Eklezja, czyli luźno o polityce.

... czyli Toksyczne Gøwno®

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL

Awatar użytkownika
snt
złoty

Re: Eklezja, czyli luźno o polityce.

Post autor: snt »

phpBB [video]

Ruska propaganda czy jednak jest coś na rzeczy :?:
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

SithFrog pisze:
Gregor pisze:Nie wiem, co takiego fascynującego może się dzisiaj dziać na ulicach stolycy.
Ty pisowski sprzedawczyku! DEMOKRACJA UMIERA!
A nie, sorry. Smog w Warszawie jest do oglądania. Tylko raczej nie ma się czym chwalić przed światem. Wszystek wungiel i diesel do stolicy jak na Wiejskiej tak lubią! :>
Obrazek
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

LLothar pisze:Suchalem ostatnio TokFM, jak przylece na swieta to oczekuje zobaczyc conajwyzej zgliszcza kraju.
Nie przylecisz. Okęcie spalone, Modlin zrujnowany, może próbuj przez Kraków, tam podobno jeszcze czasami dają radę wylądować samoloty z dostawami humanitarnymi.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
zodi
Kofan Annan

Post autor: zodi »

Śmieszki, heheszki.
Ciekawe jak długo jeszcze.
Zgliszcz lotnisk nie zobaczysz, ale choćby taki system edukacji wiele lepiej wyglądał nie będzie ;P
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Post autor: ThimGrim »

zodi pisze:Śmieszki, heheszki.
Ciekawe jak długo jeszcze.
Zgliszcz lotnisk nie zobaczysz, ale choćby taki system edukacji wiele lepiej wyglądał nie będzie ;P
Przesadzasz. PiS robi to samo, co PO robiło. To był dobry wybór.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Post autor: SithFrog »

zodi pisze:Zgliszcz lotnisk nie zobaczysz, ale choćby taki system edukacji wiele lepiej wyglądał nie będzie ;P
Powtarzając za Voo. Ten w PRL to był dobry?
Obrazek
zodi
Kofan Annan

Nie wiem jaki był ten w PRL bo aż tak stary jak Voo nie jestem :P Za to ten, który rozwijał się od 1999 najgorszym nie był, a miał szansę być co raz lepszym.
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

A znasz inny, że tak mówisz? ;) :P
Ja akurat znam stary a po dzieciakach mogę ocenić nowy, który jest dramatycznie gorszy. A z tego, co mówią znajomi mający dzieci w LO, to tam jest już po prostu ruina czegokolwiek, co ma z jakimkolwiek nauczaniem ogólnokształcącym cokolwiek wspólnego. Nie dość, że to tylko 3 lata, to wiele przedmiotów kończy się już w pierwszej klasie (!!!!!!!!!!!).
Oczywiście najlepszym argumentem przeciwko staremu systemowi jest fakt, że wykształcił on takiego debila jak Handtke, który wymyślił i wprowadził nowy, gorszy system, ale więcej grzechów starego systemu nie pamiętam :P :lol:
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

Theeck pisze:
LLothar pisze:Suchalem ostatnio TokFM, jak przylece na swieta to oczekuje zobaczyc conajwyzej zgliszcza kraju.
Nie przylecisz. Okęcie spalone, Modlin zrujnowany, może próbuj przez Kraków, tam podobno jeszcze czasami dają radę wylądować samoloty z dostawami humanitarnymi.
Ląduje w Berlinie ;)
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

Ja chyba już pisałem. Mnie przeraża tempo tych zmian. To ma być od września? Nie wierzę, że da sie w pól roku przesunać takie masy ludzi, rzeczy, wszystkie zmiany instytucjonalne, wdrożenie nowych podręczników, zmiany programowe (ktore juz krytykują wszyscy jak leci, ale co z tego)...
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Miałem już trochę we łbie i pamiętam identyczne protesty i identyczny rozpierdol przy przejściu na system z gimnazjami. Deja vu.

