Coming soon
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
- Razorblade
- Mr. Kroper
Re: Coming soon
Widziałem dzis... oczywiscie trailer trailerem ale jesli bedzie film tak samo oddawal ksiazke jak trailer to... ja nie ide 3:
- Counterman
- Waniaaa!
Tru, książkę czytało się w pampersach z łomem w zasięgu ręki.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Po nudzie jaką zaserwował mi Doktor Dziwago nie spodziewałem się, że zajara mnie coś z Marvelów w najbliższym czasie, a tu proszę - podoba mi się
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
To wcale nie wygląda jak Strażnicy Galaktyki, prawda?
Wszystko teraz wygląda jak Strażnicy Galaktyki. Gdyby w Hollywood robili remake Krótkiego Filmu o Zabijaniu, to też by wyglądał jak Strażnicy Galaktyki.Ptaszor pisze:To wcale nie wygląda jak Strażnicy Galaktyki, prawda?
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Jak dla mnie to z Thorem mogliby pójść maksymalnie w kicz w stylu Flasha (tego z muzyką Queen) i okładek płyt z lat 80-tych. Roznegliżowane, piersiaste wojowniczki, muzyka a'la Manowar etc. Pierwsza część podobała mi się każdym ujęciu w Asgardzie, taka plastikowo-świetlista i z bombastyczną muzyczką. Mogliby to wszystko zrobić bardziej i już, podobałoby mi się. Ale pewnie tylko mi, to byłby taki mokry sen z lat 80-tych
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Do you mean silne niezależne kobiety, które nie dają się zobjectować seksualnie i są grane przez Jennifer Lawrence?Voo pisze:Roznegliżowane, piersiaste wojowniczki
Wygląda fajnie, może być dobre. A Jeff Goldblum wreszcie gra siebie, czyli kosmitę.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Sorry, nie ta miseczkaDo you mean silne niezależne kobiety, które nie dają się zobjectować seksualnie i są grane przez Jennifer Lawrence?
Pamiętaj, że bohaterką mojego wczesnego dzieciństwa była Brenda z Funky Kovala. A jeśli już klimaty fantasy to dziewczyny z plakatów Chrisa Achilleosa
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Wiadomo. Moje pierwsze książki poza lekturami to były czytadła o Conanie, gdzie były wielkie miecze, wielkie potwory i wielkie cyce
- Ptaszor
- zielony
Wyobraziłem sobie te piersiaste kobiety opisywane przez Voo, ale potem przeczytałem, że postać grana przez Cate Blanchett nazywa się Hela i cała para w gwizdek. Trzymam kciuki za Krystynę i Jadwigę.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ta... Latający Roland, wrzucający naboje do rewolweru. Czarno to widzę.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
mi się podoba, że gość ma w 00:40 fotkę z hotelem z Lśnienia
A Roland z tego co pamiętam to potrafił jakoś strasznie szybko ładować rewolwery. Tylko dobre czasy się skończyły z obciętymi palcami. W ogóle to film ma chyba nie być oparty na książkach bo...
Spojler dla tych, którzy książek nie czytali:
A Roland z tego co pamiętam to potrafił jakoś strasznie szybko ładować rewolwery. Tylko dobre czasy się skończyły z obciętymi palcami. W ogóle to film ma chyba nie być oparty na książkach bo...
Spojler dla tych, którzy książek nie czytali:
Spoiler:
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Crowley
Może być fajne.
About Mankind
About Mankind
Śliczne plakaty.
http://www.ign.com/articles/2017/05/04/ ... s-revealed
Ten z Goslingiem to wręcz bym powiesił.
http://www.ign.com/articles/2017/05/04/ ... s-revealed
Ten z Goslingiem to wręcz bym powiesił.
nie ufam w ten film. Villeneuve i jego przymulasy... do tego koncepcja burząca fabułę klasyki kina... jakoś nie chcę.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Hm...Pquelim pisze:Villeneuve i jego przymulasy
http://www.metacritic.com/person/denis-villeneuve
Niezła średnia jak na "przymulasy".
W jakim sensie?Pquelim pisze:do tego koncepcja burząca fabułę klasyki kina...
Deckard żyje.
A Villeneuve jest w tym momencie mocno przehajpowany, jak Nolan. Zrobił dwa świetne filmy (Prisoners i Incediens), reszta rowniez może się podobać, ale bez przesady, do mistrzow kina jeszcze mu duzo brakuje.
A Villeneuve jest w tym momencie mocno przehajpowany, jak Nolan. Zrobił dwa świetne filmy (Prisoners i Incediens), reszta rowniez może się podobać, ale bez przesady, do mistrzow kina jeszcze mu duzo brakuje.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
No i? Swoim paplaniem co chwile innej wersji Scott tak już udupił te domysły, że w sumie chyba każdemu akurat ten motyw zwisa.Pquelim pisze:Deckard żyje.
