Humor polityczny

... czyli Toksyczne Gøwno®

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL

Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Re: Humor polityczny

Post autor: LLothar »

Należało się, czy nie, zachowanie było na żenującym poziomie.
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Post autor: ThimGrim »

Ale może jak porozdaje te plaskacze jednemu i drugiemu to się status quo zmieni? Scena polityczna się naprostuje i wszyscy będą chodzili jak w zegarku.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Halaster
Bakelitowy Samiec Alfa

Post autor: Halaster »

Ach ta poprawnosc polityczna, nie mozna juz dac w morde publicznie!?

Ciekawe czy jest cos co musialby zrobic JKM zebh spotkalo sie z dezaprobata, mysle ze jak by sie na sali PE wysral na leb Hubnerowej to wiele osob by zaczelo przytaczac jej partyjna przeszlosc, mowilo o tym ze korwin jest autentyczny i ze lamie konwenanse.

Szok i niedowierzanie ;)
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

Polska tak działa. Rząd PO w normalnym kraju poleciałby z 10 razy, albo 20 razy sam się rozwiązał, a lemingów to i tak nie rusza :P Różnica taka, że ja tam wolałbym gościa pierdzącego głośno podczas konferencji prasowej, ale nie rabującego na coraz to nowe sposoby obywateli od kulturalnego złodzieja i komucha.
Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Post autor: SithFrog »

Gregor +pierdylion

Przypomina mi się Joker: http://youtu.be/pfmkRi_tr9c?t=2m

Jak okradasz obywateli ze 159 mld pln, jak robisz wały (Nowak z US, Sienkiewicz z Belką, Drzewiecki z Sobiesiakiem) to wszystko gra, bo się panowie uśmiechają, premier (po raz n-ty) przeprasza i wszystko jest ok. Jak na Titanicu. Leci muza, bawimy się.

Wystarczy, że JKM da plaskacza byłemu agentowi PRL, co zapowiadał kilka razy - wszyscy wariują, a nasza polityka sięga dna.

Bezcenne podejście, bezcenne ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Post autor: Razorblade »

SithFrog pisze:Wystarczy, że JKM da plaskacza byłemu agentowi PRL, co zapowiadał kilka razy - wszyscy wariują, a nasza polityka sięga dna.
stary... polityk spelnil obietnice... to juz nie dno a metry mulu... no jak tak mozna kurwa obietnice spelniac! ;P
Awatar użytkownika
Yggor
Ortograf z wyboru

Post autor: Yggor »

Staram się raczej na tematy polityczne nie wypowiadać, ale trochę nie rozumiem takiego poklasku dla zachowania JKM, podpartego dziwnymi porównaniami, pojęciem lojalności i spełniania obietnic. Odpowiadając od razu na kilka argumentów, które już się tu pojawiły - jestem zdecydowanie za tym, żeby każdy, kto łamie prawo, poniósł tego konsekwencje. Z wieloma działaniami/reformami/decyzjami się nie zgadzam, ale NIC moim zdaniem nie usprawiedliwia takiego zachowania i uderzenia innego człowieka.

A już za szczerze absurdalne uważam usprawiedliwianie tego stwierdzeniem, że JKM zapowiadał, że to zrobi.

Poza tym w jakich my czasach żyjemy, że za obrażenie kogoś słowem za słuszną odpowiedź uznaje się uderzenie w twarz?! Idąc dalej logiką JKM rozumiem, że jeśli ktoś mnie kiedyś okradł, to jedyną słuszną odpowiedzią jest ucięcie mu ręki. Ale jak będę przez 20 lat mówił, że temu komuś rękę utnę, po czym faktycznie tego dokonam, to będzie to tylko spełnienie obietnic i honorowe zachowanie...
Yggor.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Widzisz Yggor. W takim świecie/państwie żyjemy. W normalnym taka kanalia jak Boni byłaby dawno odsunięta od wszelkich funkcji publicznych. W naszym jest europosłem z wszelkimi przywilejami. Może spokojnie śmiać się w twarz wszystkim męczonym przez PRL.

To, że zapowiadał to żadne usprawiedliwienie. Raczej podziw, że słowa dotrzymał.

No i gdyby Boni miał resztkę godności i nie wygrałby instynkt kapusia to nie byłoby w ogóle tematu, bo kto by wiedział?

Kiedyś dostałem plaskacza od dziewczyny. Ale ze mnie matoł, mogłem iść z tym do prasy i prokuratury ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Yankes
prof. Miodek

Post autor: Yankes »

SithFrog pisze:Widzisz Yggor. W takim świecie/państwie żyjemy. W normalnym taka kanalia jak Boni byłaby dawno odsunięta od wszelkich funkcji publicznych. W naszym jest europosłem z wszelkimi przywilejami. Może spokojnie śmiać się w twarz wszystkim męczonym przez PRL.

