Religia, etyka, światopogląd - ogólny

... wszystko, co nie pasuje do innej kategorii

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles

Awatar użytkownika
Yankes
prof. Miodek

Re: Religia, etyka, światopogląd - ogólny

Post autor: Yankes »

Turtles pisze:Domeną lewicy jest demokracja. Faszyzm jest jej zaprzeczeniem.
A gdzie miejsce dla mao? ;P

Moge tez tak samo: Domena prawicy jest kapitalizm, fazyzm jest jego zaprzeczeniem.
Awatar użytkownika
snt
złoty

Post autor: snt »

Larofan pisze:przez pokraczne uogolnienia i wnioski mamy takie cuda jak slimaki bedace rybami czy marchewki owocami
Ocierasz się drogi kolego o uniobluźnierstwo :alien:
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Post autor: Razorblade »

Wait what? A Stalin to prawak, a Hitler kapitalista? I co jeszcze Obrazek2:

Lewica to demokracja... mam mega poprawiony humor po takim zarcie Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2016, o 18:55 przez Razorblade, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Turtles pisze:I poszanowanie praw jednostki, co stoi w doktrynalnej niezgodzie z ideologią faszystowską.
Mowisz? Pozwole potem sobie przytoczyc pare cytatow jak bede mial czas i powiesz mi jakie to poszanowanie praw chocby do odmiennej opinii jest u lewicowcow ;]

Turt... uwielbiam takie pseudozaklamanie :)
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

Aaa... to stąd była Niemiecka Republika Demokratyczna. Stasi approves ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

W ogóle to trzeba chyba jednak zrobić krok w tył i wyjaśnić sobie, co to jest lewica. IMHO to słowo ma bardzo różne znaczenie w zależności od kontekstu. Jest też tak szerokie, że może się w nim złapać i Dorn, i Kononowicz...
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Larofan pisze:
Razorblade pisze:Zaczelo sie od zdziwienia Laro ze faszysci sa tez po "lewej stronie" swiatopogladu.
nie - zaczelo sie od tego ze usilowales wsadzic lewa i prawa strone po rowno do wora 'faszysci' :)

faszysci sa tez po lewej stronie, tru (as exemplified przykladem trapezu) ale to prawa strona stanowi jego domene :) przez pokraczne uogolnienia i wnioski mamy takie cuda jak slimaki bedace rybami czy marchewki owocami
Zartujesz? Domena faszyzmu jest to co wkleil Mati. Prawa strona nie stanowi "domeny faszyzmu" bo ma on duzo wspolnego zarowno z prawa jak i lewa strona. Dlatego uznawany jest za "trzecia droge". Troche wiecej logiki czasem by sie przydalo. Co to "domena faszyzmu". Chyba sie komus tutaj slowo "domena" lekko pogubilo i zastanawiam czy nie mi... :spy:
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Matthias[Wlkp] pisze:W ogóle to trzeba chyba jednak zrobić krok w tył i wyjaśnić sobie, co to jest lewica. IMHO to słowo ma bardzo różne znaczenie w zależności od kontekstu. Jest też tak szerokie, że może się w nim złapać i Dorn, i Kononowicz...
Ja wiem! Ludzie milujacy pokoj i szacunek dla innych... na przyklad antifa i feministki Obrazek
Awatar użytkownika
snt
złoty

Ja bym raczej powiedział, że istotę lewicowości stanowi chęć naprawiania świata, często z opłakanymi skutkami.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

na szybko pare cytatow bo czasu nie mam a i nie umiem linkow do FB :(:
Może więc trochę rozeznania, tania i tępa prawico, bo o szacunku do innych w Waszym wykonaniu, nie ma co marzyć, co?
niejaki "Ruch Wkurwionych" ws. Caster Semenya i poziomu testosteronu. Przy okazji twierdzac ze poziom testosteronu nie wplywa w LA na wyniki sportowe :spy:
O ile dobrze liczę, Polska teraz (po srebrze Włoszczowskiej) ma 11 medali, 8 zdobyły kobiety.
Szowinistyczne przygłupy, słyszę Wasz bul dupy.
ten sam Ruch Wkurwionych...
Michał Kusztelak Mariusz Kułakowski Mówisz, że porównywanie tego co się dzieje w Polsce i zamachów terrorystycznych nie jest na miejscu, bo to co dzieje się u nas jest zbyt małego kalibru? Chyba spadłeś z krzesła i uderzyłeś się w głowę. Mówisz że to są mordy masowe? Oto kilka faktów, idealisto:
- w samym czerwcu kierowcy-niedorozwoje i inne byczki w audi po prochach zalanych wódą zabiły więcej osób, niż zginęło w zamachu na WTC. Ten zamach wystarczył do wypowiedzenia wojny - gdzie jest nasza wojna o mniej śmierci na drogach?

jakas tam wypowiedz komentarz.
Piotr Bazylak Cezar Bergow tia w ogole mlodziez wszechujska rdzewna logika i inne tego typu zjeby nie pisaly ze to byl terroryzm-zyjesz w jaskini czy jak?
i inny
Przemysław Sak Czyli wniosek jest jeden. Spora część polskiego społeczeństwa to patole a ty chcesz jeszcze do tej wesołej gromadki dołożyć kolejnych :)
ale to sa akurat nijakie... kiedys byly takie fajne :(
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Post autor: SithFrog »

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: *

* - Czyste heheszki, niczym nie podszyte, niepokalane wręcz :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

...dwa razy pisałem posta i dwa razy go kasowałem bo myślałem, że mnie tu wszyscy trollują.
Spoko.
Generalnie to mogę zgodzić się z tym co napisał snt, że domeną lewicy jest naprawianie świata, często z opłakanymi skutkami.
Podstawą każdej lewicowej ideologii jest demokratyzacja i poszanowanie praw jednostki. To co działo się w maoistycznych Chinach, w Związku Radzieckim, całym bloku wschodnim było zaprzeczeniem i wynaturzeniem tych idei, które były na sztandarach. Chyba nie muszę tłumaczyć co znaczy "radziecki" w nazwie. Faszystowskie Włochy, czy nazistowskie Niemcy nie były zaprzeczeniem swoich doktryn - były konsekwentnym wprowadzeniem ich w życie. I tu akurat słowa, a nie czyny mają znaczenie, bo cała dyskusja wiąże się ze zdefiniowaniem czym jest lewica, prawica, faszyzm, hitleryzm.
Oczywiście wartości jak demokacja i prawa człowieka są nierozerwalne również z niektórymi doktrynami prawicowymi - chociażby chadecją, ale nacjonalizm jest najlepszym przykładem, że wcale nie muszą się znajdować na pierwszym miejscu. Tam nie jednostka, ale naród jest wartością najwyższą.
Więc jeżeli zastanawiamy się czy faszyzm jest lewicowy to nie jest. Po prostu nie jest. Lewica nie uznaje władzy wodzowskiej za optymalny model, tylko te pieprzone komitety, rady i inne ciała demokratyczne. Nie umiem sobie za bardzo wyobrazić lewicowej monarchii absolutnej.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
snt
złoty

No to tu sie zgodzę - dla lewicowych dyktatorów zawsze ważne było sprawianie pozorów demokracji.
W związku radzieckem był nawet prezydent zdaje się, który jednak nic de facto nie znaczył.

Prawicowi z kolei do zewnętrznej fasady znacznie mniejszą uwagę przywiązują.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Turtles pisze:poszanowanie praw jednostki
Coś z tym poszanowaniem jest ostatnio różnie... Zwłaszcza wśród feministek (#killallmen)...

A tak może nieco poważniej, to jednak po lewej strony politycznej, zawsze istotna była kolektywizacja - czyli dobro szeroko pojętego ogółu jest ważniejsze od dobra jednostek. Czyli np. zarzucimy Ci podatek 50-70%, bo musimy wszystkich równać w dół, żeby każdy miał tak samo.
Awatar użytkownika
Yankes
prof. Miodek

Post autor: Yankes »

Turtles pisze:...dwa razy pisałem posta i dwa razy go kasowałem bo myślałem, że mnie tu wszyscy trollują.
Spoko.
Generalnie to mogę zgodzić się z tym co napisał snt, że domeną lewicy jest naprawianie świata, często z opłakanymi skutkami.
Podstawą każdej lewicowej ideologii jest demokratyzacja i poszanowanie praw jednostki. To co działo się w maoistycznych Chinach, w Związku Radzieckim, całym bloku wschodnim było zaprzeczeniem i wynaturzeniem tych idei, które były na sztandarach. Chyba nie muszę tłumaczyć co znaczy "radziecki" w nazwie. Faszystowskie Włochy, czy nazistowskie Niemcy nie były zaprzeczeniem swoich doktryn - były konsekwentnym wprowadzeniem ich w życie. I tu akurat słowa, a nie czyny mają znaczenie, bo cała dyskusja wiąże się ze zdefiniowaniem czym jest lewica, prawica, faszyzm, hitleryzm.
Oczywiście wartości jak demokacja i prawa człowieka są nierozerwalne również z niektórymi doktrynami prawicowymi - chociażby chadecją, ale nacjonalizm jest najlepszym przykładem, że wcale nie muszą się znajdować na pierwszym miejscu. Tam nie jednostka, ale naród jest wartością najwyższą.
Więc jeżeli zastanawiamy się czy faszyzm jest lewicowy to nie jest. Po prostu nie jest. Lewica nie uznaje władzy wodzowskiej za optymalny model, tylko te pieprzone komitety, rady i inne ciała demokratyczne. Nie umiem sobie za bardzo wyobrazić lewicowej monarchii absolutnej.
Korea? Poza tym czy przypadkiem narodowcy nie walczyli z monarchami? Czy wladza pochodzaca od Boga nie jest kompletnym zaprzeczeniem wladzy pochodzecej od narodu?

Wezmy teraz jakis inny przyklad z historii:
Piłsudski byl lewica czy prawica? Na pewno blisko mu bylo do faszytzmu tylko dlaczego wczesniej nalezal do Polskiej Partii Socjalistycznej? Dodatkowo dlaczego tak nie lubil ndecji (czyli narodowych demokratow)?
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Turtles pisze:Podstawą każdej lewicowej ideologii jest demokratyzacja i poszanowanie praw jednostki.
chyba kpisz... podstawa KAZDEJ lewicowej ideologii jest wlasnie pozbycie sie jednostki i myslenie kolektywem. I cala historia tego dowodzi.
Turtles pisze:To co działo się w maoistycznych Chinach, w Związku Radzieckim, całym bloku wschodnim było zaprzeczeniem i wynaturzeniem tych idei, które były na sztandarach
no tak, ja wiem... Lewicy zawsze jak cos sie nie "uda" to przez przypadek i wynaturzenie, a prawica robi to celowo... otoz nie drogi Turtlesie. Nie bedziemy zaklinac rzeczywistosci. Komunizm to ideologia czysto lewicowa... Tak jak Nazizm jest czysto prawicowy mimo ze socjalistyczny.
Turtles pisze:I tu akurat słowa, a nie czyny mają znaczenie, bo cała dyskusja wiąże się ze zdefiniowaniem czym jest lewica, prawica, faszyzm, hitleryzm.
oczywiscie ze nie! cala dyskusja wziela sie moj drogi stad, ze stwierdzilem ze lewica ostatnio faszyzuje tak samo jak prawica. A wlasciwie ze nie lubie faszystow ani z prawej ani z lewej strony... Nie ma faszystow po lewej? No jasne... feministki ostatnio i antifa to ruchy skrajnie prawicowe... co zlego to nie my... ;)
Turtles pisze:Oczywiście wartości jak demokacja i prawa człowieka są nierozerwalne również z niektórymi doktrynami prawicowymi - chociażby chadecją, ale nacjonalizm jest najlepszym przykładem, że wcale nie muszą się znajdować na pierwszym miejscu. Tam nie jednostka, ale naród jest wartością najwyższą.
No i wlasnie tutaj sie mylisz. W lewicy najwazniejszy jest "kolektywizm" i "rownosc wszystkich" a w prawicy "wolnosc jednostki do samostanowienia". Oczywiscie ze kolektywizm mozesz sobie urzadzac przy demokracji a samostanowienie przy rzadach monarchijnych czy autorytarnych, ale to sa "podstawy". reszta to otoczka.
Turtles pisze:Więc jeżeli zastanawiamy się czy faszyzm jest lewicowy to nie jest. Po prostu nie jest. Lewica nie uznaje władzy wodzowskiej za optymalny model, tylko te pieprzone komitety, rady i inne ciała demokratyczne. Nie umiem sobie za bardzo wyobrazić lewicowej monarchii absolutnej.
monarchii absolutnej? Nie... Wodzowska lewice? Mao, Stalin, Che, Castro... wymienic jeszcze paru? Tak Turt... mozesz sobie zaprzeczac, rozrywac szaty i plakac. To lewica...
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Domeną lewicy jest demokracja.
Nasza ideologia jest cool, a jak nasi coś spieprzą to wynaturzenie, a jak tamci to taka jest ich ideologia.

Kopalnia zabawnych tekstów się z tego topicu robi ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Post autor: LLothar »

FSGK, miejsce, gdzie:
lewica = Stalin
prawica = Hitler

I nic pomiedzy nie istnieje ;)
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

LLothar pisze:FSGK, miejsce, gdzie:
lewica = Stalin
prawica = Hitler

I nic pomiedzy nie istnieje ;)
Ale to Rzuff lansuje taką tezę. Dla mnie żadna skrajność nie jest dobra. W USA masz podział demokraci/republikanie i to jest mniej więcej zdrowa lewica vs zdrowa prawica. Jeśli dobrze zrozumiałem Turtlesa, tylko czekać aż Republikanie zaczną zabijać Żydów czy coś.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Post autor: Pquelim »

takie coś dzisiaj znalazłem

w skrócie - na podstawie badań m.in. bliźniaków jednojajowych Amerykańskie Stowarzyszenie Pediatrów, na czele z jakimśtam znanym profesorem psychologiem, twierdzi, że zaburzenia tożsamosci płciowej to nic innego jak zaburzenie psychiczne, a nie żadne tam naturalne i normalne sprawy. Ideologia gender natomiast krzywdzi dzieci wmawiając im, ze to ze społeczeństwem jest coś nie tak, chociaż w rzeczywistosci to one mają problem wymagający leczenia. Generalnie nic nowego, bo jakby sie nad tym zastanowić to człowiek sam może dojść do takich wniosków, ale w końcu takie słowa padają z jakiegos konkretnego i szanowanego środowiska naukowego, do tego poparte jest badaniami.
Warto zaznaczyć, że nie jest to atak w stronę genderowej gałęzi nauki, która tak się preżnie rozwija wskutek galopującego ruchu LGBT, tylko stwierdzenie jakichśtam potweirdzonych faktów. Nikt nie rodzi się z płcią psychiczną, tylko biologiczną. Reszta jest już wynikiem socjalizacji (i to genderyści już wiedzą), natomiast odchylenia od normy nie stanowią naturalnego procesu i należy je traktować jak powazne zaburzenie psychiczne, nie wolno ich stymulować fizycznymi środkami takimi jak zatrzymywanie procesu dojrzewania czy podawanie hormonów. Ot, tyle.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Counterman
Waniaaa!

Post autor: Counterman »

We Włoszech ziemia znowu się trzęsie, na tą chwilę 267 ofiar śmiertelnych:

http://www.rp.pl/Swiat/160829473-Wlochy ... .html#ap-1
IRON MAIDEN are KINGS

"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.

"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Pquelim pisze:Nikt nie rodzi się z płcią psychiczną, tylko biologiczną. Reszta jest już wynikiem socjalizacji (i to genderyści już wiedzą), natomiast odchylenia od normy nie stanowią naturalnego procesu i należy je traktować jak powazne zaburzenie psychiczne, nie wolno ich stymulować fizycznymi środkami takimi jak zatrzymywanie procesu dojrzewania czy podawanie hormonów. Ot, tyle.
Poza ekstremalnymi przypadkami to +1.

Z tym genderem to jest tak jak z lewicą i Stalinem. Wszystko ma swoją gradację. Gender to moze byc dziewczynka bawiaca się w strażaka albo wykład w przedszkolu "wybierz swoja plec" polaczony z rozpoczeciem kuracji hormonalnej.

Czy wspolczynnik samobojstw wsrod ludzi trans jest wyzszy? Jest. Ale tak samo jest zapewne wyzszy wsrod gejow wyslanych na oboz "prostujacy". Jezeli masz zaburzenie w odczuwaniu swojej plci masz przerąbane nie wazne jaka jest dominujaca "ideologia".

Jedynym chyba dobrym rozwiazaniem jest zostawienie decyzji do wieku 18 lat i wtedy robta co chceta. Czy jest to rozwiazanie idealne? Nie, ale chyba lepszego nie ma.
grel3gargamel
sraczkowaty

Post autor: grel3gargamel »

Tylko, że to nie jest Amerykańskie Stowarzyszenie Pediatrów, a American College of Pediatricians, czyli niewielka grupa rozłamowa, która powstała w kontrze do poparcia przez tę pierwszą adopcji dzieci przez homoseksualistów (przynajmniej tak mówi wiki). Generalnie jest to raczej niewielka konserwatywna grupa i nie jest zbyt szanowana w środowisku naukowym, za to znany jest przypadek, gdy manipulowała wynikami badań innych naukowców:
http://www.citypages.com/news/universit ... ed-6725473
"I have the utmost respect for Dr. Remafedi," says Benton, who is a pediatrician. "He does good work. The fact is, his research supports our conclusions, even if he doesn't."
:lol2:
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

te hasło na wikipedii jest tak tendencyjnie zlewaczone, że nie widzę sensu się do nich odnosić.
1. ACP jest "small, social conservative" chociaż liczba czlonków to 60-200, z kolei Academy AAP) ma niecałe 400...
2. Paul McHugh (ten znany profesor podpisany pod dokumentem) do mnie przemawia, mimo swojej konserwatywności nawet był w Prezydenckiej Komisji ds. Bioetyki u Busha.

Poza tym ja nie twierdze, że źródło jest super, ale jest to konkretne naukowe środowisko, którego argumentacja poparta jest konkretnymi badaniami i do mnie to przemawia. W życiu nie będe uznawał faszerowania młodych organizmów środkami farmakologicznie wstrzymującymi ich rozwój. Oczywiście każdy będzie wierzył w co zechce, a ja się do światopoglądowych rozstrzygniec w stylu Salomona nie zabieram. Tym bardziej na dwie minuty przed wyjściem z biura.
Weekend! :D

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

W przypadku USA, ten cały gender to jest sprawa finansowa. Ta cała "gender dysphoria" musi być sklasyfikowana jako choroba, żeby można było z ubezpieczenia sfinansować "leczenie".

Finansowanie z ubezpieczenia jest podobne, jak finansowanie z podatków - ubezpieczyciel ma więcej wydatków, to podnosi składki dla każdego. Trudno się nie zgodzić, że manipulacja hormonami to niebezpieczna sprawa, więc chyba taniej i "zdrowiej" byłoby popracować nad psychiką, ale jak wiadomo każdy przypadek jest indywidualny...

Masz jeszcze te wszystkie amerykańskie szpitale, dla których każda operacja to pieniądz w kieszeni. Zatem czemu nie stwarzać więcej powodów, żeby ludzie się operowali?
Awatar użytkownika
Pquelim
rooooooooooki

Matthias: nie wiem czy tak jest, szczerze mówiąc nie jestem wielkim zwolennikiem "teorii spiskowych", choć przyznaje, że ta brzmi całkiem sensownie. W USA ściera się siła pieniądza z lewej i z prawej strony.
Even if therefore stanowisko ACP w tej sprawie jest wypośrodkowane, więc tym lepiej, że je podzielam ;)

since 22/4/2003
Awatar użytkownika
DaeL
TR-8R

Post autor: DaeL »

LLothar pisze:Ale tak samo jest zapewne wyzszy wsrod gejow wyslanych na oboz "prostujacy".
Czy na pewno "tak samo"? Jeśli masz przez to na myśli, że wysłanie geja na obóz korygujący zwiększy prawdopodobieństwo samobójstwa, to OK, pewnie masz rację. Ale czy będzie to ryzyko porównywalne z tym, jakiego doświadczają transseksualiści? Nie.

Jednym z podstawowych argumentów za operacjami zmiany płci, był argument wysokiej ilości samobójstw wśród ludzi doświadczających dysforii płciowej. Argument jak argument, są ludzie doświadczający dysmorfofobii (nieuzasadnionego poczucia brzydoty), i im się jakoś operacji nie poleca, tylko próbuje leczyć antydepresantami. Ale OK, mamy problem, nie bardzo wiemy jak go rozwiązać, no to próbujemy operacji.

Tylko że po operacji zmiany płci prawdopodobieństwo samobójstwa jeszcze wzrasta (powyżej 40%, najwyżej u mężczyzn stających się "kobietami" - ok. 46% podejmuje próbę samobójczą).

Możesz to tłumaczyć jak chcesz - przemoc, nietolerancja, poczucie inności, odrzucenie seksualne przez osoby hetero. Ale fakt pozostaje faktem, że problem samobójstw nie został rozwiązany. A doszły nowe komplikacje (przyjmowanie hormonów zwiększa ryzyko wystąpienia nowotworów, itd...).
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
grel3gargamel
sraczkowaty

Post autor: grel3gargamel »

Pquelim pisze:te hasło na wikipedii jest tak tendencyjnie zlewaczone, że nie widzę sensu się do nich odnosić.
1. ACP jest "small, social conservative" chociaż liczba czlonków to 60-200, z kolei Academy AAP) ma niecałe 400...
No kuźwa. 400 to jest "staff", członków jest 64 tysiące.
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

O Arabach, ale dam do światopoglądowego, bo to zrobiła z nich religia. Nienawiść do Żydów wpisana w Koran... Najlepsze jest ostatnie zdanie...

phpBB [video]
Awatar użytkownika
snt
złoty

Matthias[Wlkp] pisze:O Arabach, ale dam do światopoglądowego, bo to zrobiła z nich religia. Nienawiść do Żydów wpisana w Koran
Ciiii, nie wolno tak pisać... Nawet jeśli to prawda :]
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

Obrazek
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Post autor: ThimGrim »

Brakuje kotwicy.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Zanczy pomijajac ze transparent mega zenujacy to akurat ma on "zwiazek" z pejoratywnym okresleniem Widzewa jaka Zydzewa... klubu zydowskiego. Jak Cracovia. Tak samo Wisla np. to psy od milicyjnego klubu. Wiec szukanie w tym przypadku drugiego dna jest troche naciagane...
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Nie mówimy tutaj o incydentalnych transparentach na ulicy, tylko o audycjach w telewizji państwowej nawołującej do holokaustu...
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Post autor: Jutsimitsu »

Razorblade pisze:Zanczy pomijajac ze transparent mega zenujacy to akurat ma on "zwiazek" z pejoratywnym okresleniem Widzewa jaka Zydzewa...

To kibole Widzewa na rejonie ŁKS'u ;)
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

Eeee... serio? :spy: bylem pewien ze tam jest LKS a nie RTS :spy:
Awatar użytkownika
Jutsimitsu
Człowiek-Reklamówka

Post autor: Jutsimitsu »

1908 - rok założenia ŁKS'u. Logo ŁKS'u:

Obrazek
Awatar użytkownika
Razorblade
Mr. Kroper

No dobra dobra. Przyjalem zle założenie. Bo tak to nie za bardzo ma sens ale czego sie po kibolach spodziewac ;)
Awatar użytkownika
snt
złoty

Matthias[Wlkp] pisze:Nie mówimy tutaj o incydentalnych transparentach na ulicy, tylko o audycjach w telewizji państwowej nawołującej do holokaustu...
Oj tam, oj tam. U nas jest tak samo, a nawet gorzej.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Post autor: Voo »

Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
ThimGrim
Heavy Metal Troll

Post autor: ThimGrim »

Tragedia rzeczą świętą. Czekam na pozew zbiorowy ofiar śmiertelnych tych otrzęsin.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Boki zrywać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

http://www.cheguevaradrinks.com

Dla rewolucjonisty taka komercha to chyba pośmiertny plaskacz :D
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Obrazek
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Zdesperowani ludzie są zdesperowani. Przecież to musiało być ogłoszenie które nic nie mówiło. Kto przyjdzie na takie coś?

Dla mnie zero zdziwienia. Przecież swego czasu była wieś na Mazurach gdzie połowa ludzi trudniła się przemytem narkotyków w żołądku.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Awatar użytkownika
boncek
Wielki Pan Bonzo

Post autor: boncek »

Dla mnie najbardziej żenujący jest ten typ co prowadzi program i te pierdolenie, że to tak celowo jest zrobione, żeby nam uświadomić dramat tych ludzi. Jaaasne. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Komentarze pod tekstem przywracają mi wiarę w ludzi. Co to za "eksperyment społeczny", którego rezultat jest oczywisty przed jego przeprowadzeniem? Myślę, że wszystko gra dopóki TV gra w otwarte karty - możesz się zbłaźnić albo dać poniżyć przed kamerami jeśli wiesz na co się piszesz i w czym bierzesz udział (np. wszystkie reality show). Jednak odwrócenie sytuacji - najpierw cię poniżamy, nagrywamy to a potem zaproponujemy ci honorarium, które będąc zdesperowanym przyjmiesz - jest nieetyczne.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piccolo
Bambus Junior

Post autor: Piccolo »

Yup, za Voo. Przede wszystkim gratuluję pajacowi przeprowadzenia "Eksperymentu" w kwestii absolutnie oczywistej. Dupa tam nie eksperyment, żenujące przekonywanie (chyba tylko samego siebie), że on wcale nie robił tego, żeby ich upokorzyć.
"Zdesperowani ludzi zrobią wszystko dla pracy" nooooooo fucking shit!
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Awatar użytkownika
SithFrog
Król Sucharów

Ja tak jak Voo i Bonc. Cyniczne, chamskie wykorzystanie nieświadomych, zdesperowanych ludzi. Powinni tego kolesia pociągnąć do jakiejś odpowiedzialności.
Obrazek
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

Betlejewski... W sumie tyle w temacie
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

ODPOWIEDZ