zodi pisze:Pieknie... Jade wlasnie kolo (wlasciwie to stoje) kolo skoczni w Wisle - kilometr przepelzalem w 20 minut... Do domu mam 20 km czyli jeszcze ze dwie godziny...
1. Zaparkowac na poboczu
2. zdrzemnac sie 2 godziny
3. dojechac do domu szybko bo korka juz nie bedzie
4. isc spac 2 godziny pozniej niz normalnie
5. ...?
6. Profit
Od centrum Wisły jakoś wszystko zaskakująco szybko ruszyło. W sumie jechałem niecałe 2,5 godziny, ale pisząc poprzednią myślałem, że pojadę ze dwa razy dłużej....
Na prowincji tak, ale pod warunkiem że nie musisz codziennie do pracy dojeżdżać do centrum.
Ja mieszkam w centrum i mam tez dom po za miastem, pracuje w centrum i jakość wolę z centrum dojeżdżać do pracy.
Szukałem ostatnio w internetach koszernych kabli i przypadkiem trafiłem na wspaniałą ofertę tanieulotki.net Grzech nie skorzystać, więc zamówiłem sobie tanieulotki.net z ulubionymi koszernymi kablami!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Stosunek ceny do jakości w sam raz. Nagrywa w pętli, w full hd i nawet w nocy, w deszczu całkiem nieźle widać potem na filmie. Wystarczający sprzęt na moje potrzeby. Tylko ten kabel zwisający mnie wkurza, ale coś za coś.
Nope. Prosta droga, kostka brukowa i dwa pasy w jedną stronę. To jest na tym skrzyżowaniu, on jechał Zaporoską od strony lubuskiej. Auto z kamerą czekało, żeby się włączyć od Owsianej:
W Bydgoszczu chyba nie blokowali, zresztą kto by tu cokolwiek blokował
Ciężki temat - nie popieram blokowania miasta i wkurwiania ludzi ale jak czytałem wypowiedzi wyznawców Ubera to się zastanawiałem czy ludzie w ogóle rozumieją, że za fajną apką i tanim przejazdem kryje się kontrowersyjna korporacja. Takie co mi wpadło:
Niestety trudno mi jest mieć własną opinię, jako prowincjusz i tak muszę wszędzie dojechać własnym samochodem
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Nie zawracałbym sobie głowy analityką rodem ze spidersweb
Ja tam myślę, że w dzisiejszych czasach licencje taksówkarskie są głupie niczym przywileje górnicze. To tak w oderwaniu od tego, że Uber jest mistrzem PR niczym minister Waszczykowski No i zawód taksówkarza jako pierwszy zostanie zabrany przez roboty
Ale akurat ta opinia to znany dziennikarz i bloger motoryzacyjny i gość, z którego poglądami zazwyczaj się zgadzam (jak każdy lubię czytać opinie podobne do moich własnych ). Tylko dlatego ją przytoczyłem.
Zawód taksówkarza w krajach rozwiniętych już został zabrany przez najtańszy typ robota - przez emigranta.
Ja od dawna wiedziałem, że Uber w tej chwili tylko "testuje" apkę i autonomiczne samochody to jest ich metoda docelowa na transport ludzi.
Tak czy siak, mam nadzieję, że Uber dotrwa do tego momentu. Taksówki to dla mnie podatek od przemieszczania się, więc jeśli można zrobić to taniej, to wręcz trzeba.
Dla mnie albo killujemy Ubera i pełna regulacja zawodu, albo wolny rynek, ale wtedy taksiarz nie musi mieć ani kasy fiskalnej, ani licencji, ani przejść kursu.
Dla mnie jest ok. Chcesz dojechać szybko buspasami może nawet kierowca będzie widział gdzie dojechać jak nie znasz dokladnego adresu to bier droższa takse. Jak chcesz taniej to uber
Moja strona bajora... Całkiem sporo ludzi mówi tutaj o niebezpieczeństwie związanym z wysokimi naczepami i brakiem jakiegokolwiek zabezpieczenia prześwitu. W Kanadzie powoli się przekonują i większość firm transportowych już zamontowała osłony, które co prawda niewiele by pomogły w historii Sitha, ale komuś jadącemu 60 km/h by uratowały życie.
Z tego co kojarzę, to u nas osłony pod naczepami są obowiązkowe i to od dość dawna. Nie wiem, czy tak samo jest w całej Europie.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
No i Cytrynka ochrzczona. Facet nie zaciągnął ręcznego w swoim Mondziaku na parkingu przed sklepem. Mondziak się potoczył i bach, w okrągłą pupę mojego maleństwa. Obrażenia są drobne ale zawsze człowiek musi stracić trochę czasu na załatwianie wszystkiego. Życie.
Dobre, kierowca/kierowczyni specjalnie się tam zatrzymał, żeby wysadzić gąski a portal zastanawia się czy to problem z autem
Sam się dość często zatrzymuję bo ludzie czasem mogliby prędzej umrzeć ze starości niż przejść przez ulicę. Zawsze zerkam czy obok ktoś nie zapierdala. Jednak takie pogmatwanie przepisów, że nie wiadomo jak w zasadzie postąpić jest delikatnie mówiąc chore. Jak kilka lat temu robiłem prawko na moto to instruktor wbijał mi do głowy żeby się zatrzymywać bo egzaminatorzy to lubią. Heh.
W Polsce jest taki problem, ze jest naprawde duzo przejsc bez swiatel gdzie sa dwa pasy w jedna strone. Przepuszczanie tam pieszych jest niestety rzeczywiscie skrajnie niebezpieczne
Tru, ja puszczam na pasach tylko w przypadku gdzie w jednym kierunku jest tylko jeden pas. Kumpel z pracy już miał niedawno taką sytuację, że na 2 pasmowej, jadąc prawym pasem, zatrzymał się, żeby puścić kobietę i gość z lewego prawie ją potrącił. To jest moim zdaniem głupota tych z lewego pasa bo jednak da się zauważyć wcześniej, że prawy pas hamuje przy przejściu dla pieszych... ale jednak to małe pocieszenie jak ktoś zostanie potrącony bo Ty byłeś uprzejmy a ktoś inny był idiotą.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
ale wiecie - zatrzymuje sie takze dlatego ze nie wiem co oni zrobią, czy przypadkiem nie ruszą bo wiedzą, ze "maja pierwszeństwo"