EURO 2016
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: EURO 2016
Pozostałe grupy:
A - Francja, Rumunia, Albania, Szwajcaria
B - Anglia, Walia, Rosja, Słowacja
D - Hiszpania, Czechy, Turcja, Chorwacja
E - Belgia, Włochy, Irlandia, Szwecja - MOC
F - Portugalia, Islandia, Węgry, Austria
A - Francja, Rumunia, Albania, Szwajcaria
B - Anglia, Walia, Rosja, Słowacja
D - Hiszpania, Czechy, Turcja, Chorwacja
E - Belgia, Włochy, Irlandia, Szwecja - MOC
F - Portugalia, Islandia, Węgry, Austria
- Larofan
- Social Media Ninja
grupa spoko - nie znam sie ale sa niemcy wiec nie moze byc zle
prawda?
prawda?
prawda, nie znasz się
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ja tam się cieszę, że gramy z Niemcami. Jeśli jakimś cudem wygramy, to reszta mistrzostw jest bez znaczenia .
Jak nie pokpią startu to powinniśmy zagrać o awans z Ukrainą. Jeden punkt z Dojczami uznam za sensację i wielki sukces.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
+1SithFrog pisze:Jak nie pokpią startu to powinniśmy zagrać o awans z Ukrainą. Jeden punkt z Dojczami uznam za sensację i wielki sukces.
Tylko żeby nie było z tym startem jak w Korei i w Niemczech. Też mieliśmy mieć łatwego rywala na początek.
Jest o tyle ciekawie, że zwycięzca naszej grupy zagra z trzecią drużyną z trzecich miejsc, a ten, kto zajmie drugie miejsce, z drugą drużyną z grupy A, czyli prawdopodobnie Francją, lub Szwajcarią.
Losowanie nie było złe ale bez szaleństw. Grupy D i E wyglądają dużo mocniej od naszej.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Już nie mówiąc o Ekwadorze w 2006... Teneiro....Delgado...Crowley pisze: Tylko żeby nie było z tym startem jak w Korei i w Niemczech. Też mieliśmy mieć łatwego rywala na początek.eństw.
Ja upatruje szansy w trzecich miejscach. Jak dobrze pójdzie to mamy awans z trzeciego.
Since 2001.
-
- sraczkowaty
Niemcy i 3 solidne drużyny na podobnym poziomie. Do przejścia, ale łatwo nie będzie
- Razorblade
- Mr. Kroper
This.grel3gargamel pisze:Niemcy i 3 solidne drużyny na podobnym poziomie. Do przejścia, ale łatwo nie będzie
Jeszcze 99 dni...
Byle bez kontuzji, byle bez kontuzji...
Byle bez kontuzji, byle bez kontuzji...
A ja jadę na Polska - Ukraina!
Ja też mam taki plan. Gorzej będzie jak mecze będą rozgrywane bez udziału publicznościHalaster pisze:A ja jadę na Polska - Ukraina!
Sobotnie i wczorajsze mecze towarzyskie to chyba dla wszystkich ostatnie sprawdziany przed ogłoszeniem składów na turniej.
Poza tym były kilka naprawdę ekstra pojedynków!
Po sobotnim 2:3 z Anglią niektórzy zaczynali powątpiewać w formę Niemców i w to jak naprawdę groźni będą na ME. We wczorajszym meczu (4:1 z Włochami) pokazali, że będą! To w ogóle był dobry mecz, Niemcy, mimo 5 zmian w składzie, zagrali naprawdę świetne spotkanie. Włosi, szczególnie przez większą część I połowy grali dobry mecz, pewnie w obronie, agresywnie w środku, potem coś się u nich zatrzymało i Niemcy po nich przejechali...
Nieźle spisuje się Irlandia Północna - nie grywa z potentatami (my podobnie) ale ma świetną serię 10 meczów bez porażki. Z finalistami Euro tylko remisuje (Walia, Węgry) ale nie można ich lekceważyć.
Widziałem też Francja Rosja - spoko mecz, fajnym widokiem były też pełne trybuny - po ostatnich wydarzeniach nie było to takie pewne...
Po meczach z Niemcami i Holandią wyjazd na Euro zapewnił sobie chyba Vardy, a co raz bardziej prawdopodobne wydaje się, że w czerwcu odpoczywał będzie Rooney. Co prawda sam Wayne twierdzi, że z pewnością znajdzie się w składzie na Euro to Roy Hodgson może go zaskoczyć. Tym bardziej, że Rooney wciąż leczy kontuzję o ile się nie mylę.
I taka ogólniejsza refleksja - od lat mówi się o tym jak spada prestiż meczów towarzyskich, jak co raz mniejsze jest nimi zainteresowanie i że pewnie niedługo całkiem znikną (być może zastąpione innymi rozgrywkami). Ale oglądając sobotnie i wczorajsze mecze, ich poziom(w sensie zaangażowania zawodników bo wiem, że repry są w tyle za klubami), ilość bramek, i przede wszystkim zainteresowania na stadionach to mam nadzieję, że plotki o "śmierci kadr" są mocno przesadzone
Poza tym były kilka naprawdę ekstra pojedynków!
Po sobotnim 2:3 z Anglią niektórzy zaczynali powątpiewać w formę Niemców i w to jak naprawdę groźni będą na ME. We wczorajszym meczu (4:1 z Włochami) pokazali, że będą! To w ogóle był dobry mecz, Niemcy, mimo 5 zmian w składzie, zagrali naprawdę świetne spotkanie. Włosi, szczególnie przez większą część I połowy grali dobry mecz, pewnie w obronie, agresywnie w środku, potem coś się u nich zatrzymało i Niemcy po nich przejechali...
Nieźle spisuje się Irlandia Północna - nie grywa z potentatami (my podobnie) ale ma świetną serię 10 meczów bez porażki. Z finalistami Euro tylko remisuje (Walia, Węgry) ale nie można ich lekceważyć.
Widziałem też Francja Rosja - spoko mecz, fajnym widokiem były też pełne trybuny - po ostatnich wydarzeniach nie było to takie pewne...
Po meczach z Niemcami i Holandią wyjazd na Euro zapewnił sobie chyba Vardy, a co raz bardziej prawdopodobne wydaje się, że w czerwcu odpoczywał będzie Rooney. Co prawda sam Wayne twierdzi, że z pewnością znajdzie się w składzie na Euro to Roy Hodgson może go zaskoczyć. Tym bardziej, że Rooney wciąż leczy kontuzję o ile się nie mylę.
I taka ogólniejsza refleksja - od lat mówi się o tym jak spada prestiż meczów towarzyskich, jak co raz mniejsze jest nimi zainteresowanie i że pewnie niedługo całkiem znikną (być może zastąpione innymi rozgrywkami). Ale oglądając sobotnie i wczorajsze mecze, ich poziom(w sensie zaangażowania zawodników bo wiem, że repry są w tyle za klubami), ilość bramek, i przede wszystkim zainteresowania na stadionach to mam nadzieję, że plotki o "śmierci kadr" są mocno przesadzone
Solorz odkrył karty w sprawie transmitowania Euro. Tak jak się obawiałem spodziewałem, polski kibic nie będzie miał lekko żeby obejrzeć wszystko, co we Francji najciekawsze:
I taka refleksja mnie naszła - cieszę się, że kolejne turnieje będą już w TVP. Moze i Szpakowski, ale przynajmniej spokój.
Czyli generalnie w stylu Polszmatu. Januszu płać za emocje, a jak nie to oglądaj sobie Islandia-Austria. Wpienia mnie to niemożliwie, ale warunki rynkowe są jasne. Wiele zalezy od ceny dodatkowych kanałów - klasyczne ppv charakteryzuje się tym, że nie jest specjalnie drogie. U Solorza jednak przeważa mentalność dusigrosza, więc pewnie ze dwie stówki zaśpiewają. Jeżeli mniej, to możliwe że odżałuje i się szarpnę. Jak nie, to zawsze pozostaną weeb.tv i inne wynalazki.Na głównym kanale Polsatu zobaczymy bez opłat:
Francja - Rumunia (mecz otwarcia), Albania - Szwajcaria, Polska - Irlandia Płn., Hiszpania - Czechy, Austria - Węgry, Rosja - Słowacja, Niemcy - Polska, Włochy - Szwecja, Belgia - Irlandia, Rumunia - Albania, Rosja - Walia, Ukraina - Polska, Islandia- Austria, cztery wybrane mecze 1/8 finały oraz wszystkie ćwierćfinały, półfinały, a także finał.
