Brexit
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Brexit
Najpierw pomyślałem, że to idioci, ale może być tak, że część niezdecydowanych założyła "i tak nie wygra opcja wyjścia" i zagłosowali tak jak u nas ludzie na Kukiza, żeby pokazać faka PO.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
No ponoć bardzo dużo ludzi tak chciało głosować "przeciw elitom", dlatego zagłosowali tak głupio
- PIOTROSLAV
- Parmezan
W wypowiedzi roookiego zabrakło mi 'another brick in the wall'
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
http://metro.co.uk/video/embed/1301972/5964450SithFrog pisze:Najpierw pomyślałem, że to idioci, ale może być tak, że część niezdecydowanych założyła "i tak nie wygra opcja wyjścia" i zagłosowali tak jak u nas ludzie na Kukiza, żeby pokazać faka PO.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Tak właśnie wyglądają wybory. WSZYSTKIE!
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Oczywiście że tak... znaczy prawie. Wszystko zależy od tego ile % ludzi jest tak niewykształcona(?), czy może bardziej ignorancka. Bo w takiej Szwajcarii, to wygląda z tego co wiem lepiej i dlatego oni mogą bawić się w demokrację bezpośrednią i mówić nie dla: http://www.nytimes.com/2016/06/06/world ... .html?_r=0. Wiadomo, mogą sobie na to pozwolić ze względu na to ile zarabiają i wiele innych czynników (banki rządzą, podobnie Luksemburg i są to kraje bogate? może Petru? /s). Chodzi bardziej o to, że tam ludzie robią rzeczy bardziej racjonalne i dlatego to działa.
NaprawiłemJutsimitsu pisze: Chodzi bardziej o to, że tam ludzie robią rzeczy bardziej racjonalne i dlatego nie należą do Unii Europejskiej.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Tak, tak snt, tak sobie tłumacz
Ej, ale przecież to fakt, nie?Jutsimitsu pisze:Tak, tak snt, tak sobie tłumacz
https://pl.wikipedia.org/wiki/Stosunki_ ... ejsk%C4%85
Polecam punkty:
- Wniosek o członkostwo w EOG
- Referendum 2001
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Owszem, tyle że to ma dosyć sporo wspólnego z 2 rzeczami. Jedna to neutralność kraju moooocno zakorzeniona w społeczeństwie, druga to taka że by bardzo dużo kasy na tym stracili.
No rozwala mnie ten foch na wysparzy.
Jeszcze wczoraj było: "Zostańcie z nami, jesteście tacy fajni! Inaczej nastąpi koniec świata!"
A dzisiaj: "Banda głupich Brytoli! Wieśniaki i oszołomy! Poradzimy sobie bez was i zrobimy własną unię z dziwkami i prostymi bananami!"
Bardzo lewicowe środowiska chcą chyba taką postawą wkurwić społeczeństwa krajów które mogą odważyć się następne przemyśleć sprawę, czy Unia idzie w dobrą stronę
Jeszcze wczoraj było: "Zostańcie z nami, jesteście tacy fajni! Inaczej nastąpi koniec świata!"
A dzisiaj: "Banda głupich Brytoli! Wieśniaki i oszołomy! Poradzimy sobie bez was i zrobimy własną unię z dziwkami i prostymi bananami!"
Bardzo lewicowe środowiska chcą chyba taką postawą wkurwić społeczeństwa krajów które mogą odważyć się następne przemyśleć sprawę, czy Unia idzie w dobrą stronę
Thim: Dowcip = Opinia. Tak było.W wypowiedzi roookiego zabrakło mi 'another brick in the wall'
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
No widzisz, w przypadku UK mocno zakorzenione jest z kolei poczucie odrębności wobec kontynentalnej Europy (w sensie - "jesteśmy sąsiadem Europy, a nie jej częścią"). No i dodatkowo istnieją perspektywy na znaczące oszczędności budżetowe Królestwa w związku z brexitem.Jutsimitsu pisze:Owszem, tyle że to ma dosyć sporo wspólnego z 2 rzeczami. Jedna to neutralność kraju moooocno zakorzeniona w społeczeństwie, druga to taka że by bardzo dużo kasy na tym stracili.
