THANK YOU FOR PLAYING - pomysł
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Re: THANK YOU FOR PLAYING - pomysł
Też myślę, że ŚGK Forever brzmi lepiej.Cherryy pisze:+2Alexandretta pisze:+1fsgk.pl - ŚGK forever!
Ten post nie został znikąd wysłany.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ekhm, a pamietacie jak sie skonczylo podpinanie pod Swiat Gier Komputerowych nie majac pelni praw?
"FSGK.PL - forum sympatyków Świata Gier Komputerowych" jest duzo bezpieczniejsze
"FSGK.PL - forum sympatyków Świata Gier Komputerowych" jest duzo bezpieczniejsze
Mysle, ze propozycja Admina jest najodpowiedniejsza.
Voo, poszlo, mam nadzieje, ze dojdzie.
Voo, poszlo, mam nadzieje, ze dojdzie.

Bez jaj, myślicie, że jakiś Axel Springer oskarży nas o wykorzystanie skrótu ŚGK? Przecież to może znaczyć cokolwiek. Prawo bywa dziwne ale naprawdę, nie popadajmy w paranoję 

w sumie może LLo ma rację, nie ma co kusić losu

You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024

- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Sith - Egmont - jak na BOGA MOGŁEŚ ZAPOMNIEĆ! Nie jesteś TRUFŚGFOREVER 
Poza tym nie zmieści się na koszulce, w której nasz człowiek pójdzie na premierę
Myślę, że jako absolutnie niekomercyjni nie musimy sobie takimi sprawami zawracać głowy. Na dodatek nasz admin przebywa za granicą i jest nieosiągalny dla polskiego wymiaru sprawiedliwości
Poza tym skrót ŚGK to może być np. Świątynia Grubych Knurów? Kto nam zabroni? 
Ale ostatecznie pewnie zrobimy jak sobie nasz polski Wiking zażyczy, on tu szef

Poza tym nie zmieści się na koszulce, w której nasz człowiek pójdzie na premierę

Myślę, że jako absolutnie niekomercyjni nie musimy sobie takimi sprawami zawracać głowy. Na dodatek nasz admin przebywa za granicą i jest nieosiągalny dla polskiego wymiaru sprawiedliwości

Ale ostatecznie pewnie zrobimy jak sobie nasz polski Wiking zażyczy, on tu szef

Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
+ milion do Voo
Specjalnie napisałem "jakiś Axel Springer", a nie "Axel Springer", bo nie pamiętałem
Specjalnie napisałem "jakiś Axel Springer", a nie "Axel Springer", bo nie pamiętałem

Przelew poszedł.
Jestem z Wami w kwestii ŚGK. To może być przecież "śsij gume knurze".
Jestem z Wami w kwestii ŚGK. To może być przecież "śsij gume knurze".
+4k postów since 02/2005
Wy tu gadu-gadu i spekulacje, a ja postanowiłem sprawdzić, czy skrót ŚGK jest zarejestrowany jako znak towarowy. No więc moi drodzy - nie jest. I można go spokojnie używać.
A teraz jeszcze ciekawsza informacja - nazwa "Świat Gier Komputerowych" też już nie jest chronionym znakiem towarowym. Jak to zobaczyłem, to od razu mi zaświtało, żeby zerknąć do ustawy Prawo własności przemysłowej. I słusznie, bo w 2000 wprowadzono zasadę, że jeśli znak towarowy jest nieużywany przez 5 lat, to wygasa. Chyba, że przedstawi się odpowiednie uzasadnienie, dla którego znak musi nadal podlegać ochronie. Najwyraźniej ktoś to zaniedbał, i voila. Znaku towarowego nie ma.
A teraz jeszcze ciekawsza informacja - nazwa "Świat Gier Komputerowych" też już nie jest chronionym znakiem towarowym. Jak to zobaczyłem, to od razu mi zaświtało, żeby zerknąć do ustawy Prawo własności przemysłowej. I słusznie, bo w 2000 wprowadzono zasadę, że jeśli znak towarowy jest nieużywany przez 5 lat, to wygasa. Chyba, że przedstawi się odpowiednie uzasadnienie, dla którego znak musi nadal podlegać ochronie. Najwyraźniej ktoś to zaniedbał, i voila. Znaku towarowego nie ma.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
wow brawo DaeL za sprawdzenie tego wszystkiego
to może zarejestrujmy na nowo nazwę Świat Gier Komputerowych?
Yggor.
poszło ode mnie
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Nawet jeśli mielibyśmy prawną możliwość to nie mamy moralnego prawa psuć marki i legendy. W formie zabawy nigdy nie stworzymy niczego na zbliżonym poziomie. Chyba, że chcielibyśmy nazwę "chronić", żeby nikomu nie przyszedł nigdy do głowy podobny pomysłYggor pisze:wow brawo DaeL za sprawdzenie tego wszystkiego

Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Mam na myśli zarejestrowanie celem ochrony. To jest też temat, który może z Naczelnikiem warto poruszyć?
Yggor.
Tylko jak go rejestrujesz to chyba musisz wykazać, że coś będziesz z nim robił. A napisanie "rejestruję, bo nie chce, żeby ktoś inny rejestrował i stworzył pod tym szyldem jakiegoś potworka" raczej nie przejdzie 

ale to akurat nie jest wielki problem Bambusek, bo w końcu coś tam się na forum dzieje. A jeśli wierzyć w zapał ekipy, to działać się będzie jeszcze więcej 
Kurde, może jak się rozkręcimy to po prostu stworzymy Świat Gier Komputerowych na nowo
Na rynku brakuje dobrych pism o branży 

Kurde, może jak się rozkręcimy to po prostu stworzymy Świat Gier Komputerowych na nowo

since 22/4/2003
since 22/4/2003
Jeśli zarejestrujemy to jako znak towarowy to musimy wydawać pismo portal albo coś w tym stylu. Tak w ogóle to muszę jeszcze sprawdzić rejestr dzienników i czasopism. Wprawdzie stamtąd wykreślają po roku od wydania ostatniego numeru ale różne cuda się zdarzają.
BTW wygaśnięcie znaku towarowego nie znaczy że można korzystać z innych elementów pisma objętych prawami autorskimi (np. logo).
I ostatnie zastrzeżenie - nie potrafię przytoczyć tego jak to wygląda w przepisach ale czasami jeśli tytuł jest bardzo charakterystyczny (np. wymyślone słowo) to sąd może odmówić rejestracji nawet jeśli poprzedni wydawca od dawna nie jestem tym tytułem zainteresowany.
Wysłane z radzieckiego samowaru przy pomocy herbaty Ulung.
BTW wygaśnięcie znaku towarowego nie znaczy że można korzystać z innych elementów pisma objętych prawami autorskimi (np. logo).
I ostatnie zastrzeżenie - nie potrafię przytoczyć tego jak to wygląda w przepisach ale czasami jeśli tytuł jest bardzo charakterystyczny (np. wymyślone słowo) to sąd może odmówić rejestracji nawet jeśli poprzedni wydawca od dawna nie jestem tym tytułem zainteresowany.
Wysłane z radzieckiego samowaru przy pomocy herbaty Ulung.
generalnie, to jeżeli na portali fsgk będą pojawiały się cykliczne materiały (takie jak np podcast, czy teksty z recenzji) to wg litery prawa powinniśmy go zgłosić do KRS jako magazyn/gazetę w formie elektronicznej. Wtedy trza podać siedzibę, redaktora naczelnego i można na to konto rejestrować również znaki towarowe.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Wychodzi punkowy magazyn z robiony z partyzanta 

Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Sądu Okręgowego, pardon.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Counterman
- Waniaaa!
A wiecie, wesprę chyba jeszcze prytwanie ten projekt. W sensie kupię sobie wersję filmu do ściągnięcia, a co.
A nagrody powinny pójść wszystkie dla wujka Voo, tak sobie sądze.
A nagrody powinny pójść wszystkie dla wujka Voo, tak sobie sądze.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Zgodnie z ustawą te cykliczne materiały muszą być jeszcze oznaczone numery.Pquelim pisze:generalnie, to jeżeli na portali fsgk będą pojawiały się cykliczne materiały (takie jak np podcast, czy teksty z recenzji) to wg litery prawa powinniśmy go zgłosić do KRS jako magazyn/gazetę w formie elektronicznej. Wtedy trza podać siedzibę, redaktora naczelnego i można na to konto rejestrować również znaki towarowe.
Poza tym rozmawiałem z osobami zajmującymi się prawem prasowym - sam wiesz o kim mówię - w kontekście swojego bloga. Nie trzeba takich inicjatyw rejestrować, także nie nie musimy się tym przejmować.

no widzisz, a mnie Sam Wiesz Kto powiedział swego czasu, że portal journalism.pl, który zakładaliśmy z kolegami na studiach (dzisiaj do wglądu martwa wersja na http://www.journalista.pl jak najbardziej pod rejestrację podpadał. A myślę, ze docelowo fsgk.pl to ma być jednak bardziej portal, lub blogosfera, niż pojedynczy blog.
Poza tym, taka rejestracja tak naprawde daje więcej praw i statusów (np można wnioskować o wydanei akredytacji na różne iwenty) niż obowiązków. Więc uważam, że chyba warto.
Poza tym, taka rejestracja tak naprawde daje więcej praw i statusów (np można wnioskować o wydanei akredytacji na różne iwenty) niż obowiązków. Więc uważam, że chyba warto.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Przepraszam ale Piotr z Legionowa to który z naszych Piotrków? 