A co do przehajpowania - chyba nikt nie mówi, że Villneuve to mistrz kina pokroju Scorsese, ale obiecujący reżyser na dorobku. Żaden jego film, łącznie z Arrivalem, nie był tak opiewany jako arcydzieło jak kaszankowy interstellar
milcz ignorancieSithFrog pisze:że w sumie chyba każdemu akurat ten motyw zwisa.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Nie chodzi o ignorancję. Każdy ma swoją wersję i niezależnie od tego co zrobi Żak, każdy przy swojej interpretacji zostanie.
oficjalna kanoniczna, z ktora Scott sie ostatecznie zgodzil, to właściwie ta sama co Directors Cut z 92 roku, czyli jest jednorozec i ucieczka na koniec. Wydali to w jakims exclusive dvd set chyba w 2007 jako Final Cut, ale tam sa dodane jakies pomniejsze sceny.
i ta wersja jest super, oglada sie znakomicie, kiedys widzialem ktoras z tych innych i w ogole nie moglem filmu skonczyc, bardzo dlugo uwazalem Blade Runnera za przegadane, nudne dzielo. dopiero ostatnio poczytalem wikipedie i obejrzalem ten Final Cut, doceniajac orginalny pomysl. Bo w momencie premiery to bylo przemontowane przez wytwornie, jakies grupy focusowe robili i ludzie nie rozumieli zakonczenia. Potem tez Scotta blokowali, tzn jego wizje artystyczna, ale ostatecznie wyszlo wszystko i jest naprawde fajne.
a teraz, jak robia, ze Deckard jednak nie byl Replikantem, to wydaje mi sie, ze mocno traci na uroku cala ta historia. Chyba ze jakos inaczej to rozwiaza, no ciekaw troche jestem, ale jakby powiedzial Han Solorz:
i ta wersja jest super, oglada sie znakomicie, kiedys widzialem ktoras z tych innych i w ogole nie moglem filmu skonczyc, bardzo dlugo uwazalem Blade Runnera za przegadane, nudne dzielo. dopiero ostatnio poczytalem wikipedie i obejrzalem ten Final Cut, doceniajac orginalny pomysl. Bo w momencie premiery to bylo przemontowane przez wytwornie, jakies grupy focusowe robili i ludzie nie rozumieli zakonczenia. Potem tez Scotta blokowali, tzn jego wizje artystyczna, ale ostatecznie wyszlo wszystko i jest naprawde fajne.
a teraz, jak robia, ze Deckard jednak nie byl Replikantem, to wydaje mi sie, ze mocno traci na uroku cala ta historia. Chyba ze jakos inaczej to rozwiaza, no ciekaw troche jestem, ale jakby powiedzial Han Solorz:
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
Jeszcze się zdziwimy, jak się okaże, że jednak jest replikantem w jakiś sposób. Ja się staram się nakrecać ale raczej zbyt mocno tematu nie powinni schrzanić. To jest dobry reżyser po prostu.
About Mankind
About Mankind
- Ptaszor
- zielony
+1 dla Crowleya, u Villeneuve'a zawsze musi być ZWROT akcji.
- Ptaszor
- zielony
Schemat jest ten sam. Narastające napięcie równie dobrze można umieścić na wykresie i napisać, że na końcu dochodziło do bardzo emocjonujących PUNKTÓW kulminacyjnych, następujących po nich zwrotach (w przypadku Sicario i Prisoners pisanego z małej litery) akcji i rozwiązania. W przypadku Blade Runnera spodziewam się tego samego, zwłaszcza że tam osią fabuły była zabawa w kotka i myszkę z androidami, co idealnie pasuje do tego schematu. Villeneuve to mistrz O MY GHAAAAAAD!
Nie. Zwrot akcji to jest w filmach Em Najt Szamalana, a nie u Villeneuve'a. Zwrot akcji rozumiem jako coś, czego widz się nie spodziewa, taki typowy WTF, którego raczej nikt się za pierwszym razem nie spodziewa. A jak się spodziewa to jest to kiepski zwrot akcji.
Dobrym zwrotem akcji jest Vader mówiący Lukowi, że jest ojcem albo Bruce Willis dowiadujący się, że jest duchem.
W filmach Villeneuve'a tylko w Arrivalu kojarzę coś podobnego (jak się okazuje kiedy dzieją się wizje).
Dobrym zwrotem akcji jest Vader mówiący Lukowi, że jest ojcem albo Bruce Willis dowiadujący się, że jest duchem.
W filmach Villeneuve'a tylko w Arrivalu kojarzę coś podobnego (jak się okazuje kiedy dzieją się wizje).
