Religia, etyka, światopogląd - ogólny

... wszystko, co nie pasuje do innej kategorii

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles

Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Re: Religia, etyka, światopogląd - ogólny

Post autor: ThimGrim »

Proponuję ołów podawany doustnie z prędkością 1000 m/s jako argument.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Post autor: SithFrog »

Turtles pisze:Dla mnie temat o tytule "zidiociała poprawność polityczna" to jest jakiś szczyt.
Mogę zmienić na "pojebaną".

Poza tym Voo +1.
Obrazek
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

Zolt pisze:Jest zakaz szczepień? O_o
Przymus... Zdenerwowany byłem jak to pisałem :/
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

już się bałem, że jest jakiś drugi biegun jeżeli chodzi o szczepienia ;)
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

SithFrog pisze:
Turtles pisze:Dla mnie temat o tytule "zidiociała poprawność polityczna" to jest jakiś szczyt.
Mogę zmienić na "pojebaną".

Poza tym Voo +1.
kolego, ja wiem że się i tak nie przebije tam, gdzie Ty tworzysz sobie opinie na jakiś temat, ale może najpierw zapoznaj się z tematem
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Wiem, że to nic nie da, ale kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi Rzuff. Jaki masz problem z nazwą tego tematu?
Obrazek
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

PIOTROSLAV pisze:Swoją drogą, jakiś czas temu odkryłem ta stronkę o płaskiej Ziemi i mam wrażenie, że otworzyłem wrota piekieł. W przeciągu dwóch tygodni miałem okazję spotkać się z osobą, która wyszerowała artykuł o tym jak wielki szpital w USA wydał oświadczenie, że m.in. rak to choroba serca i umysłu, oraz że jak dużo oddychasz to natlenienie krew i tlen zabija komórki rakowe, i że to jest valid terapia.
Na pocieszenie Ci powiem, że sytuacja się jednak w Stanach zmienia na dobre. Przez całe lata nad różnymi formami "medycyny" alternatywnej był rozchylony parasol ochronny. I to z dwóch stron sceny politycznej, bo goście od homeopatii i leczących kryształków kupowali polityków z obu partii (nie wspominając o tym, że cały przemysł rozrywkowy w Stanach jest szurnięty na tym punkcie). FDA (agencja od żarełka i lekarstw) przez lata nie robiła niczego w tej sprawie.

I nagle, ostatnio, ocknęła się inna instytucja - FTC (odpowiednik UOKiK-u). I wymogła, że wszystkie produkty reklamowane jako wpływające na "helf end łelnes" dokumentowały swoje twierdzenia poprzez odpowiednio sprecyzowane testy kliniczne. A dodatkowo produkty homeopatyczne mają zawierać ostrzeżenie, że są oparte na dawno obalonych teoriach sprzed dwustu lat.

Tak więc trzeba patrzeć na pozytywy. Ludzie oczywiście bywają pierdolnięci. I to pierdolnięcie jest - dzięki internetowi - bardzo widoczne. Ale w niektórych dziedzinach życia udaje się jednak zwalczać głupotę.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Post autor: Razorblade »

PIOTROSLAV pisze:
Zolt pisze:Jest zakaz szczepień? O_o
Przymus... Zdenerwowany byłem jak to pisałem :/
Ostatnio... ja takich niestety znam sporo... aczolwiek wielu z nich dalonrade przemowic do rozumu, najprosciej jednak przy 2gim dziecku :spy:
Awatar użytkownika
Piccolo
Bambus Junior

Post autor: Piccolo »

Niestety tutaj działa chęć ochrony dziecka urastająca do poziomu paranoi i propaganda tych antyszczepionkowych pojebów. Wiele osób np. szybko znajdzie info, że szczepionki mogą wywołać autyzm ale nie dokopią się już tak łatwo (często nie będą nawet szukać) do tego, że te badania były przygotowane na zamówienie, okazały się sfałszowane i są totalną bzdurą. To jest jeden z tych niebezpiecznych przypadków kiedy jakaś grupa ludzi przestaje być bekowymi świrami a zaczyna być niebezpieczna dla reszty społeczeństwa.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Podoba mi sie argument ze cos moze wywolywac chorobe GENETYCZNA :D
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

Razorblade pisze:Podoba mi sie argument ze cos moze wywolywac chorobe GENETYCZNA :D
Antybiotyki przepisuja na choroby wirusowe, wiec czemu nie? ;)
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Antybiotyki! A fe! A idz Ty nastepco mengelelele...

Swoja droga wiem ze to zart ale na wirusowe? :spy: chyba ze to wyzszy poziom abstrakcji a w pracy nie ogarniam Obrazek
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

No słaby lekarz przepisuje antybiotyk na wszystko, byle spławić pacjenta :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Kumpel z roboty uwaza, ze skoro pani procesor zrobila badania, to wie najlepiej i szczepionki powoduja autyzm. I nie przetlumaczysz. Inna sprawa, ze uwaza historie Ziemi za spisek archeologow.
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

Może to ten co tu rozkłada?
DSC_0496.JPG
DSC_0496.JPG (91.02 KiB) Przejrzano 6953 razy
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Chyba nie, ale nie można wykluczyć. Czytałem to wcześniej, mózg topnieje.
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

Razorblade pisze:Swoja droga wiem ze to zart ale na wirusowe? chyba ze to wyzszy poziom abstrakcji a w pracy nie ogarniam
Akurat w ostatnie święta pytałem się o to samo lekarzy rodzinnych (w sensie - lekarzy, którzy są członkami mojej rodziny :)), i jeśli dobrze rozumiem, to odpowiedź jest następująca:
1. Czasem pacjent myśli, że ma grypę, a tak naprawdę to jakaś infekcja bakteryjna.
2. Czasem grypa zwiększa ryzyko infekcji bakteryjnej (przede wszystkim zapalenia oskrzeli), i wtedy antybiotyk jest środkiem prewencyjnym (bo pacjent codziennie nie będzie przychodzić do kontroli).
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Post autor: Pquelim »

słyszeliście o spektaklu "Klątwa"? z Teatru Powszechnego w stolicy?
Podobno jest to typowy przykład współczesnej sztuki teatralnej. Odważna w formie wielopłaszczyznowa adaptacja sztuki Wyspiańskiego, a jednocześnie przejmujący komentarz i pełen retorycznych pytań społecznie zaangażowany, kontrastowy, symboliczny traktat. Zresztą, ze strony teatru czytam:

Na ile katolicka moralność przenika podejmowane przez nas decyzje? Jak wpływa na światopogląd osób, które deklarują niezależność od Kościoła, a jakie konsekwencje posiada dla tych, którzy uważają się za katolików? A przede wszystkim: na ile sztuka współczesna jest zdeterminowana przez religijną cenzurę, autocenzurę i unikanie zarzutu o „obrazę uczuć religijnych”?

Spektakl Klątwa wykorzystuje motywy z dramatu Wyspiańskiego do stworzenia wielowątkowego krajobrazu współczesnej religijności i areligijności. W ramach teatru, rządzącego się własną hierarchią oraz często wykorzystującego mechanizm podporządkowania i upokorzenia, twórcy zastanawiają się, czy wyzbycie się lęku przed władzą, a nawet samej władzy, znajduje się w zakresie ich możliwości.

Brzmi ambitnie i zachęcająco, prawda?

No to teraz kilka potwierdzonych informacji na temat, w jaki sposób te zajmujące efekty zostały osiągnięte przez "artystów":

"Naturalnej wielkości pomnik Jana Pawła II zawisa nad sceną, na stryczku. Z tabliczką »obrońca pedofilów«. Wcześniej długie i namiętne fellatio wykona na figurze (z doczepionym dildo) aktorka Julia Wyszyńska

ten cytat pochodzi z recenzji Gazety Wyborczej. Pozytywnej recenzji, dodam.

Potem jeszcze jest podcieranie dupy flagą Watykanu. Są fragmenty w internecie.

Potem jest jeszcze wypowiedziana przez aktorkę ze sceny prośba o zbiórkę pieniędzy na zabójstwo Jarosława Kaczyńskiego.

Wszystko oczywiście jest "autorską wizją twórcy", więc Teatr Powszechny nie widzi problemu.

