Nowy layout FSGK
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Nowy layout FSGK
Zauważyłem, że link do Twittera nie bangla, znaczy odnosi się do nieistniejącej strony.
Since 2001.
- Larofan
- Social Media Ninja
Na mobilce sprawdziłem na szybko i jest ok
- Razorblade
- Mr. Kroper
Wyglada zajebiscie Panowie. Wielkie gratulacje
- Larofan
- Social Media Ninja
LLo, kaczuszko, gdziezes zrobil te zmiany? nie widze ich w stylu a grzebactwo w plikach stylu-rodzica jest wysoce niewskazaneLLothar pisze:Zrobilem, ze logo ma mniej pustego pola dookola
Bardzo fajnie to wygląda. Jedynie te wielkie, czerwone cytaty trochę jebią po oczach.
- Larofan
- Social Media Ninja
ło słodki jezu
nie spojrzalem nawet jak wygladaja same artykuly zaraz sie to ogarnie
nie spojrzalem nawet jak wygladaja same artykuly zaraz sie to ogarnie
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Larofan pisze:LLo, kaczuszko, gdziezes zrobil te zmiany? nie widze ich w stylu a grzebactwo w plikach stylu-rodzica jest wysoce niewskazaneLLothar pisze:Zrobilem, ze logo ma mniej pustego pola dookola
Spoiler:
- Larofan
- Social Media Ninja
zmienilem (na szybko bo cos nie chcialo mi obejsc stylu nadrzednego...) na neutralneijszy szary - lepiej?boncek pisze:czerwone cytaty trochę jebią po oczach.
- Larofan
- Social Media Ninja
LLo - przenioslem ten twoj kodzik do wspolnego kotla w edytorze zeby bylo w jednym miejscu bo sie pogubimy jakby cos pozniej trzeba bylo
Larofan pisze:zmienilem (na szybko bo cos nie chcialo mi obejsc stylu nadrzednego...) na neutralneijszy szary - lepiej?boncek pisze:czerwone cytaty trochę jebią po oczach.
- Counterman
- Waniaaa!
Szał ciał i uprzęży, bardzo ładnie to wszystko wygląda.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Bardzo czytelnie to wygląda. Tylko można marudzić, że z drugiej strony nie ma charakteru i uroku ten nowy layout, ale pewnie jeszcze będziecie grzebać
Forum lepsze jak na ten moment
Forum lepsze jak na ten moment
Jasna sprawa. Nowe FSGK ma mniej charakteru od starego FSGK. Stare FSGK miało mniej charakteru od Gameloga. Gamelog miał mniej charakteru od strony ŚGK. Strona ŚGK miała mniej charakteru od BBS-a Top Secretu.Gregor pisze:Tylko można marudzić, że z drugiej strony nie ma charakteru i uroku ten nowy layout, ale pewnie jeszcze będziecie grzebać
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Jest piknie! Gratki panowie!
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Mamy nowy layout? O_o
No dobra, a gdzie agregat recenzjowy? Wszędzie tylko Dael i jego akolici plus Truck Simulator.
No dobra, a gdzie agregat recenzjowy? Wszędzie tylko Dael i jego akolici plus Truck Simulator.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
- Larofan
- Social Media Ninja
agregat faktycznie gdzies sie zapodzial - moze walnac link na belce od nawigacji u gory?Crowley pisze:No dobra, a gdzie agregat recenzjowy? Wszędzie tylko Dael i jego akolici plus Truck Simulator.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Yup, tak bedzie najlepiej.Larofan pisze:agregat faktycznie gdzies sie zapodzial - moze walnac link na belce od nawigacji u gory?Crowley pisze:No dobra, a gdzie agregat recenzjowy? Wszędzie tylko Dael i jego akolici plus Truck Simulator.
- Larofan
- Social Media Ninja
wkleiwszyLLothar pisze:Yup, tak bedzie najlepiej.Larofan pisze:agregat faktycznie gdzies sie zapodzial - moze walnac link na belce od nawigacji u gory?Crowley pisze:No dobra, a gdzie agregat recenzjowy? Wszędzie tylko Dael i jego akolici plus Truck Simulator.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Na stronie głównej jest "Ostatnio na forum".
Te linki to nie są faktycznie ostatnie na forum. Poza tym jak się na nie kliknie to przenosi nas na koniec danego tematu ale jak tam klikniemy w board index to przenosi nas nie na stronę główną forum tylko na stronę główna fsgk.pl
Mam nadzieję, że jasno to napisałem
Te linki to nie są faktycznie ostatnie na forum. Poza tym jak się na nie kliknie to przenosi nas na koniec danego tematu ale jak tam klikniemy w board index to przenosi nas nie na stronę główną forum tylko na stronę główna fsgk.pl
Mam nadzieję, że jasno to napisałem
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Larofan
- Social Media Ninja
opisales dobrze ale szczerze mowiac nie wiem jak dziala ten ajzol od tych linkow
natomiast faktycznie ciekawe ze board index odwoluje na portal
stawiam ze to wina LLo
stawiam ze to wina LLo
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ostatnie +1Larofan pisze:opisales dobrze ale szczerze mowiac nie wiem jak dziala ten ajzol od tych linkow
stawiam ze to wina LLo
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Na razie niech tak będzie. Ale tak naprawdę to nie jest najlepsze rozwiązanie. Przeciwnie, jest dość mylące, bo sprawia wrażenie jakby to była po prostu kategoria tekstów na stronie (w końcu są tam też publikowane recenzje). IMHO trzeba zrobić bannerek z tekstem "Agregat Recenzji". I zawiesić go nad chmurą tagów.LLothar pisze:Yup, tak bedzie najlepiej.
