Obawiam się, że gdyby policzyć spalone samochody przez wyznawców różnych ideologii, różnych grup religijnych i narodowościowych to biali prawicowcy mogliby być dość daleko w rankingu To bardzo popularny sport w różnych częściach świata, np. bardzo lubią uprawiać go jak najbardziej lewicowi antyglobaliści jak i radosna młodzież z paryskich przedmieść czy czarnoskórzy Amerykanie wystraszeni brakiem prądu. Skończmy więc może z tym sloganem "tak się bawi prawica/lewica", skoro oczywiste jest, że bez względu na poglądy ludzie, którzy reprezentują ich najbardziej skrajne odłamy i tak zawsze będą skłonni do przemocy, niszczenia mienia i aktów wandalizmu. Po obu stronach.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Voo pisze:skoro oczywiste jest, że bez względu na poglądy ludzie, którzy reprezentują ich najbardziej skrajne odłamy i tak zawsze będą skłonni do przemocy, niszczenia mienia i aktów wandalizmu. Po obu stronach.
No widzisz, dla snt oczywiste bylo tylko kiedy to dotyczylo lewicy.
A tak na serio to wrzucanie do calego wora dyskusyjnego skrajnych przypadkow jest bez sensu, ale zawsze wydaje sie "mocne". Ot ludzka natura.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Turtles pisze:Tzn ja nie widziałem tych tytułów na gazeta.pl, ale to ja.
Przepraszam, nie zauważyłem wcześniej twojego posta. Uwierz mi, że takie właśnie były, zwróciłem na to uwagę. Nie masz powodu żeby mi nie wierzyć, przecież nie pracuję w Agorze
Trumposraczka na dziś - pierwsza akcja przeciw terrorystom za kadencji Trumpa zakończyła się "tragicznie" bo komandosi zabili kilkunastu terrorystów ale zginął jeden Amerykanin. Wina Trumpa jakby co. W życiu nie myślałem, że amerykański prezydent wywoła u nich większą wściekliznę niż PiS.
Jak już oburzamy się o tendecyjność relacji ze stanów to gwoli uczciwosci można dopisać, że chodzi o SEALS, że trzech zostało rannych i stracili ten swój śmigłowco-samolot.
Nie żeby to miało znaczenie, po prostu.
Człowieku, więcej maszyn amerykańska armia straciła jeżdżąc w styczniu przez kilka dni po polskich drogach!
Spokojnie, poczekajmy na jakiekolwiek informacje o zamachowcach.
Tak trochę w temacie meczetów, to niezły bałagan mają teraz Amerykanie z tym dekretem o zakazie wypuszczania emigrantów z krajów muzułmańskich. Bo nagle okazało się, że w tej kategorii są też np. pracownicy Google z podwójnym obywatelstwem, którzy nie mogą wrócić do kraju z z delegacji. Ja rozumiem takie rzeczy w Polsce, która wolna jest dopiero od roku, ale w USA to jednak trochę żen.
Voo pisze:Spokojnie, poczekajmy na jakiekolwiek informacje o zamachowcach.
Two suspects were arrested. No details have been officially confirmed by the Quebec police, however, according to TVA Nouvelles, one of the detained suspects had a Québécois* background, while the other had an Arab background. One of the two suspects is 27 years old.
* - czyli taki na pol lokalny. Czyli juz nie indianin, ale jeszcze nie imigrant
boncek pisze:Tak trochę w temacie meczetów, to niezły bałagan mają teraz Amerykanie z tym dekretem o zakazie wypuszczania emigrantów z krajów muzułmańskich. Bo nagle okazało się, że w tej kategorii są też np. pracownicy Google z podwójnym obywatelstwem, którzy nie mogą wrócić do kraju z z delegacji. Ja rozumiem takie rzeczy w Polsce, która wolna jest dopiero od roku, ale w USA to jednak trochę żen.
Też czytałem, że straszny bałagan się zrobił. W ogóle podobno pierwszym "imigrantem" zatrzymanym na granicy był Irakijczyk pracujący dla armii USA od 10 lat.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
boncek pisze:Ja rozumiem takie rzeczy w Polsce, która wolna jest dopiero od roku, ale w USA to jednak trochę żen.
Muzułmanie nie mogą wjeżdżać do naszego kraju?
Counterman pisze:Kurde jak już strzelają w meczetach w Kanadzie to ja nie wiem co się dzieje...
A przecież to w Polsce sami rasiści i antysemici. Lewaccy intelektualiści wyjaśnijcie mi to, bo się pogubiłem tak, że aż mi się moje sojowe latte od miłujących pokój krówek z wolnego wybiegu i fertrejdowych ziarenek kawy porozlewało
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Bambusek pisze:USA od lat robi przesiew jeśli chodzi o to, kogo wpuszczają a kogo nie i nie było problemu, a teraz nagle wielka afera.
Jedyne co tu widzę faktycznie pojebane to robienie problemów posiadaczom Zielonej Karty.
+1
Dopiero co się nasłuchałem problemów znajomych, których prawie zawrócili z powrotem do PL, bo młode małżeństwo bez dzieci z Europy wschodniej takie podejrzane. A lecieli do US&A na rejs po Hawajach za grubą kasiorę.
Gregor pisze:Dopiero co się nasłuchałem problemów znajomych, których prawie zawrócili z powrotem do PL, bo młode małżeństwo bez dzieci z Europy wschodniej takie podejrzane. A lecieli do US&A na rejs po Hawajach za grubą kasiorę.
What? To musieli chyba cos na granicy chlapnąć albo ledwo co po angielsku gadac. Oni na prawde za sama twarz ludzi nie zawracaja.
Gregor pisze:Dopiero co się nasłuchałem problemów znajomych, których prawie zawrócili z powrotem do PL, bo młode małżeństwo bez dzieci z Europy wschodniej takie podejrzane. A lecieli do US&A na rejs po Hawajach za grubą kasiorę.
What? To musieli chyba cos na granicy chlapnąć albo ledwo co po angielsku gadac. Oni na prawde za sama twarz ludzi nie zawracaja.
Możliwe, tylko jedno z nich dobrze po usańsku mówi.
Możliwe, tylko jedno z nich dobrze po usańsku mówi.
No i tu jest problem. Znam czlowieka, ktory w ambasadzie starajac sie o wize zazartowal pytany czy planuje popelnic przestepstwa w USA - odparl "jeszcze nie". Bum, proces wizowy przedluzyl sie, decyzja odmowna. Dla nich ma byl latwo, prosto i przejrzyscie, bez zartow i niedomowien.
to nie jest madry pomysl zartowac przy tym o czymkolwiek raczej
to jak zartowanie z bomb przy odprawie lotniczej...
pozytywne jest to ze hamburgeiros przy wejsciu do strefy schengen musza stac do odprawy w okienu dla 'not UE' razem z tabunami ciemnych ktorych sami trzymaja na swoich granicach, peruwianczykow, chilijczykow i kogo tam jeszcze (ku uciesze ciemnych wlasnie )
The suspect in the deadly attack on a Quebec City mosque was known in the city’s activist circles as an online troll who was inspired by extreme right-wing French nationalists, stood up for U.S. President Donald Trump and was against immigration to Quebec – especially by Muslims.
The suspect in the deadly attack on a Quebec City mosque was known in the city’s activist circles as an online troll who was inspired by extreme right-wing French nationalists, stood up for U.S. President Donald Trump and was against immigration to Quebec – especially by Muslims.
Zaoszczedze Wam klika - pan jest zupelnie bialy.
Trzeba poczekać na śledztwo i jego wyniki. Może był chory psychicznie, w depresji, albo miał kłopoty rodzinne.
Zaoszczedze Wam klika - pan jest zupelnie bialy.
Trzeba poczekać na śledztwo i jego wyniki. Może był chory psychicznie, w depresji, albo miał kłopoty rodzinne.
Chcą zrobić z mojego miasta "sanctuary city"... Tylko, że bez tutejszego odpowiednika NIP-u, który rozdaje urząd federalny, nie można dostać pracy, założyć konta w banku ani pójść do lekarza...
"You have a bunch of bad hombres down there," Trump told Pena Nieto, according to the excerpt given to AP. "You aren't doing enough to stop them. I think your military is scared. Our military isn't, so I just might send them down to take care of it."
Mysle, ze jakiekolwiek myslenie o USA jako gwarancie bezpieczenstwa Polski w obecnych czasach jest tak naiwne jak odposywanie na maile ksiezniczkom z Nigerii.
Ja jakoś nie dostaje maili od księżniczek z Nigerii. Ale może to dlatego, że nie mieszkam w bogatej Norwegii
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz