Mundial 2014
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Re: Mundial 2014
Mecz Anglia - Urugwaj chyba najbardziej emocjonujący na mistrzostwach. Dobrze, że sędzia pozwolił ostro grać. Szkoda mi Anglików ale Suarez zasłużył na to zwycięstwo. Gość jest niesamowity, w przeciwieństwie do Cavaniego.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
A wg mnie Cavani jest mocno niedoceniany. Facet orze całe boisko. Gra w obronie, pomocy i ataku, a podanie do Suareza przy pierwszej bramce było idealne co do milimetra.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Zabski +1
Cavani jest przekozakiem, przecież ten gościu wygląda i zachowuje się jak psychopata nastawiony tylko i wyłącznie na napierniczanie box to box przez całe życie
Ale i Suarez wczoraj pokazał, kurde światowa czołówka.
Cieszy mnie odrodzenie Urugwaju, chociaż szkoda, że kosztem Anglików. Może nie zagrali niczego wybitnego na tym turnieju, ale ciągle byli na styku i przegrywali minimalnie - myślę, że z większości innych grup spokojnie by awansowali. Urusom się ta porażka z Kostaryką może odbić czkawką - bardzo ciekawie zapowiada się dzisiejszy pojedynek tych drugich z Italią. Nie wiadomo, czego się po nich spodziewać.
Sensacyjne wyniki, dużo emocji - świetny mundial! Dużo lepszy od dwóch poprzednich!
Ale i Suarez wczoraj pokazał, kurde światowa czołówka.
Cieszy mnie odrodzenie Urugwaju, chociaż szkoda, że kosztem Anglików. Może nie zagrali niczego wybitnego na tym turnieju, ale ciągle byli na styku i przegrywali minimalnie - myślę, że z większości innych grup spokojnie by awansowali. Urusom się ta porażka z Kostaryką może odbić czkawką - bardzo ciekawie zapowiada się dzisiejszy pojedynek tych drugich z Italią. Nie wiadomo, czego się po nich spodziewać.
Sensacyjne wyniki, dużo emocji - świetny mundial! Dużo lepszy od dwóch poprzednich!
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
No tego się nie spodziewałem. Jak nic się nie zmieni to mecz Włochy - Urugwaj będzie wojną
11.XI.2006
Takiej bryndzy jaką dziś grają Włosi to jeszcze chyba nie było. Od początku MŚ. Oni nie potrafią piłki przyjąć czy prosto jej kopnąć. Oczy bolą od patrzenia. A Cassano ma chyba jakiś obszar w mózgu, który każe mu po każdym przyjęciu zrobić kółko wokół własnej osi. Traci tak czas i często piłkę ale wygląda efektownie.
Dramat Italia. Dramat.
Dramat Italia. Dramat.
Grupa trzech mistrzów, a pierwsi wychodzą anonimy z Kostaryki
Anglia do domu, a Włochów czeka wojna z Urugwajem. I obecnie daję więcej szans Suarezowi i spółce.
Anglia do domu, a Włochów czeka wojna z Urugwajem. I obecnie daję więcej szans Suarezowi i spółce.
Kostaryka? O_o
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Razorblade
- Mr. Kroper
szybkie to bylo....
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Francuzi to mendy
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- PIOTROSLAV
- Parmezan
eh... mam nadzieję, że Szwajcarzy jeszcze powalczą, bo świetnie się ogląda ten mecz
- Razorblade
- Mr. Kroper
to jest jakis gwalt analny conajmniej... O_o
- Razorblade
- Mr. Kroper
a nie mogli tak grac od poczatku?
Hmm, mi się dobrze wydaje, że sędzia skończył mecz jak Benzema miał już strzelać?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ależ ta Argentyna żałosna...
Wyslane od twojej starej...
Wyslane od twojej starej...
- Razorblade
- Mr. Kroper
i jeszcze Iran karnego powinien chyba miec...
nie wiem czy poziom światowej piłki poszedł w końcu w górę czy jednak w dół, ale odnoszę jakieś wrażenie że raczej w dół
- Razorblade
- Mr. Kroper
Argentyna, gdzie pewnie DiMaria czy Lavezzi jest wart wiecej niz cala ekipa Iranu, dzieki niepodyktowaniu karnego dla Iranu i jednemu kopnieciu Messiego, ktory w koncu trafil na bramke wygrywa 1:0, a komentatorzy spuszczaja sie nad geniuszem tego zespolu... nie ogarniam
W górę, gdyby poszedł w dół to nasi by się kwalifikowali chociaż.cns pisze:nie wiem czy poziom światowej piłki poszedł w końcu w górę czy jednak w dół, ale odnoszę jakieś wrażenie że raczej w dół
- Razorblade
- Mr. Kroper
patrzac na nasza repe to w chuj w gore...cns pisze:nie wiem czy poziom światowej piłki poszedł w końcu w górę czy jednak w dół, ale odnoszę jakieś wrażenie że raczej w dół
Dobry mecz, aż człowiek był za tym Iranem i trzymał kciuki, ale jednak...
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Crowley
A Argentyna słaba jak amerykańskie piwo.
About Mankind
About Mankind
Re: Odp: Mundial 2014
To powiedzonko już jest nieaktualne ;D.Crowley pisze:A Argentyna słaba jak amerykańskie piwo.
Iran grał bez kompleksów, u buka postawiłem 0:0 , było blisko.
Re: Odp: Mundial 2014
Aktualne, aktualne. Jeden błysk Messiego nie zatrze fatalnego wrażenia z pozostałych 89 minut.Dogy pisze:To powiedzonko już jest nieaktualne ;D
Sith, chodziło mi o to że po rewolucji piwnej nie wypada mówić ,że amerykanie robią słabe piwo
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
W radyjku słyszałem dzisiaj, że to jest mundial z największą ilością bramek od czasu gdy grają 32 zespoły, czyli z tego co sobie sprawdziłem (bo przecież nie wiem takich rzeczy) - od 1998.
Wczoraj jak grała Francja z Helwetami to miałem polewkę ze składu obu drużyn, zwłaszcza Szwajcarii. Same szwajcarskie nazwiska w składzie
Wczoraj jak grała Francja z Helwetami to miałem polewkę ze składu obu drużyn, zwłaszcza Szwajcarii. Same szwajcarskie nazwiska w składzie
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2014, o 22:30 przez Voo, łącznie zmieniany 1 raz.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
I tak Niemcy wygrają
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
@Sith : patrzac na ilość medali na beer world cup to najlepsze .
Żeby nie było offtopu : niemcy wyszli na 2:2 a komentatorzy takie spuszczanie jakby niemcy mundial wygrywali
Żeby nie było offtopu : niemcy wyszli na 2:2 a komentatorzy takie spuszczanie jakby niemcy mundial wygrywali
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2014, o 22:36 przez Dogy, łącznie zmieniany 1 raz.
ciekawe jak wielu kibiców reprezentacji Niemiec nie przyjechało z Argentyny
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Hahahahah : "Hiszpania nie zagrała źle, zagrała nieskutecznie" hahahahhah.
- Razorblade
- Mr. Kroper
I chuja Niemcy nie wygrali
Ten mundial jest pełen zajebistych meczy... kolejny właśnie się skończył.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Może grali zbyt diagonalne piłkiDogy pisze:Hahahahah : "Hiszpania nie zagrała źle, zagrała nieskutecznie" hahahahhah.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
ha! wszedł mi flep
Ghana teraz się modli, żeby jutro wygrała Portugalia albo był remis. Wtedy powalczą z Ronaldo i spółką o wyjście z grupy. Przy wygranej USA Ghana wraca do domu, bo chyba nikt nie wierzy, że wyprzedzą Niemców bramkami (Niemiaszki +4, Ghana -1 na chwilę obecną).
- Razorblade
- Mr. Kroper
Oszukali BiH ze spalonym i Nigeria prowadzi... smieszne czasem te mistrzostwa sa... albo i niesmieszne
Piękny mundial, ale sędziowanie do dupy. Najpierw orżnęli Meksyk na 2 bramki, teraz Bośnię
11.XI.2006
Bośniakom się gwiżdże spalone, których nie ma, Nigerii się puszcza takie, które są. FIFA ogłosiła dzień pomocy Afryce czy co?
- Crowley
Z tą bramką dla Bośniaków przekręt straszny ale przez resztę pierwszej połowy (drugiej nie oglądałem) grali na stojąco i im się należało 1:0 w plecy. Prawdę mówiąc strasznie się na nich zawiodłem. Spodziewałem się, że spokojnie wyjdą z grupy, nawet po przegranym meczu z Argentyną.
A Niemcy - Ghana to było coś! Myślałem, że będę mdleć ze zmęczenia na tym boisku. Ghańczycy mi zaimponowali, zarówno jeśli chodzi o indywidualne umiejętności, jak i o dyscyplinę taktyczną. Zdecydowanie najlepszy afrykański zespół na mistrzostwach. Niemcy trochę bez błysku ale przeciwnik wymusił na nich wrzucenie 5 biegu. Gdyby nie podawali głupio w poprzek bramki na 2 metrze, tylko spróbowali strzelać (na ciebie patrzę, Ozil), mogło być inaczej.
Jak na razie głównym kandydatem do medalu i najrówniej grającą drużyną pozostaje Francja i Kostaryka.
A Niemcy - Ghana to było coś! Myślałem, że będę mdleć ze zmęczenia na tym boisku. Ghańczycy mi zaimponowali, zarówno jeśli chodzi o indywidualne umiejętności, jak i o dyscyplinę taktyczną. Zdecydowanie najlepszy afrykański zespół na mistrzostwach. Niemcy trochę bez błysku ale przeciwnik wymusił na nich wrzucenie 5 biegu. Gdyby nie podawali głupio w poprzek bramki na 2 metrze, tylko spróbowali strzelać (na ciebie patrzę, Ozil), mogło być inaczej.
Jak na razie głównym kandydatem do medalu i najrówniej grającą drużyną pozostaje Francja i Kostaryka.
About Mankind
About Mankind
Zrozumiałbym wszystkich, ale akurat TY?!Bambusek pisze:Bośniakom się gwiżdże spalone, których nie ma, Nigerii się puszcza takie, które są. FIFA ogłosiła dzień pomocy Afryce czy co?
A wiecie co będzie najsmutniejsze? Jak taka Ghana nie wyjdzie z grupy, bo jakimś dziwnym fartem swój mecz o wszystko z Portugalią przegrają. Specjalnie zaznaczam "jakimś dziwnym trafem" ,bo nie wyobrażam sobie że super Krystianek nie grałby dalej w mundialu. Przecież to kasa jest
- Crowley
Jak Amerykanie pokonają dziś Krysię, to w meczu USA - Niemcy wystarczy remis, żeby jedni i drudzy wyszli z grupy, niezależnie od tego, ile Ghańczycy bramek nastrzelają Portugalii. Inna sprawa, że drużyna z drugiego miejsca zagra potem ze zwycięzcą gr. H, czyli pewnie Belgią, a tego będą chcieli uniknąć.
About Mankind
About Mankind
Ja coś czuje, że dziś Belgia dostanie srogi wpierdziel od Ruskich. Strasznie się zawiodłem ich grą z Algierią.