Humor polityczny
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Humor polityczny
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Larofan
- Social Media Ninja
tez bym nie wiedzial co to za koslawy krzyzyk
I od razu podejrzewałbyś upośledzonych neonazistów?Larofan pisze:tez bym nie wiedzial co to za koslawy krzyzyk
- Larofan
- Social Media Ninja
roznie mozna podejrzewac opozycje albo inna 'wine tuska'
oksymoronSithFrog pisze:upośledzonych neonazistów
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Teraz tylko pytanie - to glupota czy udawanie glupka? W sumie i tak nie wiem ktore gorsze...
Spoiler:
Ale mamy różne poczucie humoru. Jednego śmieszy zdupy innego co innego
#sgk 4 life.
A tak poważnie, to srsly? SRSLY?!?!
Już naprawdę nie może znana komiczka (czy tam pani komik, żeby nie urazić nikogo tutaj) nie może wrzucić zdjęcia z zabawnym tekstem, żeby zaraz się pół internetu nie obraziło? OK, pół internetu to jeszcze rozumiem, ale już Sitha (no chyba oburzonego, choć sam nie wiem o co mu chodzi) czepiającego się tutaj że pani obraża neonazistów, to szczerze nie rozumiem.
Srlsy, proponuję wyjąć kije z dupy i wziąć kilka mocnych oddechów zanim coś tutaj wrzucicie/skomentujecie.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Tu chodzi o to, ze ona moze tak calkiem na serio.
Nawet jeśli ona na serio tak myślała to czy obowiązkiem każdego obywatela jest wiedzieć, że taki znaczek to znaczek używany przez geodetów? Czy czymś karygodnym jest wrzucenie takiego zapytania na Twittera? I czy koniecznie musimy wytknąć jej głupotę z tego powodu? W ogóle dlaczego to ląduje w humorze politycznym akurat? Co jest w tym politycznego? Że jest znaną, wyemancypowaną kobietą i Żydówką?
Zresztą jest kupa różnych wersji swastyki używanych przez neonazistów, więc w sumie jej tok myślenia był logiczny.
Zresztą jest kupa różnych wersji swastyki używanych przez neonazistów, więc w sumie jej tok myślenia był logiczny.
Ale co na serio? Czy na serio skojarzyło się jej to ze swastykami. No na serio. That's a joke.
Raczej pleonazmLarofan pisze:oksymoronSithFrog pisze:upośledzonych neonazistów
#sgk 4 life.
- Larofan
- Social Media Ninja
ah mea culpaTurtles pisze:Ale co na serio? Czy na serio skojarzyło się jej to ze swastykami. No na serio. That's a joke.
Raczej pleonazmLarofan pisze:oksymoronSithFrog pisze:upośledzonych neonazistów
Nic, zupełnie nic. W dobie antytrumpowej sraczki na pewno wrzuciła to jako żart, z którego się potem tłumaczy. Poza tym to zabawne zarzucać komuś brak sprawdzenia swastyki w googlu, kiedy samemu się nie sprawdziło znalezionego znaku w googlu. To tak a propos kija w dupie. A Silverman, jej poczucie humoru i żarty uwielbiam.boncek pisze: Co jest w tym politycznego? Że jest znaną, wyemancypowaną kobietą i Żydówką?
A Trump jest neonazistą? Coś mnie ominęło? Tzn. wiem, że Silverman przebierała się za Hitlera i już jako Adolf mówiła, że denerwuje ją (jego?) porównania do Trumpa, ale chyba nie stwierdziła nigdy, że Trump jest neonazistą. Może fakt, że Ty to tak interpretujesz sugeruje raczej problem po Twojej stronie, a nie jej.
- Larofan
- Social Media Ninja
ok google, what's the meaning of that sign that looks like a crossed-out funky SSithFrog pisze:Poza tym to zabawne zarzucać komuś brak sprawdzenia swastyki w googlu, kiedy samemu się nie sprawdziło znalezionego znaku w googlu.
poza tym jestem sklonny podejrzewac ze nawet majac ojca geodete i tatuaz z tym smisznym znaczkiem ktorego nikt na swiecie nie zna poza waska grupa fanow pomiarow geodezyjnych zrobilaby ten dowcip w mysl zasady 'saw the opportunity and took it'
Na tej samej zasadzie jak PiS dyktaturą i faszyzmem. Nie, ale co szkodzi mediom robić taki klimat? Jak chcecie możemy udawać, że ten tweet jest niewinny i kompletnie niezwiązany ze sraczką w USA, że Trump i alt-right zamienią Stany w III rzeszę. Ok.boncek pisze:A Trump jest neonazistą? Coś mnie ominęło?
Laro, pożyjesz jeszcze trochę w XXI wieku i dojdziesz do wyszukiwania grafiką
SithFrog pisze:Jak chcecie możemy udawać, że ten tweet jest niewinny i kompletnie niezwiązany ze sraczką w USA, że Trump i alt-right zamienią Stany w III rzeszę. Ok.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
SithFrog pisze:Laro, pożyjesz jeszcze trochę w XXI wieku i dojdziesz do wyszukiwania grafiką
Spoiler:
THIS. Jezu. Jak patrze na taki atak na Silverman przez coś takiego to ja nie wiem.Larofan pisze:dowcip w mysl zasady 'saw the opportunity and took it'
#sgk 4 life.
- Larofan
- Social Media Ninja
jeju sif ty jestes taki madry ja bym w zyciu na to nie wpadlSithFrog pisze:Laro, pożyjesz jeszcze trochę w XXI wieku i dojdziesz do wyszukiwania grafiką
klik
dzieki tobie wiem teraz ze ten znaczek nazywa sie asfalt
oczywiscie ze kazdy kto umieszcza na internetach losowy gryzgol szprejem na chodniku przeprowadza ekstensywny risercz tematyczny, poniewaz wielokrotnie czestszym zjawiskiem jest oznaczanie chodnika szprejem w celach sluzbowych przez pewne grupy zawodowe niz przez lokalny odpowiednik gimbazy i blokowych łysoli
mysle ze tez bym w pierwszym odruchu pomyslal ze to jakas koslawa swasta
U mnie nazywa sie orange.
Pewnie jakiś symbol niderlandzkich monarchistów.
Pewnie jakiś symbol niderlandzkich monarchistów.
#sgk 4 life.
Przecież to kruszwicka swarga.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
No widzicie, Sarah tylko żartowała i potem się wytłumaczyła, topic nazywa się "humor", macie ubaw ze mnie ewentualnie pojazd po mnie. Jest git!
https://www.youtube.com/watch?v=XAu3QJJ8fXM
A to mnie śmieszy. Tylko o wrzutkę o Auschwitz i mógł pójść cos negatywnego o Tusku.
A i bez głosu oglądałem, może lektor jest tak samo cringowy jak w poprzednim.
A to mnie śmieszy. Tylko o wrzutkę o Auschwitz i mógł pójść cos negatywnego o Tusku.
#sgk 4 life.
Przeglądnąłem z ciekawości twattera tej całej Sarah Silverman... yeeeah... jaja jak berety. Jak ona sobie naprawdę żartuje, to jest to sarkazm parę poziomów nade mną
To są wszystko żarty, nie znasz się. Ci wszyscy celebryci co mieli uciec z USA jak Trump wygra, nadal tam są. Też żartowali. Kumasz?Gregor pisze:Przeglądnąłem z ciekawości twattera tej całej Sarah Silverman... yeeeah... jaja jak berety. Jak ona sobie naprawdę żartuje, to jest to sarkazm parę poziomów nade mną
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dowcip
To nie jest o Polsce i dla Trumpa tylko o Polsce PiS i dla czytelników GW.Turtles pisze:https://www.youtube.com/watch?v=XAu3QJJ8fXM
Zżynka, ale fajna. I głos chyba ten sam.Turtles pisze:https://www.youtube.com/watch?v=XAu3QJJ8fXM
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
No nie, to nie jest dla Trumpa, żaden z tych filmików tak naprawdę nie jest do Trumpa tylko dla rodzimych odbiorców i innych konsumentów.SithFrog pisze:To nie jest o Polsce i dla Trumpa tylko o Polsce PiS i dla czytelników GW.Turtles pisze:https://www.youtube.com/watch?v=XAu3QJJ8fXM
Ale jest spoko, bo jest dużo nawiązań do Trumpa i w ogóle większość bitów ma dobry rytm.
#sgk 4 life.
A mi się wydaje, że to jest promocja na zewnątrz plus beka z przywar narodowych. A ten filmik co wkleiłeś jest na poziomie soku z buraka (haha, kaczor mały, kaczor gruby, kaczor chuj!).Turtles pisze:No nie, to nie jest dla Trumpa, żaden z tych filmików tak naprawdę nie jest do Trumpa tylko dla rodzimych odbiorców i innych konsumentów.
Tylko sokzburaka jest nieśmieszną propagandą.
Ja porównuje do tamtego filmiku zdupy. Tamten z napisami po polsku. Tamten co wrzuciłem do cringe'u
Ja porównuje do tamtego filmiku zdupy. Tamten z napisami po polsku. Tamten co wrzuciłem do cringe'u
#sgk 4 life.
Tamten ostro lał z naszych fobii, przywar i wad, a ten w zasadzie jest smętny albo leje z bardzo wew. tematów gdzie i poprzedni zdupy i szwajcarski czy hiszpański są zrozumiałe chyba dla każdego w Europie, a nie tylko dla tubylców.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ehm. Już myślałem że w różnych jesteśmy i dlatego Sith jęczy. Jednak nie, nadal jesteśmy w humorze politycznym.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Narzekasz. O to.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Nie narzekam tylko dyskutuję Rzuffiem, wrzucił naprawdę zabawne do cringe'u czy do flashów, a takiego nieśmiesznego kabana do humoruJutsimitsu pisze:Narzekasz. O to.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Sam jesteś nieśmieszny kaban. Chociaż filmik byłby bardziej śmieszny, gdyby był mniej prawdziwy
A widziałeś ten poprzedni?Jutsimitsu pisze:Sam jesteś nieśmieszny kaban. Chociaż filmik byłby bardziej śmieszny, gdyby był mniej prawdziwy
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Tak.
I jeszcze wersja memetyczna dla tych, u których umiejętność czytania zanika.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
No ale co w tej manipulacji polegającej na wyrwaniu z ciągu zdań śmiesznego? Poszukaj całej wymiany zdań między T a W i zobaczysz jak Sokołowski robi swoich oglądaczy w balona. Sądząc po poziomie pracuje w TVN. Zgadłem?
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Nie wiem, co to za typ. Ja umieram ze śmiechu, ty nie. Normalna sprawa. Nie mów mi, jak mam żyć - prawaku!
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
No w sumie racja.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Od czego by tu...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
To zdecydowanie powinno iść do cringe'u.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind