Zawsze jest wybór Żaba, zawsze. Czasami ma zwłokę czasową, ale jest.SithFrog pisze:O ile mam wybór.
Praca, szukanie pracy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Re: Praca, szukanie pracy
- Counterman
- Waniaaa!
Też bym zaczął od razu szukać roboty. Inne kroki zależą od rynku i stanu budżetu, ale gdybym miał choć nieduży zapas bezpieczeństwa rzucił bym też kwit na stół.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Ja w maju rzuciłem wypowiedzeniem. Tzn. zbierało się na to od jakiegoś czasu, ale doszło do spięcia między mną a kierownictwem i emocje wzięły górę. Czym chyba mocno zaskoczyłem szefostwo bo po dwóch dniach ciszy zaczęły się negocjacje.
Ostatecznie zostałem z wyższą pensją i inna rolą w zespole, więc chyba win. Swoją drogą dużo miłych rzeczy usłyszałem na temat mojej osoby co jest zawsze motywujące.
Ostatecznie zostałem z wyższą pensją i inna rolą w zespole, więc chyba win. Swoją drogą dużo miłych rzeczy usłyszałem na temat mojej osoby co jest zawsze motywujące.
a mi odszedł do innego działu kolega, z którym pracowałem zmianowo i jestem ostatnim ogarniaczem sporej części tematów. To chyba będzie dobra podstawa do podwyżki
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
No nie wiem, jak masz branżę bez specjalnego zapotrzebowania na ludzi, a przy okazji rodzinę, kredyt i niespecjalnie dużo odłożone. Różnie bywa.Matthias[Wlkp] pisze:Zawsze jest wybór Żaba, zawsze. Czasami ma zwłokę czasową, ale jest.
Wow, fajny case! Bez cienia ironii, to dla mnie bardzo zaskakujący rozwój sytuacji. +5 do Egoboncek pisze:Ja w maju rzuciłem wypowiedzeniem. Tzn. zbierało się na to od jakiegoś czasu, ale doszło do spięcia między mną a kierownictwem i emocje wzięły górę. Czym chyba mocno zaskoczyłem szefostwo bo po dwóch dniach ciszy zaczęły się negocjacje.
Mi już niedobrze od czytania w prasie branżowej, rozmawiania z kontrahentami z wielu branż na temat tego jak mało jest rąk do pracy.
Rekrutacja na handlowca (4 stanowiska)- 8 miesiąc. Tak ze 4 CV na 10 dni przychodzi. Przez te 8 miesięcy zaliczyłem wszystkie portale ogłoszeń o prace, fakt po drodze znalazło się 3 ale musiałem się z nimi rozstać
No po prostu makabra, bo (subiektywnie, wiem) fajna robota z gatunku tych "handlowiec", czyli producent, sprzedaż doradcza a nie transakcyjna (nie wciskasz) i fajny szef (chcesz awans? Tu pałka
....nie no, żart
....Ciekawe czy to bezpieczne tu tak pisać???
...Zedytuje za tydzień
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Okej, na 12 osobowy pokój, dzisiaj siedzę sam. Widzę, że wszyscy 1 lipca uznali za definitywny początek wakacji. Chociaż po prawdzie, to ekipa wykruszyła się do 7 osób i kolejne 3 już są na okresie wypowiedzenia
Czas poszukać innej roboty, bo chyba będę gasił światło w dziale.
Czas poszukać innej roboty, bo chyba będę gasił światło w dziale.
- Larofan
- Social Media Ninja
jezeli faktycznie sie tak sypie to w twoim najepszym interesie jest nie byc osoba ktora gasi swiatlo
prawie zostalem raz taka osoba i zle wsponinam
prawie zostalem raz taka osoba i zle wsponinam
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
No jeszcze nie jest tak, że będę gasił światło. U nas jest taka specyfika, że każdy ma swoje projekty i robimy jako outsourcing, ja akurat robię w technologii, gdzie byliśmy w Łódzkiej placówce dwaj. Drugi odchodzi i zostaję sam. Tylko problem taki, że on był ekspertem, a mnie do tego daleeeeeko.
EDIT: Ale dział ogólnie dostał mocno ostatnio i zostało z 200 osób jakieś 140 chyba już. Także leci to w pizdu
EDIT: Ale dział ogólnie dostał mocno ostatnio i zostało z 200 osób jakieś 140 chyba już. Także leci to w pizdu
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Lol, zostalem dzisiaj mistery shopperem. dobra sprawa, jesli sie chce odprezyc pomiedzy gapieniem sie w komputer. wypelnilem 2 zlecenia na dziendobry i zarobilem na 90% rocznego PS+.