Po tym, jak podniosłem ręcę, szczękę i puszkę Campbella z podłogi mam w sumie dwa (retoryczne) pytania:

1. Co by się stało, gdyby wystawiono taki spektakl w Berlinie, ale zamiast robienia gały św. Janowi Pawłowi II-emu byłoby dildo przylepione do figury Mahometa?
2. Jak nazywać nawoływanie do nienawiści na tle religijnym oraz morderstw na tle politycznym, kiedy robi to lewica? Antyfaszyzm premium?
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2017, o 09:51 przez Pquelim, łącznie zmieniany 1 raz.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Trzeba sie cieszyć

Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Hurra! W listopadzie machamy transparentami z napisem "nie dla cenzury Facebooka", nie dla cenzury ideologicznej! A policja myśli to dla nas pojęcie ze zgniłego zachodu, gdzie ściga się za wolność słowa!
Hurra! W lutym protestujemy przeciw temu bluźnierstwu z gardzieli szatana wyjętemu! Zakazać! Ocenzurować! Ukarać winnych!
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

DaeL - jesli punkt jeden to nie na wirusy. Punkt dwa to angina dajmy na to - w 90% idzie za wirusowka ale... znow:
1. Antybiotyk nie jest na wirusy ;)
2. Uwazam to troche za glupote - bardziej na zasadzie przepisania i "jak cos sie wykluje to zazywac" a nie "profilaktycznie". No cukierki to to jednak nie sa...
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Post autor: Voo »

ThimGrim pisze:Hurra! W listopadzie machamy transparentami z napisem "nie dla cenzury Facebooka", nie dla cenzury ideologicznej! A policja myśli to dla nas pojęcie ze zgniłego zachodu, gdzie ściga się za wolność słowa!
Hurra! W lutym protestujemy przeciw temu bluźnierstwu z gardzieli szatana wyjętemu! Zakazać! Ocenzurować! Ukarać winnych!
Przecież nikt nikomu nie każe mikczeć na temat pedofilii w Kościele (jak rozumiem tego m.in. dotyczy sztuka?). Oczywiście można to robić na poziomie albo wywołując kontrowersje i zapewniając sztuce darmową promocję we wszystkich mediach. Bo przecież nie temat jest tu kontrowersyjny tylko ee... środki wyrazu :P Postać Wojtyły jest mi obojętna ale zarazem nie mieszkam w kosmosie, wiem, że dla większości Polaków jest pewnym symbolem no i co zrobić? Trzeba być albo durniem albo wyrachowanym gnojkiem, żeby umieszczać w przedstawieniu takie sceny. Oczekiwanie kultury, takiej zwyczajnej, niekoniecznie od razu wysokiej, to nie to samo co chęć cenzurowania.

Natomiast znieważanie flagi obcego państwa jest w Polsce przestępstwem określonym w Kodeksie karnym. Więc jeśli faktycznie ktoś tam sobie wyciera dupę jakąś flagą to owszem - powinno się ścigać i ukarać winnych. Dokładnie tego samego oczekiwałbym, gdyby naszą flagę spotkało to gdzieś zagranicą.
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Przeca to jest zrobione żeby rozgłos był i sława w środowiskach dla aktorów i reżysera.
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Post autor: Counterman »

Nom. Ogółem to co napisał Voo. Wolność wyrazu, czy to słowa, czy to sztuki to jedna sprawa, celowy wjazd na granice poglądów dużej części społeczeństwa to druga sprawa. Nie ma co filizofować, wszyscy jesteśmy duzi i rozumiemy granice dobrego smaku.
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Awatar użytkownika
Larofan
Social Media Ninja

Post autor: Larofan »

Przecie napisane jest ze to skandal chodzi niemal wprost w tym co pq zacytowal.
Poszedł bym na taką sztukę, zniesmaczył się i doszedł do wniosku ze faktycznie bycie niereligijnym nie zwalnia mnie z etyki.
A podcieranie dupy flaga w teatrze jest chyba dopuszczalne bo w teatrze wolno właściwie wszystko.
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Voo pisze: Postać Wojtyły jest mi obojętna ale zarazem nie mieszkam w kosmosie, wiem, że dla większości Polaków jest pewnym symbolem no i co zrobić?
Nie iść na to do teatru? :spy:

