Pquelim pisze:W życiu! Ta strona miała być nawiązaniem do tradycji SGK i, za przeproszeniem, ale co mnie to gówno obchodzi, że jakieś teksty są stare i niktn ie piszę nowych?
Nie pisze to trudno. Wydawało mi się (byłem pewny), że tutaj przede wszystkim chodzi o forum, a portal jest hobbystycznym przedsięwzięciem amatorów i do kurki, nie oszukujmy się (DaeL nie oszukuj nas!), że będziemy tu kiedykolwiek robić profeskę w choć minimalnym zakresie. Naj akiej podstawie chcesz zmieniać profil na "geek-kulturowy"? Przecież my jako społeczność nie mamy z tym wiele wspólnego, nie tworzymy nowej jakości, nawet nie mamy ochoty na profesjonalizm! - po prostu gadamy sobie na forumie, bo się kochamy, a niektórzy dopisują jakieś teksty.
Czekaj, czekaj Pquelim. Twoje przywiązanie do tradycji Świata Gier Komputerowych sprawia, że skrót FSGK musisz odczytywać jako Filmy, Seriale, Gry, Książki, a nie na przykład Fajna Strona Geek-Kulturowa??? Twoja dwudziestoletnia nostalgia sprawia, że nie przyjmiesz na stronie innych buttonów niż te, które wiszą tam od roku, tzn. "Forum, Sajens, Gry, Kultura"? Jakoś głębiej jeszcze sięga Twoje przywiązanie do Świata Gier Komputerowych? Może tagów też mamy nie zmieniać?
Pytam, bo dałbym sobie rękę uciąć, że niektóre z tych rzeczy to mają nie więcej niż rok. Ba, chyba nawet za niektóre odpowiadam ja z LLotharem. I nie wiedziałem, że się tak szybko do tego przywiążesz.
Oczywiście jest inne wyjaśnienie problemu. Przeczytałeś urywek zdania, złapałeś 200% bulwersacji, i już nawet nie spróbowałeś jeszcze raz przeczytać wypowiedzi z którą chcesz polemizować, tylko od razu strzeliłeś filipikę o tym jak Ci DaeL chce podstępnie miejsce do gadania i pamięć o ŚGK odebrać.
I potem taki jest efekt. Ja piszę, żeby może trochę zmienić layout, że button "Gry" jest niepotrzebny, bo rok temu był ostatni tekst o grze, a Ty na to "ale co mnie to gówno obchodzi, że jakieś teksty są stare i nikt nie pisze nowych". No pewnie, najlepsze podejście. Będzie jakieś nawiązanie do ostatnich lat Gameloga, kiedy strona wisiała martwa.
Pquelim pisze:To, że Twoje ST ładnei chwyciły i masz teraz grupkę fanów to imho bardziej info dla Ciebie, żeby z tym tematem wychodzić poza FSGK, niż przekręcać całą naszą ferajnę w bardziej Tobie pasujący framing.
Może tak zrobię, ale póki co chciałbym się dowiedzieć, w czym Ci przeszkadzałyby zmiany, które tu zaproponowałem. Na serio, potrzebuję jednego konkretu, żeby zobaczyć na własne oczy gdzie leży problem dla Pquelima.
Pquelim pisze:A "Przegrałem Życie" to fantastyczny tytuł dla serii i w ogóle nie masz racji. O.
Wyśmienity. Dlatego postulowałem, żeby cykl nazywał się właśnie "Przegrałem życie" a nie "Przegrałem życie - Majinfox", tym bardziej że ksywka autora i tak pojawia się tuż pod tekstem. I MajinFox się zgodził (nawiasem mówiąc Majin to przepraszam, że znowu wałkujemy tę pierdółkę sprzed 18 miesięcy!).
Jejku znów mam to nawracające uczucie, jakbyś polemizował z tekstem, nie zadawszy sobie trudu przeczytania go...
Pquelim pisze:Ja też chciałbym kiedyś napisać jeden tekst o dupie maryni, sam nie wiem o czym. Moze być o filmach, których nie widzieliście i nie warto ich oglądać. Albo o TVP i dobrej zmianie, z fachurską analizą zawartości i porównaniem contentu sprzed lat. Albo z wyliczeniem technik propagandowych stosowanych przez rząd PiS-u. Albo po EURO i dlaczego nie wygraliśmy meczu o honor.
A, czyli kontynuujemy starą tradycję Świata Gier Komputerowych tekstami o polityce. No git.
Pquelim pisze:Tylko, że jak widze tutaj i czytam, o jakichś secret-administracyjnych forach, o nadaniach uprawnień redaktorskich (tylko nie zepsuj!), i niezrealizowanych deklaracjach na 2016... to mi się odechciewa. To już łatwiej mi będzie z blogiem wystartować, za którego zabieram się od 1,5 roku.
Fajnieś to wymyślił. Secret-administracyjne forum - zupełnie jakby było czymś dziwnym, że jest podgrupa na którym wrzuca się teksty do zajawek na FB i TT oraz ustala terminy, żeby dwie osoby nie wrzucały nowego tekstu tego samego dnia. Och, co za potworność. I jeszcze te nadania redaktorskie. Że też wordpress nie pozwala ludziom streamować tekstów prosto ze swojego mózgu. Jakieś konta trzeba mieć, hasła, i inne takie. A ten żarcik "tylko nie zepsuj"... No naprawdę, oburzająco nieprofesjonalny. Na forum sobie nie można żartować, co wie każdy, kto tu był od 20 lat.
Pquelim pisze:Mam wrażenie, że utworzyła się tutaj jakaś niezdrowa dla nas - od niemal 20 lat bandy nieuczesanych i chaotycznych internetowych awatarów - atmosfera poszukiwania biznesowej strategii na rozwój. No bez jaj.
Pquelim, konkretnie, gdzie Ty widzisz niezdrową atmosferę i poszukiwanie biznesowej strategii na rozwój. No ludzie! W tym, że powiedziałem, że może jak kogoś zniechęciła do pisania mała liczba odwiedzin, to powinien spróbować jeszcze raz? Czy w tym, żeby zmienić layout strony? Bo żarty żartami, ale teraz naprawdę chciałbym wiedzieć co Ci przeszkadza.
Zolt pisze:Zawsze portal traktowałem jako dostawkę do forum. DaeL na nim błyszczy, niektórzy coś jeszcze tworzą kiedy mają czas i ok. Po co się napinać na wielkie cele?
Jezus Maria, co najmniej jakbyśmy próbowali tu zrobić drugie kotaku. Nikt się nie napina na większe cele. Mamy liczbę odwiedzin na poziomie przyzwoitego bloga, z czego można się tylko cieszyć. I jest okazja, żeby się zastanowić jak fsgk jeszcze ulepszyć. Jedyne kwestie finansowe jakie poruszyłem to: "Może warto zamontować adsense'a" i "Przy następnej zbiórce na serwer i domenę, wspomnimy też o tym czytelnikom, może też się dorzucą". A tymczasem Ty piszesz to tak, jakbym siedział za Twoim krzesłem i posapując co 5 minut szeptał Ci do ucha: "Zolcie, wymyśl biznesplan dla FSGK, bo jak nie, to Ci ścisnę jajka".