Humor polityczny
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Humor polityczny
Społeczny i polityk to antonimy.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Ja wiem, ja wiem. U was biją murzynów itp. Ale i tak zabawnie. Swoją drogą dlaczego jeszcze nikt nie wrzuca porównań co mówiono o strajkach pielegniarek za PO i co teraz? Były takie jak za PO protestowały.
Kto tu siedzi na kamienikupa, zelaznalogika, goebellsie i co tam teraz jeszcze modne jest?
#sgk 4 life.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Counterman
- Waniaaa!
Pieniądze nie śmierdzą. Dobry biznes.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
https://www.wprost.pl/swiat/10009808/Gd ... ckich.html
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, wiecie działania tych władz (niech nikt nie wciska kitu że muzeum tak samo z siebie dobrało ten profil wystawy) właściwie powoli nadają się tylko do tego tematu.
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, wiecie działania tych władz (niech nikt nie wciska kitu że muzeum tak samo z siebie dobrało ten profil wystawy) właściwie powoli nadają się tylko do tego tematu.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
No wiesz, ja tam miałbym wyjebane. Ale bądźmy szczerzy, taka propaganda jaką próbują wciskać wszystkim i wszędzie tylko powoduje że kompromitują się wszędzie i wobec wszystkich. Doskonała taktyka, jeśli chcesz ośmieszyć swój kraj. Brawo PiS!
Jesteś decyzją o niezaprzysiężeniu trzech sędziów Trybunału Konstytucyjnego
http://noizz.pl/spoleczenstwo/ktora-dec ... es/c1pd3g8
http://noizz.pl/spoleczenstwo/ktora-dec ... es/c1pd3g8
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Jesteś decyzją o uniewinnieniu Mariusza Kamińskiego
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
ThimGrim pisze:Jesteś decyzją o niezaprzysiężeniu trzech sędziów Trybunału Konstytucyjnego
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Leżę.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Moc
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
-
- sraczkowaty
Już niedługo u nas Korwin przekroczy 5% ( ).
http://pl.sputniknews.com/swiat/2016062 ... arnia.html
Chociaż nie, Korwin nie zalegalizowałby prostytucji...
http://pl.sputniknews.com/swiat/2016062 ... arnia.html
Chociaż nie, Korwin nie zalegalizowałby prostytucji...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
eee, dlaczego tylko męskiej? Toż to jawna dyskryminacja!!11przy filiżance kawy klienci płci męskiej będą mogli również zamówić seks oralny
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Zgadzam się.snt pisze:Toż to jawna dyskryminacja!!11
"Jej przedstawiciel powiedział gazecie „L'Express”, że lokal, w którym sprzedaje się seks oralny, przyniesie korzyści tylko jego właścicielom."
Whaaaaaat?
Whaaaaaat?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Na początek, to ktoś powinien sprawdzić, czy w takiej sytuacji da się w ogóle utrzymać filiżankę z kawą...
Ten Tarczyński to geniusz jest.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Lis czy Tarczynski bo obaj siebie warci?Turtles pisze:Prawica...
Tarczyński, od Kiedy Lis jest prawicą?
Zaraz, bo ja może nie rozumiem kontekstu. Tarczyński powiedział, że wyzywa na solo Wałęsę. Spytany powiedział, że chodziło mu o debatę 1 na 1, a nie ze chce mu wpierdolić. No i w tym kontekście ja rozumiem, że jak Lis go zaprasza na solo to znaczy, że chce go do studia zaprosić na debatę. Ale z prawicowca zawsze dres wychodzi i zapomniał co pisał chwile wcześniej. Chyba, że ja czegoś nie zrozumiałem.
Zaraz, bo ja może nie rozumiem kontekstu. Tarczyński powiedział, że wyzywa na solo Wałęsę. Spytany powiedział, że chodziło mu o debatę 1 na 1, a nie ze chce mu wpierdolić. No i w tym kontekście ja rozumiem, że jak Lis go zaprasza na solo to znaczy, że chce go do studia zaprosić na debatę. Ale z prawicowca zawsze dres wychodzi i zapomniał co pisał chwile wcześniej. Chyba, że ja czegoś nie zrozumiałem.
#sgk 4 life.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
A czemu wycięto z tej utarczki Stonogę?
czyli nie będzie bijatyki na Czerskiej?
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Razorblade
- Mr. Kroper
Lis nie jest ale jest takim samym bucem.Turtles pisze:Tarczyński, od Kiedy Lis jest prawicą?
Ale jesli jest tak jak piszesz to ta druga wypowiedz tez mizna potraktowac w kontekscie debaty a jedyne chamskie to "bezrobotny leszczu"... no ale wiadomo... to jak z opaska u Grosika. Skojarzenie prawidlowe jest tylko jedno bo choc do konca nie wiadomo dlaczego to pasuje do narracji... eh, od dawna wiadomo ze Ci lewicowcy sa tacy otwarci na poglady...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Tak, na pewno o to chodziło LisowiTurtles pisze:że jak Lis go zaprasza na solo to znaczy, że chce go do studia zaprosić na debatę
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Hmm... A w ówczesnej Polsce to jakoś diametralnie inaczej wyglądało? Bo jakoś nie sądzę... A skoro nie, to jak te całe wyliczanki że Prusy, że luteranie, że pitu pitu, ma się do całości?
Aha, czyli nieważne, że to nie Polska i nie katolicy. Nasza - zapewne chodziło o coś innego. No, a poza tym skoro Piotro SĄDZI, że w ówczesnej Polsce nie było inaczej to pewnie nie było. Tak, przekonałeś mnie.PIOTROSLAV pisze:Hmm... A w ówczesnej Polsce to jakoś diametralnie inaczej wyglądało? Bo jakoś nie sądzę... A skoro nie, to jak te całe wyliczanki że Prusy, że luteranie, że pitu pitu, ma się do całości?
Słuchacze pytają: Czy to prawda, że na Placu Czerwonym rozdają samochody? Radio Erewań odpowiada: tak, to prawda, ale nie samochody, tylko rowery, nie na Placu Czerwonym, tylko w okolicach dworca warszawskiego i nie rozdają, tylko kradną.PIOTROSLAV pisze:Hmm... A w ówczesnej Polsce to jakoś diametralnie inaczej wyglądało? Bo jakoś nie sądzę... A skoro nie, to jak te całe wyliczanki że Prusy, że luteranie, że pitu pitu, ma się do całości?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Słuchacze pytają, czy w Słupsku spalono taką a taką osobę.
Wychodzi, że owszem.
A jak komuś się chce czytać paszkwile na kościół, głównie o takich właśnie procesach o czary w Polscr, to jest książka za którą autor dostał ekskomunikę nawet. Tylko tytuł muszę sprawdzić po remoncie, bo teraz nie pamiętam.
Wychodzi, że owszem.
A jak komuś się chce czytać paszkwile na kościół, głównie o takich właśnie procesach o czary w Polscr, to jest książka za którą autor dostał ekskomunikę nawet. Tylko tytuł muszę sprawdzić po remoncie, bo teraz nie pamiętam.
- Larofan
- Social Media Ninja
czegos nie rozumiem...
gdzie Biedron cokolwiek pisze o tej ktora religia za to odpowiadala?
widze taki tekst:
"(...)jak traktowano kobiety, takze w naszym kraju."
przecinek nienawisci, interpunkcja taka trudna
'nasza' czarownica to czarownica ze slupska.. slupsk chyba nie wstal z miejsca w tym 18w i nie przyszedl zza karpat na to miejsce gdzie teraz stoi nie?
gdzie Biedron cokolwiek pisze o tej ktora religia za to odpowiadala?
widze taki tekst:
"(...)jak traktowano kobiety, takze w naszym kraju."
przecinek nienawisci, interpunkcja taka trudna
'nasza' czarownica to czarownica ze slupska.. slupsk chyba nie wstal z miejsca w tym 18w i nie przyszedl zza karpat na to miejsce gdzie teraz stoi nie?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Niektórzy, jak przed przecinkiem nie stoi spacja, nie orientują się, że przecinek w zdaniu wogóle został użyty...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Piotro, ale to jest tak, jakby na przykład władze miasta Chicago odwoływały się do wydarzenia sprzed kolonizacji...
A może niech Biedroń wspomni, że w latach 30 prawie 50% mieszkańców Słupska zagłosowało na NSDAP? I że cieszy się z nowych poglądów mieszkańców...
A może niech Biedroń wspomni, że w latach 30 prawie 50% mieszkańców Słupska zagłosowało na NSDAP? I że cieszy się z nowych poglądów mieszkańców...
- PIOTROSLAV
- Parmezan
I? Nie rozumiem co w tym złego?
Przykładowo, ileśtam lat temu żyli sobie celtowie. Otwieramy zatem park celtycki, gdzie oprócz ławeczek do odpoczynku i trawników, a spacerując po dróżkach, można sobie poczytać w porozmieszczanych w kilku miejscach tabliczkach o tym kim byli i w co wierzyli...
Rozumiem, że nie powinniśmy, bo to ma z Polską tyle wspólnego, co rondo Wolnego Tybetu? ...oh wait...
Przykładowo, ileśtam lat temu żyli sobie celtowie. Otwieramy zatem park celtycki, gdzie oprócz ławeczek do odpoczynku i trawników, a spacerując po dróżkach, można sobie poczytać w porozmieszczanych w kilku miejscach tabliczkach o tym kim byli i w co wierzyli...
Rozumiem, że nie powinniśmy, bo to ma z Polską tyle wspólnego, co rondo Wolnego Tybetu? ...oh wait...
To w gruncie rzeczy bardzo proste. Jeśli otwierasz taki park i prezentujesz informacje we właściwym kontekście historycznym to wszystko gra. A jeśli tylko jojczysz "Olaboga, trzeba skończyć z ofiarami z ludzi w świętych gajach!" to jesteś debilem i Biedroniem.PIOTROSLAV pisze:I? Nie rozumiem co w tym złego?
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
To znaczy nie Ty konkretnie - pisanie per ty jest tu tylko figurą retoryczną.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Yyy... No ja nie czaję, gdzie w tej notce z ratusza jest jakieś info o tym jak to musimy skończyć z paleniem czarownic na stosie? Poza tym, osoba Biedronia w tej notce nawet nie występuje...