A reforma faktycznie wygląda na napisaną na kolanie, a ta cała ministerka to jest ktoś, od słuchania kogo można dostać wylewu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

LLothar pisze:
Theeck pisze:
Ląduje w Berlinie ;)
Ale potem musisz przez Czechy, bo na Odrze mamy front walki z Europą.
Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Gregor pisze:
LLothar pisze:
Theeck pisze:
Ląduje w Berlinie ;)
Ale potem musisz przez Czechy, bo na Odrze mamy front walki z Europą.
Przez zieloną granicę, piechotą :P
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Post autor: Pquelim »

SithFrog pisze:identyczne protesty i identyczny rozpierdol przy przejściu na system z gimnazjami.
yup. poprzednio reformę uchwalili w styczniu 1999, a zmieniała system we wrześniu. Teraz prawdopodobnie będą bardzo podobne daty.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Post autor: Counterman »

SithFrog pisze:Miałem już trochę we łbie i pamiętam identyczne protesty i identyczny rozpierdol przy przejściu na system z gimnazjami. Deja vu.

A reforma faktycznie wygląda na napisaną na kolanie, a ta cała ministerka to jest ktoś, od słuchania kogo można dostać wylewu.
A ja się zgadzam z Żabą. Jest to tylko moja opinia, z tego co słyszałem wśród środowiska nauczycieli mówi się, że nawet sama zmiana jest bez sensu. Ale tego nie jestem w stanie poprawnie ocenić.
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Post autor: Voo »

Ok ale chyba niewiele się pomylę jeżeli stwierdzę, że środowisko oceniając projekt reformy skupia się na tym, że jakaś duża grupa jego członków ma stracić (stale lub przejściowo) pracę?

Nigdy nie będzie pozytywnej oceny w środowisku dla czegoś takiego. Bez względu na jakość pozostałych elementów reformy.
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
zodi
Kofan Annan

Trzej generalowie nie rozumieja swiatlych dzialan Macierewicza Pewnie w Moskwie wyksztalceni,moze "spiochy" nawet...
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Spoko, Voo zaraz to wyjaśni. Still Macierewicz wcale złym ministrem ON być nie musi.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Służę uprzejmie. Teraz należałoby się cofnąć do momentów gdy zmieniały się kolejne rządy i porównać co wtedy działo się w dowództwie WP. Możliwe, że wymiana najwyższych dowódców w wojsku wygląda podobnie jak w Policji i Straży Pożarnej, gdzie z każdym rządem zmienia się komendant główny, zastępcy, komendanci wojewódzcy itd. Nie chce mi się tego sprawdzać w tym momencie. Nigdy nas (i Wyborczej :P) to nie interesowało. Ok, wiadomo, że w przypadku takiej Policji chodzi o administrację rządową ale widocznie w woju Antoine chce mieć swoich ludzi, którzy zawdzięczają mu awans i nie kontestują poleceń. Zresztą generałów u nas dostatek a nowi pewnie nie będą gorsi od dotychczasowych (a nawet jeśli tak to co, na wojnę i tak nie pójdą).

Do tego dochodzi obsesja PiS w stosunku do ludzi w mundurach z korzeniami w PRL. Zobaczymy kto zastąpi tych odchodzących.

Jednym słowem - życie. Przechodzimy dalej, wszystko będzie dobrze :)
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Co to za zadymy pod sejmem? Coś nowego?
Awatar użytkownika
Crowley
Pan Bob Budowniczy Kierownik

Post autor: Crowley »

Właśnie włączyłem tv i widzę, że im tam na Wiejskiej do końca odjebało.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Ja pierdolę co tam się dzieje?

Jak włączyłem to właśnie śpiewali trzymając się za ręce i bujając się jak jakieś kółko oazowe :lol2:

Sorry, wymiękam, wypisuję się z tego...
Obrazek
zodi
Kofan Annan

Zabierz też ze sobą idiotów z sali kolumnowej.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

zodi pisze:Zabierz też ze sobą idiotów z sali kolumnowej.
A ta szopka na sali plenarnej to jest jakaś nowa forma demokracji czy coś? :)
Obrazek
zodi
Kofan Annan

Jak się wywala posła z sali, za nie wiadomo do końca co, to się tak bardzo nie dziwię.
A ta cała ustawa o ograniczeniu obecności mediów to po co? No po co ?

Ja wiem, że PIS jest fajny, a wszystko dookoła to jazgot tracących przywileje esbeków i ich plugawego potomstwa :)
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

zodi pisze:Jak się wywala posła z sali, za nie wiadomo do końca co, to się tak bardzo nie dziwię.
Nie wiem po co, ale czy opozycja może na takie rzeczy reagować w stylu Samoobrony?

Nie pisz mi zodi o fajnym PiSie. Jakieś zebrania na głosowania w sali kolumnowej to też beka śmiechu, ale zauważ, że PiS ani razu (chyba?) nie odpierdoliło aż takiej szopki, bo np. PO zabierało kasę z OFE. Czy jak podwyższali wiek emerytalny.
Obrazek
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

A jak ma opozycja reagować w sytuacji, kiedy nagminnie łamie się konstytucję czy regulamin sejmu? Zwrócić się do Parlamentu Europejskiego? Apelować do prezydenta? Czekać na wyroki sądów/trybunału, które nie zostaną wykonane? Ustalone demokratyczne środki, chroniące przed takimi działaniami, dzięki Pisowi już nie działają. Więc co? Mieli wezwać policję albo wojsko? Słowem, PiS może zrobić, co tylko chce. Nie ma żadnych granic. No jestem bardzo ciekawy, jak to bezprawie Prawa i Sprawiedliwości można rozwiązać w "parlamentarny" sposób albo przy pomocy narzędzi demokratycznych. Siedząc okrakiem na płocie?

Ps. Warto się też chwilę zastanowić, czemu Kuchciński zrobił to, co zrobił. Zresztą ku radości Jarka...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
zodi
Kofan Annan

SithFrog pisze:
zodi pisze:Jak się wywala posła z sali, za nie wiadomo do końca co, to się tak bardzo nie dziwię.
Nie wiem po co, ale czy opozycja może na takie rzeczy reagować w stylu Samoobrony?

Nie pisz mi zodi o fajnym PiSie. Jakieś zebrania na głosowania w sali kolumnowej to też beka śmiechu, ale zauważ, że PiS ani razu (chyba?) nie odpierdoliło aż takiej szopki, bo np. PO zabierało kasę z OFE. Czy jak podwyższali wiek emerytalny.
A jak mają reagować ? Oczywiście,że możesz uważać,że PO robiło większe szopki ale z każdym dniem takich jak Ty jest chyba jednak coraz mniej...
Awatar użytkownika
Crowley

Nie no, panowie... Wszyscy tu macie rację. PO i reszta wesołej ferajny celowo prowokuje PiS, stosując metody bardziej prostackie niż Samoobrona. Wiedzą, że nie mają żadnej innej możliwości wpłynięcia na cokolwiek, bo Jarek nie po to zdobył pełnię władzy, żeby teraz się nią dzielić. Niestety te akcje faktycznie zaczynają przypominać przymiarki do jakiegoś upośledzonego zamachu stanu. Odnoszę wrażenie, że oni wszyscy najbardziej by się cieszyli, gdyby Maciorce w końcu puściły nerwy i wysłał wojsko do pacyfikacji jakiejś manifestacji. Wtedy by można było w końcu tego przebrzydłego Kaczora obalić siłą.
Z drugiej strony Kuchciński wczoraj zrobił kilka milowych kroków w drodze do Trybunału Stanu i zapracował sobie na niechlubne miejsce w podręcznikach. Nie wątpię oczywiście, że sam to wymyślił. A to, co się wczoraj wydarzyło w Sali Kolumnowej to nawet nie była republika bananowa, tylko jawna kpina ze wszystkiego, co odróżnia nas od małp. I jeszcze to dopisywanie się do listy po zakończeniu obrad.

Sorry ale to całe towarzystwo nadaje się tylko do odesłania na kolonię karną. Polityka w naszym kraju sięgnęła dna i nie wiem, jak my się z tego wygrzebiemy.
About Mankind
Awatar użytkownika
peterpan
Loara
Kontakt:

Post autor: peterpan »

Zabawne, że najrozsądniejsi są w tej całej sprawie hucpiarze - kukizowcy ;)
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Awatar użytkownika
Crowley

Chcą ugrać to samo, co kiedyś PSL, który nie mieszał się w przepychanki za czasów rządu PiS-LPR-S.
About Mankind
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

Crowley - chyba nie mogłeś tego lepiej ująć. (oba posty)
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

Matt +1
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Zgadzam się. Trzeba zaakceptować łamanie konstytucji i przejść nad tym do porządku dziennego, a potem rozliczyć ich za to na wyborach...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

peterpan pisze:Zabawne, że najrozsądniejsi są w tej całej sprawie hucpiarze - kukizowcy ;)
a oni przypadkiem nie poszli zrobić kworum PiSowi?
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
peterpan
Loara
Kontakt:

Post autor: peterpan »

Zolt pisze:
peterpan pisze:Zabawne, że najrozsądniejsi są w tej całej sprawie hucpiarze - kukizowcy ;)
a oni przypadkiem nie poszli zrobić kworum PiSowi?
Poszło dwoje na trzydziestu paru. Reszta zachowała neutralność ;)
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

zodi pisze:A jak mają reagować? Oczywiście,że możesz uważać,że PO robiło większe szopki ale z każdym dniem takich jak Ty jest chyba jednak coraz mniej...
Jak mają reagować? Serio pytasz? A jakie są opcje w prawie? Nie ma żadnych? Nie ma jakiegoś zażalenia na decyzję marszałka czy coś? Tylko szopka z blokowaniem mównicy? Nie pamiętam, żeby PiS robił taki teatrzyk jak Niesioł komuś tam mikrofon wyłączył i przegnał z mównicy.

Tak jak pisze Crow, dla nich najlepiej jakby policja kogoś zastrzeliła, a co najmniej pobiła. Wtedy się zrobi obalonko i wróci stare, dobre PO.

I dla niektórych: NIE, POWYŻSZE NIE OZNACZA, ŻE CIESZĄ MNIE RZĄDY PiSu, MAM NADZIEJĘ, ŻE PO TEJ KADENCJI TEŻ PRZEJDĄ DO OPOZYCJI.
Obrazek
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

peterpan pisze:Poszło dwoje na trzydziestu paru. Reszta zachowała neutralność ;)
Teraz się pisze - usiedli okrakiem na płocie!
Obrazek
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

A może by tak posłuchać autorytetów?
"Gdybym był na miejscu Tuska, dałbym polecenie: spałować, oddać za to. Władzę trzeba szanować, wybierać mądrze, brać udział w wyborach, organizować się. Ale potem: szacunek! Ktoś ich wybrał, to są przedstawiciele narodu, więc nie mogą pozwolić na opluwanie i bijatykę" — mówił w 2012 r. Lech Wałęsa, komentując działania „Solidarności”, która zablokowała wyjazd z Sejmu po tym, jak posłowie przegłosowali ustawę podwyższającą wiek emerytalny do 67 lat.
Obrazek
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

W całej historii III RP z zablokowaną mównicą nie poradziła sobie tylko jedna partia.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
MajinFox
Bookworm
Kontakt:

Post autor: MajinFox »

CENZURA
Ostatnio zmieniony 3 grudnia 2018, o 22:21 przez MajinFox, łącznie zmieniany 1 raz.
UWAGA!!! WAŻNE
Właśnie nabiłem sobie kolejnego posta, proszę o pozytywne rozpatrzenie sprawy. Dziękuję.

http://majinfox.blogspot.com/

http://przegralem-zycie.blogspot.com/
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