Tak więc może ta wczorajsza decyzja też była racjonalna, choć przecietny Brytyjczyk może do końca nie kumać dlaczego i googlać co to w ogóle jest ta UE:)
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
W samo sedno snt!snt pisze:
Tak więc może ta wczorajsza decyzja też była racjonalna, choć przecietny Brytyjczyk może do końca nie kumać dlaczego i googlać co to w ogóle jest ta UE:)
http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/brytyjc ... 55697.html
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Ja się zastanawiam skąd to pyszne przekonanie, że na pewno głównie googlowali ci, co za brexitemThimGrim pisze:W samo sedno snt!snt pisze:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... &_ticrsn=3
jeden z punktów pod tytułem
ale niestety w głębi artykułu było
jeden z punktów pod tytułem
Nie pozwolimy sobie odebrać Europy - oświadczył szef MSZ Niemiec
ale niestety w głębi artykułu było
Przed rozpoczęciem rozmów Steinmeier powiedział, że uczestnicy spotkania chcą zasygnalizować, iż "nie pozwolimy sobie odebrać Europy". UE jest niepowtarzalnym projektem zapewniającym "z powodzeniem pokój i stabilność".
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Czlowiek sie jakos przyzwyczail, ze Anglicy to idioci, a tu mu taki numer wycinaja
Sent from my 5017X using Tapatalk
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No Tobie nie zazdroszczę sytuacji. Dobrze pamiętam że siedzisz w bankowości w Londynie?! Dominick ! pisze:Czlowiek sie jakos przyzwyczail, ze Anglicy to idioci, a tu mu taki numer wycinaja
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Moim zdaniem mozliwe, ze ani jedni ani drudzy, skoro liczba ludności UK to 64 mln, a głosowały 33 mlnSithFrog pisze:Ja się zastanawiam skąd to pyszne przekonanie, że na pewno głównie googlowali ci, co za brexitemThimGrim pisze:W samo sedno snt!snt pisze:
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
https://twitter.com/MarcinPalade/status ... 3613290496
Dominick zakładam nie musi się martwić. Jak będzie exodus do Polski to raczej tych najmniej wykwalifikowanych.
A już widzę jak za 3-4 lata w kampanii PiS mówi, że w odróżnieniu od Tuska oni sprowadzili Polaków do domu
Dominick zakładam nie musi się martwić. Jak będzie exodus do Polski to raczej tych najmniej wykwalifikowanych.
A już widzę jak za 3-4 lata w kampanii PiS mówi, że w odróżnieniu od Tuska oni sprowadzili Polaków do domu
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Mi raczej chodzi o branze stricte bankowa, niektore banki juz zapowiedzialy redukcje od poniedzialku. Co prawda mowia, ze niby nie (http://www.independent.co.uk/news/busin ... 00911.html) ale nie dementuja liczb, tylko date - ze maja cale dwa lata na to...SithFrog pisze:Dominick zakładam nie musi się martwić. Jak będzie exodus do Polski to raczej tych najmniej wykwalifikowanych.
http://fortune.com/2016/06/24/london-brexit-jobs/
Redukcje o ok 20%...
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Ja z domu pracuje, udajac informatyka. A jak wiadomo, informatyka pracujacego z domu Brexit nie tyka
szkoda, że nie doradzali Anglikom żeby zabrać babciom dowody osobiste.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Joanna Senyszyn nie powinna cwaniakować, bo na nią głosują tylko ludzie z niezdiagnozowaną chorobą psychiczną.
Mam nadzieję, że ktoś w UK tłumaczy te wszystkie plucia na ich decyzję i ból dupy, żeby wiedzieli co kochani eurokraci mówią z głębi serca.
Mam nadzieję, że ktoś w UK tłumaczy te wszystkie plucia na ich decyzję i ból dupy, żeby wiedzieli co kochani eurokraci mówią z głębi serca.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Another brick in the wallPquelim pisze:oj, jak piecze....
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
-
- sraczkowaty
hmmmmDaeL pisze:No i Wielka Brytania też będzie. Chyba nie sądzisz, że zrezygnują ze wspólnego rynku. Albo że Niemcy, którzy mają kupę kasy władowaną w angielskie koncerny samochodowe, nagle zechcą Brytyjczyków "ukarać".LLothar pisze:Zobacz jak bardzo Norwegia jest zintegrowana z UE...
http://www.theguardian.com/politics/201 ... auble-says
Minister finansów Niemiec ma jakąś moc decyzyjną we wspólnocie podobno 20-kilku państw na równych zasadach?
Ja bym zalecał od razu interwencję militarną. Plany Lwa Morskiego gdzieś tam się jeszcze pewnie walają
- LLothar
- A u nas w Norwegii
To tylko pierwsze zagranie w negocjacjach UK o wejscie do Europejskiego Obszaru Gospodarczego.SithFrog pisze:Minister finansów Niemiec ma jakąś moc decyzyjną we wspólnocie podobno 20-kilku państw na równych zasadach?
- Razorblade
- Mr. Kroper
Taaaa... serio grel wierzysz ze Niemcy ze swoimi kryzysowymi bankami strzela sobie jeszcze w kolano w przypadku sprzetu sportowego (nike zaciera rece na Premiership jesli tak bedzie), sprzetu motoryzacyjnego itd? Ze Niemcy beda chcieli "wykluczyc" sie z wiekszosci central koncernow globalnych (np. w telekomunikacji wiekszosc pozaeuropejskich producentow ma glowna europejska siedzibe w Londynie) i ze nagle swiat postanowi olewac londynskie city... taaaa...grel3gargamel pisze:hmmmmDaeL pisze:No i Wielka Brytania też będzie. Chyba nie sądzisz, że zrezygnują ze wspólnego rynku. Albo że Niemcy, którzy mają kupę kasy władowaną w angielskie koncerny samochodowe, nagle zechcą Brytyjczyków "ukarać".LLothar pisze:Zobacz jak bardzo Norwegia jest zintegrowana z UE...
http://www.theguardian.com/politics/201 ... auble-says
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Czekać na oficjalne potwierdzenie, po czym wychodzimy z tego burdelu.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
O ile sam nie mam nic przeciwko, to nie mam złudzeń, że ludzie nie są gotowi na taki ruch. O ile łączenie się w jedno państwo poprzez zupełnie różne grupy ludzi czasami działa bardzo dobrze (USA, Szwajcaria, Indie, Wielka Brytania) to czasami kończy się fatalnie albo z powodu wewnętrznych różnic, np religijnych (Jugosławia) albo innych problemow (Związek Radziecki).
Dodatkowo takie twory, nie wazne jak stabilne się wydają, to potrafią się rozpaść i po 300 latach wspólnoty (Szkocja?).
Ja bardzo chętnie jestem za
Tylko niestety nasza aktualna władza się na to nie zgodzi.
Tylko niestety nasza aktualna władza się na to nie zgodzi.
Kilkadziesiąt lat temu ludzie ginęli, żeby coś takiego nie miało miejsca, a Wy nie macie nic przeciwko. Nice.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Gorzej, że nikt by takiego czupiradła jak Polska nie chciał. Ciekawy news, tyle że to tvp jest.
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2016, o 09:08 przez ThimGrim, łącznie zmieniany 1 raz.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
snt pisze:Kilkadziesiąt lat temu ludzie ginęli, żeby coś takiego nie miało miejsca, a Wy nie macie nic przeciwko. Nice.
- Larofan
- Social Media Ninja
to samo pomyslalemThimGrim pisze:Ciekawy news, tyle że to tvp jest.
nigdzie indziej nie znalazlem o tym wzmianki... to chy ba burza w szklance wody jest
Tu nie ma nic do śmiacia, trzeba było dać zgodę na ten eksterytorialny korytarz, to też bysmy byli częścia europejskiego superpaństwa.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Przegrywasz tą dyskusję na podstawie prawa Godwina.snt pisze:Tu nie ma nic do śmiacia, trzeba było dać zgodę na ten eksterytorialny korytarz, to też bysmy byli częścia europejskiego superpaństwa.
Oryginalna treść dokumentuLarofan pisze:to samo pomyslalemThimGrim pisze:Ciekawy news, tyle że to tvp jest.
nigdzie indziej nie znalazlem o tym wzmianki... to chy ba burza w szklance wody jest
Komentatrz Waszczykowskiego
Kilka linków do innych portali podających news za tvp.
http://fakty.interia.pl/raporty/raport- ... Id,2225688 - Tutaj potwierdza informację Reuters - nie mówi tylko o formie ultimatum, która pochodzi od tvp
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/tvp-inf ... -v4/9jqb69
http://wpolityce.pl/swiat/298344-superp ... reformy-ue
na gazeta.pl jeszcze tego nie widziałem
Wiecie co chłopaki? Ja byłbym nawet i za gdyby taka propozycja pojawiła się za 40-50 lat PO gruntownych reformach UE, które gwarantowałyby, że superpaństwo nie będzie podporządkowane interesom sprzecznym z naszymi aktualnymi. A wydaje się, że byłoby takie. To nie jest tak, że to co dobre dla Niemców jest dobre dla wszystkich.
Jak czytam pisane coś takim językiem to mnie sie lampka zapala.
Autorem jest aktualny partner Pani Hejke (vel "Pisowska kurwa" vel "ta, którą Kurtyka obracał przed śmiercią tragiczną"). To pewnie jest prawdziwy dokument. Tylko tam nie ma nic o superpaństwach.Penie nie będzie o wspólnym kodeksie karnym tylko o internacjonalnym ściganiu terroryzmu i przestępczości zorganizowanej. Pewnie nie będzie o "panstwa nie będą mialy prawa do własnej armii i służb" tylko o tworzeniu jakichś wspólnych sił szybkiego ratowania. I tak dalej i tym podobne.
Autorem jest aktualny partner Pani Hejke (vel "Pisowska kurwa" vel "ta, którą Kurtyka obracał przed śmiercią tragiczną"). To pewnie jest prawdziwy dokument. Tylko tam nie ma nic o superpaństwach.Penie nie będzie o wspólnym kodeksie karnym tylko o internacjonalnym ściganiu terroryzmu i przestępczości zorganizowanej. Pewnie nie będzie o "panstwa nie będą mialy prawa do własnej armii i służb" tylko o tworzeniu jakichś wspólnych sił szybkiego ratowania. I tak dalej i tym podobne.
#sgk 4 life.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ja mysle ze takie federalne superpanstwo europejskie to nawet w glowach najwiekszych optymistow to 20+ lat prac i negocjacji.peterpan pisze:Wiecie co chłopaki? Ja byłbym nawet i za gdyby taka propozycja pojawiła się za 40-50 lat PO gruntownych reformach UE, które gwarantowałyby, że superpaństwo nie będzie podporządkowane interesom sprzecznym z naszymi aktualnymi. A wydaje się, że byłoby takie. To nie jest tak, że to co dobre dla Niemców jest dobre dla wszystkich.
Jasne, nie wszystko to co dobre dla Niemcow jest dobre dla wszystkich, ale to tak samo nie wszystko co dobre dla Warszawiaków jest dobre dla Rzeszowa.