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Dzisiaj dostalem zielone swiatlo na wyjazd do San Diego w pazdzierniku, na konferencje, jako fotograf.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Gratki! Powiedz, ze chcesz zaoszczedzic i wracajac do New Yorku dojedziesz autem, zeby nie leciec az tak daleko
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Widziane dziś w robocie:
Pytanie do inwestora w ramach procedury przetargowej (pytania spływają, a inwestor odpowiada wszystkim uczestnikom przetargu, podając odpowiedzi do wiadomości wszystkich biorących udział w postępowaniu):
- Czy u inwestora funkcjonuje kodeks etyczny, obowiązujący jego pracowników?
Odpowiedź inwestora:
- Pracownicy naszej firmy nie przyjmują korzyści majątkowych.
Pytanie do inwestora w ramach procedury przetargowej (pytania spływają, a inwestor odpowiada wszystkim uczestnikom przetargu, podając odpowiedzi do wiadomości wszystkich biorących udział w postępowaniu):
- Czy u inwestora funkcjonuje kodeks etyczny, obowiązujący jego pracowników?
Odpowiedź inwestora:
- Pracownicy naszej firmy nie przyjmują korzyści majątkowych.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Na szczęście korzyść seksualna nie jest korzyścią majątkową
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Się śmiejecie. Jak pół roku temu miałem akcje szukania pracy, to jedna z dużych polskich firm w ogłoszeniu oferowała m.in. "wszystkie niezbędne narzędzia pracy". Dzisiaj na pierwszym miejscu się chwalą, że oferują umowę o pracę, co też imho jest skandalem...
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Pracuję nad projektem dla fabryki ciast. Wszystko ładnie, pięknie, ale jakoś cały apetyt na te ciasta psują etykiety - "pies".
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Chińskie ciasteczka z niespodzianką?
Dziś w robocie miałem kolejny przykład jak można bezproduktywnie tracić czas na głupoty. Wyceniamy pewien projekt, który pewnie będzie kosztował w okolicach 100 mln zł. Rzuciłem koleżance, która spina całość do kupy kwotę za jedną z pozycji w kosztorysie: 50 000 zł, żeby na pewno nie dołożyć. Kwota w zasadzie z czapki ale przemyślana na podstawie tego, co udało mi się ustalić bez szczegółowego projektu. Dodam, że nigdy nie projektowałem ani nie budowałem automatycznych zraszaczy ani systemów podlewania, bo o takie coś chodziło. Koleżanka zaczęła się zastanawiać z czego ta kwota, jak to rozpisać, zaczęła zliczać powierzchnie, mnożyć przez ceny jednostkowe, dodawać, odejmować, generalnie siedziała nad tym prawie 40 minut (pozycji w kosztorysie jest grubo ponad tysiąc, żebyście mieli skalę). Na koniec wyszło jej coś w okolicach 38 000 zł, bez naszego narzutu. Ja się pytam: po co? Dlaczego ludzie nie potrafią wychwytywać istoty problemu?
Dziś w robocie miałem kolejny przykład jak można bezproduktywnie tracić czas na głupoty. Wyceniamy pewien projekt, który pewnie będzie kosztował w okolicach 100 mln zł. Rzuciłem koleżance, która spina całość do kupy kwotę za jedną z pozycji w kosztorysie: 50 000 zł, żeby na pewno nie dołożyć. Kwota w zasadzie z czapki ale przemyślana na podstawie tego, co udało mi się ustalić bez szczegółowego projektu. Dodam, że nigdy nie projektowałem ani nie budowałem automatycznych zraszaczy ani systemów podlewania, bo o takie coś chodziło. Koleżanka zaczęła się zastanawiać z czego ta kwota, jak to rozpisać, zaczęła zliczać powierzchnie, mnożyć przez ceny jednostkowe, dodawać, odejmować, generalnie siedziała nad tym prawie 40 minut (pozycji w kosztorysie jest grubo ponad tysiąc, żebyście mieli skalę). Na koniec wyszło jej coś w okolicach 38 000 zł, bez naszego narzutu. Ja się pytam: po co? Dlaczego ludzie nie potrafią wychwytywać istoty problemu?
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Crowley, prosta zasada - im temat prostszy tym bardziej ludzie ogarniają tym są bardziej skorzy żeby na niego spojrzeć. Trzeba było dać wycenę na podstawie ISO 648-6 z uwzględnieniem opcji ISO-3398 ale OCZYWIŚCIE ze z wyłączeniami które stoją w konflikcie z ASME CG44. Nikt by nawet tych norm w Google nie wrzuci
Matthias - to trochę jak u nas w domu. Stefan pokazuje na kota i mówi "kot". Pokazuje na zabawki - "kot". Pokazuje na mnie - "kot". Pokazuje na kotleta... też "kot"... Strach się bać.
Matthias - to trochę jak u nas w domu. Stefan pokazuje na kota i mówi "kot". Pokazuje na zabawki - "kot". Pokazuje na mnie - "kot". Pokazuje na kotleta... też "kot"... Strach się bać.
jak Cię nazwał kotem, to koniec, straciłeś cały jego szacunek. Kocie. Spodziewaj się kocówy
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Nie ma to jak nadgodziny do 22 tuż przed urlopem!
