Luźno o filmie
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Re: Luźno o filmie
Myślę, że za parę lat filmy historyczne z akcją gdzieś w średniowiecznej Europie będą miały w całości diverse obsadę wg nieformalnej tabelki excela w stylu 15% murzynów, 10% azjatów, (...) wszystkie negatywne postacie biali kolesie. Mark my words
E tam, dopóki to nie jest historyczny film dokumentalny to można ich obśmiać, ale poza tym nie rozdzierałbym szat.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Wiesz, to produkcja BBC a one zawsze trzymają pewien standard. Poza tym to państwowa telewizja. Tu nie chodzi ani o komediowe podśmiechujki w rodzaju Apsika ani postmodernistyczną zabawę w stylu czarnego Lancelota ani o podróże w czasie. To nawet nie jest Hollywood i obowiązkowa czarnoskóra gwiazda w obsadzie np. Nazir - Freeman. To nie jest postać z komiksu, która przez 100 lat była biała ale teraz będzie dobrze jak będzie meksykańskim gejem. Tu chodzi o postać HISTORYCZNĄ. Oczywiście też mnie to bawi ale też i trochę zastanawia i nie rozumiem czemu to służy, kompletnie. Chyba, że to sprytny pomysł na reklamę ale czy oni tego potrzebują?
Wspominałem niedawno w innym temacie, że oglądałem fajny serial DOKUMENTALNY też o dziwo od BBC o bitwie pod Hastings i tam główny doradca i poseł Wilhelma Zdobywcy (w domyśle - normański szlachcic) był czarnoskóry. Przecież to jakaś paranoja
Wspominałem niedawno w innym temacie, że oglądałem fajny serial DOKUMENTALNY też o dziwo od BBC o bitwie pod Hastings i tam główny doradca i poseł Wilhelma Zdobywcy (w domyśle - normański szlachcic) był czarnoskóry. Przecież to jakaś paranoja
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Thor: Ragnarok to taki dobry film 0_0!
Tak jak Żaba, ja z kumplem się brechtaliśmy co 5 minut .
Tak jak Żaba, ja z kumplem się brechtaliśmy co 5 minut .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
By byc konsekwetni powinni w filmie o Martinie Lutherze Kingu Jr. dac bialego w glownej roliVoo pisze:Wiesz, to produkcja BBC a one zawsze trzymają pewien standard. Poza tym to państwowa telewizja. Tu nie chodzi ani o komediowe podśmiechujki w rodzaju Apsika ani postmodernistyczną zabawę w stylu czarnego Lancelota ani o podróże w czasie. To nawet nie jest Hollywood i obowiązkowa czarnoskóra gwiazda w obsadzie np. Nazir - Freeman. To nie jest postać z komiksu, która przez 100 lat była biała ale teraz będzie dobrze jak będzie meksykańskim gejem. Tu chodzi o postać HISTORYCZNĄ. Oczywiście też mnie to bawi ale też i trochę zastanawia i nie rozumiem czemu to służy, kompletnie. Chyba, że to sprytny pomysł na reklamę ale czy oni tego potrzebują?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Robert Downey Jr.?Yankes pisze: By byc konsekwetni powinni w filmie o Martinie Lutherze Kingu Jr. dac bialego w glownej roli
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
To nie była biografia/film historyczny...PIOTROSLAV pisze:Robert Downey Jr.?Yankes pisze: By byc konsekwetni powinni w filmie o Martinie Lutherze Kingu Jr. dac bialego w glownej roli
Aczkolwiek zdaje się, że Ben Kingsley grał Gandhiego. Close enough
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
A wyobrażacie sobie czarnego Hitlera w filmie? To by była jazda.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Kingsley jest pół-Hindusem po ojcuBen Kingsley grał Gandhiego
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Czyli jakby się okazało, że ta królowa murzynka ma np. białą mamę z Londynu to już będzie git?Voo pisze:Kingsley jest pół-Hindusem po ojcuBen Kingsley grał Gandhiego
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
To nie to samo.
Kingsley po charakteryzacji wyglądał jak Ghandi. Nikt w filmie nie próbował wciskać kitu, że Ghandi był wysokim, blondwłosym anglosasem
Kingsley po charakteryzacji wyglądał jak Ghandi. Nikt w filmie nie próbował wciskać kitu, że Ghandi był wysokim, blondwłosym anglosasem
- Crowley
Małgorzata Andegaweńska pochodziła z Francji, a tam, jak wiadomo, mieszka wielu kolorowych. Brzmi legitnie.SithFrog pisze:Czyli jakby się okazało, że ta królowa murzynka ma np. białą mamę z Londynu to już będzie git?
About Mankind
About Mankind
Chyba o aktorkę chodziło sithowi
W sensie, skoro pół hindus gra Ghandiego to gdyby Piastów grali mulaci nikt by nie mówił "ola boga koniec świata jest bliski"?
W sensie, skoro pół hindus gra Ghandiego to gdyby Piastów grali mulaci nikt by nie mówił "ola boga koniec świata jest bliski"?
#sgk 4 life.
Yop. Skoro tata hindus to już jest wytłumaczenie dla Kingsleya to czy tata białas tej pani też by był już ok?Turtles pisze:Chyba o aktorkę chodziło sithowi
- Crowley
About Mankind
About Mankind
Oo to ciekawe. Bo najczęściej wszyscy sie przyznawali i przepraszali.
Ale zeby Louis...
Ale zeby Louis...
#sgk 4 life.
- Crowley
I jeszcze Clooney zapowiedział, że nie chce mu się więcej grać w filmach, bo ma forsy jak lodu.
About Mankind
About Mankind
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Trollujecie mnie, prawda?SithFrog pisze:Yop. Skoro tata hindus to już jest wytłumaczenie dla Kingsleya to czy tata białas tej pani też by był już ok?Turtles pisze:Chyba o aktorkę chodziło sithowi
Nie ma znaczenia jakiej narodowości był aktor grający Ghandiego skoro wyglądał po charakteryzacji jak Ghandi. Freddiego Mercury też nie zagra żaden Pers tylko jakiś w miarę podobny kolo.
Mieszka I mógłby sobie zagrać jakiś Marokańczyk, pod warunkiem że wyglądałby tak jak mógł wyglądać słowiański władca w X wieku, bo inaczej obrażałoby to moją inteligencję.
Co do wątku powyżej to podobno Charlie Sheen też kogoś zgwałcił
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Co do wątku gwałtu i polowania na zboczeńców powyżej. Ten komentarz do tej konkretnej sceny:
O!Voo pisze:Trollujecie mnie, prawda?SithFrog pisze:Yop. Skoro tata hindus to już jest wytłumaczenie dla Kingsleya to czy tata białas tej pani też by był już ok?Turtles pisze:Chyba o aktorkę chodziło sithowi
Nie ma znaczenia jakiej narodowości był aktor grający Ghandiego skoro wyglądał po charakteryzacji jak Ghandi. Freddiego Mercury też nie zagra żaden Pers tylko jakiś w miarę podobny kolo.
Mieszka I mógłby sobie zagrać jakiś Marokańczyk, pod warunkiem że wyglądałby tak jak mógł wyglądać słowiański władca w X wieku, bo inaczej obrażałoby to moją inteligencję.
Co do wątku powyżej to podobno Charlie Sheen też kogoś zgwałcił
+1
Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
Voo: czyli gdyby tę samą babkę pomalować na biało to będzie ok? Kingsleya umalowali na Ganhiego to i ją pewnie można
Crowley, masz kanał CBS action może?
https://twitter.com/TomaszSkory/status/ ... 9536600064
edit: a nie, to z wczoraj Może powtórzą takie combo?
https://twitter.com/TomaszSkory/status/ ... 9536600064
edit: a nie, to z wczoraj Może powtórzą takie combo?
https://twitter.com/amymiller/status/928741571691872256Turtles pisze:Ale zeby Louis...