Z tego co wcześniej było mówione, to chyba film ma nie poruszać kwestii człowieczeństwa/replikanctwa Deckarda.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Ptaszor
- zielony
Sith, powiedz to
Tobie chodzi o "nagły zwrot akcji", kiedy np. w polskich komediach romantycznych dzieje się coś śmiesznego. Zwrot akcji następuje zazwyczaj po załamaniu tego trójkącika. I takich trójkącików może być w filmie kilka i mam wrażenie, że Villeneuve tak konstruuje swoje filmy w przeciwieństwie do Szalajamana, który taki trójkąt ma tylko jeden.
Pogorzelisku, tyle że ty chyba jeszcze tego nie widziałeś.SithFrog pisze:Zwrot akcji to jest w filmach Em Najt Szamalana, a nie u Villeneuve'a. Zwrot akcji rozumiem jako coś, czego widz się nie spodziewa, taki typowy WTF, którego raczej nikt się za pierwszym razem nie spodziewa. A jak się spodziewa to jest to kiepski zwrot akcji
Tobie chodzi o "nagły zwrot akcji", kiedy np. w polskich komediach romantycznych dzieje się coś śmiesznego. Zwrot akcji następuje zazwyczaj po załamaniu tego trójkącika. I takich trójkącików może być w filmie kilka i mam wrażenie, że Villeneuve tak konstruuje swoje filmy w przeciwieństwie do Szalajamana, który taki trójkąt ma tylko jeden.
- Ptaszor
- zielony
Tak czy owak, jest zwiastun nowego Nolana i jakoś mam wrażenie, że może lepiej, żeby nie odchodził od SF.
- Crowley
Znowu będą przemawiać zamiast rozmawiać. Ale na pewno będzie na co popatrzeć.
About Mankind
About Mankind
mnie sie wydaje, że villeneuve opiera się raczej na narracji i stylu opowiadania historii, a punkty kulminacyjne wykorzystuje w różny sposób. Jego kinematografia to narazie szukanie gatunku, co widac po filmach. najlepiej mu wyszedl klasyczny thriller, najgorzej kino moralnego niepokoju. w orginalnym blade runnerze najbardziej imponował mi klasyczny, niespieszny styl opowiadania historii i dlatego mam przeczucie, ze villenueve moze w tym zakresie przedobrzyc. albo przymuli za mocno, albo pojdzie w jakies nieuczesane twisty i hybrydy gatunkowe, gubiąc cały ten cyberpunkowy klimat.
albo sie uda. ale to raczej fani ocenią, ja moge co najwyzej subiektywnie przytaknać/zaprzeczyć.
albo sie uda. ale to raczej fani ocenią, ja moge co najwyzej subiektywnie przytaknać/zaprzeczyć.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Dla mnie punkt kulminacyjny to nie jest zwrot akcji I fakt, Pogorzeliska nie widziałem.Ptaszor pisze:Sith, powiedz to Pogorzelisku, tyle że ty chyba jeszcze tego nie widziałeś.
- Counterman
- Waniaaa!
Uhm.
Jakoś mam obawy. Po obejrzeniu tego filmiku.
Jakoś mam obawy. Po obejrzeniu tego filmiku.
IRON MAIDEN are KINGS
muza fajna. sprawia, że ujecia z Gosslingiem wyglądają jak Drive 2.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Zapowiada się kaszana.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Crowley
A muzyka nie jest z części pierwszej? Przynajmniej ten znajomy motyw. Nie chcę mi się szukać płyty, żeby sprawdzić.
Wizualnie będzie super ale nie przekonał mnie ten trailer. Ford wygląda na swoje 80 lat, Robin Wright wygląda jak sztampowa zła baba z filmu, no i te całe wybuchy i bieganie... Jedynka była kinem noir i dlatego do dziś wygląda tak dobrze. Oby nie było głupiej naparzanki, bo walki o losy świata chyba nie unikniemy.
Wizualnie będzie super ale nie przekonał mnie ten trailer. Ford wygląda na swoje 80 lat, Robin Wright wygląda jak sztampowa zła baba z filmu, no i te całe wybuchy i bieganie... Jedynka była kinem noir i dlatego do dziś wygląda tak dobrze. Oby nie było głupiej naparzanki, bo walki o losy świata chyba nie unikniemy.
About Mankind
About Mankind
To jakaś wariacja na Vangelisa. To samo, ale trochę zmienione.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Ptaszor
- zielony
Uwaga na monitor.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
No wie wiem. Gostek od Arrivala jest niezły, ale naprawdę bije z tego trailera takie wrażenie, że film jest robiony na siłę. Za dużo oczywistych klisz i powtórzeń ujęć z oryginalnego Blade Runnera. A w tych kilku miejscach, w których widzimy coś nowego, to jakoś szczęki to nie urywa. Mam nadzieję, że się mylę, ale Prometeusz powinien być przestrogą.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl