Igrzyska Olimpijskie RIO 2016
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: Igrzyska Olimpijskie RIO 2016
Nie wiedziałem, że są medale olimpijskie w chemii... Wierzyć można tylko sportom super duper technicznym i drużynowym gdzie koks nie ma zbytniego znaczenia
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Żebyś wiedział. M.in. dlatego lubię motorsport bo tam koks nie ma racji bytu. Liczy się ile masz forsy, jakich masz inżynierów i jaki sam jesteś dobry. Czysta sprawa
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Niestety wiele tak, ale dziwię się, że się dziwisz..Gregor pisze:Nie wiedziałem, że są medale olimpijskie w chemii...
Poczekaj aż się zacznie lekkoatletyka
A tak serio to rzeczywiście czekam aż się zacznie bo póki co cienkawo nam idzie....
No i akcja z pływakiem, którego ktoś zapomniał wpisać na listę... śmiech na sali
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Nie zapomniał. Oni go wypisali, bo myśleli, że nie będzie startował w tym stylu, a był z automatu wpisany na listę z uwagi na wyniki, więc gdyby nie wystartował, to związek zapłaciłby karę.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Mmmm...to lepiej niech tam za dużo nie myślą jednak...
Bo ja tak naiwnie patriotycznie miałem zawsze nadzieję, że nasi nie koksują aż tak jak innizodi pisze:Niestety wiele tak, ale dziwię się, że się dziwisz..Gregor pisze:Nie wiedziałem, że są medale olimpijskie w chemii...
Poczekaj aż się zacznie lekkoatletyka
A tak serio to rzeczywiście czekam aż się zacznie bo póki co cienkawo nam idzie....
No i akcja z pływakiem, którego ktoś zapomniał wpisać na listę... śmiech na sali
Pewnie mniej niż Rosjanie albo eNeRDowcy czy kolarze wszelkiej maści
Ale wierzę, że taka Włodarczyk, Małachowski, Fajdek czy Majewski są czyści!
Ale wierzę, że taka Włodarczyk, Małachowski, Fajdek czy Majewski są czyści!
jest drugi brąz! Brawo dziewczyny
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
i za chwilę kolejny medal, może nawet złoto - ładnie nasze panie we dwójce idą!
since 22/4/2003
since 22/4/2003
<szaranowicz mode=on> Długo czekaliśmy, ale w końcu otworzył się ten worek z medalam. also: polski dzień w Rio.<szaranowicz mode=off>
SUPER!!
SUPER!!
#sgk 4 life.
Gregor pisze:Nie wiedziałem, że są medale olimpijskie w chemii... Wierzyć można tylko sportom super duper technicznym i drużynowym gdzie koks nie ma zbytniego znaczenia
Żyjecie w matrixie, koks jest wszędzie, nawet w e-sporcieVoo pisze:Żebyś wiedział. M.in. dlatego lubię motorsport bo tam koks nie ma racji bytu. Liczy się ile masz forsy, jakich masz inżynierów i jaki sam jesteś dobry. Czysta sprawa
solidnie na razie z Argentyną, pierwszy set w miarę pewnie, początek drugiego mocno do przodu. Leszcze z Argentyny nie gryzą dzisiaj, teoretycznie mogłoby nie być problemu już z tym meczem... ale to są nasi siatkarze
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Chryste, co za set!
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Zwycięstwo!!!
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Jest! Dobrze że nasi wygrali w 3 setach bo argentyna zaczynała łapać wiatr w żagle
11.XI.2006
Siatkarze pokazali MOC!
Widać, że grają coraz lepiej - czyżby szczyt na ćwierćfinał ?
Ciekawe rzeczy dzieją się w drugiej grupie!! Amerykanie po dwóch porażkach pojechali za 3 pkt z Brazylią grając momentami kosmos! Patrząc na mecze w tamtej grupie to naprawdę nie wiem na kogo najlepiej a na kogo najgorzej byłoby trafić w 1/4... Chyba po prostu nie ma co kalkulować i oglądać się na wyniki innych tylko grać swoje!
Ręczni dobrze. Tylko serce chyba wszystkim zadrżało jak w ostatniej(!) sekundzie 1. połowy Kus wpadł na Michała Jureckiego i niema złamał mu kostkę... Na szczęście chyba nie jest tak źle. Teraz pojechać szwedów i jeszcze może być dobrze. Co ciekawe Brazylia wygrała z Niemcami!
No i oczywiście dwa medale! W końcu całkiem dobry dzień. Od dziś startują lekkoatleci więc można liczyć, że takich dni będzie więcej
Widać, że grają coraz lepiej - czyżby szczyt na ćwierćfinał ?
Ciekawe rzeczy dzieją się w drugiej grupie!! Amerykanie po dwóch porażkach pojechali za 3 pkt z Brazylią grając momentami kosmos! Patrząc na mecze w tamtej grupie to naprawdę nie wiem na kogo najlepiej a na kogo najgorzej byłoby trafić w 1/4... Chyba po prostu nie ma co kalkulować i oglądać się na wyniki innych tylko grać swoje!
Ręczni dobrze. Tylko serce chyba wszystkim zadrżało jak w ostatniej(!) sekundzie 1. połowy Kus wpadł na Michała Jureckiego i niema złamał mu kostkę... Na szczęście chyba nie jest tak źle. Teraz pojechać szwedów i jeszcze może być dobrze. Co ciekawe Brazylia wygrała z Niemcami!
No i oczywiście dwa medale! W końcu całkiem dobry dzień. Od dziś startują lekkoatleci więc można liczyć, że takich dni będzie więcej
Ciekaw jestem czy Phelps to taki fenomen czy to kolejny Armstrong, który przyzna się za następne 10 lat.
Dziś kolejne sygnały o wykluczeniu zawodników - między innymi chińskiej pływaczki, wicemistrzyni świata...
Zastanawiam się czy więcej sportowców się szprycuje, testy są dokładniejsze czy po prostu więcej się o tym u nas mówi w związku z ciężarowcami...
Zastanawiam się czy więcej sportowców się szprycuje, testy są dokładniejsze czy po prostu więcej się o tym u nas mówi w związku z ciężarowcami...
Włodarczyk oczywiscie pewnie wygrane kwalifikacje. Reszta zawodniczek albo bez formy albo bardzo dobrze udają.
EDIT: jaki pech w dysku
EDIT: jaki pech w dysku
Jaka szkoda....
Ostatni rzut....
Ostatni rzut....
Przez 5 kolejek słabo rzucali i nagle w szóstej takie jaja. Ciekawe, czy Niemcy by tak rzucali gdyby nie ten Estończyk...
EDIT: Kszczot odpada w półfinale 800 metrów Oczywiście akurat w tym biegu pieprzony Jankes zrobił żywciówkę i naszego wyprzedził. To raczej po medalu
EDIT: Kszczot odpada w półfinale 800 metrów Oczywiście akurat w tym biegu pieprzony Jankes zrobił żywciówkę i naszego wyprzedził. To raczej po medalu
- Razorblade
- Mr. Kroper
Kszczot? To ten co tak ladnie pisal ze nie rozumie jak ludzie moga sie jarac pilka nozna gdy maja "najlepszych" w swojej dziedzinie w LA? Coz... pilkarze przynajmniej w TOP 8 byli
Swoja droga to PKOl mogl sie postarac o lepszego speca od PR. Co chwile czytam "nie wiem co sie stalo, bylem w formie/zyciowej formie i stac mnie bylo na final a nawet na podium" u miernot konczacych bez awansu do finalow.
Kszczot tez przeciez: "popatrz nawet zmeczony nie jestem" - noz kurwa a to ktos zabronil sie zmeczyc i spiac poslady? Nie bawic sie w kalkulacje tylko spiac tylek od poczatku? Wziac przyklad chocby z Sofii Ennaoui o ktorej pewnie nikt nawet wczeaniej nie slyszal a jest w finale na 1500 metrow, gdzie wielka mistrzyni europy Cichocka sie tlumaczy:
"Wiem, ile przetrenowałam, ale po prostu to nie był mój dzień. Jestem naprawdę świetnie przygotowana, ale nie zawsze forma decyduje. Są po prostu takie dni, kiedy nie jest się w stanie nic zrobić"
Swoja droga to PKOl mogl sie postarac o lepszego speca od PR. Co chwile czytam "nie wiem co sie stalo, bylem w formie/zyciowej formie i stac mnie bylo na final a nawet na podium" u miernot konczacych bez awansu do finalow.
Kszczot tez przeciez: "popatrz nawet zmeczony nie jestem" - noz kurwa a to ktos zabronil sie zmeczyc i spiac poslady? Nie bawic sie w kalkulacje tylko spiac tylek od poczatku? Wziac przyklad chocby z Sofii Ennaoui o ktorej pewnie nikt nawet wczeaniej nie slyszal a jest w finale na 1500 metrow, gdzie wielka mistrzyni europy Cichocka sie tlumaczy:
"Wiem, ile przetrenowałam, ale po prostu to nie był mój dzień. Jestem naprawdę świetnie przygotowana, ale nie zawsze forma decyduje. Są po prostu takie dni, kiedy nie jest się w stanie nic zrobić"
I pomyśleć, że przed rozpoczęciem liczyłem na pobicie wyniku 10 medali...
Póki co wygląda na to, że do tych 10 nawet nie dobijemy...
Budzę się co rano i odpalam neta żeby zobaczyć co tam nasi zdobyli a tam głównie słowa "pech", "porażka", "dramat", "było blisko"...
Póki co wygląda na to, że do tych 10 nawet nie dobijemy...
Budzę się co rano i odpalam neta żeby zobaczyć co tam nasi zdobyli a tam głównie słowa "pech", "porażka", "dramat", "było blisko"...
Ciężko wygrać gdy w 2 połowie rzuca się 7 bramek...
Pozostaje liczyć na Niemców...
Za to Włodarczyk robi swoje
Pozostaje liczyć na Niemców...
Za to Włodarczyk robi swoje
Mam nadzieję, że nie awansujemy. Wstyd z dzisiejszego dnia wystarczy.
A ja bym jednak wolał żeby było wręcz odwrotnie
W środę możemy mieć swój dzień i ograć kogo nam tam los rzuci. Pamiętajmy co się wydarzyło na ostatnich Mistrzostwach u nas - najpierw super mecz w którym wygrywamy z Francją (o ile dobrze pamiętam) a dwa dni później totalna masakra ze strony Chorwacji (tym bardziej,że tamten mecz mogliśmy nawet 2 przegrać ).
Tak czy siak - awansujmy i dajmy sobie szanse na zagranie meczu turnieju!
W środę możemy mieć swój dzień i ograć kogo nam tam los rzuci. Pamiętajmy co się wydarzyło na ostatnich Mistrzostwach u nas - najpierw super mecz w którym wygrywamy z Francją (o ile dobrze pamiętam) a dwa dni później totalna masakra ze strony Chorwacji (tym bardziej,że tamten mecz mogliśmy nawet 2 przegrać ).
Tak czy siak - awansujmy i dajmy sobie szanse na zagranie meczu turnieju!
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Nie chce mi się szukać ale raczej nie robił wrzutki na piłkarzy tylko na kibiców. Że interesują się piłką chociaż piłkarze nie są najlepsi w Europie a LA, podczas gdy wygraliśmy klasyfikację medalową na ME, prawie wcale. Tak to przynajmniej odebrałem.Kszczot? To ten co tak ladnie pisal ze nie rozumie jak ludzie moga sie jarac pilka nozna gdy maja "najlepszych" w swojej dziedzinie w LA? Coz... pilkarze przynajmniej w TOP 8 byli
Oczywiście gadał bez sensu ale tego nie musimy tu sobie tłumaczyć.
W międzyczasie - brawo Anita!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Szkoda, że w rzucie młotem tak jak w pływaniu dla Phelpsa...
Rzut młotem dowolny
Rzut młotem kręcąc się w lewo
Rzut młotem kręcąc się w prawo
Rzut młotem obracając się 3 razy
Rzut młotem obracając się 2 razy
I byłby worek medali
Rzut młotem dowolny
I byłby worek medali
- Crowley
Ty masz łeb! I jeszcze młot drużynowy w mixcie.Gregor pisze:Szkoda, że w rzucie młotem tak jak w pływaniu dla Phelpsa...
Rzut młotem dowolny
I byłby worek medali
About Mankind
About Mankind
Poczekam na forumowego fachowca (Razor, gdzie jesteś?), ale mi się wydaje, że my w Rio gramy albo nieszczególnie albo dramatycznie słabo, jak dziś. Oszczędzilibyśmy sobie wstydu, nie wiem czy w dzień czy dwa coś się zmieni.W środę możemy mieć swój dzień i ograć kogo nam tam los rzuci.
Anita to taki Bolt/Phelps w swojej konkurencji. Masakracja jak mawia Szpaku w Fifie.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Razor jest w Koszalinie i dzis tylko czytal...
Ogolnie z opisu to nasi sie wykrwawili w pierwszej polowie a w drugiej zabraklo wariantow. Duszebajew jeszcze nie ma pomyslu na kadre i trzeba dac mu czas. Za to (nie wiem czy w tym meczu ale ogolnie) nadal jest problem z wysoka obrona dla nas, jednoczesnie sami nie potrafimy takiej zastosowac...
Cholera moze faktycznie sily sa na cwiercfinal... ale Talant jeszcze przed Olimpiada mowil ze ocenia nas na bodaj 4 w skali 10. To chyba wszystko tlumaczy...
Edit: dobra, sklamalem. W Dabkach nie Koszalinie
Ogolnie z opisu to nasi sie wykrwawili w pierwszej polowie a w drugiej zabraklo wariantow. Duszebajew jeszcze nie ma pomyslu na kadre i trzeba dac mu czas. Za to (nie wiem czy w tym meczu ale ogolnie) nadal jest problem z wysoka obrona dla nas, jednoczesnie sami nie potrafimy takiej zastosowac...
Cholera moze faktycznie sily sa na cwiercfinal... ale Talant jeszcze przed Olimpiada mowil ze ocenia nas na bodaj 4 w skali 10. To chyba wszystko tlumaczy...
Edit: dobra, sklamalem. W Dabkach nie Koszalinie
To to chyba akurat Lewandowski gadał, chociaż Kszczot pewnie go popierał.Razorblade pisze:Kszczot? To ten co tak ladnie pisal ze nie rozumie jak ludzie moga sie jarac pilka nozna gdy maja "najlepszych" w swojej dziedzinie w LA? Coz... pilkarze przynajmniej w TOP 8 byli
Włodarczyk pieknie, zapowieadała walkę o pobicie rekordu i rekord pobity. Reszta tło, srebrny medal dał rezultat poniżej tego, który Włodarczyk uzyskała w eliminacjach.
W ćwierćfinale turnieju siatkówki gramy z USA.
Niby trochę szkoda, bo mogła być Kanada, ale z drugiej strony wyszło tak jak być powinno czyli drużyna z 2. miejsca gra z ekipą z miejsca 3. W 2004, 2008 i 2012 ćwierćfinał kończył naszą olimpijską przygodę, oby teraz było inaczej. Amerykanie są oczywiście do ogrania, ale grają już niestety lepiej niż w dwóch pierwszych meczach, które przegrali.
Ręczni za to trafiają na Chorwację - czekamy na mecz turnieju w naszym wykonaniu
Niby trochę szkoda, bo mogła być Kanada, ale z drugiej strony wyszło tak jak być powinno czyli drużyna z 2. miejsca gra z ekipą z miejsca 3. W 2004, 2008 i 2012 ćwierćfinał kończył naszą olimpijską przygodę, oby teraz było inaczej. Amerykanie są oczywiście do ogrania, ale grają już niestety lepiej niż w dwóch pierwszych meczach, które przegrali.
Ręczni za to trafiają na Chorwację - czekamy na mecz turnieju w naszym wykonaniu
Co za cyrki, w finale kolarstwa torowego dwóch medalistów powinno być wcześniej wykluczonych. To nawet nie jest śmieszne
Ciekawe czy nasi wnieśli jakiś protest ?
Powinni, nie raz i nie dwa wyniki były weryfikowane
Powinni, nie raz i nie dwa wyniki były weryfikowane
- Counterman
- Waniaaa!
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
No, to tak wygląda polska lekkoatletyka na olimpijskim poziomie.
Jest jeszcze kończący karierę Majewski, ktory jako jedyny chyba nie pieprzył cały czas, że idzie po zloto i że właściwie to rozgrywanie zawodów to formalność.
Jest jeszcze kończący karierę Majewski, ktory jako jedyny chyba nie pieprzył cały czas, że idzie po zloto i że właściwie to rozgrywanie zawodów to formalność.
#sgk 4 life.
Fajdek własnie zrobił typowego Polaka na dużej imprezie - gościu w tym sezonie jest liderem list światowych, na mityngach machał powyzej 80 w palcem w miodze, a dzisiaj na olimpiadzie machnął 72 metry. Prawdopodobnie ostatni raz taką odległość zaliczył, kiedy kilka lat temu poszedł na stadion w garniturze.
Panie Rozum, weź to zrozum...
Panie Rozum, weź to zrozum...
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Wyniki Fajdka w tym sezonie.
Ostatni raz zawody z rzutem na poziomie 72 metrów kończył... w 2010 roku.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Nie jest to jakieś zaskoczenie z jego psychiką, pamiętasz Pq Londyn?
https://pbs.twimg.com/media/CqERSkwWYAE2ifa.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CqERSkwWYAE2ifa.jpg:large
- Crowley
Brawo. Kiedy wydaje ci się, że widziałeś już każdą żenadę, siatkarze pokazują, że zawsze da się bardziej.
About Mankind
About Mankind
Nie grają źle, ale nie mamy bloku. Dramat. No i już ze 3 razy się zderzyli na parkiecie. Gdzie komunikacja?
Siatkarze - super w grupie, chujnia w ćwierćfinale
Ręczni - chujnia w grupie, super w ćwierćfinale.
Co do Fajdka to brak słów Się chłopak nie wyspał...
Siatkarze nie grali źle, ale imho USA grali kosmos, szczególnie w obronie!!
Bałem się tego meczu, nie tak jak wiceprezes PZPS, który przed meczem mówił, że się cieszy, że nam wylosował USA, a nie Kanadę
Szkoda, Kanadę byśmy popchnęli tak jak Rosjanie, no ale cóż zrobić - taki jest sport.
U nas oczywiście zaraz zacznie się zwalnianie Antigi
Dobrze, że ręczni uratowali ten fatalny dzień!
Przykro mi Sith, że awansowaliśmy, i to jeszcze do 1/2
Nastawiłem budzik na 2 rano żeby zobaczyć jaki jest wynik do przerwy, i prawdopodobnie iść spać dalej. A tu co widzę ?? 29 minuta i 18:14 Cała senność momentalnie zniknęła Wyszomirski zagrał z pewnością jeden z najlepszych meczów w życiu, a Bielecki masakrował jak za najlepszych lat!
Dwa albo trzy razy Chorwatom udawało się nas dopaść, ale ani razu nie wyszli na prowadzenie.
Teraz Dania - zdarzyć się może wszystko
Siatkarze nie grali źle, ale imho USA grali kosmos, szczególnie w obronie!!
Bałem się tego meczu, nie tak jak wiceprezes PZPS, który przed meczem mówił, że się cieszy, że nam wylosował USA, a nie Kanadę
Szkoda, Kanadę byśmy popchnęli tak jak Rosjanie, no ale cóż zrobić - taki jest sport.
U nas oczywiście zaraz zacznie się zwalnianie Antigi
Dobrze, że ręczni uratowali ten fatalny dzień!
Przykro mi Sith, że awansowaliśmy, i to jeszcze do 1/2
Nastawiłem budzik na 2 rano żeby zobaczyć jaki jest wynik do przerwy, i prawdopodobnie iść spać dalej. A tu co widzę ?? 29 minuta i 18:14 Cała senność momentalnie zniknęła Wyszomirski zagrał z pewnością jeden z najlepszych meczów w życiu, a Bielecki masakrował jak za najlepszych lat!
Dwa albo trzy razy Chorwatom udawało się nas dopaść, ale ani razu nie wyszli na prowadzenie.
Teraz Dania - zdarzyć się może wszystko
- Razorblade
- Mr. Kroper
Bo tak trzeba grac na olimpiadzie i innych turniejach.Bambusek pisze:Siatkarze - super w grupie, chujnia w ćwierćfinale
Ktos gdzies napisal po awansie ze reczni Portugalia olimpiady... oby
same hereNastawiłem budzik na 2 rano żeby zobaczyć jaki jest wynik do przerwy, i prawdopodobnie iść spać dalej. A tu co widzę ?? 29 minuta i 18:14 Cała senność momentalnie zniknęła
świetny mecz naszych, wreszcie każdy zagrał coś na swoim maksymalnym poziomie. I to wystarczyło, pomimo że Chorwacja mocno postraszyła w swojej grupie. Mam nadzieję, że uda się urwać medal, chociaz pozostałe w półfinałach ekipy chyba nie leżą nam bardziej niż Chorwaci...
no właśnie ja pamiętam, może niedokładnie, że od Duńczyków dostawaliśmy w miarę regularny oklep przy kazdej okazji... trzeba liczyć na bramkarza, bo jak Wyszomirski był dziurawiony w fazie grupowej to aż się prosiło o Szmala (własciwie czemu Kasa stracił pierwszy plac? decyzja trenera?), a wczoraj skutecznosc na poziomie 50% to jest kosmos. I to raczej nie do powtórzenia.zodi pisze:Teraz Dania - zdarzyć się może wszystko
Do siatkarzy właściwie nie mam słów, mieli Amerykanów na talerzu w drugim secie, Antiga w ogóle nie reagował na słabe przyjęcie Bieńka i niską skuteczność Miki i Kurka. No tak grającym zespołem trzeba jednak trochę zarządzać, a nie liczyć na cudowne przebudzenie.
since 22/4/2003
since 22/4/2003