa, a za głoszenie prawdy historycznej o ludobójstwie sprzed lat grożą kary więzienia.ThimGrim pisze:Oj tam raptem rozwalają jeden ze standardów demokratycznego państwa.
Prawda snt. Nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej. A UE jest stronnicza. PO robiło to samo. 500+. Nie zdałeś testu Turinga.snt pisze: Więc nie pierniczcie mi proszę o łamaniu standardów demokratycznych, bo to co się dzieje w Polsce, w porównaniu z tym co się dzieje w Turcji to dziecinne igraszki. Jakoś Unii Europejskiej nie przeszkadza to jednak w tym drugim przypadku.
Myślisz, że prezes nosi w tym miejscu... pierścień jedyny?Larofan pisze:tak tak skompromitowana instytucja bo niewystarczajaco caluje pierscien prezesa
Jeden podpisywał wszystko co mu podłożyli, drugi poszedł o krok dalej, podlizuje się jak może rządowi.Crowley pisze:Mistrz odpowiadania na temat.Chcieliście zmiany po Gajowym, to teraz macie.
Otóż to. Gros wyroków TK sprowadza się do "My uważamy, że to jest zła ustawa! A uchwalanie złych ustaw jest niezgodne z Konstytucją!". Masz 100% rację... ale co z tego, że masz rację, jak można odpisać "Lol Theeck z tym komunistycznym prokuratorem. Lol" i wszystko załatwione, co tam argumenty, ważne, że się pośmieszkowało.Wywiedli sobie jakoś z Konstytucji (bo w niej samej takiego zapisu jako żywo nie ma - sprawdziłem, te głupie 250 artykułów można przejrzeć w pare minut), że zaufanie obywatela do państwa ma być nienaruszalne, bo jak jakaś ustawa je narusza to sprzeczna z Konstytucją jest ona.
To, że napiszesz prawdę w ironiczny sposób, nie zmienia faktu, że jest prawdą. Z tą różnicą - PO nie robiła tego samego. PO robiła dużo gorsze rzeczy. Za PO ABW przyjeżdzało po gościa, który zrobił stronę o Komorowskim (faktycznie w złym guście, ale ABW?), protestującego osobnika ochrona zabrała ze spotkania z Komorowskim siłą, uprzednio zakleiwszy mu usta taśmą, prokuratura wkraczała do redakcji gazety, żeby skonfiskowac kompromitujace władzę materiały, polityk rządzącej partii w rozmowie z prezesem niezależnego banku centralnego planował machinacje wyborcze z użyciem tegoż banku, liczba podsłuchów przekroczyła liczbę z czasów rządów PiS... ale dalej straszmy PiS-em.Prawda snt. Nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej. A UE jest stronnicza. PO robiło to samo. 500+. Nie zdałeś testu Turinga.
A co ma do rzeczy, że w wywiadzie? Nie-prywatna opinia to byłoby "Ja jako premier uważam tak i tak i taką politykę będzie prowadził mój rząd", a stwierdzenie "ja chciałabym, żeby było tak, ale to nie jest oficjalna polityka rządu, tylko mój pogląd" jest prywatną opinią. Nawet gdyby to drugie zostało wyemitowane we wszystkich TV świata, a to pierwsze wypowiedziane w rozmowie w cztery oczy.Tak! Piwo (a nie żadne bezużyteczne +1) dla tego pana! Piękna sprawa jak prezydent, premier wypowiadają się "Uważam, że X, ale to moja prywatna opinia" Jak prywatna, jak mówisz ją w wywiadzie!
także tego.Ład medialny jest rzeczą niezwykle istotną i oczywiście, kiedy popatrzymy na sytuację, jaka jest w Stanach Zjednoczonych, popatrzymy na sytuację, jaka jest w Polsce, to w każdym wypadku można odnotować wiele patologii - powiedział Andrzej Duda.
Ja mogę panu przytoczyć przykład niedawny - w jednym z polskich tygodników dokonano porównania między dwoma kanałami telewizyjnymi dwóch różnych stacji i przykładowo jedna z tych stacji nie odnotowała mojej wizyty, czyli prezydenta RP, w Chorwacji w ogóle - wizyty bardzo ważnej, przygotowującej szczyt Trójmorza, ponieważ ta stacja nie przepada za mną - mówił prezydent.
Ja po prostu uważam, że taka jest rzeczywistość, takie są też prawa mediów. W Polsce panuje absolutna wolność, jeśli chodzi o media, problemy były podczas poprzednich rządów, także podczas kiedy poprzedni prezydent sprawował swój urząd, kiedy na redakcję tygodnika "Wprost" wysyłano służby specjalne po to, aby odebrały nagrania, które kompromitowały polityków poprzedniego obozu władzy i wtedy rzeczywiście wolność mediów w Polsce była zagrożona. Dzisiaj w tym zakresie jest absolutna swoboda - dodał Andrzej Duda.
A już prawie zapomniałem czemu nie chce mi się pisać dłuższych postówTheeck pisze:śmiech mnie ogarnia. I zarazem przerażenie, bo widzę też wokół siebie ludzi, którzy w te ich brednie jednak wierzą