a granie live nie moze byc?Matthias pisze:Musi być interakcja live, tylko bez grania live.
np dael gra a my lejemy jaki z niego noob?
a granie live nie moze byc?Matthias pisze:Musi być interakcja live, tylko bez grania live.
ja mam wrazenie po prostu ze komentowanie replaya byloby malo angazujace, nie ma interakcji miedzy komentarzem a tym co sie dzieje poza zwyklyk opisem sytuacji ale tak czy siak dobrze by bylo o ck2 miazdzy cyce i zrywa pape z dachuMatthias pisze:Też możemy
Pomysł jest super, ale chyba nie dam rady. Gram trochę z doskoku, jak mi się uda skończyć przed czasem inne zajęcia. A moje sesje w CK2 to czasem trwają godzinę, ale bywa i tak, że miewają po 10 minut. Więc po prostu nie byłbym w stanie zadeklarować, że tego a tego będę miał czas na uczestnictwo w takiej sesji.Matthias pisze:DaeL - piszesz się na wspólne granie/komentowanie?
sesje nazwiemy 'matt i laro i <tu wstaw kto jeszcze> graja w CK2, i moze >>>:::DAEL::<<< czasem tez wpadnie' i sukces murowany!DaeL pisze:niezobowiązująco
Nie, chyba że Słowianie nazywali Kijów "Adriatic Sea", z kolei morza określali cyferkamiMatthias pisze:A to nie jest kwestia kultury władcy?
niewiele po zostaniu anglikiem postanowilem jednak zostac niemcem.. w koncu moj brytyjski przyczulek, niegdys cala domena teraz byl tylko jakims pizdurkiem gdzies na morzu w porownaniu z nowonabytym cesarstwemLarofan pisze:cesarz niemiec - moja obecna postac - juz zdeklarowany anglik, ochajtany z krolowa pomorza najezdza obecnie jakies kawalki szwecji - nie mam pojecia co dalej.. analiza obecnego stanu wasali, itd, pewnie sporo zajmie
Trzeba twardym być, nie miętkimMatthias pisze:Pograłem sobie chwilkę wczoraj tuż przed snem, a tu patrzę - DaeL wciąż gra Twardy zawodnik
skund masz to info? wyglada super chociaz zamiana gniezna na naklo jakos malo do mnie trafiaMatthias pisze:6 nowych prowincji + będą dwie nowe na pomorzu.
akurat kiedy zmusilem sie pierwszy raz do gry w indiach.. znowu bede musial grac piastamiMatthias pisze:Oficjalne
omg tho this is excitingMatthias pisze:Oficjalne
<3Matthias[Wlkp] pisze:https://ck2.paradoxwikis.com/Graphical_DLC
Od góry masz wypisane 4 dodatki z herbami - klikasz obok na liście "expand" i masz tam napisane, których rodów herby są dodawane. Chyba po nazwisku się domyślisz, skąd dany ród jest
kupiles te chinskie teges szmeges?Matthias pisze:Kolekszyn
Wszystko napisałem. Synów jest czterech. Pierwsze cesarstwo dziedziczy pierwszy syn (bo primogeniutra), a Bizancjum czwarty (bo niby też primogenitura, ale ma "born in purple"). Pierwszych dwóch synów jest dorosłych, trzeci jest prawie dorosły, ale czwarty ma tylko 3 lata (więc odpada większość proponowanych przez Ciebie rozwiązań). Władca jest tuż po pięćdziesiątce.Matthias pisze:Rozumiem, że masz więcej niż jedno dziecko - pierwsze bez BiP a drugie z BiP - tak? Czy jest ich więcej? Jakie płcie? Jeden i drugi tron jest dziedziczony wg. tych samych zasad (poza BiP oczywiście)? Jak stary jest twój obecny władca? Możesz zapodać skrinszota z ekrany postaci?
Lol... kompletnie o tym zapomniałem...DaeL pisze:No tak, tylko że teraz odkryłem, iż jest prostszy sposób. Wystarczy przyznać synowi honorowy tytuł despoty. Liczy się tak samo jak "urodzony w purpurze".
Zaczynam mieć wyrzuty sumienia w związku z tym rakiem...