ThimGrim pisze:O, Żelazna Logika. Gratulacje Pq...Pquelim pisze:grel - masz, poczytaj sobie skoro juz Ci sie nawet szukac nie chce.
Well, that escalated quickly... Dobra,
Uwaga - prawda objawiona: o wiarygodności informacji w mediach nie świadczy banner z nazwą nadawcy komunikatu, ani jego logo czy inny znak rozpoznawczy. Nie świadczy nawet nazwisko autora! O wiarygodności informacji decyduje m.in. ich weryfikowalność w innych źródłach, czy - szok! - zgodność ze stanem faktycznym.
To oznacza, że... o zgrozo! - wiarygodne informacje można znaleźć nie tylko na stronach mediów tradycyjnych, ale nawet na twitterze Kowalskiego, w TVN, czy... w Telewizji Trwam!
Daj znać, kiedy pozbierasz się z podłogi, Thim.
Dziękuję, pozdrawiam. Zostałem propagandystą reżimowym. Żelazna logika też, chociaż wystarczy ją poczytać dłużej niż dwie sekundy spojrzenia na adres w oknie przeglądarki, żeby dostrzec że od tych parodystów dostaje się równo każdej stronie, która po prostu pierniczy głupoty i wciska ludziom kit.Jeśli w czymś widzę pierwiastek nadziei to w tym, że reżim wraz ze swoimi „niepokornymi” propagandystami zdaje się tak bardzo nie rozumieć opozycji, że ta propaganda trafia ślepą kulą w płot. Mogą najwyżej przekonywać już przekonanych, ale nie pozyskają już nowych zwolenników.
Orliński jest elokwentny i sprawny w języku, ale miałkość jego argumentów (zagrożenie demokracji ) pozostaje niezmienna, bo próbuje nimi przysłonić fakty - czyli to, że reprezentuje odmienną filozofię światopoglądową i po prostu mu nie pasuje styl rządzenia PiS. Mnie też nie pasuje. Ale to nie znaczy, że mam sobie gębę wycierać zagrożeniem dla państwa prawa po trzech tygodniach rządów nowej partii. Zwłaszcza, jeśli mam obiektywnie ocenić i rozliczyć poprzednią (jakąkolwiek!) ekipę u władzy i np ich piękne podsłuchiwanie połowy warszawskich dziennikarzy. Orliński, żeby być wiarygodnym w swoich poglądach powinien wtedy pierwszy organizować pikiety pod Sejmem.
Wciskanie ludziom relatywizmu na pozorach obiektywności to stara sztuczka, na mnie nie działa.