- LLothar
- A u nas w Norwegii
ojtam, jakby ktos sie pytal to portal jest porwadzony z Norwegii 

I znowu - polskie media tylko z nazwy 

No jasne, niech gender zaleje nam kraj, super LLo, naprawdę.
Since 2001.
No tylko, że różnica jest taka, że blogerzy o akredytacje się nie ubiegają, tylko są zapraszani i jeszcze im za to dużo płacą.Pquelim pisze:no widzisz, a mnie Sam Wiesz Kto powiedział swego czasu, że portal journalism.pl, który zakładaliśmy z kolegami na studiach (dzisiaj do wglądu martwa wersja na http://www.journalista.pl jak najbardziej pod rejestrację podpadał. A myślę, ze docelowo fsgk.pl to ma być jednak bardziej portal, lub blogosfera, niż pojedynczy blog.

I co się dzieje z tą grubą kasą co ją wysłałem? W którym klubie nocnym się bawiłeś Voo?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Za tę sumę to chyba z drukarki 3D od Llotha...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Aha, chciałem zauważyć, że jak wszyscy wpłacą to będę +25 zł do przodu bo pomyliłem się przy zliczaniu chętnych. Wysłałem do wszystkich PM z informacją o danych do wpłaty jadąc po kolei po wpisach w temacie. Tyle, że Lite'a i jeszcze kogoś zapomniałem dopisać do listy w pierwszym topicu. Składało się więc 34 osoby a nie 32.
Czyli jednak Was oszukałem. HAHAHAHAA a teraz na Malediwy!!!
No dobra a na serio to te 25 zł wpłacę też na film, jeśli nie macie nic przeciwko.
Czyli jednak Was oszukałem. HAHAHAHAA a teraz na Malediwy!!!
No dobra a na serio to te 25 zł wpłacę też na film, jeśli nie macie nic przeciwko.

- LLothar
- A u nas w Norwegii
Możesz zrobić jakiś głupi konkurs gdzie nagroda bedzie cos z dealextreme.com za nadmiarowa sume 

Ej, Voo, ale ja nie dostałem info, doszła kasa od ThimGrima? Taki nick mam na forum, zerknij po lewej stronie nad avatarem: ThimGrim. Forum - tutaj teraz piszesz, ju noł.
Podpisano: ThimGrim
Ps. Sorry za takie powtarzanie ale biorę pod uwagę, że możesz słabiej widzieć w tym wieku.
Podpisano: ThimGrim
Ps. Sorry za takie powtarzanie ale biorę pod uwagę, że możesz słabiej widzieć w tym wieku.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ja widzę dobrze a Ty chyba nie, coś za dużo gier albo masturbacji, kolego
Pisałem o mailach z danymi do wpłaty, innych nie wysyłałem. Żadnych potwierdzeń, ju noł, nikomu.
Ale uspokoję Cię, że twoją wpłatę dostałem, cieszę się, że mimo ograniczeń radzisz sobie z internetową bankowością

Ale uspokoję Cię, że twoją wpłatę dostałem, cieszę się, że mimo ograniczeń radzisz sobie z internetową bankowością

- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Voo moja wpłata przyjdzie na dniach. Nic się nie bój.
Ok, sorry. Teraz tylko nie wiem z czego mam zrezygnować, z gier czy z masturbacji...Voo pisze:Ja widzę dobrze a Ty chyba nie, coś za dużo gier albo masturbacji, kolegoPisałem o mailach z danymi do wpłaty, innych nie wysyłałem. Żadnych potwierdzeń, ju noł, nikomu.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
I co się dzieje?! Gdzie moja kasa?! Gdzie nagrody?! Gdzie film?!
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Gdzie jest ten lepszy świat?,
Niebo z dziecięcych lat?
Niebo z dziecięcych lat?
Since 2001.
- Counterman
- Waniaaa!
SithFrog pisze:Voołęsa, oddaj moje 100 mln!

dobre.
IRON MAIDEN are KINGS
No ale przesłałby chociaż pocztówkę z tych baham..
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Nie ważne kto zajumał kasę, ważne kto zaczął drążyć temat. Winny jest ThimGrim.

No to chyba wiadomo, że wina Tuska. W takim razie wycofuję swoją wpłatę.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"