Praca, szukanie pracy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- Larofan
- Social Media Ninja
Re: Praca, szukanie pracy
omg this is golden - to lepsze niz "hello world"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Tej, dajesz gifa "strona w budowie" i gitara
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Od piątku mieszkańcy okolic Bielsko-Białej, czy Sosnowca już mogli używać, ale dziś już dostęp ma każdy.
www.cinema-city.pl - nowy portal, jeszcze z bugami do odkrycia
Major feature: działa na mobilnych
www.cinema-city.pl - nowy portal, jeszcze z bugami do odkrycia
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Larofan
- Social Media Ninja
Działa ale na mobile horyzontalnie obrazki w karuzeli w "polecamy" skalują się i wyłazi pixeloza.PIOTROSLAV pisze:Od piątku mieszkańcy okolic Bielsko-Białej, czy Sosnowca już mogli używać, ale dziś już dostęp ma każdy.
http://www.cinema-city.pl - nowy portal, jeszcze z bugami do odkrycia
Sam robiłeś?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Nie. Jako tester nawet nieszczególnie miałem okazje testować, bo był jednoczesny zapiernicz z innym featurem na www.cineworld.co.uk
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ma ktoś doświadczenie w Data Mining itp? Ciekawe to to, porządana zdolność? Mam możliwość się przekwalifikować/dokwalifikowac z takiego zakresu.
- Larofan
- Social Media Ninja
slyszalem ze to ciekawa dzialka - ja bym sie dokwalifikowal jezeli masz mozliwosc bez zobowiazan
- Counterman
- Waniaaa!
Jak wyżej. Zapotrzebowanie na takich ludzi rośnie, warto mieć takie kompetencje. A z tego co miałem styczność temat jest ciekawy, jeżeli masz ryć w ciekawym temacie (dla Ciebie).
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Counterman
- Waniaaa!
Największe problemy polskiego rynku pracy w 3 prostych akapitach:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Polski- ... 27745.html
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Polski- ... 27745.html
IRON MAIDEN are KINGS
Ale data mining czy bardziej data science? Bo jeśli to drugie to jest teraz na to mega boom i płaci się ogromne pieniądze dla dobrych specjalistów w tym zakresie. Kumpel rozkręca team DS w BCG i zarabia równo cztery razy więcej ode mnieLLothar pisze:Ma ktoś doświadczenie w Data Mining itp? Ciekawe to to, porządana zdolność? Mam możliwość się przekwalifikować/dokwalifikowac z takiego zakresu.
A czy ciekawe? Dla mnie dane są zawsze ciekawe, a to co oni robią to już jest wyższy poziom wtajemniczenia. Jak lubisz matmę i statystykę i nie musisz mieć pracy bardzo międzyludzkiej to nie ma się chyba co zastanawiać.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Zostanie ekspertem w tej dziedzinie raczej mi nie szkodzi. Najprawdopodobniej bedzie to jako dodatek do obecnych zdolnosci.Halaster pisze:Ale data mining czy bardziej data science? Bo jeśli to drugie to jest teraz na to mega boom i płaci się ogromne pieniądze dla dobrych specjalistów w tym zakresie. Kumpel rozkręca team DS w BCG i zarabia równo cztery razy więcej ode mnieLLothar pisze:Ma ktoś doświadczenie w Data Mining itp? Ciekawe to to, porządana zdolność? Mam możliwość się przekwalifikować/dokwalifikowac z takiego zakresu.
A czy ciekawe? Dla mnie dane są zawsze ciekawe, a to co oni robią to już jest wyższy poziom wtajemniczenia. Jak lubisz matmę i statystykę i nie musisz mieć pracy bardzo międzyludzkiej to nie ma się chyba co zastanawiać.
Na razie sobie dlubie to na boku i naprawde fajne rzeczy mozna zrobic. Np wrzucilem dane z testowego odwiertu, porobilem filtry i pogenerowalem now parametry, zrobilem siec neuronowa na poziomie meduzy zeby przewidywala mi predkosc wiercenia i wyniki sa bardzo obiecujace. Moge z tego wyciagnac duzo wiecej niz czysty ekspert od data mining/data science (jaka jest roznica? ) bo znam fizyczne podstawy do tego co sie tam dzieje.
Na razie jednak szefowa wszystkich szefow stwierdzila, ze jeszcze musi sie naradzic, bo nie chce mnie tracic z obecnego zespolu.
Dzieki za wszystkie sugestie.
A może nie grozi?LLothar pisze:Zostanie ekspertem w tej dziedzinie raczej mi nie szkodzi.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
+1, pisane zbyt szybko
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Przeprowadzka?
Dokund?
Ju es ej czy wyspy?boncek pisze:Wygląda na to, że muszę się zaopatrzyć w dużą ilość słoików od września.
Wróć, jak słoiki to pewnie stolica?
No to teraz Zolt już w ogóle nie będzie miał po co przyjeżdżać do Wrocławia!
Nie, Warszawa zwyczajnie. Zolt będzie miał mnie na wyciągnięcie ręki (hihihi).
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Przynajmniej mówisz o tym PRZED przyjechaniem, na jakkolwiek długo tam będziesz.
Słyszałeś Jutsiego Zolt?Jutsimitsu pisze:Przynajmniej mówisz o tym PRZED przyjechaniem, na jakkolwiek długo tam będziesz.
Uaaa! Witamy po ciemnej stronie mocy!!boncek pisze:Nie, Warszawa zwyczajnie. Zolt będzie miał mnie na wyciągnięcie ręki (hihihi).
Masz już lokum? Pomoc Ci coś szukać?
Może jakiś kredycik w ING?Halaster pisze:Uaaa! Witamy po ciemnej stronie mocy!!
Uderz w stół, a nożyce się odezwąSithFrog pisze:Słyszałeś Jutsiego Zolt?Jutsimitsu pisze:Przynajmniej mówisz o tym PRZED przyjechaniem, na jakkolwiek długo tam będziesz.
Gratz bonzo, dawaj znac co i jak
To Wrocław można już olać ciepłym sikiem...
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Zolt pisze:Gratz bonzo, dawaj znac co i jak
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Gratz! Muszą dobrze płacić, żeby bonc zdecydował się wyjechać do miejsca gdzie jest tyle Warszawiaków
Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
- Counterman
- Waniaaa!
Zapraszamy do Warszawy, ja właśnie usilnie próbuje spierdolić na przedmieścia. Ale zapraszam.
IRON MAIDEN are KINGS
Dzięki! Wiesz co, szukać pewnie zacznę w okolicy sierpnia, plus mogę się zawsze na chwilę u brata zatrzymać, co mi jest nawet na rękę, bo z Kabat na Wilanów jest rzut beretem.Halaster pisze:Uaaa! Witamy po ciemnej stronie mocy!!boncek pisze:Nie, Warszawa zwyczajnie. Zolt będzie miał mnie na wyciągnięcie ręki (hihihi).
Biuro na miasteczku Wilanów? Jakieś Asseco?
To się zastanów na razie gdzie byś chciał, bo na miasteczku byłoby praktycznie (blisko) i są niezle mieszkania, ale moim zdaniem dostaniesz fioła - to sypialnia dla młodych małżeństw z dzieckiem.
Osobiście polecam górny Mokotów, dużo więcej się dzieje i jest bardziej normalnie, no i bliżej do centrum. A do pracy i tak dojazd będziesz miał niezły bo przejazd w kierunku przeciwnym do korków
To się zastanów na razie gdzie byś chciał, bo na miasteczku byłoby praktycznie (blisko) i są niezle mieszkania, ale moim zdaniem dostaniesz fioła - to sypialnia dla młodych małżeństw z dzieckiem.
Osobiście polecam górny Mokotów, dużo więcej się dzieje i jest bardziej normalnie, no i bliżej do centrum. A do pracy i tak dojazd będziesz miał niezły bo przejazd w kierunku przeciwnym do korków
Halu, brzmisz jakbyś potwierdzał dla siebie swój wybór, bo jesteś nie do końca zadowolony
Mój przyszły pracodawca wynajmuje tam po prostu willę.
Co do lokalizacji to pewnie masz rację. Mokotów, albo Ursynów. Byle blisko metra.
Co do lokalizacji to pewnie masz rację. Mokotów, albo Ursynów. Byle blisko metra.
Piter chyba żartujesz, są same plusy mojego miejsca zamieszkania, jestem apostołem Mokotowa
Ursynowa nie polecam, blokowisko daleko od miasta i bez klimatu! Metro się przydaje, ale bez przesady, ja mieszkam jakieś 700m od stacji pole mokotowskie i jeżdżę nim może dwa razy w roku.
Dawaj znać na priv jak już będziesz szukać, myślę że lepiej zaczać jak najszybciej, bo od września zawsze jest gorzej bo wracają studenci
Ursynowa nie polecam, blokowisko daleko od miasta i bez klimatu! Metro się przydaje, ale bez przesady, ja mieszkam jakieś 700m od stacji pole mokotowskie i jeżdżę nim może dwa razy w roku.
Dawaj znać na priv jak już będziesz szukać, myślę że lepiej zaczać jak najszybciej, bo od września zawsze jest gorzej bo wracają studenci
jakbym musiał mieszkać w warszawie, to wyjechałbym z tego kraju
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Halu, żartuje trochę, ja po prostu mojego dresiarsko wiejskiego Grochowa (blok ekipa pozdrawia również bym nie zamienił. Zwłaszcza jak widzę jak zmieniła się dzielnica w pozytywnym sensie w ciągu ostatnich 10 lat. Lubie zieleń duzych luźnych i parków Bonc - Ursynów to takie miasto w miescie. Niektórzy lubią jak blokami jest po horyzont, niektórzy nie. Do mnie nie mówi. I Halu ma rację - lepiej szukać wcześniej zanim się zwala studenci. Mieszkania dwupokojowe i kawalerki są wtedy wymiatane blyskawicznie. I ma rację o metrze - no chyba że będziesz pracował tuż przy stacji
Tylko administracyjnie, Mordor to raczej dawny Służewiec przemysłowy. Generalnie Stary Mokotów to jedna z niewielu dzielnic ocalałych po 2 wojnie i jedno z najlepszych miejsc do mieszkania w Wawie (obok starego Żoliborza, starej Ochoty, saskiej kępy i Powiśla ).SithFrog pisze:Mokotów to nie czasem tam, gdzie jest Mordor? Faktycznie klimat jest
Stary Ursynów to faktycznie blok na bloku, ale już Kabaty są spoko. Zielono, blisko las i cisza. Brat tam mieszka, więc wiem o czym piszę. Plus miałbym naprawę blisko do pracy, a to jest w sumie najważniejsze dla mnie teraz.
Dla mnie Kabaty to sypialnia na koncu świata, może i metro jest blisko ale już autem dojechać gdziekolwiek to spora strata czasu, wszędzie bloki tylko trochę inne, a najbliższe fajne miejsce żeby usiąść i wypić browara jest oddalone o jedyne osiem stacji metra
Oczywiście co kto lubi
Oczywiście co kto lubi
- Counterman
- Waniaaa!
Halu, ależ się z Ciebie mieszczuch zrobił. Kabaty to jest pół rzutu beretem do centrum, w porównaniu do obecnych "sypialni Warszawy" (Piaseczno, Nadarzyn, Janki, Otwock,...). Ja planuję kupić działkę w pod Nadarzynem i samochodem do pracy mam szybciej niż większość znajomych dojeżdżających komunikacją z miasta.Halaster pisze:Dla mnie Kabaty to sypialnia na koncu świata, może i metro jest blisko ale już autem dojechać gdziekolwiek to spora strata czasu, (...)
IRON MAIDEN are KINGS
Nie zrobił, był zawsze
Ja ide do pracy 14 minut z buta, na rowerze jadę jakies 3 minuty, więc różnica jest diametralna. Dodatkowo w promieniu kilkudziesięciu/kilkuset metrów mam parki, bary, knajpy, kawiarnie, puby, restauracje, teatry, kino itd. Do dowolnego miejsca w centrum to kilkanaście minut na rowerze czy transportem publicznym i w okolicach 10-13 złotych uberem.
Może jak bede miec dzieciaki to nie bedzie problemem, ale teraz nie wyobrazam sobie zycia na obrzezach.
Ja ide do pracy 14 minut z buta, na rowerze jadę jakies 3 minuty, więc różnica jest diametralna. Dodatkowo w promieniu kilkudziesięciu/kilkuset metrów mam parki, bary, knajpy, kawiarnie, puby, restauracje, teatry, kino itd. Do dowolnego miejsca w centrum to kilkanaście minut na rowerze czy transportem publicznym i w okolicach 10-13 złotych uberem.
Może jak bede miec dzieciaki to nie bedzie problemem, ale teraz nie wyobrazam sobie zycia na obrzezach.
Chyba odwrotnie. Z dzieciakami na obrzeżach to jest dopiero problem.Halaster pisze:Może jak bede miec dzieciaki to nie bedzie problemem, ale teraz nie wyobrazam sobie zycia na obrzezach.
- Razorblade
- Mr. Kroper
This!SithFrog pisze:Chyba odwrotnie. Z dzieciakami na obrzeżach to jest dopiero problem.Halaster pisze:Może jak bede miec dzieciaki to nie bedzie problemem, ale teraz nie wyobrazam sobie zycia na obrzezach.
- Counterman
- Waniaaa!
Są gusta i guściki. Ja żyłem zarówno na przedmieściach jak i w domu, i teraz bardzo aktywnie przenoszę się na przedmieścia. Chociaż fakt u mnie dzieciaków nie ma (i nie będzie).
IRON MAIDEN are KINGS
Hmm co prawda nie mam dzieci, ale albo inaczej rozumiemy obrzeza, albo w Wawie jest inaczej niz u Was.Razorblade pisze:This!SithFrog pisze:Chyba odwrotnie. Z dzieciakami na obrzeżach to jest dopiero problem.Halaster pisze:Może jak bede miec dzieciaki to nie bedzie problemem, ale teraz nie wyobrazam sobie zycia na obrzezach.
Dla mnie obrzeza to dzielnice bardziej oddalone od centrum, niekoniecznie przedmiescia, czyli w wawie takie wlasnie Kabaty, Wilanow, Ursus, Bialoleka, Bemowo itd. To sa miejsca gdzie mlodzi ludzie sie wyprowadzaja gdy planuja dzieciaki, bo metr mieszkania kosztuje tam (zazwyczaj, bo z jakiegos tajemniczego powodu chociazby Kabaty trzymaja cene) zdecydowanie mniej niz w "lepszych" dzielnicach i za te sama cene (albo rate kredytu) mozna zamienic 2 pokoje na 4. Jednoczesnie sa tam normalnie szkoly, przedszkola, przychodnie itd. a dodatkowo zazwyczaj jest to nowe budownictwo i dzieki temu sa garaze podziemne, a wokol jest sporo duzych sklepow (teskacze, lidle czy biedrony).
Dlatego tez ja sam mowie o tym, ze dopoki nie mam dzieci to nie zamierzam rezygnowac z oferty jaka daje mi lepsza lokalizacja na rzecz wiekszego metrazu mieszkania. Jak sie pojawia dzieciaki to sie bede zastanawiac czy nie wyprowadzic sie gdzies, gdzie za podobna cene kupie cos wiekszego i z garazem w zasiegu wozka dzieciecego.
Nie wiem jak jest w Wawie, ale zazwyczaj te tzw. "obrzeża" i sypialnie dużych miast to kilka biedronek, żabek i blok na bloku. Bardzo rzadko jakaś szkoła. Albo przedszkole czy żłobek. A jak już to drogie i prywatne.
Metr kwadratowy jest może tańszy, ale zazwyczaj nie ma żadnej sensownej infrastruktury. I tak do kina, na basen, do parku, do przedszkola czy żłobka czy na zajęcia pozalekcyjne (SKSy, balety, pianino, cokolwiek) musisz dzieci wozić.
Metr kwadratowy jest może tańszy, ale zazwyczaj nie ma żadnej sensownej infrastruktury. I tak do kina, na basen, do parku, do przedszkola czy żłobka czy na zajęcia pozalekcyjne (SKSy, balety, pianino, cokolwiek) musisz dzieci wozić.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Dodalbym jeszcze ze zwykle wiaze sie to tez z zamkniętymi placami zabaw (czyli masz swoj i z innych spierdalaj) oraz za park uznaje sie 3 drzewa na 10 m2. Plus zwykle problem dojazdowy (duza strata czasu, zwlaszcza jak pracuje sie np. w centrum albo troszke dalej) i zwykle 2 samochody to tez mus.
O nowym budownictwie to akurat jesli jest takie jak w Opolu czy Krakowie (8 lat temu) to wolalbym zapomniec.
O nowym budownictwie to akurat jesli jest takie jak w Opolu czy Krakowie (8 lat temu) to wolalbym zapomniec.
W Krakowie ostatnio hitowe osiedle zbudowali. Nie mogę znaleźć linka, ale bloki tak blisko, że z balkonu na balkon można grać w badmintona.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Było na forum
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
mój nowy komputer w pracy. więcej miejsca zajmują kable do niego.
No i wreszcie dopadł mnie win10... ech
No i wreszcie dopadł mnie win10... ech
- Załączniki
-
- comp.jpg (151.9 KiB) Przejrzano 9307 razy
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Larofan
- Social Media Ninja
wyglada spoko tylko bez monitora to trudno troche