Wybory do PE 2014
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Wybory do PE 2014
Czasu do wyborów niewiele
Dlatego proponuję ankietę i dyskusję nt. nadchodzących wyborów.
Dobre przed wyborami jest to, że dyskusja się ożywia. To, ze dyskusja nie ma zwiazku z PE - nie wazne
I tak na przykład dzisiaj się dowiedziałem, że Zieloni chcą znieść podział na dzielnice biedne i bogate. Jak chca osiagnac swoj sukces? Przez programy spoleczne
Dzisiaj rowniez sie dowiedzialem, ze posel od Palikota chce zeby informacje o wynagrodzeniach byly jawne. Chce nawet, zeby panstwo zrobilo jakis portal Portal dla bezdomnych kosztowal 50 baniek, ciekawe ile portal z informacjami o naszych wynagrodzeniach by kosztowal.
Kazdy dzien przynosi nowe, swietne informacje
Dlatego proponuję ankietę i dyskusję nt. nadchodzących wyborów.
Dobre przed wyborami jest to, że dyskusja się ożywia. To, ze dyskusja nie ma zwiazku z PE - nie wazne
I tak na przykład dzisiaj się dowiedziałem, że Zieloni chcą znieść podział na dzielnice biedne i bogate. Jak chca osiagnac swoj sukces? Przez programy spoleczne
Dzisiaj rowniez sie dowiedzialem, ze posel od Palikota chce zeby informacje o wynagrodzeniach byly jawne. Chce nawet, zeby panstwo zrobilo jakis portal Portal dla bezdomnych kosztowal 50 baniek, ciekawe ile portal z informacjami o naszych wynagrodzeniach by kosztowal.
Kazdy dzien przynosi nowe, swietne informacje
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Re: Wybory do PE 2014
Musiałem poprawić sondę, brakowało opcji "nie bede glosowac" - jak glosowales wczesniej chyba musisz jeszcze raz...
Ostatni raz jak byl w sejmnie sprowokowal nocna zmiane, nie moge sie doczekac co teraz zrobi
Nie, najrozsadniejszy program ma Ruch Sprawiedliwosci Spolecznej.SithFrog pisze:...i tylko Korwin ma rozsądny program, prawda Lobo?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Tej, nie moze w sondzie JKM wygrac, bo bedzie ze gimbaza jestesmy
Tylko SLD!
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Tylko SLD?
Daj spokoj, jeszcze hera, koka, hasz!
Daj spokoj, jeszcze hera, koka, hasz!
- Razorblade
- Mr. Kroper
chyba pierwszy raz nie pojde glosowac... nie widze sensu, nie widze kandydata... zwlaszcza u siebie...
Tak ciężko pójść skreślić kartę do głosowania jak nikt wam nie odpowiada? To chyba lepsza opcja niż w ogóle nie iść na wybory...
Jest gówno to pokazuję, że gówno jest również na karcie
Jest gówno to pokazuję, że gówno jest również na karcie
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ja pewnie zagłosuję na Korwina i być może będzie to mój ostatni ważny głos oddany w wyborach. Wiem na pewno, że nie zagłosuję na nikogo innego. Z Korwinem na świeczniku jest szansa, że media i władze zajmą się idiotycznymi, nieistotnymi sprawami i zostawią te ważne samym sobie. Przynajmniej nie napsują.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
A ja, tak śmiertelnie poważnie, nie mam pojęcia, na kogo mam głosować. Chciałbym, ale serio, nie mam na kogo. Co teraz?
nie zaglosuje na liste pisu. na korwina tez nie. naiwniak i zmarnowany glos, ale pewnie wespre liste gowina. ktos musi mu nabic te pol procenta
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Thim - zawsze tak robilem. Ale z 2.5 letnim dzieckiem zwyczajnie wole isc na spacer. Chyba ze bedzie chciala wrzucic karte do urny
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Przed odddaniem glosu na PR JG sprawdz lepiej, czy nie glosujesz przez przypadek na polityka SO, PO albo SKL.
Jak to "zawsze"? Nigdy na nikogo głosu nie oddałeś?
Wy wszyscy głosujący na "nikt mi nie odpowiada" macie przewagę, tylko jesteście nieskonsolidowani. Załóżcie partię.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Wy wszyscy głosujący na "nikt mi nie odpowiada" macie przewagę, tylko jesteście nieskonsolidowani. Załóżcie partię.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Razorblade
- Mr. Kroper
glos wazny oddalem za przystapieniem do UE. reszta? Nie. Nie ma dla mnie "mniejszego zla"...
aaa... sorry, raz oddalem na znajomego
aaa... sorry, raz oddalem na znajomego
Ja głosować nie będę, gdyż IMO ta instytucja nie ma racji bytu. Słowem - jest niepotrzebna.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Aż boję się pomyśleć, jak niska może być frekwencja i ilu "celebrytów" się przy tym nachapie.
Since 2001.
Kazia Szczuka na tę okoliczność nauczyła się odmieniać "Bydgoszcz", doceńcie!
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Jeśli komitet jest ten sam w Miliczu co we Wro, to pewni Zdrojewski. Głosowałem na niego już wcześniej, nie żałuję.
Kliknąłem "Polska Razem Jarosława Gowina", bo tak zagłosuje, ale jak tak to źle brzmi. Bo raczej konkretnie na Kowala głosuje niż na jakąs partię. W ogóle troche głupi jest przy wyborach do PE na partie...
#sgk 4 life.