Dalszy komentarz pominę, bo nie wiem, jakie sceny tam rzeczywiście są i jeśli są, to jak są przedstawione (to w kwestii np. "zbiórki na zabicie Kaczora").
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Crowley
Pan Bob Budowniczy Kierownik

Post autor: Crowley »

A ja mam problem tylko z tym, że, jak to w Polsce bywa, pewnie to przedstawienie było finansowane z moich pieniędzy przez jakiś państwowy fundusz, stypendia czy inne dotacje. Jestem za systemem amerykańskim, gdzie możesz sobie obrażać kogo chcesz i jak chcesz, w granicach prawa. Jednocześnie musisz się liczyć z tym, że ciebie też ktoś tak może obrazić. A dobra sztuka powinna się obronić. Jeśli została zrobiona tylko dla rozgłosu, bez żadnych innych wartości, powinna zdechnąć z braku wpływów za bilety.
Wiem, jestem oderwany od rzeczywistości.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Sztuka jest sztuką i niech robią co chcą. Albo mamy wolność, albo nie. Jedyny zgrzyt - tak jak napisał Crowley - powinno się to odbywać za prywatną kasę, a nie za nasze.

Drugi aspekt tej sprawy to chociażby ocena GW, nie pamiętam czy to oni czy ktoś inny z tej opcji, ale strasznie jechali po szopce noworocznej, że prymitywna, seksistowska, zło i womity. A robienie laski powieszonemu papieżowi to odważna prowokacja. Aha :]

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... gladu.html
Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Turtles pisze:Trzeba sie cieszyć
W tym filmiku jest tyle zdrowego rozsądku, że oglądający to skrajni wyznawcy politycznej poprawności i fanatycy religijni nie dotrwają do końca, bo im mózg rozsadzi. Bill na dużym propsie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piccolo
Bambus Junior

Post autor: Piccolo »

http://www.newsweek.pl/polska/znachor-m ... 259,1.html
Ale jak to tak Bożego Człowieka skazywać!
Najbardziej załamuje mnie to, że gość doprowadził (razem z jebniętymi rodzicami) do śmierci dziecka a i tak jest nadal spora grupa idiotów, którzy będą krzyczeć, że to dobry człowiek a śmierci dziecka chciał Bóg... jak kurwa? Jak?
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

XXI wiek, ja pierdolę.
Obrazek
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Jeszcze kilka faktów po spektaklu.

Po spektaklu, w którym odgrywana jest scena seksu z figurką nieżyjącego od 12 lat duchownego:

- postępowanie prowadzi prokuratura. Twórcom grozi odpowiedzialność karna
- zwolniono z telewizji publicznej redaktorkę, która w kanale o kulturze zrobiła reportaż o spektaklu
- prezes telewizji publicznej wyrzucił z serialu aktorkę grająca w spektaklu, która zresztą sama odeszła 2 miesiące wcześniej

Czy to Iran? Nie, to tylko kolejny dzień polskiej złotej wolności, która zerwała z poprawnością polityczną i do której niedługo będą zjeżdżać Europejczycy, uciekając przed muzułmańskim prawem szariatu, które zabrania obrażać duchownych i symboli religijnych.
Żałosna logika
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

ThimGrim pisze:Czy to Iran?
:lol2: :lol2: :lol2:

Dlaczego nie od razu stalinowska Rosja czy nazistowskie Niemcy? :) W Iranie na etapie pomysłu na taką sztukę dokonano by paru egzekucji, ewentualnie kilka sesji tortur i temat by zniknął. No, ale do tego to trzeba znać trudne słowo: proporcje.
Obrazek
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Jasne, a mógł zabić. PiS pany!
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
batton
baton

Post autor: batton »

ThimGrim pisze: Po spektaklu, w którym odgrywana jest scena seksu z figurką nieżyjącego od 12 lat duchownego:

http://natemat.pl/195091,brawo-sad-spal ... 0-miesiecy
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Performans performansowi nierówny.
Obrazek
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

batton pisze:
ThimGrim pisze: Po spektaklu, w którym odgrywana jest scena seksu z figurką nieżyjącego od 12 lat duchownego:

http://natemat.pl/195091,brawo-sad-spal ... 0-miesiecy
To zagadka z cyklu znajdź 3 różnice? :D
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Mithrandir
zielony

Post autor: Mithrandir »

Pełna zgoda. Powszechny odbiór tego arcydzieła jest jednoznaczny - kolejne wiadro gówna wlane do szamba, w którym taplają się wariaci z KOD do spółki z cwaniakami, sb-kami i aborcjonistkami. I to za nasze pieniądze. To już lepiej Beatka niech sobie polata.

Dopóki nasi obrońcy demokracji wspólnie z Wielkimi Artystami będą tak skutecznie dbać, by to szambo nie przyschło, można mieć nadzieje, że kolejne kompromitacje PiSu zdyskontuje jednak ktoś sensowniejszy. Więc się cieszę.
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Mith... ale tam był jeszcze materiał audiowizualny w moim poście
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Sztuka jest sztuką i niech robią co chcą. Albo mamy wolność, albo nie. Jedyny zgrzyt - tak jak napisał Crowley - powinno się to odbywać za prywatną kasę, a nie za nasze.
Byłbym się zgodził gdyby nie jedna rzecz. Mianowicie, jeżeli płacimy świętopietrze to możemy w tej samej kolejności finansować kulturę. I państwo ma w tym momencie ten sam obowiązek dopłacania do kultury bez możliwości cenzury co ma, a co nie wejść na afisze (że niby z racji dotacji).

I ja zgadzam się, że to wszystko prowokacja itp. i pewnie (bo nie widziałem i nie zamierzam) nie znalazłbym w tym wartości artystycznych. Tylko co z tego.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Mithrandir pisze:
Pełna zgoda. Powszechny odbiór tego arcydzieła jest jednoznaczny - kolejne wiadro gówna wlane do szamba, w którym taplają się wariaci z KOD do spółki z cwaniakami, sb-kami i aborcjonistkami.
O pedałach, ateistach oraz komunistach i złodziejach zapomniałeś.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Mithrandir
zielony

Post autor: Mithrandir »

Turtles pisze:Mith... ale tam był jeszcze materiał audiowizualny w moim poście
ehhh... to może tak: dopóki nasi obrońcy demokracji wspólnie z Wielkimi Artystami prezentują poziom wulgarnego nastolatka zza oceanu to faktycznie, jest się z czego cieszyć. Bo są równie groźni.
Spoiler:
"Pełna zgoda" to była taka figura retoryczna, domyśliłem się, że Ty cieszysz się z innych względów :)
Ogólnie lewicowcy dali się jak dzieci wrobić jakiemuś chorwackiemu cwaniakowi, któremu rozgłos sponsorowany przez polskich podatników faktycznie może zagwarantować start do postępowych scen zachodu. Natomiast jeśli naprawdę ktoś sądzi, że szerokim efektem tego planowego hałasu będzie obnażenie "hipokryzji Kościoła Katolickiego", czy problemu cenzury to.. w sumie też mnie cieszy :) I Kaczyńskiego pewnie też, dzięki czemu temat będzie grany dłużej niż sama sztuka.
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Radość z śmiertelnej choroby? Najs.
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

jaka radość?
to moja wizja artystyczna.

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Post autor: Voo »

Pq, a ludzie hetero są pewnie bardziej narażeni od tych, którzy nie mają żadnych kontaktów seksualnych, ewentualnie mają je tylko z własną ręką więc uważaj dokąd cię takie rozumowanie doprowadzi :P
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

Do mycia rąk? ;) :P :lol:
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Idziecie na manifę? A może tylko chcecie zwymiotować? Proszę uprzejmie:

https://www.facebook.com/ManifaPoznan/v ... 461068611/

:D
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Ja nie wiem, nie rozumiem... Przeciez to jak robic marsz prawicowcow pod haslem "nie masz pieniedzy, umieraj z glodu" albo lewicowy "Stalin był super". Nie rozumiem.
ODPOWIEDZ