To, że zapowiadał to żadne usprawiedliwienie. Raczej podziw, że słowa dotrzymał.

No i gdyby Boni miał resztkę godności i nie wygrałby instynkt kapusia to nie byłoby w ogóle tematu, bo kto by wiedział?

Kiedyś dostałem plaskacza od dziewczyny. Ale ze mnie matoł, mogłem iść z tym do prasy i prokuratury ;]
Jak pierwszy raz uslyszalem o wybryku korwina to mialem troche mieszane uczuca ze przegiol pale, ale gdy dokladnie uslyszalem jego arumetacje to w 100% popieram jego dzialanie. Za beszczelne klamsta powinno sie ponosic kare.
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

Sorry, czy tylko ja pamiętam, jak parę lat temu Władysław Frasyniuk uderzył publicznie Antoniego Stryjewskiego? Jakoś sobie nie przypominam powszechnego oburzenia tą sytuacją. No to o co kaman? Frasyniuk ma jakąś licencję na plaskacze, której nie wyrobił sobie Korwin?

Co do samej sytuacji - oczywiście to bardzo źle, że dochodzi do rękoczynów. Jednakowoż Boni jest typem człowieka, do którego ciężko mieć współczucie. W zasadzie to, nawet mając przekonanie, że Korwin powinien ponieść konsekwencje swojego zachowania, ciężko mi jest nie odczuwać pewnej satysfakcji ze spoliczkowania kłamcy i kapusia. Ale to pewnie dlatego, że jestem złym człowiekiem.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
Yggor
Ortograf z wyboru

Ja jestem w 100 procentach za ponoszeniem odpowiedzialności za swoje czyny, tylko uważam, że to nie są dobre metody i nie akceptuję usprawiedliwiania takiego zachowania. Ale cóż, pozwanie o zniesławienie jest jak widać zdecydowanie mniej medialne.
Yggor.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Yggor pisze:pozwanie o zniesławienie jest jak widać zdecydowanie mniej medialne.
W Polsce? Sprawa będzie toczyć się rok albo pięć, a na koniec Boni zostanie zobligowany do przeproszenia JKMa na 19 stronie GW pod przepisem na sałatkę z łososia. Lepiej strzelić z liścia. W tym przypadku.

Nie jestem za tym, żeby iść w ten sposób rozwiązywania konfliktów ale rozumiem dlaczego to zrobił i podobnie jak Dael: wiem, że Boni zasłużył.

A co do Frasyniuka, to pół biedy. Jak Niesioł szarpał bodajże Stankiewiczową to też nie było problemu :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Yggor
Ortograf z wyboru

SithFrog pisze: W Polsce? Sprawa będzie toczyć się rok albo pięć, a na koniec Boni zostanie zobligowany do przeproszenia JKMa na 19 stronie GW pod przepisem na sałatkę z łososia. Lepiej strzelić z liścia. W tym przypadku.
Ale wykupienie ogłoszeń w paru gazetach będzie go kosztowało pół miliona i może to go czegoś nauczy...

Wiesz, ja się dlatego z tym nie zgadzam, bo w takim razie co dalej? Jeśli ta sytuacja jest usprawiedliwiona, to kto komu może też przyłożyć? Tusk Macierewiczowi? Kaczyński Palikotowi? Czy wtedy to też będzie uzasadnione i wszyscy stwierdzą, że "należało się"?..
Yggor.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Yggor pisze:Ale wykupienie ogłoszeń w paru gazetach będzie go kosztowało pół miliona i może to go czegoś nauczy...
Tyle nie kosztowało chyba nawet Ziobrowe ogłoszenie przed czy po Wiadomościach. W "prajm tajmie". Poza tym koledzy zaraz się dołożą z kasy państwowej ale dowiemy się za 3 lata z kolejnych taśm. Albo ukręci się łeb sprawie w prokuraturze. Nowak style!
Yggor pisze:Wiesz, ja się dlatego z tym nie zgadzam, bo w takim razie co dalej?
Skąd to przekonanie, że będzie dalej? Jak Frasyniuk bił to nic nie było. Jak Niesiołowski szarpał Stankiewicz to nikt nie pytał czy potem już tylko tłuczenie dziennikarza pałami zostało...

Nie popieram JKM w dalszym plaskaczowaniu klasy politycznej ale naprawdę. To nie jest ani pierwszy problem polskiej polityki, ani piąty, ani nawet osiemnasty. A jak czytam i słucham od wczoraj - to jednak jest problem nr 1. Pewnie by mnie to bawiło gdybym nie wiedział, że to nieprzypadkowy flejm. JKM, Chazan, ktoś jeszcze pamięta, że były jakieś taśmy? :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yggor
Ortograf z wyboru

Jakie taśmy? ;)

Zresztą to kolejna rzecz, której nie rozumiem - w sensie po co JKM to zrobił, przecież wiedział, że to będzie wiadomość dnia, wałkowana przez kilka dni. Ale ja może przestanę szukać wszędzie logiki ;)
Yggor.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Ja myślę, że on taki jest. Jak mówi, że komuś ręki nie poda to nie poda, a jak mówi, że jebnie to jebnie :P

Swoją drogą, przed chwilą czytałem GW. Korwin nie spoliczkował Boniego. Boni został "napadnięty i pobity", jest teraz "ofiarą napadu". Mam nadzieję, że obdukcję zrobił. :lol2: :lol2: :lol2:
Obrazek
Awatar użytkownika
Halaster
Bakelitowy Samiec Alfa

Post autor: Halaster »

Podziw!? Kurwa ludzie opanujcie sie ;)
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Spoko Halu, bez nerwów. Nikt nie broni Ci nadal ubóstwiać premiera albo Niesioła ;]

Każdy lubi taką dupę, chuja i kupę kamieni jaką sobie wybrał :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Halu preferuje Nowaka chyba :P
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Zgadzam się, że Korwin to nie jest główny problem naszej polityki ale z drugiej strony 2,5 mln ludzi na tego pajaca głosowało. Więc problem jednak jest. Oczywiście, ten sam co zawsze, czyli brak mózgu.
:] :> :beczka :twisted:
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

ThimGrim pisze:Oczywiście, ten sam co zawsze, czyli brak mózgu.
Ja bym to podciągnął pod głosowanie (licząc na zmiany w kraju/reformy) na PiS, PO, PSL i SLD ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Re: Odp: Humor polityczny

SithFrog pisze:
ThimGrim pisze:Oczywiście, ten sam co zawsze, czyli brak mózgu.
Ja bym to podciągnął pod głosowanie (licząc na zmiany w kraju/reformy) na PiS, PO, PSL i SLD ;]
A ty w ogóle byłeś na wyborach?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Od kiedy skończyłem 18 lat nie przegapiłem chyba żadnych.

P.S. https://www.youtube.com/watch?v=6H_33UGNYhQ

:D
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Post autor: snt »

Zgadzam się, że Korwin to nie jest główny problem naszej polityki ale z drugiej strony 2,5 mln ludzi na tego pajaca głosowało. Więc problem jednak jest. Oczywiście, ten sam co zawsze, czyli brak mózgu.
A nie przypadkiem 0,5 mln?
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

snt pisze:
A nie przypadkiem 0,5 mln?

Faktycznie, to PO i PiSy miały po ~2,5 mln. W takim razie problem Korwina jest jednak marginalny. :P
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

SithFrog pisze:Od kiedy skończyłem 18 lat nie przegapiłem chyba żadnych.
No ale żeby tak zawsze skreślać kartę do głosowania... :cool:
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Wbrew temu co sugerujesz, nigdy do sejmu nie głosowałem 2 razy na tych samych ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Tak jeszcze odnośnie uderzenia Boniego skojarzyło mi się to:

https://www.youtube.com/watch?v=XRPrrLdPhoE
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

Razorblade pisze:dla mnie dowodem grubianstwa i glupoty jest powszechne ferowanie wyrokow o glupocie i idiotyzmie innych, ale co ja tam wiem...
Czytam to zdanie trzeci raz i wychodzi mi, że Razor nazwał i siebie i Halmanna grubiańskim głupkiem. Dobrze rozumuje?

Piszesz DaeL, że żart jest catmanowski. Myk polega na tym, że co gdy to samo śpiewa dwóch to nie to samo znaczy. Jeżeli dowcip opowiada postać w kreskówce tworzonej przez Żyda to brzmi inaczej niż gdy mówi to prawicowy polityk. Tak samo gdy Shep Gordon opowiada jak został managerem Alice Coopera i mówi jak to spotkał Jimmiego Hendrixa i jak ten sie spytał "Are you jewish?" "Yes" "You should be a manager" to też historia brzmi inaczej.

O tym, że nie ma różnicy pomiędzy rozmową kilku ludzi, a wypowiadaniem się na forum publicznym... nie wiem jak to skomentować.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Turtles pisze:Czytam to zdanie trzeci raz i wychodzi mi, że Razor nazwał i siebie i Halmanna grubiańskim głupkiem. Dobrze rozumuje?
a gdzie ja tak nazwalem Halmanna? :spy:

ja tylko stwierdzilem co dla mnie jest przejawem grubianstwa i glupoty - ze ja sie w to lapie? Pewnie tak. Twierdzisz ze Halmann tez?
Turtles pisze:Jeżeli dowcip opowiada postać w kreskówce tworzonej przez Żyda to brzmi inaczej niż gdy mówi to prawicowy polityk.
a nie sadzisz ze to jest tak samo chore jak kwestia "porch monkey" poruszona przez Kevina Smitha w Clerksach 2? Bo ja tak, ale ja mam poprawnosc polityczna w dupie... I zamknij mnie za to...
Awatar użytkownika
Jarecki
beżowy

Post autor: Jarecki »

zielony

Post autor: Stalker1984.pl »

dzie Obama, Poroszenko i Putin. Nagle widzą przed sobą ukrzyżowanego Chrystusa. Obama pyta:
- Jezu, dlaczego mam w życiu szczęście?
- Masz szczęście, bo jesteś przywódcą państwa z najmocniejszą ekonomią, rozwiniętą demokracją i szczęśliwym narodem.
Poroszenko:
- Jezu, dlaczego mam w życiu szczęście?
- Masz szczęście, bo masz szansę stworzyć kraj z silną ekonomią, rozwiniętą demokracją i szczęśliwym narodem.
Putin:
- Jezu, a dlaczego ja mam w życiu szczęście?
- Ty masz ch*ju szczęście, że ja mam teraz ręce przybite.

(I wersja z naszym słońcem Peru) Po chwili pojawia się czwarty (premier doland) 
Doland: 
-Przepraszam, a co ja mam zrobić, żeby mieć szczęście? 
- Ty już lepiej nic k***a nie rób ino sp***alaj bo szczęście to już cię opuściło na wieki.
,,Semper homo bonus tiro est"-Dobry człowiek jest wiecznym nowicjuszem

"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka

Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.

"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight

"Night Stalkers Don't Quit"
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

I just leave it here
phpBB [video]
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
Crowley
Pan Bob Budowniczy Kierownik

Post autor: Crowley »

phpBB [video]

Czemu ja przegapiam takie hity na żywo? :D

I jeszcze komentarz znajomego: jak to jest, że Polsatowi szkoda forsy na siatkówkę, a nie szkoda na zapraszanie do studia chłopa przebranego za babę?
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Awatar użytkownika
Lite
Puszek Okruszek
Kontakt:

Post autor: Lite »

Kim jest kurwa Rafalala?
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

nie wiem, ale Zawisza też nabrał pewności siebie od kiedy przybyło mu łysych kolegów.
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Patrząc na Rafalalę, nie wiem czy to szpilki, to szacun dla Zawiszy, bo sam bym się Rafalali nie postawił. A mogła zabić...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Post autor: Pquelim »

Lite pisze:Kim jest kurwa Rafalala?
phpBB [video]
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Post autor: Jutsimitsu »

Lite pisze:Kim jest kurwa Rafalala?
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Post autor: Pquelim »

ej, ale ja sobie nie żartuje.
klik klik
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

W końcu coś się dzieje w polityce :lol2:
Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Ja pierdolę, kto takie coś zaprasza do studia TV.
Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

No... W dodatku ktoś go dwa razy wybrał do sejmu :sciana:
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Crowley

:lol2:
About Mankind
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

To pokazuje bardzo dobrze na jakiej zasadzie nasze media dobierają rozmówców.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

I nagle Korwin już nie jest taki najgorszy w TV :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Gdyby Korwin chciał kiedys zmienic płeć. To byłoby zabawne.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Czym to się różni od jakiegoś podrzędnego reality show? Chyba niczym, bo zawsze chodzi o to, żeby dwóch ekstremistów ustawić koło siebie i niech się naparzają :P
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Tak w ogóle o czym miał być ten program, że potrzebna była trans dziwka i facet z wąsami? Coś o castingu do niemieckiego filmu?
Obrazek
Awatar użytkownika
Crowley

No przecież to było o najgorętszym njułsie ostatnich tygodni, czyli o filmie, na którym Pani Rafał bije gościa, który ją/go/to brzydko nazwał. Sobie media znalazły obrońcę/czynię poprawności politycznej i wojownika/czkę o równość i sprawiedliwość. Nie ma co...
About Mankind
ODPOWIEDZ