fajny stwor
![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
wlasnie taka sama reflesje mialemVoo pisze:Zawsze sie zastanawiałem
Ze zwierzakami zawsze jest to najgorsze, ze nic nie powie i orientujesz sie, ze cos nie tak dopiero jak jest juz bardzo zle. Trzymam kciuki za kota.Counterman pisze:Voo: Jak to jak. Długo.
A mi z kolei mój kot załatwił dzisiaj przygody. Wczoraj odebrałem go po operacji (usuwali mu narośl na kości udowej, która powodowała ciągłe zapalenia i napierdalanie), schował się pod łóżko i git, niech odpoczywa. Dzisiaj o 5-tej nad ranem czuję jak mi się kot pakuje do łóżka (normalnie tego nie robi) i kładzie na nogach. Patrzę na niego, a on jak trup. Ledwo oddycha, źrenice słabo reagują na światło latarki, zero kontaktu i aktywności. Żona w panice, wpakowałem oboje do auta i zawiozłem do weterynarza. Powinno być dobrze (zła reakcja na narkozę i zabieg), ale pierwsze konkretne wieści po 10-11. A ja jestem trochę zmęczony w robocie.
Pół biedy ze zwierzakami. Gorzej, że z małymi dziećmi też tak bywa.LLothar pisze:Ze zwierzakami zawsze jest to najgorsze, ze nic nie powie i orientujesz sie, ze cos nie tak dopiero jak jest juz bardzo zle.
Też trzymam kciuki za kota. Przerabiałam coś podobnego ze swoim - przez tydzień 2x dziennie do weterynarza na kroplówki, bo nic nie jadła, trzeba było ją nosić wszędzie, bo ledwo miała siłę się podnieść... Masakra. Na szczęście przeszło.Counterman pisze:Trzymanie kciuków pomogło, bo futrzak po dwóch kroplówkach czuje się odrobinę lepiej. Jego stan jest pewnie spowodowany złą reakcją na narkozę. Zobaczymy coś więcej po 16-stej jak będą wyniki badań krwi.
Niestety za wcześniej się cieszyłem. Weterynarze zjebali i kto ma ostre zapalanie wątroby. Ogółem jego stan jest agonalny. Dzisiaj po 16-stej będę wiedział (z dużym prawdopodobieństwem), czy doszło do całkowitego obumarcia wątroby. Jeżeli tak to kot zdechnie.Counterman pisze:Trzymanie kciuków pomogło, bo futrzak po dwóch kroplówkach czuje się odrobinę lepiej. Jego stan jest pewnie spowodowany złą reakcją na narkozę. Zobaczymy coś więcej po 16-stej jak będą wyniki badań krwi.
to sie nachodzilisciePiccolo pisze:Huskiego z lekką mieszanką Malamuta
Ciekawe kto pierwszy padł, psy czy PiotroLarofan pisze:to sie nachodzilisciePiccolo pisze:Huskiego z lekką mieszanką Malamuta