oj tam, oj tam. To mój potworekMaster of Muppets pisze:To jak już zmieniamy, to dajmy i "movie" zamiast "movies"
![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
To może żeby nie mnożyć bytów przekierować gamelogmovies.pl do:
reviews.fsgk.pl
fsgk.pl/reviews
inne propozycje?
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
oj tam, oj tam. To mój potworekMaster of Muppets pisze:To jak już zmieniamy, to dajmy i "movie" zamiast "movies"
greeny pisze:fsgk.pl/reviews
Wg gramatyki nie pasuje lepiej.Pquelim pisze:ale GMC to była taka fajna nazwa. I Movies, liczba mnoga pasuje lepiej
Recenzja może zostać zaczytana tylko raz. Mam w planach umożliwienie edycji recenzji i tytułów:Voo pisze:Czy jak dokonujemy zmian w recenzjach na forum, to tekst na stronie z recenzjami też się aktualizuje jakoś "automatycznie" czy też zostaje już na zawsze w takiej postaci w jakiej go "zassało"?
A jeśli to drugie to jak można dokonać jakiś poprawek? Przeglądam sobie te kilka recenzji co już jest i widze a to literówkę a to przecinek, jak to można już na tym etapie poprawić?
Czy nie trzeba by już powołać do życia nowej społeczności na Fb, bo gamelog jest już nie apropos
Jasne, o tym mi już mówiłeś. Ale po prostu zastanawiam się nad ustaleniem pewnych cyklicznych tekstów, które tak czy siak zawsze wędrowałyby w dany dzień (bez konieczności "zaklepywania" terminu). Potem, jak będziemy mieli już ustalone, że codziennie jest jakiś nowy tekst, to będziemy mogli sobie dodawać kolejne, o różnych godzinach.LLothar pisze:. Na szybko - jak tworzysz tekst, tworz go bezposrednio w Wordpressie na stronie i wrzuc od razu date, kiedy sie automatycznie opublikuje. Daje Ci to ladny deadline i inni wiedza, co i na kiedy piszesz. Teraz juz mamy kolejke dzisiaj - Alexandretta, po 2 dniach moj nowy tekst wskakuje. Wrzuc swoj, z data 19 Czerwca (mysle ze cos na 2 dni jest na chwile obecna optymalnie).
Jak najbardziej za. Tylko ze potrzebna do tego konkretna, dedykowana osoba. Musi sie albo zglosic albo sam podejmij, tylko ze wtedy bedziesz mial juz i tak strasznie duzo na glowie..DaeL pisze:Chciałbym robić trzy rodzaje tekstów z "przeglądami" recenzji, które piszą forumowicze.
To jest troche mix z #1. I tak samo, konkretna osoba musi to zlapac i wrzucic...Po drugie:
O tym już wspominaliśmy - jak ktoś wrzuci na forum naprawdę dobrze napisany, wyczerpujący tekst, to trzeba go osobno wrzucać.
Jak na razie mamy podcast co drugi tydzien i rozkrecac tez bede co drugi tydzien, teraz jestesmy troche za bardzie zsynchronizowani, ale jakos to rozlozymy. Mysle ze to bedzie dobra "baza" - srodek tygodnia na razie sie sam klaruje - rozne teksty moje/Twoje/Alexandretty. Dwa solidne teksty w tygodniu to mysle dobry start.DaeL pisze:Myślę, że podobny reżim trzeba narzucić pozostałym materiałom. Umówmy się np., że LLothar rozpierdala na kawałki jakiś sprzęt domowy w określonym dniu tygodnia.
Pisalem jeszcze raz, bo widzialem ze nic nie ma w Wordpressie, a piszesz, ze piszeszDaeL pisze:Jasne, o tym mi już mówiłeś.
Wiesz, ja to mogę zacząć, i zrobić 2-3 takie przeglądy. Nawet pewien szablon tego jak taki artykuł miałby wyglądać mogę stworzyć. Ale na dłuższą metę - odpada. Ktoś musi przejąć, bo nie dam rady. Najwyżej przegląd książkowy będę mógł dziabnąć raz w tygodniu.LLothar pisze:Musi sie albo zglosic albo sam podejmij, tylko ze wtedy bedziesz mial juz i tak strasznie duzo na glowie..
Prawo cytatu jest nie do końca jasne i parę rzeczy pozostawia do interpretacji, ale ja bym to ujął tak:Cherryy pisze: Ja wolno, bo wolno, ale klaruję sobie w głowie jak zrobić przegląd historii ŚGK w odcinkach. Zamysł mam taki, żeby opisom towarzyszyło dużo grafik z ŚGK z cytatami, screenami, skanami śmiesznych reklam, itd. - nie wiem niestety jak to wygląda ze strony prawnej, czy mogę takie rzeczy wykorzystać. Może DaeL mnie oświeci?
moim zdaniem drętwo brzmi, może prościejRzut okiem po latach
+1Po latach -
Retro -
Porysowane CD
Wiecie, wymyślmy coś z jajem...
to ja dziś ten guzik postaram się zrobić jak do domu dotręLLothar pisze:Normalnie mamy codzinnie cos nowego przez najblizsze 3 dni, moc
ale jak już się nie wyspałem siedząc do 1szej to wrzuć choć na próbę jak to będzie wyglądałoDragon_Warrior pisze:dupa tam nie mam kompletnie ciekawego pomysłu na drugi guzik... a już od godziny powinienem spać
Jak dla mnie ok. Krótko, zwięźle. Recenzji książek będzie pewnie mniej niż filmów, ale przeważnie jak się już coś pojawia, to jest nieźle napisane, więc będzie z czego wybrać.DaeL pisze: w międzyczasie pyknąłem pierwszy odcinek Wtorkowego Klubu Książkowego. Wrzuciłem tam recki Voo i Alexandretty. Zerknijcie i powiedzcie, czy coś takiego może być.