W Polsat Sport 2 i Polsat Sport 3 pokazane zostaną:
Anglia - Rosja, Walia - Słowacja, Niemcy - Ukraina, Turcja - Chorwacja, Irlandia Płn. - Szwecja, Belgia - Włochy, Portugalia - Islandia, Rumunia - Szwajcaria, Francja - Albania, Anglia - Walia, Ukraina - Irlandia Płn, Czechy - Chorwacja, Hiszpania - Turcja, Islandia - Węgry, Portugalia - Austria, Szwajcaria - Francja, Słowacja - Anglia, Czechy - Turcja, Irlandia Płn. - Niemcy, Chorwacja - Hiszpania, Włochy - Irlandia, Węgry - Portugalia, Szwecja - Belgia i cztery mecze 1/8 finałów.
I taka refleksja mnie naszła - cieszę się, że kolejne turnieje będą już w TVP. Moze i Szpakowski, ale przynajmniej spokój.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Polszmata jest dla mnie Polszmatą od czasu MŚ w siatkówce.Pquelim pisze: Czyli generalnie w stylu Polszmatu. Januszu płać za emocje, a jak nie to oglądaj sobie Islandia-Austria.
Ale akurat tu do końca się z Tobą zgodzić nie mogę, wszystkie mecze od 1/4 aż do finału plus wymienione przez Ciebie to trochę więcej niż Islandia - Austria. Akurat przy Euro 24-zespołowym będzie więcej meczy tego typu
Socjalizm się załączył koledzezodi pisze:Polszmata jest dla mnie Polszmatą od czasu MŚ w siatkówce
to ja już wolę Koko koko euro spoko
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Jeden plus naszych czasów, że internet jest pełen odpowiednich ruchomych obrazków na taką sytuację.
#sgk 4 life.
Powołania mniej spektakularne niż np. u Janasa przed niemieckim mundialem więc i dyskusji mniej
Po prostu czekamy na faktyczną kadrę, która pojedzie na turniej. Trudno się zrzymać na Cionka, skoro on jeszcze moze wypaść.
a tam Cionek, ja się trochę jednak dziwie Nawałce że nie spróbował Mierzejewskiego ani razu. Facet wyciąga świetne liczby u tych Arabów, a wobec naszego stanu posiadania chyba wypadałoby chociaż gościa sprawdzić. Ja wiem, ze Starzyński/Jodłowiec/Mączka/Zieliński powinni dać radę i raczej żadnych pretensji nie mam, ale tak chociaż z ciekawości. Mierzej miał w tym roku 30 spotkań, 12 goli i 7 asyst - wynik nieporównywalny z żadnym z powołanych.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
To że Polsat chce kasy za oglądanie Euro mnie nie dziwi - prawa rynku. Ale myślałem, że dotychczasowi klienci będą te dodatkowe kanały mieli w pakiecie (no, może nie ci, co mają najtańszy pakiet). Okazuje się, że taka przyjemność będzie kosztować 79 zł, chyba że klient zdecyduje się przedłużyć swoją umowę o 24 miesiące, wtedy będzie miał gratis. Moim zdaniem drożyzna.
About Mankind
About Mankind
Szkoda by było Rybusa
Ponoć jeszcze lekarskie konsultacje trwają, ale nie wygląda to najlepiej - wciąż jakieś dziwne problemy z barkiem.
Za to Niemcy dostali dziś baty od Słowaków (1:3)! Co prawda warunki były dość ekstremalne (ulewa, kałuże itd.) ale może w końcu raz nie trafią z formą Ukraina też zagrała chyba całkiem, całkiem, a przynajmniej wynik (4:3, a prowadzili już 4:1) meczu z Rumunią by na to wskazywał.
Ponoć jeszcze lekarskie konsultacje trwają, ale nie wygląda to najlepiej - wciąż jakieś dziwne problemy z barkiem.
Za to Niemcy dostali dziś baty od Słowaków (1:3)! Co prawda warunki były dość ekstremalne (ulewa, kałuże itd.) ale może w końcu raz nie trafią z formą Ukraina też zagrała chyba całkiem, całkiem, a przynajmniej wynik (4:3, a prowadzili już 4:1) meczu z Rumunią by na to wskazywał.
