Next-geny (PS4, Xbox One, WiiU)
Re: Next-geny (PS4, Xbox One, WiiU)
Pytanie do posiadaczy PS4. Jak w stosunku do PS3 slim wygląda sprawa z halasem? W sumie w trójce najbardziej przeszkadza mi "chrumkający" napęd, w czwórce jest podobnie? I jak sie sprawują słynne wycierające sie gumki od analogów?
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Cichutka jest. Mamy od grudnia i nie narzekam na żadne hałasy, przy bootowaniu oczywiście chwilę poszumi, a później nic niro zakłóca spokoju grania. Gumki w obu padach żyją i mają się dobrze na dzień dzisiejszy.
Tak jak napisała Killashandra. Hałas jest na poziomie PS3 Slim. Liczyłem na większą ciszę ale jest ok. Tzn. normalnie jest super cicho ale jak np. w Resogun pojawia się 30 przeciwników i wszystko wybucha to słychać jak się wiatrak rozkręca.
Nie myślał nikt z was o Wii U? Znajomy kupił używkę w super stanie za 550zł, teraz jest idealny czas żeby kupić z drugiej ręki.
Jak pomyslę jak bedzie w retro cenie, gdzieś w okolicach dwóch stówek, czyli pewnie za jakieś dwa-trzy lata.
Xbox jest praktycznie bezglosny.
Najzabawniejsze tłumaczenie dlaczego X1 sprzedaje się gorzej od PS4:
Ma koleś fantazję
Ma koleś fantazję
Re: Odp: Next-geny (PS4, Xbox One, WiiU)
Ja pewnie kupię, ale nie wiem kiedy. Przez 3dsa znów mam jazdę na Nintendo (kończę właśnie Luigi's Mansion na GC), do tego nie wyobrażam sobie nie zagrać w nową Zeldę, jak juz wyjdzie. Zobaczę też co pokażą na E3, ponoć ma wyjść nowa wersja Gamepada.Dogy pisze:Nie myślał nikt z was o Wii U? Znajomy kupił używkę w super stanie za 550zł, teraz jest idealny czas żeby kupić z drugiej ręki.
Re: Odp: Next-geny (PS4, Xbox One, WiiU)
Na ciebie można zawsze liczyćboncek pisze: Ja pewnie kupię, ale nie wiem kiedy. Przez 3dsa znów mam jazdę na Nintendo
Hehe. Ale wiesz, jak tu nie lubić Nintendo skoro w takim Luigi's Mansion masz ducha, który zaczyna grać na pianinie ten motyw:
i pyta z czym ci się to kojarzy, wodą powietrzem czy niczym. Jak źle odpowiesz, to masz problem. mała rzecz ale cieszy.
i pyta z czym ci się to kojarzy, wodą powietrzem czy niczym. Jak źle odpowiesz, to masz problem. mała rzecz ale cieszy.
Boncku, a nie boisz się, że za pół roku Nintendo ogłosi, że tworzy nową konsolę. Wii U to jednak wielki przegrany tej generacji, więc Japończycy mogą się zdecydować na bardzo radykalne ruchy.
Wysłane z radzieckiego samowaru przy pomocy herbaty Ulung.
Wysłane z radzieckiego samowaru przy pomocy herbaty Ulung.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Trochę bez sensu byłoby kasowanie konsoli zaraz po wydaniu dwóch największych system sellerów Nintendo (na dniach wychodzi Mario Kart, w październiku chyba Smash Bros na WiiU). Na bank robiona jest też Zelda i Super Mario Galaxy na Wii U. Mówi się też o Animal Crossing , który już w okrojonej formie funkcjonuje na WiiU (na plazie chyba? Do tego wizerunek firmy mocno by na tym ucierpiał, a stock holderzy raczej ciepło na taki zabieg też by nie patrzyli (start nowej konsoli to masa pieniędzy). Raczej Ninny skupi się na wyciśnięciu z WiiU co się da, może w jakiejś nowej wersji sprzętu (jakieś akcesorium z nową karta graficzna/pamięcią czy coś takiego, były już przecież takie wynalazki w historii firmy).
Tak samo miałobyć z Gamecubem, zapewne jego słabe wyniki przyśpieszyły wydanie kolejnej konsoli (Wii) ale nie doszło wtedy do radykalnych rozwiązań, pozatym Wii U to fajny sprzęt, gdyby był fiaskiem pod względem użytkowania to rozumiem, ale teraz po prostu problemem jest brak gier.DaeL pisze:Boncku, a nie boisz się, że za pół roku Nintendo ogłosi, że tworzy nową konsolę. Wii U to jednak wielki przegrany tej generacji, więc Japończycy mogą się zdecydować na bardzo radykalne ruchy.
Wow, Mario Kart 8 w split screenie (na dwóch) nadal trzyma 100% czasu 60fps, super.
Ponoć tylko przy 4 graczach spada do 30. W ogóle jak wrażenia? Gra jest ponoć prześliczna. Sam załapałem hype i na zmianę męczę MK Wii i MK 7.
Jeszcze nie mam, premiera w piątek dopiero Ale ledwo wytrzymuje i podglądam filmiki
Aa, hehe, też oglądałem. Sporo jest w 60 fpsach. Fajne są też ripleje w zwolnionym tempie, tam widać ile w tej grze jest szczegółów.
Przy okazji premiery Smash Bros. na WiiU, konsola dostanie też adapter do padów GC.
Wow, wiadomo ,że Mario Kart to system-seller ale ,że aż tak?MARIO KART 8 BOOSTS UK WII U HARDWARE SALES BY A MASSIVE 666%
Tak prawdę powiedziawszy to WiiU nie miało dotychczas żadnego system sellera. W końcu jest, w końcu ruszyła sprzedaż.
No był 3d Worldboncek pisze:Tak prawdę powiedziawszy to WiiU nie miało dotychczas żadnego system sellera. W końcu jest, w końcu ruszyła sprzedaż.
No właśnie, 3D World. 3D World to nie Galaxy, to raczej spinoff z Mario Land, czyli już w ogóle pomieszanie z poplątaniem. 2.06 miliona egzemplarzy sprzedanych od listopada zeszłego roku. MK8 sprzedało się ponad milion w ten weekend.
Store na ps4 to nadal straszny badziew, chciałem pobrać Pixeljunka i pojawia mi sie wybór wersji przy czym nie jest napisane która to wersja na vite a która na ps4...
A to nie jest tak, że którąkolwiek wersje kupisz to masz ją dostępną na każdą z konsol? Tak chyba jest z Pixeljunkiem.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Dogy, to jest spowodowane tym, że gra jest w PSNie jako zwykła gra i jako exclusive dla Plusa. Na Vicie jest to samo, ale niezależnie co klikniesz i tak się instaluje.
Nie wiem czy mnie zrozumieliście, odpalam dział playstation plus - klikam na pixeljunka, daje download i mam ekranik : Wybierz wersje i mam dwie opcje do wyboru
-Wersja
-Wersja
Zero opisu która jest na vite a która na ps4
Tak to powinno wyglądać:
-Wersja PS4
-Wersja Vita
-Wersja
-Wersja
Zero opisu która jest na vite a która na ps4
Tak to powinno wyglądać:
-Wersja PS4
-Wersja Vita
Boncek... kretyńskie pytanie, ale jak robi się screenshoota na Vitce?
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162, ... epiej.html
Najbardziej rozwala mnie wiara M$, że to dzięki E3
Najbardziej rozwala mnie wiara M$, że to dzięki E3
Przez chwile rozważałem zakup XONE, ta oferta z Fifą 15 i Forza 5 za 1699 zł wygląda bardzo fajnie. Pewnie jak by konsola była już dostępna to bym kupił. Na szczęście przyszło otrzeźwienie w postaci żony która stwierdziła "teraz kupisz Xboxa a za pół roku będziesz chciał PS4", w sumie słuszna uwaga
Jaki proponujecie headset do PS4?
Ja mogę polecić ten mój Pulse, aczkolwiek trochę denerwuje mnie, że jak ktoś do Ciebie gada to nie słyszysz dźwięków w grze. Bardziej mi odpowiada jednak zewnętrzne nagłośnienie i sluchaweczka bt.
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
a nie masz oddzielnego suwaka, do ustawiania stosunku glosnosci mowy do glosnosci gry?
Mam, ale znów jak ściszę za bardzo chat to znów często mi się zlewa. Np. jak grałem w Borderlands z Dogy'm to musiałem dać chat na maksa, żeby go zrozumieć, zwłaszcza jak w tle nawijała Angel .
Widzialem to wczoraj, masakra jakas nie wiem kto te cene wymyslil
M$ zrobił trik żeby nabić liczbe sprzedanego software
Kurde. Destiny na razie zapowiada się super ale przeraziła mnie moja Pe-eS-czwórka. Aż chyba najdę kogoś w domu z moją kopią gry. Do tej pory grałem tylko w średnio wymagającego Resoguna i problemu nie było. Przy Destiny wiatrak wchodzi na jakieś kosmiczne obroty. Z pokoju obok można odnieść wrażenie, że ktoś włączył wyciąg w okapie kuchennym na najwyższy bieg. Wydaje mi się, że jest dwa razy głośniej niż PS3 Slim przy maksymalnym obciążeniu. Damn
A xone milczal przy becie Destiny
A Niemiec płakał jak sprzedawał
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Z konsolami jest trochę jak z samochodami - nie zawsze warto kupować pierwsze wersje nowego modeluSithFrog pisze:Kurde. Destiny na razie zapowiada się super ale przeraziła mnie moja Pe-eS-czwórka. Aż chyba najdę kogoś w domu z moją kopią gry. Do tej pory grałem tylko w średnio wymagającego Resoguna i problemu nie było. Przy Destiny wiatrak wchodzi na jakieś kosmiczne obroty. Z pokoju obok można odnieść wrażenie, że ktoś włączył wyciąg w okapie kuchennym na najwyższy bieg. Wydaje mi się, że jest dwa razy głośniej niż PS3 Slim przy maksymalnym obciążeniu. Damn
Ale problemów z pierwszymi Xboxami 360 nic nie przebije (tego hałasu też nie).
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Poczytałem fora. Prawdopodobnie muszę oddać do reklamacji.
Gratuluję Halu braku problemów, możesz bez problemu pograć z tyloma kumplami, w tym z forum. Oh wait
Gratuluję Halu braku problemów, możesz bez problemu pograć z tyloma kumplami, w tym z forum. Oh wait
Kurde, tak mnie kusi ta biała konsola, masakra. Przydałby się miesiąc wolnego, żeby poprzechodzić wszystkie zaległe tytuły z PS3 i z czystym sumieniem się przesiąść.
Zaba fakju
Ale nie powiem - brakuje mi znajomych z xone, szczegolnie w Titanfallu. Teraz gram glownie w Forze wiec az tak mi to nie przeszkadza, ale takie Destiny w singlu jest bez sensu - fabularnie to jest wlasciwie zero.
Ale nie powiem - brakuje mi znajomych z xone, szczegolnie w Titanfallu. Teraz gram glownie w Forze wiec az tak mi to nie przeszkadza, ale takie Destiny w singlu jest bez sensu - fabularnie to jest wlasciwie zero.
Biorąc pod uwagę prędkość wypuszczania hitów na PS4 możesz spokojnie brać. Ja PS3 pozbędę się pewnie za rok-dwa najwcześniejboncek pisze:Kurde, tak mnie kusi ta biała konsola, masakra. Przydałby się miesiąc wolnego, żeby poprzechodzić wszystkie zaległe tytuły z PS3 i z czystym sumieniem się przesiąść.
Halu: no historia na początku nie powala ale grałem wczoraj z "random strangers" i tez było fajnie. Oczywiście jeden strasznie klął głosem 8-latka, a drugi (podejrzewam po skillu) był po prostu młodym szympansem z padem w ręku ale i tak grało się przyjemnie.
Kupujcie PS4ki i Destiny, to jest kolejne Borderlands tylko mam wrażenie (póki co, dopiero 2 h gry za mną), że jeszcze lepsze, na pewno ładniejsze.