Jaki telefon?
Jaki telefon?
Co byście polecili pomiędzy 4"-4,3" (ale raczej 4") do 1000 zł. W miarę nowe, niezwiechające i fajnie jak by było NFC. A, no i najważniejsze, w miarę dobra bateria. W kategoriach smartfonowych oczywiście. Bez żadnego grania ale koniecznie z poprawnie działającym gpsem do Endomondo...
Sony Xperia V?
te różne tanie LGiki za 500-700 zł to coś warte są?
Sony Xperia V?
te różne tanie LGiki za 500-700 zł to coś warte są?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Re: Jaki telefon?
Ja mam lg l5 swift sprzed chyba dwoch lat i nie narzekam, ale to byl moj pierwszy smartfon.
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Motorola G jest bezkonkurencyjna, acz ekran 4.5 cala. Tego soniacza wydajnoscia zjada na sniadanie, a o aparacie nawet nie ma co wspominac - 13 vs 5 mpix.
LLo: raczej 4" niż 4,3" oznacza, że 4,3" może ujdzie ale 4,5" to jak myślisz?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Dobra, to w tej samej cenie bierz 2x wolniejszy i starszy telefon, tylko dlatego, ze chcesz aby byl o 0.9mm nizszy i 0.9mm wezszy.
Ależ ja się nie upieram przy Xperi V tylko przy rozmiarze. Poza tym moto g nie ma NFC. Chyba.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Xperia V to rozmiar akceptowalny, Moto G to rozmiar nieakceptowalny - tyle widze. Roznica rozmiaru - 900 mikrometrow. Roznica w wydajnosci - kosmos.
A NFC jest bezuzyteczne . A nie, uzylem raz do sklonowania dynksa do smietnika, ktory jest wlasnie na NFC
A NFC jest bezuzyteczne . A nie, uzylem raz do sklonowania dynksa do smietnika, ktory jest wlasnie na NFC
A co jest potrzebne w telefonie żeby używać jako portfela? Tzn. płacić telefonem? Poza tym, przy rozmiarze upieram się, tak jak zaznaczyłem w pierwszym poście, ale raczej mniej niż 4,3. 4,3 to granica akceptowalna ale raczej ostateczna. Taka została ustalona po przemacaniu różnych rozmiarów (będzie to pierwszy smartfon) przez osobę dla której ten telefon ma być. Z paczenia na tężę osobę i z wywiadu z nią widziałem, że woli (bardzo woli) 4 cale.
Ale skoro nie potrafisz pomóc i mówisz weź większy jak ja nie chcę większego, a mimo to jesteś administratorem tego serwisu, to wydaje mi się, że czas na zmiany...
Ale skoro nie potrafisz pomóc i mówisz weź większy jak ja nie chcę większego, a mimo to jesteś administratorem tego serwisu, to wydaje mi się, że czas na zmiany...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
A co jest z serwisem i dostępnością Motoroli? Ona jest sprzedawana w Polsce oficjalnie/nieoficjalnie? Są serwisy? Jak pisze 2 lata gwarancji to znaczy, że naprawiaja czy że przez 2 lata mi zwrócą kasę, bo nikt tego nie umie naprawić?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No niby NFC, ale nie wiem w jaki sposob ma to byc bardziej praktyczne niz zwykla karta...ThimGrim pisze:A co jest potrzebne w telefonie żeby używać jako portfela? Tzn. płacić telefonem?
to Ty nie chcesz dac sobie pomoc . Tak serio to po prostu nigdy jeszcze nie pomyslalem, ze chcialbym miec mniejszy telefon. Teraz mysle o LG G3 ktory ma 5.5 cala...ThimGrim pisze:Ale skoro nie potrafisz pomóc
Nie mam pojecia jak to jest w Polsce niestety...ThimGrim pisze:A co jest z serwisem i dostępnością Motoroli?
Ze smartfonami jest trochę tak jak z telewizorami. Po pół roku człowiek dochodzi do wniosku, że mógłby być większy, więc nie marudź Thim tylko bierz tę Motorollę
11.XI.2006
Lloth też mi tę motorolę stręczył. Kupiłem, żona sobie wzięła i sprawdza się super. Bateria rewelacyjna.
Ja mam rozmiar 4,3, tj. HTC one S i różnicy w wielkości ekranu z moto g specjalnie nie widzę, natomiast motka jest zauważalnie grubsza i cięższa.
Ja mam rozmiar 4,3, tj. HTC one S i różnicy w wielkości ekranu z moto g specjalnie nie widzę, natomiast motka jest zauważalnie grubsza i cięższa.
Dobra, dobra. W ogóle pierwsza myśl brata, zanim powstał ten topic i wszechświat, to była motorola moto g. Teraz zastanawia się czy nie wziąc motox, razr i albo razr maxx... Nadal jednak nie wiem co z dostępnością/serwisem, bo jak brat coś kupuje to i tak jest zawsze popsute..
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Achtung! Jutro wychodzi nowa wersja moto g, wiec poczekać chwile, moga byc dobre promocje na starą. W USA mozna kupic za 50 usd od dziś
Kupowałem na allegro, dostałem z gwarancją importera - PC Factory S.A. w Warszawie. Dodatkowo jest jeszcze odpowiedzialność sprzedawcy.
A jak bratu tera przyszło na myśl kupować motorolę razor maxx z mocną baterią, to znaczy że wpadł na dobry pomysł? Z tego co widzę bardzo zależy mu na tym żeby nie ładować komórki co drugi dzień. Jest coś lepszego z taką baterią i pozostałymi parametrami?
Aha. I czy motorola droid razr maxx to to samo co motorola razr maxx? Bo widziałem, że w niektórych testach traktują te tel. osobno...
Przekonuję go mimo wszystko do moto g, bo ma lepsze parametry, no ale z baterią nie wygram...
Aha. I czy motorola droid razr maxx to to samo co motorola razr maxx? Bo widziałem, że w niektórych testach traktują te tel. osobno...
Przekonuję go mimo wszystko do moto g, bo ma lepsze parametry, no ale z baterią nie wygram...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ten telefon ma 2 lata przeciez... Lepiej kupic cos do czego mozna dokupic case z bateriaThimGrim pisze:motorolę razor maxx
A do motoroli są takie kejsy? Bo one chyba wszystkie mają niewymienną baterię, więc nie wiem jak to się takiego kejsa podłącza.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Musisz poszukac. W ostatecznosci mozesz miec jakis battery pack ze soba.
Ciezko teraz o telefon z dlugo trzymajaca bateria. Motorola razr Max byla najlepsza, ale jak pisalem, telefon ma 2 lata, bateria ma 2 lata (niewymienialna) wiec nie bedzie dobrze trzymac...
Ciezko teraz o telefon z dlugo trzymajaca bateria. Motorola razr Max byla najlepsza, ale jak pisalem, telefon ma 2 lata, bateria ma 2 lata (niewymienialna) wiec nie bedzie dobrze trzymac...
To chyba kiepski pomysł z tą motorolą razr. Stary telefon ze starymi bebechami i starą wersją systemu.
ale trzyma ~tydzień...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Thim - trzymal, jak byl nowy. Te modele ktore sa dostepne na rynku byly wyprodukowane poltora roku/rok temu. Baterie Li-Ion szybko sie starzeja niestety.
I ten ~tydzien wloz miedzy bajki. 3 dni to bedzie max.
I ten ~tydzien wloz miedzy bajki. 3 dni to bedzie max.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Koobik nie bierz srajfona!!!
To zostaje mi tylko wypasiona lumia jakas. Wlasnie sie zastanawiam. Odkladam decyzje do pazdziernika.
Ale serce chce iphone'a
Ale serce chce iphone'a
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Jak serce chce iPhone'a to bierz. To dobry telefon, dobry system. Android lepszy, ale to nieistotne.
Ja sobie sprawie nowego Note'a najprawdopodobniej, mam ochote na cos duzego z AMOLEDem. Ta czern jest jednak rewelacyjna, a Samsung robi coraz lepszy design.
Ja sobie sprawie nowego Note'a najprawdopodobniej, mam ochote na cos duzego z AMOLEDem. Ta czern jest jednak rewelacyjna, a Samsung robi coraz lepszy design.
Używam intensywnie Windowsa i office'a i jak bawiłem się Lumią to była cudnie zintegrowana z Outlookiem, kalendarzem, wordem i całym moim windowsem 8.1. No i design i wykonanie na poziomie apple.
Myślę o 1520
Myślę o 1520
- LLothar
- A u nas w Norwegii
6 calowy madafaker? 20Mpix? Snapdragon 800? Moc! Gdyby byla wersja z Androidem sam bym bral.koobik pisze:1520
W sierpniu przedłużam umowę, zaś nowy telefon będę sprzedawać. Jeśli ktoś poszukuje i ma jakiś konkretny model na myśli, dajcie znać gdyż może akurat będzie jedną z opcji do wyboru.
'Wylądowałem' już w dziale utrzymania klienta więc negocjuję jak najbardziej atrakcyjną ofertę.
Na ten moment ze słuchawek proponowali S3 oraz LG G2.
'Wylądowałem' już w dziale utrzymania klienta więc negocjuję jak najbardziej atrakcyjną ofertę.
Na ten moment ze słuchawek proponowali S3 oraz LG G2.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
LG G2 jest o klase wyzej od S3 jakby sie ktos zastanawial.
LLo A Nexus 5 ? Mam aktualnie Galaxy Nexusa i w sumie gdyby nie mała bateria to telefon idealny, myślałem ,że sie przesiąde na S3 ale zupełnie mi sie nie podoba :<.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Nexus 5 jest o półtora roku świeższy od S3 i jest od niego lepszy chyba pod kazdym wzgledem.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
nigdy więcej nie kupię LG...
mam L9 od 11 miesięcy - badziew ostatnio muli jak pentium133 i potrafi się zawiesić...
co ciekawe mam w sumie może 5 niefabrycznych aplikacji zainstalowanych - audiotekę, jakdojade, mapy, tapatalka i szachy
mam L9 od 11 miesięcy - badziew ostatnio muli jak pentium133 i potrafi się zawiesić...
co ciekawe mam w sumie może 5 niefabrycznych aplikacji zainstalowanych - audiotekę, jakdojade, mapy, tapatalka i szachy
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
U mnie to samo, mój L7 to jest dramatPIOTROSLAV pisze:nigdy więcej nie kupię LG...
Co myślicie HTC One X? Do kupienia za jakieś 500-600 zł, sprawdzi się jako budżetowy smartfon?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
One X ma Tegrę za procesor, ktory jest fatalny. Lepiej wziac Moto G, powinna byc w podobnej cenie.
Hat, a nie chciałbyś sexy czerwonego Samsunga Galaxy S3 ? Odziedziczyłem po ojcu, ale mój Galaxy Nexus mi jeszcze wystarcza więc mam na zbyciu .hat pisze:U mnie to samo, mój L7 to jest dramatPIOTROSLAV pisze:nigdy więcej nie kupię LG...
Co myślicie HTC One X? Do kupienia za jakieś 500-600 zł, sprawdzi się jako budżetowy smartfon?
Taki o jak tutaj na tym ogłoszeniu : (ogłoszenie nie moje, daje dla przykładu.)
http://olx.pl/oferta/samsung-galaxy-s3- ... e61acc7018
Dzięki za propozycję, ale nie kupuję żadnych sprzętów szajsunga. Zresztą stwierdziłem że mam dość androida i czas dać szansę windowsowi. Właśnie zastanawiam się między HTC 8X a Lumią 630.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
a jak się cenisz?Dogy pisze: Hat, a nie chciałbyś sexy czerwonego Samsunga Galaxy S3 ? Odziedziczyłem po ojcu, ale mój Galaxy Nexus mi jeszcze wystarcza więc mam na zbyciu .
"Po znajomości"Dragon_Warrior pisze:a jak się cenisz?Dogy pisze: Hat, a nie chciałbyś sexy czerwonego Samsunga Galaxy S3 ? Odziedziczyłem po ojcu, ale mój Galaxy Nexus mi jeszcze wystarcza więc mam na zbyciu .
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
a ile ta znajomość jest warta?
bo allegro niewiele mi powiedziało w tej kwestii poza tym ze niby nowe się od niby od 600 zaczynają ;p
bo allegro niewiele mi powiedziało w tej kwestii poza tym ze niby nowe się od niby od 600 zaczynają ;p
Drogi pamiętniczku, czy cena na allegro za Motorolę Moto G wynosząca 544 zł (565 z wysyłką) za nówkę sztukę z 2 letnią gwarancją to dobry zakup?
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Moto G to swietny telefon. Polecam przerobic na Google Play Edition i bedzie jeszcze lepszy.
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
ja we wrześniu planuje przesiasc się na jakiś windowsowy telefon. rzygam już androidem.
Sent from my 700-230ea using Tapatalk
Sent from my 700-230ea using Tapatalk
Bardzo. Duży. Fail.
Widziałem to już w wielu miejsach. SHitstorm has begun.
Oczywiście względem Verge, bo Apple bogu ducha winne. (wiem, że steve pchał kit, że 3,5 cala to uber i w ogóle najlepsze itd.)
Widziałem to już w wielu miejsach. SHitstorm has begun.
Oczywiście względem Verge, bo Apple bogu ducha winne. (wiem, że steve pchał kit, że 3,5 cala to uber i w ogóle najlepsze itd.)
W ogóle te nowe iPhony są po prostu brzydkie, niczym nie wyróżniające sie na tle reszty. Nawet mój ziomek z pracy, mega fanboy apple (wmawiał mi ostatnio, że jego 4S ma lepszą podziałkę od mojego Nexusa 4 "bo Retina, bla bla bla") stwierdził, że wyglądają słabo.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
iphone jest o poltora milimetra wezszy...
Mnie najbardziej urzeka design iPhone 5s. Nie lubię obłości.
Chociaż 6 wygląda znacznie lepiej niż na przeciekach. Jestem ciekawy wyglądu live.
Nie nazwałbym ich brzydkimi- podobają mi się bardziej od HTC M8 (też alu i też obłe)
Chociaż 6 wygląda znacznie lepiej niż na przeciekach. Jestem ciekawy wyglądu live.
Nie nazwałbym ich brzydkimi- podobają mi się bardziej od HTC M8 (też alu i też obłe)
Co by o ajfołnach nie mówić: kształt mieli super. Trochę kanciasty ale odróżniali się. Teraz 6tka wygląda jak jakiś Samsung
Ciężko go bronić, przyznaję. Przynajmniej wygląda jak jakiś ładniejszy Samsung