Warto pamiętać, że Ekstraklasa wysyła na EURO dość liczną paczkę - 15 piłkarzy, w tym 5 z innych reprezentacji, niż Polska. Co ciekawe uczestników EURO w swoich składach ma aż 7 ekstraklasowych klubów, w tym Legia aż 5. To tak dla ułatwienia dla tych, którzy nie wiedzą komu kibicować, oprócz Polski.*
LEGIA (5) - Nikolić (Węgry), Duda (Słowacja), Jędrzejczyk, Pazdan, Jodłowiec
LECH POZNAŃ (3) - Kadar (Węgry), Lovrencsics (Węgry), Linetty
LECHIA (2) - Wawrzyniak, Peszko
WISŁA KRAKÓW (2) - Guzmics (Węgry), Mączyński
CRACOVIA (1) - Kapustka
RUCH (1) - Stępiński
ZAGŁĘBIE (1) - Starzyński
* ja i tak standardowo trzymam kciuki za Chorwację. Ale za Węgry i Słowację też będę.
LEGIA (5) - Nikolić (Węgry), Duda (Słowacja), Jędrzejczyk, Pazdan, Jodłowiec
LECH POZNAŃ (3) - Kadar (Węgry), Lovrencsics (Węgry), Linetty
LECHIA (2) - Wawrzyniak, Peszko
WISŁA KRAKÓW (2) - Guzmics (Węgry), Mączyński
CRACOVIA (1) - Kapustka
RUCH (1) - Stępiński
ZAGŁĘBIE (1) - Starzyński
* ja i tak standardowo trzymam kciuki za Chorwację. Ale za Węgry i Słowację też będę.
Since 2001.
- Crowley
Gra ktoś w Eurofantasy na stronie UEFA? O tu: http://eurofantasy.uefa.com/en/fantasy16/fantasy16
Może jakiś mały forumowy turniej? W robocie jak zrobiliśmy zrzutę, to w puli nagród mamy ponad 400 zł.
Może jakiś mały forumowy turniej? W robocie jak zrobiliśmy zrzutę, to w puli nagród mamy ponad 400 zł.
About Mankind
About Mankind
Pomoce naukowe dla obcojęzycznych komentatorów.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=580D43F8
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=580D43F8
Ciekawy wykres. Szwecja pod nieobecność Norwegii przywozi wikingów
https://pbs.twimg.com/media/CkgSBVvW0AASKLJ.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CkgSBVvW0AASKLJ.jpg:large
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Właśnie sobie uświadomiłem, że mecz Polski będzie dla mnie o 6 rano... I nie mam gdzie obejrzeć...
EDIT: W radiu będę słuchał
EDIT: W radiu będę słuchał
czujecie klimat? bo ja już nie oglądam telewizji (na polsacie news właściwie jest #kadralive), a i w internetach szczyty absurdu. dosłownie kazda, nawet jednozndaniowa informacja to juz news. a to ten powiedział, że polska czarnym koniem, a to tamten napisal ze bez Lewego nie istniejemy.
Paranoja, i powiem szczerze, ze wkurza mnie to euro bardziej niz raduje. Czlowiek nie moze sie skupic na wazniejszych sprawach, bo wkoło powszechna jednomyslnosc, ze teraz nie ma nic wazniejszego. I nawet jak juz sie dasz wkrecic, to sprawdzasz program transmisji, a tam
Anglia zakodowana. Portugalia też. Jutro mozesz sobie obejrzec albanie i słowaków, no kurka wodna ;/
Paranoja, i powiem szczerze, ze wkurza mnie to euro bardziej niz raduje. Czlowiek nie moze sie skupic na wazniejszych sprawach, bo wkoło powszechna jednomyslnosc, ze teraz nie ma nic wazniejszego. I nawet jak juz sie dasz wkrecic, to sprawdzasz program transmisji, a tam
Anglia zakodowana. Portugalia też. Jutro mozesz sobie obejrzec albanie i słowaków, no kurka wodna ;/
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
Z tymi transmisjami to dramat. Ja dziś zobaczę, czy da się gdzieś oglądać przez internet, a jak nie to pewnie odżałuję stówę i wykupię ten cholerny dostęp. Bo jak mam chodzić na wszystkie zakodowane mecze do knajpy, to na browar wydam trzy razy tyle.
Ale też uważam, że ta wszędobylskość pseudo informacji o Euro jest okropnie irytująca. A dla osób, które się piłką nie interesują, musi być zupełnie nieznośna.
Ale też uważam, że ta wszędobylskość pseudo informacji o Euro jest okropnie irytująca. A dla osób, które się piłką nie interesują, musi być zupełnie nieznośna.
About Mankind
About Mankind
nie mam pewności, ale - prawdopodobnie - na weeb.tv bedą streamy z tych kanałów polsatowskich. Wtedy wystarczy 20zet/ms za konto premium i oglądasz bez większych problemów.
No i jest jeszcze kodi, ale za to się nigdy nie zabrałem. A podobno działa rewelacyjnie.
No i jest jeszcze kodi, ale za to się nigdy nie zabrałem. A podobno działa rewelacyjnie.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
-
- sraczkowaty
Ja ostatnio jak potrzebowałem streamów to szukałem na Reddicie https://www.reddit.com/r/soccerstreams/ i byłem zadowolony z jakości i płynności
streamy na reddit propsują, ale niestety też potrafią się wyrzucać. Np Liga Mistrzów w tym sezonie nie zawsze dawa radę.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
szkoda Rumunow jednak...
-
- sraczkowaty
Szkoda, ale z drugiej strony Payet zasłużył na bramkę, bo grał rewelacyjnie, ciągnął grę Francuzów, któzy nie zachwycili, ale cel osiągnęli
No karny był, na upartego nawet dwa. Giroud faulował bramkarza przy golu. Trochę pofarcili Francuzi. Gol na 2:1 cudowny. Payet zdecydowanie graczem meczu.
Zaraz tam faulował, w BPL takich rzeczy się nie gwiżdże . Zresztą to już chyba było poza polem bramkowym.
Pole bramkowe bez znaczenia, nie możesz bramkarzowi walnąć z łokcia w ręce, w które łapie piłę. Na całym polu karnym
- Crowley
Payet fantastyczny. Widać było pod koniec, jak jest zmęczony bieganiem, bo wcześniej grał praktycznie na całym boisku. Za to Pogba grał fatalnie i bez pomysłu. Nie widzę Francuzów w meczu z jakąś porządną drużyną. Ale też Rumuni pokazali się z dobrej strony. Mogli spokojnie strzelić jeszcze dwie bramki, a w obronie grali bardzo czujnie, wcale nie murując bramki. Nie wiem jak my z nimi wygramy w eliminacjach do MŚ.
About Mankind
About Mankind
Aha, dla mnie na równi z Payetem ten koleś z Leicester. Ngolo Kante czy jak mu tam. Pan środka pola.
- Crowley
A też racja. Czyścił wszystko, co się dało.
Z Francuzów na pewno teraz zeszło powietrze. Z Albanią zagrają na luzie, Payet będzie próbował, bo wie, że jest w formie. Rumuni bardzo mądrze robili, że ani razu nie sfaulowali nikogo przed polem karnym. Bo on walił w sezonie takie bramki z wolnych, że głowa mała. Jak na plejstejszyn.
Z Francuzów na pewno teraz zeszło powietrze. Z Albanią zagrają na luzie, Payet będzie próbował, bo wie, że jest w formie. Rumuni bardzo mądrze robili, że ani razu nie sfaulowali nikogo przed polem karnym. Bo on walił w sezonie takie bramki z wolnych, że głowa mała. Jak na plejstejszyn.
About Mankind
About Mankind
https://twitter.com/rafa_lebiedz24/stat ... 0183409664
Mam wrażenie, że 99% gry ofensywnej żabojadów to Payet wczoraj.
Mam wrażenie, że 99% gry ofensywnej żabojadów to Payet wczoraj.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Wow.... jestem pod wrażeniem!
szwajcaraia juz raczej na luzie, Albańczycy w ogóle nie zaskoczyli ani swoja grą, ani głupotą kapitana
Francja wczoraj bardzo słabo, w sumie to szcześliwe zwyciestwo, ale tam jeszcze kilku zawodników moze się przebudzić (Pogba!).
Francja wczoraj bardzo słabo, w sumie to szcześliwe zwyciestwo, ale tam jeszcze kilku zawodników moze się przebudzić (Pogba!).
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
Hiszpanscy sedziowie sa jednak zalosnie slabi...