![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
Troche pisales w temacie czy
![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
W książce nie jest wprost napisane kto go otruł.PIOTROSLAV pisze:a jakie wątpliwości miałeś z otruciem jofreya?
Nie w naszyjniku, tylko w siatce na włosy. I mamy dość długą scenę, w której Olena ogląda tę siatkę. A potem Joffrey zdechł.Crowley pisze:W książkach tylko raz chyba Littlefinger zasugerował, że trucizna była w naszyjniku i że on wie, kto jest zabójcą. Reszta to domysły i łączenie faktów.
Racja.DaeL pisze:Nie w naszyjniku, tylko w siatce na włosy.
Hypuje sięDaeL pisze: Tak przy okazji. Sandor Clegane prawdopodobnie żyje. A Gregor Clegane to już na 100% Robert Strong. Także teoryjka związana z Cleganebowl wydaje się prawidłowa.
Nie wiadomo, bo chyba zniknął w dniu śmierci Tywina i już się nie pojawił na kartach powieści.Counterman pisze:Ale z tego co pamiętam to Varys nie wypierdolił z Westeros definitywnie, tylko potem wrócił i dalej siedział w sieci, da? Czy coś kręcę?
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Gregor pisze:Swoją drogą ciekawe na kogo Aria dostanie pierwsze zlecenie? Na Cersei za długi w banku?
Why?Jutsimitsu pisze:Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Gregor pisze:Swoją drogą ciekawe na kogo Aria dostanie pierwsze zlecenie? Na Cersei za długi w banku?Sczezłem.
peterpan pisze:przeczytany przez martina na jakims konwencie
PIOTROSLAV pisze:No tak. Fajne te smaczki, ale czy one się nie gryzą z tym co wynika z książki? Zaczynam czytać całość od nowa.
List, pod wpływem którego Jon oznajmia, że rusza na Boltonów.SithFrog pisze:Różowy list?
Na 100% nie wiem. Przypuszczam, że Mance. Tylko on mógłby skorzystać na takim liście. Ale wiem na pewno, że nie Ramsay. Ramsay wysyła wcześniej list do Greyjoyów. Zupełnie inny styl i - co najważniejsze - inna pieczęć. Ramsay używa już w tym czasie białej pieczęci Winterfell.peterpan pisze:A kto w takim razie?
Mało prawdopodobne. Nie wiemy co mógłby zyskać takim listem i skąd miałby wiedzę na temat tego co dzieje się na Północy.PIOTROSLAV pisze:a moze to littlefinger?