Królowie szos

... wszystko, co nie pasuje do innej kategorii

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles

Awatar użytkownika
boncek
Wielki Pan Bonzo

Re: Królowie szos

Post autor: boncek »

Pfffffffffffffff
Obrazek
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

2 lata mam auto i dopiero się dowiaduję, że to tak naprawdę "MACADA!" :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Post autor: Voo »

http://classics.honestjohn.co.uk/news/g ... t-anstead/

http://shiftinglanes.com/2017/03/edd-ch ... ke-brewer/

Szkoda. Bardzo lubiłem ten program, pomimo tego, że ostatnio stawał się coraz bardziej irytujący jak całe Discovery. Podejrzewam, że China miał tego świadomość. Fakt, że nawet tak zamerykanizowana wersja programu była "za trudna" dla producenta każe się zastanowić w jaką stronę zmierza TV.

To, że chcą zastąpić Edda jakimś ziomkiem zamiast godnie zakończyć show po odejściu gwiazdy to tęgi absurd. To ja już wolę odcinki sprzed 10 lat jak naprawiali jakieś fajne rupiecie.
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
Crowley
Pan Bob Budowniczy Kierownik

Post autor: Crowley »

Miał ktoś OC w Link 4? Byłem u agenta ubezpieczeniowego i najtańsze, co mi znalazł to AXA i Warta, które są droższe od ubiegłorocznej polisy o ponad 70%. Przez internetowy kalkulator Link 4 wylicza mi składkę o 5% droższą niż rok temu, co od razu spowodowało pojawienie się w moich oczach dolarów jak u Sknerusa McKwacza. Z drugiej strony pojawiło się pytanie: gdzie jest haczyk? :D No ale przy samym OC to chyba nie ma co za mocno kombinować i brać co tańsze. Czy nie?
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

Voo pisze:Fakt, że nawet tak zamerykanizowana wersja programu była "za trudna" dla producenta każe się zastanowić w jaką stronę zmierza TV.
Na podsumowanie mam taki skecz - https://www.youtube.com/watch?v=7MFtl2XXnUc

Ktory strasznie wyglada jak kazdy program Discovery.

Oraz https://www.reddit.com/r/smyths/

Pogromcy mitow, ktorzy normalnie trwaja ~godzine. Wywalone powtorzenia, reklamy itp. Nagle to tylko 30 minut...
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Crowley pisze:Miał ktoś OC w Link 4? Byłem u agenta ubezpieczeniowego i najtańsze, co mi znalazł to AXA i Warta, które są droższe od ubiegłorocznej polisy o ponad 70%. Przez internetowy kalkulator Link 4 wylicza mi składkę o 5% droższą niż rok temu, co od razu spowodowało pojawienie się w moich oczach dolarów jak u Sknerusa McKwacza. Z drugiej strony pojawiło się pytanie: gdzie jest haczyk? :D No ale przy samym OC to chyba nie ma co za mocno kombinować i brać co tańsze. Czy nie?
Jak brałem tylko OC to zawsze szukałem po prostu najtańszego i nie zastanawiałem się nad tym. Czy to słuszne? Nie wiem :D

LLo - to nie skecz to jakiś program z Discovery ;)
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Voo pisze:
Crowley pisze:Miał ktoś OC w Link 4? Byłem u agenta ubezpieczeniowego i najtańsze, co mi znalazł to AXA i Warta, które są droższe od ubiegłorocznej polisy o ponad 70%. Przez internetowy kalkulator Link 4 wylicza mi składkę o 5% droższą niż rok temu, co od razu spowodowało pojawienie się w moich oczach dolarów jak u Sknerusa McKwacza. Z drugiej strony pojawiło się pytanie: gdzie jest haczyk? :D No ale przy samym OC to chyba nie ma co za mocno kombinować i brać co tańsze. Czy nie?
Jak brałem tylko OC to zawsze szukałem po prostu najtańszego i nie zastanawiałem się nad tym. Czy to słuszne? Nie wiem :D
Ze swoim OC nigdy nie masz do czynienia, tylko ten w ktorego walniesz. Tak wiec najtaniej = najlepiej. Co innego z AC, bo to Ty sie do nich udajesz w razie problemow, a nie ktos inny.
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Ja miałem w AXA, czyli prawie to samo. IMHO nie ma się czego bać.

To jest trochę tak, że jak nie walczysz o swoje, to cię zawsze wydymają - nie ważne, czy ubezpieczyciel ma kogoś od nagabywania fizycznie, czy ma ładne biuro do podpisywania umów, itd.. To jest tylko kwestia tego, czy chcesz mieć możliwość nakrzyczeć na kogoś osobiście.

W Kanadzie mam podobnie - albo płacę kilka stówek więcej i mam oddział, albo oszczędzam i mam przez telefon. Wybrałem to drugie.
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Jeszcze o tym OC. Jak wyjaśniła mi znajoma, która się tym zajmuje - jeśli mamy OC u "poważnego" ubezpieczyciela to on oferuje taką możliwość, że w razie zdarzenia na naszą szkodę zgłaszamy ją NASZEMU ubezpieczycielowi a on wszystko załatwia z ubezpieczycielem sprawcy. Wtedy nic nas nie interesuje.

Jak mamy u lichego ubezpieczyciela to nie mamy takiej możliwość i załatwiamy wszystko sami. Jeśli sprawca ma dobrego ubezpieczyciela to spoko. Zdarza się jednak (podobno), że ci wszyscy tani ubezpieczyciele załatwiani na telefon są problemowi, w sensie - kontakt, szybkość realizacji, zdarzające się odmowy etc. Nie wiem ile w tym prawdy, przekazuję cudzą opinię :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Moja mama miała w PZU i jak ją taki jeden trafił, to musiała sama załatwiać z "Samopomocą", w której był ubezpieczony sprawca. Ale to było jakieś 7 lat temu, więc coś mogło się zmienić.

Ta opcja, że Ci twój ubezpieczyciel załatwia, to chyba jakiś "platynowy pakiet" dla prezesów...

Bez względu na ubezpieczyciela, jeśli bierzesz najtańszy możliwy pakiet, to bym się cudów nie spodziewał.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Post autor: SithFrog »

Teraz chyba zasady się zmieniły i generalnie ubezpieczyciele załatwiają między sobą. Przerysował mi auto starszy pan (zbieżność wieku z Voo przypadkowa) w BMW, poszło z jego OC. Ja musiałem tylko spisać z nim protokół, dać znać do mojego ubezpieczyciela, a potem czekać. Po 3 tygodniach telefon z ASO, że mam zostawić swoje auto, a zastępcze już czeka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Matthias - 7 lat temu? Halo, ten kraj się rozwija! System wszedł 2 lata temu.

IMO jest to fajna opcja warta dołożenia do OC... no właśnie ile? Jak kto uważa. Nie zaszkodzi się zapytać czy ubezpieczyciel obsługuje tzw. bezpośrednią likwidację szkody.
Obrazek
Awatar użytkownika
batton
baton

Post autor: batton »

To jest standard, że twój ubezpieczyciel powinien zlikwidować ci szkodę z OC spowodowaną przez innego sprawcę. To wynika z ustawy i nieważne jak dziadowskie jest TU. Jeżeli chodzi o OC opłaca się brać to co najtańsze.
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

Good god.

Odpowiedź jest prosta
Obrazek
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Rzuff, homoseksualizm nie jest odpowiedzią :P
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Wszystko fajnie, ale:
- pyły i zwiazki siarki to nie jest powazny problem na pelnym morzu. Nikt tam tego nie wdycha
- statki spalaja podle paliwo bo jest tanie. Statek na pelnym morzu to najlepsze miejsce, gdzie takie paliwo mozna spalac (alternatywa jest spalanie na ladzie)
- statki owszem, potrafia wydalac syf bedac w porcie, ale mozna latwo zrobic przylacza elektryczne i statek stoi na wylaczonych silnikach. Tak to sie dzieje od tego juz chyba roku w calej Norwegii
- samochody spalinowe sa ble w obecnych czasach glownie przez emisje gazow cieplarnianych, a tych statki emituja najmniej z wszystkich srodkow transportu
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

SithFrog pisze:Rzuff, homoseksualizm nie jest odpowiedzią :P
Żaba, nie wiem jakie są twoje standardy homoseksualizmu, ale żeglarstwo to raczej po drugiej stronie skali... #inthenavy
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Matthias[Wlkp] pisze:Żaba, nie wiem jakie są twoje standardy homoseksualizmu, ale żeglarstwo to raczej po drugiej stronie skali... #inthenavy
Tak, 5-10-30 chłopa, sami na łodzi przez dni, tygodnie miesiące. Totally hetero :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

A czym to się różni od obecnej sytuacji? Teraz też płyną kilka-kilkanaście tygodni.

IMHO żagle są zdecydowanie bardziej hetero niż brudne, dymiące kominy, które kojarzą mi się z feministkami.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

:D
Obrazek
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Nie muszą się marynarze od razu walić w dupy. Przecież mają jeszcze opcję "holenderskiej żony" ;)

https://en.wiktionary.org/wiki/Dutch_wife
Obrazek
Awatar użytkownika
Crowley

Top tip of the day: ubezpieczając samochód przez internet, poszukajcie kodów rabatowych (normalnie guglem). Właśnie urwałem dodatkowe 15% i moja polisa OC wzrosła w stosunku do ubiegłorocznej o 14 zł. Czuję się jak Cebulowy Rycerz z Wall Street.
About Mankind
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Crowley pisze:Top tip of the day: ubezpieczając samochód przez internet, poszukajcie kodów rabatowych (normalnie guglem). Właśnie urwałem dodatkowe 15% i moja polisa OC wzrosła w stosunku do ubiegłorocznej o 14 zł. Czuję się jak Cebulowy Rycerz z Wall Street.
Hyh, próbowałem tak kilka razy (acz nie OC) i zawsze te wszystkie kody okazywały się nieważne.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

phpBB [video]
Obrazek
Awatar użytkownika
Crowley

About Mankind
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Gregor pisze:.
Bardzo wazna jedna rzecz, jedzie przez rondo. Tesla w obecnej wersji tego nie potrafi.
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

U mnie we wsi jest jeden Leaf.

Pośród tych wszystkich Pasków w tedeiku z jednej strony i aroganckich SUVów z drugiej wygląda jak przybysz z innej planety.
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Voo pisze:U mnie we wsi jest jeden Leaf.

Pośród tych wszystkich Pasków w tedeiku z jednej strony i aroganckich SUVów z drugiej wygląda jak przybysz z innej planety.
Leaf w Polsce? Po co? Przeciez ani to srodowiska nie oszczedza (Bełchatów musi więcej walić wungla) ani kasy (nigdysie nie zwroci).

Jedyne co moge zrozumiec to eko-freak, ktory obok Leafa ma farme baterii slonecznych i wiatraka.
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

https://drivetribe.com/p/VCYt0fpaSouNyO ... ce=organic

Ten Hustler jest zajebisty. Fajnie się paczy tymi oczkami lamp :D Taki + jakaś terenówka albo pikap w garażu i miałbym zestaw marzeń ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Voo pisze:https://drivetribe.com/p/VCYt0fpaSouNyO ... ce=organic

Ten Hustler jest zajebisty. Fajnie się paczy tymi oczkami lamp :D Taki + jakaś terenówka albo pikap w garażu i miałbym zestaw marzeń ;)
Taka Panda 4x4 trochę

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

LLothar pisze:
Gregor pisze:.
Bardzo wazna jedna rzecz, jedzie przez rondo. Tesla w obecnej wersji tego nie potrafi.
Tesla przecież potrafi tylko na autostradzie w tej chwili jechać od wjazdu do zjazdu. Chyba wypasione Merce też tak potrafią? Filmik wrzuciłem, bo fajnie widać, że nie tylko Google mocno ciśnie temat i chyba można zacząć wierzyć, że koło 2020 ktoś odważy się wpuścić na rynek auta, które poradzą sobie bez kierowcy. Ford na przykład testował w tym roku już swojego kierowcę terminatora w śniegu, a to już grubo...
Obrazek
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Nie wiem dokładnie, jak jeżdżą, ale w Ontario wprowadzili przepisy ułatwiające testy autonomicznych pojazdów i chwalą się, że tutaj się da.

http://www.cbc.ca/news/business/automat ... -1.3870605
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Zastanawiam się jak jest (będzie?) z odpowiedzialnością za ewentualny wypadek z winy takiego pojazdu. Właściciel? Producent? Programista? :P
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Tesla umie tez po zwyklych drogach, gdzie sa pasy wymalowane. U mnie w pracy jeden czlowiek ma Tesle i jezdzi ;). Jak nie ma pasow na srodku drogi (bo jest wasko np) to sie poddaje. No i jak pisalem ronda to wielka niewiadoma, chociaz jak doczytalem pracuja nad tym i w najnowszej wersji juz chyba dziala.

Co do odpowiedzialnosci zawsze wszedzie jest napisane, ze masz patrzec na droge bo w kazdej chwili mozesz musiec przejac kontrole. Na Youtube jest pelno filmow gdzie Tesla jedzie sobie jedzie, cos dziwnego na drodze, pipipipipipipi i lap szybko kierownice ;).
Jestem ciekaw jak to bedzie gdy autopilot bedzie na 100%, czyli kierowca tak naprawde niepotrzebny. O ile potencjalne kolizje to tylko kwestia ubezpieczenia, ale co jak sie kogos zabije? Ciezko sie od tego ubezpieczyc.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

LLothar pisze:pipipipipipipi i lap szybko kierownice ;).
No nieźle, czas reakcji na pewno rekordowo szybki u kierowcy :D
LLothar pisze:O ile potencjalne kolizje to tylko kwestia ubezpieczenia, ale co jak sie kogos zabije?
Albo bardzo poturbuje. Właśnie o to mi chodziło.

Wydaje mi się, że naprawdę bezpiecznie będzie jak wszystkie auta będą autonomiczne, okres przejściowy za to może być niezłą wolną amerykanką.
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

SithFrog pisze:
LLothar pisze:pipipipipipipi i lap szybko kierownice ;).
No nieźle, czas reakcji na pewno rekordowo szybki u kierowcy :D
LLothar pisze:O ile potencjalne kolizje to tylko kwestia ubezpieczenia, ale co jak sie kogos zabije?
Albo bardzo poturbuje. Właśnie o to mi chodziło.

Wydaje mi się, że naprawdę bezpiecznie będzie jak wszystkie auta będą autonomiczne, okres przejściowy za to może być niezłą wolną amerykanką.
Bo to taka ludzka natura. Nawet jak pelna autonomia oznaczac bedzie mniej ofiar, ale brak winnego, to bedzie problem.
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Ja myślę, że okres przejściowy "wina kierowcy, bo nie zdążył przejąć kontroli" nie może trwać za długo, bo generalnie ludzie nie nadają się do zachowania takiej czujności na dłuższą metę. Nie pamiętam kto, ale któraś firma skarżyła się, że im wytrenowani do testów automatów kierowcy zasypiali za kółkiem, albo robili wszystko inne poza patrzeniem na drogę, bo się szybko przyzwyczajali ;)

A ubezpieczalnie pewnie łatwo podchwycą temat jak zauważą, że fajnie mieć klienta z autopilotem, który spowoduje statystycznie dajmy na to 10 x mniej wypadków niż ludzie. Tylko naprawdę ciekawe kto będzie miał pierwszy jaja zaryzykować i pierwszy wejdzie na rynek, bo technologia będzie gotowa w ciągu paru lat.
Tesla umie tez po zwyklych drogach, gdzie sa pasy wymalowane. U mnie w pracy jeden czlowiek ma Tesle i jezdzi ;)
O, a producent oficjalnie pozwala tak jeździć? Kiedyś czytałem, że trzeba się zgodzić przy pierwszym włączeniu, że Tesla nie daje gwarancji co się stanie na drodze ze skrzyżowaniami :)

A tymczasem w Londynie taksówkarze protestują przeciw Uberowi... oni jeszcze nie wiedzą ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Crowley

Jak pełna autonomia? Przecież wtedy wszyscy będą musieli się stosować do ograniczeń prędkości. A z czego się utrzyma policja, jak nie będzie mandatów za prędkość?
Chciałbym też zobaczyć, jak te automatyczne auta będą sobie radzić z ciężarówkami, które bez zapowiedzi wyjeżdżają na lewy pas. Jazda po polskiej autostradzie to będzie ciągłe pikanie. ;) Inna sprawa, że właśnie autonomiczne ciężarówki to byłby świetny pomysł. Dużo bardziej potrzebny od osobówek.
About Mankind
Awatar użytkownika
Halaster
Bakelitowy Samiec Alfa

Post autor: Halaster »

Idea jest chyba taka, że wszystkie auta na drodze będą połączone, a może nawet będą miały wspólną "jazn" i wtedy nie będzie sytuacji, że ktoś wyjedzie z nienacka itd.

Zresztą korków też nie będzie bo ruch będzie dostosowany automatycznie ;)
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Crowley pisze:Przecież wtedy wszyscy będą musieli się stosować do ograniczeń prędkości.
Hehe, w tym momencie LLo: https://i.imgflip.com/8lhd4.jpg?a414288
Crowley pisze:Inna sprawa, że właśnie autonomiczne ciężarówki to byłby świetny pomysł. Dużo bardziej potrzebny od osobówek.
Prawda! Jak w Loganie.
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

SithFrog pisze:Hehe, w tym momencie LLo:
A zebys wiedzial ;).
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

I ciekawe co w przypadku kiedy pasy na drodze wzajemnie sie wykluczaja.
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Zolt pisze:I ciekawe co w przypadku kiedy pasy na drodze wzajemnie sie wykluczaja.
pipipipipipipi ;)
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

LLothar pisze:
Zolt pisze:I ciekawe co w przypadku kiedy pasy na drodze wzajemnie sie wykluczaja.
pipipipipipipi ;)
To wersja optymistyczna, gorsza to nagłe lądowanie w rowie w czymś co było samochodem, a teraz jest puszką po sardynkach :) Wtedy to iiiijoooo iiiiijoooo służb ratunkowych.
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
koobik
Mr. Perfect

Post autor: koobik »

W wolnym czasie, lubię sobie umyć auto. Błyszcząca karoseria, czarna opona i kontrastująca felga znacznie uatrakcyjniają pojazd.
Pewnie dlatego, chociaż nie widać tego ewidentne, jakieś znane nam auto wygląda wyraźnie lepiej od widzianych zazwyczaj"Kurcze, fajna ta Fabia". To dla mnie takie uniesienie auta oczko wyżej. Mała felga, nienajwiększa opcja, ale można mieć "elegancko". Skoro nie mogę mieć aktualnie wymarzonego modelu, to dbam o to co mam.

Kupiłem sobie polerkę i wczoraj zaszalała. Nakładanie wosku szybsze, lepsze, skuteczniejsze. Najpierw pojechałem woskiem lekkościernym a potem 3 warstwy twardego wosku. Efekt kropli rosy, mniej brudu, mycie auta samą demi ma bezdotykowej dające efekt pełnego mycia i wysoki połysk- oto rezultaty. No i lakier się nie starzeje :) koszt usługi w myjni wyceniam na 600 pln :)

Obowiązkowo doczyściłem felgi, wyprałam tapicerkę i umyłem deskę rozdzielczą i szyby. Efekt nowości :) a to wszystko przy piwku... pełny relaks. Sam wosk utrzyma się ok. 4 miesięcy. A każdorazowe mycie odpowiednim szamponem (45 min) przywraca efekt głębszego poły(s)ku

Fajne leczenie kompleksu braku hajlajna i 280 km 4motion :) na żywo urywa dupę

Ps polecam Wam markę SONAX, ja produkuję chemię dla branży HoReCa i instytucji, bazując na swoim doświadczeniu- najlepsze środki nieprofesjonalne na rynku do aut. Dżermany mejd im w tym wypadku działa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2017, o 19:31 przez koobik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Mojemu musi wystarczyć wytrzepanie dywaników i myjnia automatyczna raz w miesiącu ale podziwiam, podziwiam ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
koobik
Mr. Perfect

Post autor: koobik »

Voo, ja bym nie dał rady z jednym na miesiąc. Wracając do aut, można zbliżone efekty osiągnąć przy minimalnym czasie, koszcie i. Niedużym wysiłku. Kiedyś to opiszę. Warto bo wasze skarby naprawdę mocno się wyróżnią. Te kilka słonecznych dni w miesiącu, bez deszczu- rekompensuje małą niedogodność satysfakcją.
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Obrazek
Awatar użytkownika
batton
baton

Post autor: batton »

Lustro jest. Na srebrnym lakierze ciężkie do zrobienia. Co to za wosk lekkościerny? Coś w stylu AIO? Tapicerkę robiłeś ekstrakcją?

Ogólnie zazdraszczam garażu, który wydaje się dość przestronny, na ile mogę ocenić. W swoim muszę się trochę nagimnastykować. Ja mam nałożoną powłokę więc wosk odpada. Ale i tak żeby utrzymać auto w czystości to jest niekończąca się historia. Z chemii mam różne rzeczy ale głównie Gyeon i Poorboys.
Załączniki
DSC_0228-kopia.jpg
DSC_0228-kopia.jpg (114.31 KiB) Przejrzano 6484 razy
ODPOWIEDZ