MajinFox pisze:Ale po co przytaczać tutaj teksty takie, jak Lecha Wałęsy?
Dla ubawu z Lecha Wałęsy. Ja wcale nie mówiłem poważnie, żeby go posłuchać. Ani, że jest autorytetem. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Crowley pisze:Nie no, panowie... Wszyscy tu macie rację. PO i reszta wesołej ferajny celowo prowokuje PiS, stosując metody bardziej prostackie niż Samoobrona. Wiedzą, że nie mają żadnej innej możliwości wpłynięcia na cokolwiek, bo Jarek nie po to zdobył pełnię władzy, żeby teraz się nią dzielić. Niestety te akcje faktycznie zaczynają przypominać przymiarki do jakiegoś upośledzonego zamachu stanu. Odnoszę wrażenie, że oni wszyscy najbardziej by się cieszyli, gdyby Maciorce w końcu puściły nerwy i wysłał wojsko do pacyfikacji jakiejś manifestacji. Wtedy by można było w końcu tego przebrzydłego Kaczora obalić siłą.
Z drugiej strony Kuchciński wczoraj zrobił kilka milowych kroków w drodze do Trybunału Stanu i zapracował sobie na niechlubne miejsce w podręcznikach. Nie wątpię oczywiście, że sam to wymyślił. A to, co się wczoraj wydarzyło w Sali Kolumnowej to nawet nie była republika bananowa, tylko jawna kpina ze wszystkiego, co odróżnia nas od małp. I jeszcze to dopisywanie się do listy po zakończeniu obrad.

Sorry ale to całe towarzystwo nadaje się tylko do odesłania na kolonię karną. Polityka w naszym kraju sięgnęła dna i nie wiem, jak my się z tego wygrzebiemy.
Crow zwróć uwagę, że pod tym wszystkim jeszcze jest ustawa o dostępie mediów do obrad sejmu. Jej kształt paraliżuje pracę wszystkich redakcji poza TVP, a przede wszystkim nie będzie już transmisji z obrad sejmu. Nie będziesz wiedział co oni sobie tam gadają, co odwalają, czy w ogóle ktoś tam był, czy po prostu prezes powiedział, że za głosowało 300 posłów.

Mam gdzieś takie zmiany, nie kupuję ziemi, nie buduję domu. Nie będę ryzykował.
IRON MAIDEN are KINGS

Awatar użytkownika
Crowley

Counterman pisze:Crow zwróć uwagę, że pod tym wszystkim jeszcze jest ustawa o dostępie mediów do obrad sejmu. Jej kształt paraliżuje pracę wszystkich redakcji poza TVP, a przede wszystkim nie będzie już transmisji z obrad sejmu. Nie będziesz wiedział co oni sobie tam gadają, co odwalają, czy w ogóle ktoś tam był, czy po prostu prezes powiedział, że za głosowało 300 posłów.
I fantastycznie! Pomijając fakt, że chętnie przestałbym te fałszywe ryje oglądać, to władza, która w dzisiejszych czasach idzie na noże z mediami, musi przegrać. Im telewizja jest potrzebna bardziej od powietrza. Na miejscu włodarzy medialnych skrzyknąłbym wszystkich i zawinął cały sprzęt do domu. Nie chcą być podglądani? Bardzo dobrze. Niech wyglądają jak ludzie, którzy mają wiele do ukrycia. Gwarantuję, że nie wytrzymaliby tygodnia bez kamer. I musieliby wrócić w roli petenta.
W ogóle dziwię się, że wszyscy tak łatwo wikłają się w jałowe spory. PiS robi wszystko, żeby się samemu koncertowo wypierdolić, a opozycja i media, które ją jawnie wspierają, dzielnie robią wszystko, żeby do tego nie dopuścić. To byłoby wręcz fascynujące, gdyby nie było tak smutne.
A to, że nie będą transmitowane obrady sejmu, to trudno. I tak Jaro robi co chce i przepchnie co będzie chciał.
About Mankind
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Tak, tylko to są metody reżimów, a nie demokracji. Ja tam się zwyczajnie boję, że robią już tak dużo kroków ograniczających rządy demokratyczne, że w końcu dojdą do miejsca gdzie stanie się to realnym problemem.
IRON MAIDEN are KINGS

Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Zgodził bym się z tobą Crow, gdyby PiS mógł się wypierdolić w pojedynkę, ale on ciągnie za sobą na dno cały kraj.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Crowley

