Ruska propaganda czy jednak jest coś na rzeczy
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
A nie, sorry. Smog w Warszawie jest do oglądania. Tylko raczej nie ma się czym chwalić przed światem. Wszystek wungiel i diesel do stolicy jak na Wiejskiej tak lubią!SithFrog pisze:Ty pisowski sprzedawczyku! DEMOKRACJA UMIERA!Gregor pisze:Nie wiem, co takiego fascynującego może się dzisiaj dziać na ulicach stolycy.
Nie przylecisz. Okęcie spalone, Modlin zrujnowany, może próbuj przez Kraków, tam podobno jeszcze czasami dają radę wylądować samoloty z dostawami humanitarnymi.LLothar pisze:Suchalem ostatnio TokFM, jak przylece na swieta to oczekuje zobaczyc conajwyzej zgliszcza kraju.
Przesadzasz. PiS robi to samo, co PO robiło. To był dobry wybór.zodi pisze:Śmieszki, heheszki.
Ciekawe jak długo jeszcze.
Zgliszcz lotnisk nie zobaczysz, ale choćby taki system edukacji wiele lepiej wyglądał nie będzie
Powtarzając za Voo. Ten w PRL to był dobry?zodi pisze:Zgliszcz lotnisk nie zobaczysz, ale choćby taki system edukacji wiele lepiej wyglądał nie będzie
Ląduje w BerlinieTheeck pisze:Nie przylecisz. Okęcie spalone, Modlin zrujnowany, może próbuj przez Kraków, tam podobno jeszcze czasami dają radę wylądować samoloty z dostawami humanitarnymi.LLothar pisze:Suchalem ostatnio TokFM, jak przylece na swieta to oczekuje zobaczyc conajwyzej zgliszcza kraju.
Ale potem musisz przez Czechy, bo na Odrze mamy front walki z Europą.LLothar pisze:Ląduje w BerlinieTheeck pisze:Nie przylecisz. Okęcie spalone, Modlin zrujnowany, może próbuj przez Kraków, tam podobno jeszcze czasami dają radę wylądować samoloty z dostawami humanitarnymi.LLothar pisze:Suchalem ostatnio TokFM, jak przylece na swieta to oczekuje zobaczyc conajwyzej zgliszcza kraju.
Przez zieloną granicę, piechotąGregor pisze:Ale potem musisz przez Czechy, bo na Odrze mamy front walki z Europą.LLothar pisze:Ląduje w BerlinieTheeck pisze:Nie przylecisz. Okęcie spalone, Modlin zrujnowany, może próbuj przez Kraków, tam podobno jeszcze czasami dają radę wylądować samoloty z dostawami humanitarnymi.LLothar pisze:Suchalem ostatnio TokFM, jak przylece na swieta to oczekuje zobaczyc conajwyzej zgliszcza kraju.
yup. poprzednio reformę uchwalili w styczniu 1999, a zmieniała system we wrześniu. Teraz prawdopodobnie będą bardzo podobne daty.SithFrog pisze:identyczne protesty i identyczny rozpierdol przy przejściu na system z gimnazjami.
A ja się zgadzam z Żabą. Jest to tylko moja opinia, z tego co słyszałem wśród środowiska nauczycieli mówi się, że nawet sama zmiana jest bez sensu. Ale tego nie jestem w stanie poprawnie ocenić.SithFrog pisze:Miałem już trochę we łbie i pamiętam identyczne protesty i identyczny rozpierdol przy przejściu na system z gimnazjami. Deja vu.
A reforma faktycznie wygląda na napisaną na kolanie, a ta cała ministerka to jest ktoś, od słuchania kogo można dostać wylewu.
A ta szopka na sali plenarnej to jest jakaś nowa forma demokracji czy coś?zodi pisze:Zabierz też ze sobą idiotów z sali kolumnowej.
Nie wiem po co, ale czy opozycja może na takie rzeczy reagować w stylu Samoobrony?zodi pisze:Jak się wywala posła z sali, za nie wiadomo do końca co, to się tak bardzo nie dziwię.
A ta cała ustawa o ograniczeniu obecności mediów to po co? No po co ?
A jak mają reagować ? Oczywiście,że możesz uważać,że PO robiło większe szopki ale z każdym dniem takich jak Ty jest chyba jednak coraz mniej...SithFrog pisze:Nie wiem po co, ale czy opozycja może na takie rzeczy reagować w stylu Samoobrony?zodi pisze:Jak się wywala posła z sali, za nie wiadomo do końca co, to się tak bardzo nie dziwię.
A ta cała ustawa o ograniczeniu obecności mediów to po co? No po co ?
Nie pisz mi zodi o fajnym PiSie. Jakieś zebrania na głosowania w sali kolumnowej to też beka śmiechu, ale zauważ, że PiS ani razu (chyba?) nie odpierdoliło aż takiej szopki, bo np. PO zabierało kasę z OFE. Czy jak podwyższali wiek emerytalny.
a oni przypadkiem nie poszli zrobić kworum PiSowi?peterpan pisze:Zabawne, że najrozsądniejsi są w tej całej sprawie hucpiarze - kukizowcy
Poszło dwoje na trzydziestu paru. Reszta zachowała neutralnośćZolt pisze:a oni przypadkiem nie poszli zrobić kworum PiSowi?peterpan pisze:Zabawne, że najrozsądniejsi są w tej całej sprawie hucpiarze - kukizowcy
Jak mają reagować? Serio pytasz? A jakie są opcje w prawie? Nie ma żadnych? Nie ma jakiegoś zażalenia na decyzję marszałka czy coś? Tylko szopka z blokowaniem mównicy? Nie pamiętam, żeby PiS robił taki teatrzyk jak Niesioł komuś tam mikrofon wyłączył i przegnał z mównicy.zodi pisze:A jak mają reagować? Oczywiście,że możesz uważać,że PO robiło większe szopki ale z każdym dniem takich jak Ty jest chyba jednak coraz mniej...
Teraz się pisze - usiedli okrakiem na płocie!peterpan pisze:Poszło dwoje na trzydziestu paru. Reszta zachowała neutralność
"Gdybym był na miejscu Tuska, dałbym polecenie: spałować, oddać za to. Władzę trzeba szanować, wybierać mądrze, brać udział w wyborach, organizować się. Ale potem: szacunek! Ktoś ich wybrał, to są przedstawiciele narodu, więc nie mogą pozwolić na opluwanie i bijatykę" — mówił w 2012 r. Lech Wałęsa, komentując działania „Solidarności”, która zablokowała wyjazd z Sejmu po tym, jak posłowie przegłosowali ustawę podwyższającą wiek emerytalny do 67 lat.
Dla ubawu z Lecha Wałęsy. Ja wcale nie mówiłem poważnie, żeby go posłuchać. Ani, że jest autorytetem.MajinFox pisze:Ale po co przytaczać tutaj teksty takie, jak Lecha Wałęsy?
Crow zwróć uwagę, że pod tym wszystkim jeszcze jest ustawa o dostępie mediów do obrad sejmu. Jej kształt paraliżuje pracę wszystkich redakcji poza TVP, a przede wszystkim nie będzie już transmisji z obrad sejmu. Nie będziesz wiedział co oni sobie tam gadają, co odwalają, czy w ogóle ktoś tam był, czy po prostu prezes powiedział, że za głosowało 300 posłów.Crowley pisze:Nie no, panowie... Wszyscy tu macie rację. PO i reszta wesołej ferajny celowo prowokuje PiS, stosując metody bardziej prostackie niż Samoobrona. Wiedzą, że nie mają żadnej innej możliwości wpłynięcia na cokolwiek, bo Jarek nie po to zdobył pełnię władzy, żeby teraz się nią dzielić. Niestety te akcje faktycznie zaczynają przypominać przymiarki do jakiegoś upośledzonego zamachu stanu. Odnoszę wrażenie, że oni wszyscy najbardziej by się cieszyli, gdyby Maciorce w końcu puściły nerwy i wysłał wojsko do pacyfikacji jakiejś manifestacji. Wtedy by można było w końcu tego przebrzydłego Kaczora obalić siłą.
Z drugiej strony Kuchciński wczoraj zrobił kilka milowych kroków w drodze do Trybunału Stanu i zapracował sobie na niechlubne miejsce w podręcznikach. Nie wątpię oczywiście, że sam to wymyślił. A to, co się wczoraj wydarzyło w Sali Kolumnowej to nawet nie była republika bananowa, tylko jawna kpina ze wszystkiego, co odróżnia nas od małp. I jeszcze to dopisywanie się do listy po zakończeniu obrad.
Sorry ale to całe towarzystwo nadaje się tylko do odesłania na kolonię karną. Polityka w naszym kraju sięgnęła dna i nie wiem, jak my się z tego wygrzebiemy.
I fantastycznie! Pomijając fakt, że chętnie przestałbym te fałszywe ryje oglądać, to władza, która w dzisiejszych czasach idzie na noże z mediami, musi przegrać. Im telewizja jest potrzebna bardziej od powietrza. Na miejscu włodarzy medialnych skrzyknąłbym wszystkich i zawinął cały sprzęt do domu. Nie chcą być podglądani? Bardzo dobrze. Niech wyglądają jak ludzie, którzy mają wiele do ukrycia. Gwarantuję, że nie wytrzymaliby tygodnia bez kamer. I musieliby wrócić w roli petenta.Counterman pisze:Crow zwróć uwagę, że pod tym wszystkim jeszcze jest ustawa o dostępie mediów do obrad sejmu. Jej kształt paraliżuje pracę wszystkich redakcji poza TVP, a przede wszystkim nie będzie już transmisji z obrad sejmu. Nie będziesz wiedział co oni sobie tam gadają, co odwalają, czy w ogóle ktoś tam był, czy po prostu prezes powiedział, że za głosowało 300 posłów.
Rozumiem. Ale jaka jest alternatywa? Odebranie teraz władzy Kaczyńskiemu siłą doprowadziłoby tylko do stworzenia męczenników, którzy do końca życia przy każdej okazji by się upominali o to, co stracili. A za nimi stałaby armia akolitów, gotowych rzucić się do gardeł szatańskim pomiotom niemieckiego kapitału.Zgodził bym się z tobą Crow, gdyby PiS mógł się wypierdolić w pojedynkę, ale on ciągnie za sobą na dno cały kraj.