Obecnie? No niestety nieMatthias pisze:A jest coś pomiędzy histerią a maniem wyjebane?
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Obecnie? No niestety nieMatthias pisze:A jest coś pomiędzy histerią a maniem wyjebane?
sorry, ale strasznie mnie wk..wia to jacy to niby jesteśmy nieodpowiedzialni, niekarni, nierozsądni i wrodzy wobec siebie przy p..rdolonych półkach z mąką.... Bo Włosi, Francuzi, Niemcy i tępe Angole to wzory dla nas, tępych Polaczków.... NIE MOGĘ JUŻ TEGO....peterpan pisze:Ale zanim zaczniemy wszyscy narzekać na Polaków: Dzisiaj w przychodni w ktorej pracuje wszyscy stali grzecznie w kolejce, a odstepy byly co najmniej 1,5 metra od siebie. I nikt sie nie pchał, nie wcinal.
Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka
621.LLothar pisze:I juz 564 przypadki. Szybko to idzie...
Ja mogę dać namiar na sklep z konserwami. Wiem, gdzie są jeszcze duże ilości. Na pewno nie w Biedrach, Tesco i Lidlach.Voo pisze:Moja żona wyszła dzisiaj wcześniej z pracy. Podobnie jak wszystkie jej koleżanki. Teraz pół kuchni to makaron a pół kibelka to zapas srajtaśmy.
Jakbyście byli w potrzebie to piszcie
Kerf w dużym warszawskim węźle komunikacyjnym, w galerii handlowej, półka z makaronamiCrowley pisze:Ja mogę dać namiar na sklep z konserwami. Wiem, gdzie są jeszcze duże ilości. Na pewno nie w Biedrach, Tesco i Lidlach.Voo pisze:Moja żona wyszła dzisiaj wcześniej z pracy. Podobnie jak wszystkie jej koleżanki. Teraz pół kuchni to makaron a pół kibelka to zapas srajtaśmy.
Jakbyście byli w potrzebie to piszcie
Spaghetti w knajpie niedługo będzie rarytasem, bo cała Polska wykupiła wszystek makaron ze sklepów.
Moja żona też lubi, a dla mnie smakuje jak wióry. Nie ma tej sprężystości co zwykły.LLothar pisze:Co złego jest w makaronie pełnoziarnistym? To mój ulubiony...
Ha! Mój włoski jest na tyle ogarnięty, że z grubsza rozumiem cały artykułMatthias[Wlkp] pisze:
Tymczasem Włosi zamykają wszystko, co nie musi działać:
https://www.repubblica.it/politica/2020 ... 250988471/
Jak ich kretyni nie pozamykaja...Counterman pisze:Minie 2-3 dni i w sklepach znowu wszystko będzie.
Przesuną, tylko pewnie Ziobro się musi skonsultować z izbami przed wyznaczeniem nowego terminu.Gregor pisze:Bardziej mnie martwią tematy organizacyjne: narzeczona za 2 tygodnie ma egzamin zawodowy na radcę prawnego. Kilkaset osób na jednej sali przez 8h przez 4 dni?
Dane jasno pokazuja, ze za ok 9 dni bedzie w Polsce jak w Norwegii, czyli z "ojej, biedni wlosi" na "okurwa".DaeL pisze:Brace for impact.
Chyba, że zamknięcie szkół i uniwersytetów spowolni rozprzestrzenianie choroby. Póki co wszystkie przypadki w Polsce to byli ludzie wracający z zagranicy albo ich domownicy. A szkoły zawsze są ogniskami tego rodzaju chorób zakaźnych. I tutaj reakcja była o wiele szybsza niż we Włoszech, czy nawet Niemczech (które właśnie doświadczyły uroków ustroju federalnego i tego, że zdecentralizowana władza działa wolniej). Ale oczywiście do tego dochodzi czynnik losowy. Południowa Korea świetnie sobie radziła z izolowaniem ognisk, dopóki nie pojawiła się lokalna "Tyfusowa Mary", która będą asymptomatyczna rozniosła to dookoła.LLothar pisze:Dane jasno pokazuja, ze za ok 9 dni bedzie w Polsce jak w Norwegii, czyli z "ojej, biedni wlosi" na "okurwa".
No to jesteś w grupie wysokiego ryzyka. I to bez związku z koronawirusem.Pquelim pisze:byłem tam w McDrive i jadłem Cheesburgera.
No już odwołali termin. Ciekawe jak to zorganizują dla ludzi, którzy siedzą na miesięcznym ustawowym urlopie jak moja lepsza połówka?DaeL pisze:Przesuną, tylko pewnie Ziobro się musi skonsultować z izbami przed wyznaczeniem nowego terminu.Gregor pisze:Bardziej mnie martwią tematy organizacyjne: narzeczona za 2 tygodnie ma egzamin zawodowy na radcę prawnego. Kilkaset osób na jednej sali przez 8h przez 4 dni?
No wlasnie ten wirus sie rozprzestrzenia z powodu zbyt wolnej reakcji. Tak, w normalnej sytuacji smiertelnosc dotyczy tylko osob bardzo starych i ogolnie jest na poziomie 0.5%. Tylko ze w sytuacji przeladowania szpitali smiertelnosc rosnie do 5%, i to jest juz problem.Razorblade pisze:Dobra, ja sie stad zmywam bo panikujecie juz niestety wszyscy... i tak, tak właśnie wyglada panika...
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
I maratonów w centrum miasta.Matthias pisze:Na plus, parad równości też zakażą...
W radiu mowili, ze maja wydac komunikat o dyspensie od mszy dla wszystkich starych, chorych i tych co sie boja zarazenia.LLothar pisze:Kosciol trzyma rzad w garsci. Przeciez gdyby rzad zakazal odprawiania mszy, to straciliby spora czesc elektoratu. Nie ma szans, zeby sie na taki krok zdecydowali. Stad tez tak jak piszesz Crowley, pilka jest po stronie Episkopatu.
Przecież to w lidlu jest akuratzodi pisze: świeżej rukoli czy innego cheddara
that's the pointTurtles pisze:Przecież to w lidlu jest akuratzodi pisze: świeżej rukoli czy innego cheddara
coś w ten deseń.Turtles pisze:To co Ty chcesz wszystko poza żabką zamknąć?