I to będzie ostatni dzień ich władzy. Zobaczysz.
Im bardziej się kompromitują, im bardziej są oderwani od rzeczywistości, tym większe prawdopodobieństwo, że jak już ich zniosą ze sceny, to podzielą los innych premierów z Krakowa, albo pań z kurwikami w oczach. Na to liczę.
Zgodził bym się z tobą Crow, gdyby PiS mógł się wypierdolić w pojedynkę, ale on ciągnie za sobą na dno cały kraj.
Rozumiem. Ale jaka jest alternatywa? Odebranie teraz władzy Kaczyńskiemu siłą doprowadziłoby tylko do stworzenia męczenników, którzy do końca życia przy każdej okazji by się upominali o to, co stracili. A za nimi stałaby armia akolitów, gotowych rzucić się do gardeł szatańskim pomiotom niemieckiego kapitału.
Do tego uważam, że ciągnięcie na dno zaczęło się wcześniej, w czasie rządów PO. Tylko oni na szczęście nie wiedzieli, że się da tak, jak to robi PiS w tej chwili. Ale oni też zadłużyli kraj na potęgę i też nie zrobili nic, żeby pchnąć gospodarkę do przodu (poza podniesieniem wieku emerytalnego). Teraz jest tylko eskalacja nieodpowiedzialnej polityki. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że każdy kolejny przyszły rząd będzie musiał obiecać więcej. To się musi wypierdolić i im szybciej to nastąpi, tym lepiej. Zmierzamy prostym kursem w stronę scenariusza greckiego, tylko obawiam się, że Warszawy nikt nie będzie chciał ratować jak Aten.
About Mankind
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Nie zgadzam się, ze PiS jest głupi i otwiera nowy front itp. PiS ma po prostu w dupie. Ma pełnie władzy, ma poparcie dużej części społeczeństwa (bo 500+, bo "coś robią", bo nie są obrzydliwą hmopropagandą jak to PO w którym był Gowin, Czuma). Ma w końcu potrzebę mszczenia się. Więc mogą robić co chcą. Każdy takie rozpierdziel tylko nakręca beton PiSowski i innych patriotów. Bo teraz słyszę, że oficjalna wersja jest "nocna zmiana 2.0", "próba zamachu stanu". Bo przepraszam co? Posłowie oburzyli się na wykluczenie jednego z nich z obrad? Byl zaplanowany protest w związku z mediami? Mogą pojawić się tarcia przy uchwalaniu budżetu? O ile pamiętam nie tak dawno w USA wyłączyli rząd federalny w związku z uchwalaniem budżetu. Nikt się jednak nie zamachnął na żaden stan. Nawet na Florydę.

Zgadzam się, że powody były może i niewspółmierne do środków opozycji (chociaż, czy na pewno?). Ale co z tego? Co miesiąc na Krakowskim mamy odprawiane rytuały i jakoś nie widzę, co miesiąc takich tekstów, że to jest niewspółmierne do powodów. I mieliśmy te rytuały za PO i nikt nikogo nie przeganiał specjalnie. Nie słyszałem, że to zamach stanu, że chcą opanować pałac prezydencki i ogłosić wolna republikę smoleńską. Irytujące to było i jest? No było i jest. Ale policja zamykała ruch na Krakowskim i kto chciał ten się modlił, skandował.

Za to co co sie odpieprzało w Sejmie to jest kurwa skandal na miarę międzywojennej Sanacji i w ogole metody autorytarne pełną gębą. Blokowanie Strażą Marszałkowską drzwi do Sali gdzie odbywa się głosowanie (niech mnie ktoś poprawi, bo tu mogę się mylić, nad jedną z najwazniejszych ustaw - budżetem?). Nie umiem wymyślić czegoś bardziej antydemokratycznego niż niedopuszczanie posłów opozycji do głosowania. W ogóle sama zmiana sali to jest jakiś absurd.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

A, zapomniałem. Sith, dzięki za świetny tekst z webnalist (nie pamietam czy tu czy na fb) o Piotrowiczu tego solidarnościowca, który opowiadał jak to jemu SBek "pomagał" przesluchując tylko 5 godzin zamiast 12 dziennie.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
snt
złoty

Rok temu też pisaliście w podobnym tonie iksde.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Zablokowany