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Tak też robię ja. 2 tygodnie od jutra na leżenie na plaży / granie na kompie.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Bać się będziesz jak zacznie mówić "tata".LLothar pisze:Matthias - to trochę jak u nas w domu. Stefan pokazuje na kota i mówi "kot". Pokazuje na zabawki - "kot". Pokazuje na mnie - "kot". Pokazuje na kotleta... też "kot"... Strach się bać.
Też na wszystkich
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
W pracy mam dylemat, bo typ chce nowy laptop, ale chce Maca jakiegos. Ja mu odradzam, bo wiem, ze nie bedzie umial go obslugiwac, a poza tym nie potrzebny mu jest Mac do tego, co on robi. Powiedzialem mu to, a on mi na to takie cos:
Damian, why don't recommend a Mac for the work I do? Am I missing anything? I use outlook, PowerPoint, excel and word, google drive, and Internet nothing else...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Do tych zadan to mu Chromebook starczy
Tak tylko wspomnę, że jutro mam rozmowę o pracę w innej firmie. Nadal tester ale tym razem Agile w mobilkach i webówce. Czymcie kciuksy .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Counterman
- Waniaaa!
Mobile is a bitch, ale życzę powodzenia.
IRON MAIDEN are KINGS
Rozmowa poszła całkiem spoko szczególnie patrząc na fakt, że praca polegać ma w większości na testach automatycznych a ja o nich prawie nic nie wiem . We wtorek dowiem się czy mam tę pracę .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Counterman
- Waniaaa!
Jak idziesz nie na "starszego" to spokojnie możesz nic nie umieć. W innym wypadku trochę łyso.
IRON MAIDEN are KINGS
Rok doświadczenia w branży . Totalnie mogę iść na Seniora !
Nie no, widzieli moje CV, widzieli, że z automatów mam tylko podstawy Sikuli a jednak zaprosili mnie na rozmowę i zadania nie dotyczyły pisania automatów więc chyba kumają, że jeśli mnie zatrudnią to ja u nich tak naprawdę będę się tego uczył.
Nie no, widzieli moje CV, widzieli, że z automatów mam tylko podstawy Sikuli a jednak zaprosili mnie na rozmowę i zadania nie dotyczyły pisania automatów więc chyba kumają, że jeśli mnie zatrudnią to ja u nich tak naprawdę będę się tego uczył.
- Stalker1984.pl
- zielony
A ja w piątek odchodzę z pracy. W poniedziałek przechodzę do nowej. Dziś podpisałem umowę o rozwiązaniu pracy za porozumieniem stron. Przy okazji okazało się, że mimo brania urlopu w tym roku, miałem jeszcze 27 dni wolnego. 10 muszę oddać bo to część dealu by puścili mnie wcześniej. Za pozostałe 17 dni dostanę kasę. I ogólnie z outsource'u przechodzę do devu do znanego developera FPSów w PL. Będzie ciekawie i interesująco
,,Semper homo bonus tiro est"-Dobry człowiek jest wiecznym nowicjuszem
"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight
"Night Stalkers Don't Quit"
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Gratulacje! To bedzie beta nowego Painkillera dla FSGK exclusive tak?Stalker1984 pisze:I ogólnie z outsource'u przechodzę do devu do znanego developera FPSów w PL. Będzie ciekawie i interesująco
gratz!
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Właśnie, PCF czy FWH? A może Techland?LLothar pisze:Gratulacje! To bedzie beta nowego Painkillera dla FSGK exclusive tak?Stalker1984 pisze:I ogólnie z outsource'u przechodzę do devu do znanego developera FPSów w PL. Będzie ciekawie i interesująco
Gratulacje!
Jeśli to Techland to pozdrów moją koleżankę Gosię M.
Jeśli to Techland to pozdrów moją koleżankę Gosię M.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Zaraz się okaże, że wszyscy znają Gosię...
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Aż się boję...
- Stalker1984.pl
- zielony
Akurat będę w studiu gdzie ludzie latają I bez obaw jeśli będzie jakiś program typu beta dla znajomych i przyjaciół, to dostaniecie kody
,,Semper homo bonus tiro est"-Dobry człowiek jest wiecznym nowicjuszem
Znam kilka osób z Techlandu po prostu i pytam z ciekawości kto zaczVoo pisze:Zaraz się okaże, że wszyscy znają Gosię...
Dzisiaj druga rozmowa, znaczy nadal są moją osobą zainteresowani ... oby byli nadal po tej rozmowie .
Uwaga uwaga!
Z końcem października kończę moją karierę jako tester czysto manualny i rozpoczynam karierę inżyniera testów automatycznych w projektach Agile ...
Moje brutto zmieniło się w netto .
Z końcem października kończę moją karierę jako tester czysto manualny i rozpoczynam karierę inżyniera testów automatycznych w projektach Agile ...
Moje brutto zmieniło się w netto .
- Razorblade
- Mr. Kroper
Gratki!
no no, gratz
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Good stuff
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy