![:) :)](./images/smilies/1.gif)
Regulamin z drobnymi poprawkami skopiowałem z ostatniego FLEPa na mundial.
REGULAMIN FORUMOWEJ LIGI EKSPERTÓW PIŁKARSKICH ME FRANCJA 2016
I. Każdy może wziąć udział w zabawie, jedyna potrzeba to posiadanie aktywnego konta na Forum.
II. Typowanie odbywa się w tym temacie. Po tym jak organizator (ja) oficjalnie rozpocznie nową kolejkę, należy oddać typ poprzez napisanie posta.
a) Typy w których nazwy drużyn i/lub piłkarzy są poprzekręcane w taki sposób, że osoba sprawdzająca nie jest w stanie się domyśleć, nie zostaną uwzględnione.
b) Data oraz godzina zakończenia przyjmowania typów, podana jest przez prowadzącego kolejkę, w poście rozpoczynającym kolejkę.
c) Jeżeli ktoś, gdzieś wyjeżdża itp., itd., może oddać swoje typy poza kolejką, ale tylko i wyłącznie po skonsultowaniu się z prowadzącym zabawę.
d) W meczach w których będą dogrywki - ostatecznym wynikiem uznaje ten po 120 minutach spotkania.
e) Zestaw par na daną kolejkę, może być zmieniony do momentu, kiedy pierwsza osoba złoży swoje typy (raczej zmian nie przewiduję...)
III.Spotkania do typowania
Mecze Mistrzostw Europy 2016
IV.Punktacja
a) Faza grupowa 2 punkty za trafiony wynik 3 za dokładny wynik bramkowy
b) 1/8 finału 4 punktów za wynik 5 punktów za wynik dokładny
c) Ćwierćfinały 6 punkty za wynik 7 punktów za wynik dokładny
d) Półfinały 8 punktów za wynik 10 punktów za wynik dokładny
e) Finał 12 punktów za wynik 15 za dokładny wynik
f) Dodatkowo w każdej kolejce w jednym meczu typujemy strzelca i za trafny typ można otrzymać tyle punktów ile strzeli bramek
g) W każdej kolejce będzie jeden mecz oznaczony jako JOKER (tylko w fazie grupowej oraz 1/8 finału) za trafienie dokładnego wyniku bramkowego podwójna ilość punktów.
h) przed rozpoczęciem ME typujemy mistrza,wicemistrza,półfinalistów oraz króla strzelców
mistrz 10 pkt, wicemistrz 7 pkt , pozostałe dwa zespoły po 4 pkt, król strzelców tyle punktów ile zdobędzie bramek
i) dodatkowo typujemy jak daleko zabrnie na Euro reprezentacja Polski, może to być: faza grupowa, 1/8 finału, ćwierćfinał, półfinał, finał lub tytuł mistrzowski, za poprawne trafienie 5 punktów
V. Wszelkie spory rozpatrujemy wspólnie. Ostateczne decyzje podejmuje organizator.
Zapraszam do typowania pierwszej czwórki i króla strzelców.
TERMIN 10 czerwca 2016 godz 21:00
Typy proszę przysyłać do mnie na PW, ja swoje wyślę do pierwszego uczestnika od którego otrzymam typy.
Przykładowe typowanie
1 Andora
2 Watykan
3-4 Kosowo, Wyspy Owcze
Król strzelców: Wawrzyniak
Polska: faza grupowa