Doctor Who?
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Re: Doctor Who?
o ile Heaven Sent był niezły to Świąteczny odcinek był dla mnie o klasę lepszy i do niego właśnie będzie się wracać ponownie.DaeL pisze:Ostatni odcinek - Heaven Sent - to chyba najlepszy epizod w historii Doctor Who. Bije na głowę nawet Blink, choć, inaczej niż Blink, nie może być oglądany bez kontekstu reszty sezonu.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Zauważyłem, że BBC powtarza serię 7 i pomyślałem a co mi szkodzi i sobie nagrywam. Nigdy nie oglądałem.
Odcinek specjalny to jest coś co się powinno obejrzeć przed sezonem czy po sezonie?
Odcinek specjalny to jest coś co się powinno obejrzeć przed sezonem czy po sezonie?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Rany, siódma seria to chyba najgorszy moment na to, żeby zacząć oglądanie. Ostatni sezon Jedenastego Doktora, który raczej domyka różne wątki. Do tego serię tę podzielili na dwa pod-sezony, trochę tak jak ostatnią serię Breaking Bad.
Z drugiej strony odcinki specjalne kończące tą serię są super.
A właśnie. Co do odcinków specjalnych. Wiele zależy od tego o którym mówimy. Bo kolejność oglądania (jeśli oglądasz właśnie sezon 7) powinna być taka:
1. Odcinek specjalny (świąteczny) "The Doctor, the Widow and the Wardrobe"
2. Odcinki 1-5
3. Odcinek specjalny (świąteczny) "The Snowmen"
4. Odcinki 6-12
5. Odcinek specjalny "The Name of the Doctor"
6. Odcinek specjalny "The Day of the Doctor"
7. Odcinek specjalny (świąteczny) "The Time of the Doctor"
Ale ja zawsze polecam, żeby oglądanie zaczynać od serii 5. Moim zdaniem najłatwiej się w ten sposób wciągnąć.
Z drugiej strony odcinki specjalne kończące tą serię są super.
A właśnie. Co do odcinków specjalnych. Wiele zależy od tego o którym mówimy. Bo kolejność oglądania (jeśli oglądasz właśnie sezon 7) powinna być taka:
1. Odcinek specjalny (świąteczny) "The Doctor, the Widow and the Wardrobe"
2. Odcinki 1-5
3. Odcinek specjalny (świąteczny) "The Snowmen"
4. Odcinki 6-12
5. Odcinek specjalny "The Name of the Doctor"
6. Odcinek specjalny "The Day of the Doctor"
7. Odcinek specjalny (świąteczny) "The Time of the Doctor"
Ale ja zawsze polecam, żeby oglądanie zaczynać od serii 5. Moim zdaniem najłatwiej się w ten sposób wciągnąć.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
A, szkoda z tą siódmą serią. No nic, niech leży sobie na razie na dekoderze, może BBC w międzyczasie czymś mnie pozytywnie zaskoczy.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Jak oglądać to od pierwszego sezonu a nie piątego z najsłabszym doktorem
Dobra, nadrobiłem zaległości. Co się tam stało?
Ostatnie 3 odcinki 9 sezonu, wtf? Albo coś zgubiłem albo ta historia się nie klei. Proszę o pomoc.
Skąd się wziął temat hybrydy?
Jakim sposobem time lords dali zlecenie na doktora (ukrywali się, trześli dupą a tutaj raptem "atak" na doktora)?
Dlaczego nie zapytali wprost doktora?
O co tam chodziło?
Ostatnie 3 odcinki 9 sezonu, wtf? Albo coś zgubiłem albo ta historia się nie klei. Proszę o pomoc.
Skąd się wziął temat hybrydy?
Jakim sposobem time lords dali zlecenie na doktora (ukrywali się, trześli dupą a tutaj raptem "atak" na doktora)?
Dlaczego nie zapytali wprost doktora?
O co tam chodziło?
Oto jest pytanie. Nie pamiętam. A może nigdy nie rozumiałem o co chodzi... Wiem tylko, że temat hybrydy był jakoś poruszony w pierwszych odcinkach tego sezonu. Chyba w tym z wikingami.Lobofc pisze:O co tam chodziło?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ej, kręcą ten serial już naście sezonów... nie wymagajmy od nich, żeby to miało ręce i nogi.
Ostatecznie to jest wibbly wobbly timey-whimey
Ostatecznie to jest wibbly wobbly timey-whimey
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
I to przynajmniej 3 razy - choć to wciąż mniej raz niż RoryLobofc pisze:Spoiler:
Oglądacie? Całkiem fajne ostatnie odcinki.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
tak
No w końcu! Bardzo udany sezon.
No to następnym Doktorem ma być kobieta. Wisiało to w powietrzu od momentu, gdy część fandomu się obraziła na Capaldiego, że biały i stary.