Nie no. Po prostu wygląda "zwyczajnie" i bez niczego charakterystycznego. Mi tam rybka - przecież na główną zaglądam z 2 razy w miesiącu przeczytać co się nowego pojawiło, tak że swoją fukncję spełni. Liczy się forumDaeL pisze:Jasna sprawa. Nowe FSGK ma mniej charakteru od starego FSGK. Stare FSGK miało mniej charakteru od Gameloga. Gamelog miał mniej charakteru od strony ŚGK. Strona ŚGK miała mniej charakteru od BBS-a Top Secretu.Gregor pisze:Tylko można marudzić, że z drugiej strony nie ma charakteru i uroku ten nowy layout, ale pewnie jeszcze będziecie grzebać
- Larofan
- Social Media Ninja
przesz na gornej belce jest tez link do forum i do 'o nas'a to nie sa kategorieDaeL pisze:Na razie niech tak będzie. Ale tak naprawdę to nie jest najlepsze rozwiązanie. Przeciwnie, jest dość mylące, bo sprawia wrażenie jakby to była po prostu kategoria tekstów na stronie (w końcu są tam też publikowane recenzje). IMHO trzeba zrobić bannerek z tekstem "Agregat Recenzji". I zawiesić go nad chmurą tagów.LLothar pisze:Yup, tak bedzie najlepiej.
Tak, ale jak ktoś klika na "forum" albo "o nas", to raczej nie oczekuje, że trafi do kategorii z wpisami 'o nas" albo "o forum". Natomiast klikając na "recenzje" może oczekiwać, że trafi do kategorii gdzie będzie na przykład recenzja American Truck Simulator albo gier planszowych.Larofan pisze:przesz na gornej belce jest tez link do forum i do 'o nas'a to nie sa kategorie
Trzeba to nazwać jakoś inaczej (może Recenzje Społeczności) i wrzucić w inne (choć wyróżniające się) miejsce.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
"Agregat recenzji" po prostu moze?DaeL pisze:Tak, ale jak ktoś klika na "forum" albo "o nas", to raczej nie oczekuje, że trafi do kategorii z wpisami 'o nas" albo "o forum". Natomiast klikając na "recenzje" może oczekiwać, że trafi do kategorii gdzie będzie na przykład recenzja American Truck Simulator albo gier planszowych.Larofan pisze:przesz na gornej belce jest tez link do forum i do 'o nas'a to nie sa kategorie
Trzeba to nazwać jakoś inaczej (może Recenzje Społeczności) i wrzucić w inne (choć wyróżniające się) miejsce.
- Larofan
- Social Media Ninja
nazwalem to tak jak idzie w adresie - nazwa to tylko formalnosc chyba ze chcecie sie bawic w SEO
- Razorblade
- Mr. Kroper
DaeL? Czekam bo w sumie nie wiem jak sie teraz obsluzyc a moze na majowce cos sie uda skrobnac...Razorblade pisze:przyda sie. Plus ktoredy i jak dodawac bo chcialem dzis siasc do "911 operator" a tu taki psikusDaeL pisze:Jutro napiszę jakieś generalne zasady dodawania nowych tekstów, itp..., żeby się burdel nie robił.
- Larofan
- Social Media Ninja
Jutro jest terminem płynnymRazorblade pisze:DaeL? Czekam bo w sumie nie wiem jak sie teraz obsluzyc a moze na majowce cos sie uda skrobnac...Razorblade pisze:przyda sie. Plus ktoredy i jak dodawac bo chcialem dzis siasc do "911 operator" a tu taki psikusDaeL pisze:Jutro napiszę jakieś generalne zasady dodawania nowych tekstów, itp..., żeby się burdel nie robił.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sorry, Pyrkon mnie trochę wykoleił. Do poniedziałku dojdę do siebie i nadrobię zaległości.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Wrzuciłem. Jest w adminowskiej części forum, bo nie chciałem eksponować "kuchni" redakcyjnej dla osób, które często nie są nawet forumowiczami.Razorblade pisze:DaeL? Czekam bo w sumie nie wiem jak sie teraz obsluzyc a moze na majowce cos sie uda skrobnac...
A gdzie się klika, żeby mieć teksty z głównej normalnie chronologicznie bez grzebania z tagami?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
https://fsgk.pl/wordpress/2017/Gregor pisze:A gdzie się klika, żeby mieć teksty z głównej normalnie chronologicznie bez grzebania z tagami?
Link wymaga aktualizacji raz do roku
A nie możecie tego linka wrzucić w "Najnowsze", żeby się dało kliknąć? By się dało stronę przeglądać jak biały człowiek, a nie pomieszane web 2.0 dla ludzi z FOMO jak gdzie indziej
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ale heca. Jak wchodzę do ostatniego tematu na forum ze strony głównej (Ostatnio na forum) to mi wyświetla awatar, którego nie używam już ze dwa lata. O ten:
Mogę odświeżać stronę a obrazek wciąż jest ten archiwalny
P.S. A to wszystkim wyświetla archiwalne awatary
Mogę odświeżać stronę a obrazek wciąż jest ten archiwalny
P.S. A to wszystkim wyświetla archiwalne awatary
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Mojego nie wyświetla... Buuuu....
Czy to jest jakaś ocenzurowana wersja forum, że politycznego działu nie ma?
Czy to jest jakaś ocenzurowana wersja forum, że politycznego działu nie ma?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Hmm, jakas wczesniejsza instalacja forum chyba. Nie wiem, nie bede dotykac, bo zepsuje.