![Obrazek](http://ichef.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/4418/production/_89623471_london_past_present_608_1248_1952-02.png)
A tutaj rozkład terytorialny muzułumańskich dzielnic w Londynie:
https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_ ... census.png
Wnioski nasuwają się same. Obawiam się, że Boris Johnson był ostatnim nie-muzułumańskim burmistrzem Londynu.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Liberał pełną gębąDaeL pisze:Hie hie hie. It begins.
http://www.politics.co.uk/news/2016/03/ ... rt-for-lon
Wiesz, ja sobie czasami debatuje z kims sam sobie w glowie. Wymyslam argumenty i padaja dokladnie tak jak chcialem, wygrywam dyskusje calkowicie. W tym wypadku ten redaktor musial miec sen na jawie. Nie dosc, ze znalazl idealne cytaty do obecnej sytuacji, to ona łyknęła każdy jeden...SithFrog pisze:Są takie słowa, ostatnio modne, jak zaoranie, pozamiatanie itp. Żadne jednak nie oddaje tego, co zrobił Mazurek w wywiadzie z posłanką PiSu. Miazga.
leb w leb idziemyJutsimitsu pisze:Chyba nas przebili, chociaż mam wątpliwości.
No dobra LLo, ale przecież nie możesz puścić w gazecie zmajstrowanego wywiadu z politykiem, bo zaraz się afera rozpęta. Jakoś nie wierzę, że ktokolwiek by zaryzykował wypuszczenie ściemy bez konkretnego backupu w postaci zapisu z wywiadu.LLothar pisze:Wiesz, ja sobie czasami debatuje z kims sam sobie w glowie. Wymyslam argumenty i padaja dokladnie tak jak chcialem, wygrywam dyskusje calkowicie. W tym wypadku ten redaktor musial miec sen na jawie. Nie dosc, ze znalazl idealne cytaty do obecnej sytuacji, to ona łyknęła każdy jeden...SithFrog pisze:Są takie słowa, ostatnio modne, jak zaoranie, pozamiatanie itp. Żadne jednak nie oddaje tego, co zrobił Mazurek w wywiadzie z posłanką PiSu. Miazga.
Moze sie zle wyrazilem - wierze, ze taka sytuacja miala miejsce i ze caly ten wywiad jest prawdziwy. Po prostu cala sytuacja dla dziennikarza jest jak z bajki.Counterman pisze:No dobra LLo, ale przecież nie możesz puścić w gazecie zmajstrowanego wywiadu z politykiem, bo zaraz się afera rozpęta. Jakoś nie wierzę, że ktokolwiek by zaryzykował wypuszczenie ściemy bez konkretnego backupu w postaci zapisu z wywiadu.LLothar pisze:Wiesz, ja sobie czasami debatuje z kims sam sobie w glowie. Wymyslam argumenty i padaja dokladnie tak jak chcialem, wygrywam dyskusje calkowicie. W tym wypadku ten redaktor musial miec sen na jawie. Nie dosc, ze znalazl idealne cytaty do obecnej sytuacji, to ona łyknęła każdy jeden...SithFrog pisze:Są takie słowa, ostatnio modne, jak zaoranie, pozamiatanie itp. Żadne jednak nie oddaje tego, co zrobił Mazurek w wywiadzie z posłanką PiSu. Miazga.
Rekonstrukcja rządu na horyzoncie, więc się odkujemy.Larofan pisze:leb w leb idziemyJutsimitsu pisze:Chyba nas przebili, chociaż mam wątpliwości.
Ale jakie interesy? W moim przekonaniu PiS nie ma żadnej koncepcji polityki zagranicznej ani nawet pomysłu obrony jakichś interesów, tylko używa jej tylko i wyłącznie do polityki wewnętrznej.Theeck pisze: W momencie kiedy pojawiły się w grze nasze interesy
Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Bo Orban powiedział kilka miłych słów? Bo Węgry też są krytykowane przez urzędników UE i Clintona? Praktyka wygląda inaczej.Theeck pisze: Dodatkowo wbrew temu co napisałeś, wydaje się, że udało nam się nawet pozyskać sojusznika na dobre i na złe w postaci Węgier
Rzecz w tym, że właśnie nie za bardzo.Theeck pisze:A kwestii, w których choćby w relacjach z UE mamy takie same interesy jest mnóstwo.
Co ja paczę... Analitycy oceniają, że przewalutowanie kredytów frankowych pozytywnie wpływa na gospodarkę?Analitycy zauważają też pozytywny wpływ programu zachęcającego banki do kupowania obligacji państwowych a także przewalutowania kredytów hipotecznych na forinty. Tu trzeba jednak pamiętać, że węgierski program przewalutowania kredytów został ogłoszony jeszcze przed załamaniem kursu franka szwajcarskiego w styczniu 2015 roku, a działania były rozłożone w czasie.
Przewalutowanie to jeden z kroków, za które rząd Viktora Orbana zbiera pochwały
Nie wiem czym jest koncepcja polityki zagranicznej, natomiast jeśli chodzi o polskie interesy, o których wiemy, że zostały wyartykułowane to: imigranci, Nord Stream 2, domaganie się stałej obecności wojsk NATO na terenie Polski, plan uniezależnienia się od widzimisię Rosji poprzez przekopanie kanału na mierzei wiślanej. Jak na pół roku rządów i wagę tych spraw, nie uważam aby to było mało. A że są to interesy sprzeczne z interesami Niemiec to PiSowi się obrywa.grel3gargamel pisze:Ale jakie interesy? W moim przekonaniu PiS nie ma żadnej koncepcji polityki zagranicznej ani nawet pomysłu obrony jakichś interesów, tylko używa jej tylko i wyłącznie do polityki wewnętrznej.Theeck pisze:W momencie kiedy pojawiły się w grze nasze interesy
Hę? Ja coś pisałem o PO? Holy shit, chyba musiałem jakieś grzybki brać jak pisałem o polityce zagranicznej PO wczoraj.Theeck pisze:(a zwróć uwagę, że ja odpowiadałem na post Jutsiego, porównujący skuteczność polityki zagranicznej PiS i PO)
Jutsimitsu pisze:jak próbuje się wojować z Rosją i na dodatek daje się tak głupią wypowiedź jak Szydło o tym, że nie przyjmiemy imigrantów... to raczej Niemcy nie pomogą nam w dyplomacji z Rosją.
Przecież PiS to putiniści, to jak oni mają wojować z RosjąSithFrog pisze:Jutsimitsu pisze:jak próbuje się wojować z Rosją i na dodatek daje się tak głupią wypowiedź jak Szydło o tym, że nie przyjmiemy imigrantów... to raczej Niemcy nie pomogą nam w dyplomacji z Rosją.
To Twoje słowa. Swoją drogą nie zauważyłem, żeby PiS wojował z Rosją.
A, ja myślałem, że chodzi Ci o jakieś konkretne działania, a Ty o gadaniu. Zwłaszcza, że w kwestii NS, czy wojsk NATO w Polsce to jest po prostu podtrzymanie stanowiska poprzedników, imigranci to sprawa z punktu widzenia Polski marginalna, zresztą zadaje się Szymański mówił, że Polska musi realizować zobowiązania poprzedniego rząduTheeck pisze:Nie wiem czym jest koncepcja polityki zagranicznej, natomiast jeśli chodzi o polskie interesy, o których wiemy, że zostały wyartykułowane to: imigranci, Nord Stream 2, domaganie się stałej obecności wojsk NATO na terenie Polski, plan uniezależnienia się od widzimisię Rosji poprzez przekopanie kanału na mierzei wiślanej.
Jednoznaczne? Dlatego węgierski komisarz nie sprzeciwił się wszczęciu procedury praworządności? W każdym razie opowieści o jakimś bliskim sojuszu z Budapesztem to mrzonkiTheeck pisze: Co do Węgier - pokaż mi równie jednoznaczne stanowisko jakiegokolwiek państwa UE popierającego polskie stanowisko w okresie 8 lat rządów PO (a zwróć uwagę, że ja odpowiadałem na post Jutsiego, porównujący skuteczność polityki zagranicznej PiS i PO). Nie pokażesz? No bo tak wygląda polityka nadstawiania zadu wszystkim - dupa boli, kasa dla Tuska może i jest, ale dobrego słowa nie uświadczysz.
W sensie?grel3gargamel pisze:Poza tym - nie wiem, może sankcje przeciw Rosji?
Czyli filozofia dokładnie a'la Breivik......
Radio RMF FM, któremu udało się dotrzeć do osób związanych ze śledztwem, podaje, że gdyby bomba domowej roboty eksplodowała zgodnie z planem, cały autobus zostałby zniszczony, a część pasażerów prawdopodobnie by zginęła lub odniosła ciężkie obrażenia.
...
"Śledząc jego aktywność w serwisach społecznościowych, można zauważyć dwie rzeczy: Paweł R. jest zwolennikiem Janusza Korwin-Mikkego i nie lubi uchodźców. Tego pierwszego lubi na tyle, by kolportować grafikę z JKM siedzącym na tronie z popularnego serialu "Gra o tron" (z jego własnym dopiskiem: "Właściwy człowiek na właściwym miejscu") i przemówienie, podczas którego Korwin-Mikke nazwał w Parlamencie Europejskim imigrantów zalewem Europy śmieciem ludzkim, które nie chce pracować " - czytamy we wrocławskiej "Gazecie Wyborczej".
Wina za zamach poszłaby na ISIS i już na pewno żaden arab by w Polsce nogi nie postawiłsnt pisze:Nie lubi uchodźców, dlatego chciał wysadziC autobus gdzie byłoby zadnego uchodźcy. Nie rozumię.
LLothar pisze:Wina za zamach poszłaby na ISIS i już na pewno żaden arab by w Polsce nogi nie postawił
Zaden uchodzca powinienem byl napisacSithFrog pisze:LLothar pisze:Wina za zamach poszłaby na ISIS i już na pewno żaden arab by w Polsce nogi nie postawił