Jak widzisz to nawet dobrze, obrotne dziewczyny wiedzą już jak na tym zarobić
- Crowley
Ciekawe ilu facetów by narzekało na koleżanki z pracy, które się przed nimi rozbierają i masturbują?
About Mankind
About Mankind
Nie wiem jak Voo, ale jak dla mnie jeśli by przekonująco pomalowali to jak najbardziej Film to przede wszystkim fikcja ekranowa i nic mnie nie obchodzi jak na przykład czasem baba gra faceta czy na odwrót Jeśli Indianin / Mieszko I / kosmita Alf w filmie wygląda przekonująco i tak jak powinienem, to mnie nie obchodzi czy aktor go grający jest in real life biały / czarny / brązowy.SithFrog pisze:Voo: czyli gdyby tę samą babkę pomalować na biało to będzie ok? Kingsleya umalowali na Ganhiego to i ją pewnie można
Tylko gdyby pomalować murzynkę na biało, to byłby taki krzyk, że by zamknęli BBC Już było, że to uwłaczające godności Zoe Saldany, że grywa niebieskie kosmitki
Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
Niebieskie i zieloneGregor pisze:Już było, że to uwłaczające godności Zoe Saldany, że grywa niebieskie kosmitki
- Crowley
Oglądam sobie Strażników, bo przypadkiem trafiłem w telewizji. Ale to jest kapitalny film! Rorshach absolutnie wymiata.
About Mankind
About Mankind
Wolę DraxaCrowley pisze:Oglądam sobie Strażników, bo przypadkiem trafiłem w telewizji. Ale to jest kapitalny film! Rorshach absolutnie wymiata.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Mnie dziś poraziło to:
https://www.cbsnews.com/news/intelligen ... tein-work/
https://www.newyorker.com/news/news-des ... y-of-spies
"Over the course of a year, Weinstein had the agencies “target,” or collect information on, dozens of individuals, and compile psychological profiles that sometimes focussed on their personal or sexual histories. Weinstein monitored the progress of the investigations personally. He also enlisted former employees from his film enterprises to join in the effort, collecting names and placing calls that, according to some sources who received them, felt intimidating."
https://www.cbsnews.com/news/intelligen ... tein-work/
https://www.newyorker.com/news/news-des ... y-of-spies
"Over the course of a year, Weinstein had the agencies “target,” or collect information on, dozens of individuals, and compile psychological profiles that sometimes focussed on their personal or sexual histories. Weinstein monitored the progress of the investigations personally. He also enlisted former employees from his film enterprises to join in the effort, collecting names and placing calls that, according to some sources who received them, felt intimidating."
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Wynajmował izraelską wywiadownię? Ciągnie swój do swego.
Niezłe powiązania.The work by Black Cube was allegedly run through one of Weinstein's lawyers, high-powered attorney David Boies, who famously represented Al Gore in the 2000 Supreme Court election dispute.
Idźcie na Justice League, bo chce podyskutować. Film mi się autentycznie podobał i nie rozumiem zarzutów sprowadzających się do jednego "nie jest jak u Marvela".
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Film jest ok i jest lepszy od katastrofalnego BvS, ale to nadal nie jest dobre. To taki Suicide Squad tylko z inną ekipą, w recenzji zarzuty będą się pokrywały niemal 1 do 1.peterpan pisze:Idźcie na Justice League, bo chce podyskutować. Film mi się autentycznie podobał i nie rozumiem zarzutów sprowadzających się do jednego "nie jest jak u Marvela".
- Ptaszor
- zielony
Ale trzeba iść do kina? Jest na co popatrzeć, czy spokojnie można poczekać na dvd? Bo jak będzie powtórka z plastikowego CGI finału Wonder Woman, to szkoda zachodu.
Nie żałuję, że obejrzałem, ale miałem darmowy bilet. Do kina chyba raczej polecałbym drugi raz Ragnarok. A na JL tylko jak trafisz na tanie środy, półdarmowe poniedziałki czy wtorki z biletem za Snickersa.Ptaszor pisze:Ale trzeba iść do kina? Jest na co popatrzeć, czy spokojnie można poczekać na dvd? Bo jak będzie powtórka z plastikowego CGI finału Wonder Woman, to szkoda zachodu.
Film - tak jak pisałem - to Suicide squad 2. Żenująca fabuła, czarny charakter tak słaby, że na pewno w top 3 wszech czasów pod tym kątem, ale jest kilka(naście?) fajnych scen, Superman rządzi i jeśli cokolwiek ratuje widowisko to chemia między postaciami. Szczególnie przodują Aquaman, WW i Cyborg.
Tylko nie pizgnij tego w recenzji bo jak ktoś nie zna komiksów to jednak kapkę spoiler. Znaczy ja nie wiedziałem, że Superman wraca, ale byłem na 90% pewien, że wróci .SithFrog pisze:Superman rządzi...
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
W recenzji będzie tak:Piccolo pisze:Tylko nie pizgnij tego w recenzji bo jak ktoś nie zna komiksów to jednak kapkę spoiler. Znaczy ja nie wiedziałem, że Superman wraca, ale byłem na 90% pewien, że wróci .SithFrog pisze:Superman rządzi...
W tekście znajdziecie jeden spojler. Ostrzegam, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto jakimś cudem nie wiedział o tym, o czym wiedzieli wszyscy. I popsuł sobie przez spojler zabawę. Spojler dotyczy pojawienia się w filmie postaci, na temat której wytwórnia milczy w materiałach promocyjnych, na plakatach i w zwiastunach. Oczywiście cały świat od dawna wie, że ten ktoś się pojawi, bo można go znaleźć w obsadzie filmu. Ba, plotkowano nawet o sporym problemie z tą personą na pewnym etapie produkcji, ale jeśli jakimś cudem możesz nie wiedzieć o kogo chodzi - nie czytaj dalej.
- Crowley
Konspiracja jak z Kevinem S.
About Mankind
About Mankind
Good enough . Ale w sumie patrząc po obsadzie nadal można było się zastanawiać czy może nie będą to po prostu retrospekcje z nim jakoś związane.
- Ptaszor
- zielony
Every Frame a Painting kończy działalność. Niby wiadomo, że to umarło od roku, ale jednak...
https://medium.com/@tonyszhou/postmortem-1b338537fabc
Szkoda, bo to jeden z nielicznych kanałów na tubie, które warto było oglądać, każdy film był super udokumentowany, miał ciekawe tezy i opierał się na pokazywaniu, a nie gadaniu w kółko o tym samym, o czym zresztą piszą autorzy w pożegnaniu. Ile pracy szło w tworzenie jednego takiego 10-minutowego filmu!
https://medium.com/@tonyszhou/postmortem-1b338537fabc
Szkoda, bo to jeden z nielicznych kanałów na tubie, które warto było oglądać, każdy film był super udokumentowany, miał ciekawe tezy i opierał się na pokazywaniu, a nie gadaniu w kółko o tym samym, o czym zresztą piszą autorzy w pożegnaniu. Ile pracy szło w tworzenie jednego takiego 10-minutowego filmu!
no i dzisiaj jest tekst o Odysei.
Jak tam Voo, Twoja przygoda z Kubrickiem? ?
Jak tam Voo, Twoja przygoda z Kubrickiem? ?
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Ptaszor
- zielony
ale ja dopiero w czwartek idę...
Jak dopiero? Wtedy jest premiera. Ja też w czwartek.Ptaszor pisze:ale ja dopiero w czwartek idę...
- Ptaszor
- zielony
aha, czyli to nie jest recenzja ze spoilerami... unikam internetu do czwartku, nawet jeśli to Nerd Crew; USA miała premierę 9 grudnia
Nie, no co Ty Nie ma tam ćwierć spojlera, nie ma tam nic konkretnego o TLJ poza tym, że "me, personally, I loved this film, best star wars movie ever"Ptaszor pisze:aha, czyli to nie jest recenzja ze spoilerami... unikam internetu do czwartku, nawet jeśli to Nerd Crew; USA miała premierę 9 grudnia