Akurat Kowal to jeden z argumentow zeby nie glosowac na PR JG.
Dla mnie argumentem zeby nie glosowac na partię Gowina jest Gowin...
#sgk 4 life.
To jest dla mnie najwieksza zagadka PR JG
nigdy nie byłem na wyborach.
pójde, kiedy pojawi się jakaś partia nieskładająca się z oszołomów lub złodziei.
pójde też, jeżeli zostanie wprowadzona możliwość głosowania "przeciw".
póki co jednak głosuje poprzez brak partycypacji. Robi tak ponad połowa społeczeństwa, ale oszołomy i złodzieje dalej mają to w dupie
pójde, kiedy pojawi się jakaś partia nieskładająca się z oszołomów lub złodziei.
pójde też, jeżeli zostanie wprowadzona możliwość głosowania "przeciw".
póki co jednak głosuje poprzez brak partycypacji. Robi tak ponad połowa społeczeństwa, ale oszołomy i złodzieje dalej mają to w dupie
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Re: Odp: Wybory do PE 2014
Głosowanie przez niechodzenie to niegłosowanie. Nie bez powodu o ludziach, którzy nie byli na wyborach mówi się, że nie głosowali...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Nigdy nie byłem na głosowaniu do eurokoryta i nadal nie widzę sensu. Nie rozumniem też ludzi, którzy dobrowolnie uczestniczą w tej szopce. Chyba jestem już bardzo niedzisiejszy
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Te wybory beda mialy wplyw na wynik wyborow samorzadowych i nastepnie parlamentarnych...
jeeeezzzuuuuuSithFrog pisze:http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wpadka-j ... wiem/s2dwn
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Jak rozumiem, te osoby chcą nas w UE reprezentować?
Wpisuję Króla Juliana.
Wpisuję Króla Juliana.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Jedrzejczak to ta olimpijka, ktora zabila swojego brata?
Lobofc pisze:Jedrzejczak to ta olimpijka, ktora zabila swojego brata?
Powinieneś ją oceniać przez pryzmat wiedzy, a nie dokonań. Jest młoda i jeszcze nie miała okazji się wprawić w politykę...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
a ja ostatnio słyszałem, że Żurawski wraca do wielkiej piłki. Widocznie ktoś mu przetłumaczył, jakie ma szanse na awans do Ligi Europejskiej
since 22/4/2003
since 22/4/2003
pewnie gdzieś mają "jedynki" i dzielnie będą nas reprezentować. Śmiać się chce i płakać.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Jak pozbędziemy się Szczuki z kraju na jakiś czas to nawet opłacą się te wybory jednak.
Korwin to jednak ciekawszy byłby u nas w sejmie, a nie tam :p
Nie mam pojęcia jak zagłosuję
Korwin to jednak ciekawszy byłby u nas w sejmie, a nie tam :p
Nie mam pojęcia jak zagłosuję
Jeżeli JKM jakimś cudem przejdzie przez próg do PE i on wejdzie, to zapewne zrezygnuje aby ustąpić komuś miesca, kiedy tylko wystartują wybory do sejmu. Jeżeli oczywiście dożyje tegoKorwin to jednak ciekawszy byłby u nas w sejmie, a nie tam :p
wygląda na to, że Korwin na spokoju przejdzie. Wynik moze być zresztą bardziej zaskakujący niż mówią sondaże - w na wybory do eurokoryta żadna partia nie ma specjalnie wiernego elektoratu, frekwencja jest niska, a zwolennicy JKM zwietrzyli już okazję dzięki zainteresowaniu mediów i pewnie pójdą zwartym szykiem.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Pytanie ilu poza Lobo ma prawa wyborcze
Przynajmniej czterech jak nikt w ankiecie nie ściemniałpeterpan pisze:Pytanie ilu poza Lobo ma prawa wyborcze
Wyniki naszej ankiety są ... budujące
30% zlewa eurokoryto ciepłym moczem, a drugie 30% głosuje na konserwatywnych liberałów
Widać jak bardzo niereprezentatywni są użytkownicy gejloga - w związku z tym uprasza się osoby, które zaznaczyły w ankiecie jakieś zwykłe partie o zmianę poglądów i nieniszczenie naszego elitarnego wizerunku
30% zlewa eurokoryto ciepłym moczem, a drugie 30% głosuje na konserwatywnych liberałów
Widać jak bardzo niereprezentatywni są użytkownicy gejloga - w związku z tym uprasza się osoby, które zaznaczyły w ankiecie jakieś zwykłe partie o zmianę poglądów i nieniszczenie naszego elitarnego wizerunku
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
SLD to przyszlosc!
Niestety przyszlosc gowniana
Niestety przyszlosc gowniana
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
a może by tak jednak zagłosować na Korwina, przynajmniej jaja będą
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Coś w tym jest. Przestraszyć trochę obecny układ. Jak Palikot i jego głupki dały radę to i Korwin możesnt pisze:a może by tak jednak zagłosować na Korwina, przynajmniej jaja będą
- Larofan
- Social Media Ninja
ja tez nie mam pojecia na co glosowac bo bida w interesie.. w takim wypadku trza oddac glos na najmnej popularna partie ktora nie jest skrajna (gdyby byla jakas partia piratow.. ehh..) zeby chociaz wyrownac stawki
i efekt bylby taki sam jak w przypadku palikota - zaden.
A jaki miał być Palikot to przyboczny Tuska i program ma taki, żeby jebać PiS i promować Grodzką