Zależy.zodi pisze:Środek "długiego weekendu" to bezsensowny dzień na siedzenie w pracy
Praca, szukanie pracy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Praca, szukanie pracy
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
zodi pisze:Środek "długiego weekendu" to bezsensowny dzień na siedzenie w pracy
tak mi sie przypomnialo, ja mam wolne
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Z życia inżyniera: Odkryłem ostatnio co robią konstruktorzy w korpo jak nie ma co robić, a coś w "godzinkach" musi być, że praca wre. Otóż biorą rysunek techniczny detalu i podbijają rewizję, chociaż w części się absolutnie nic nie zmienia, tylko rzuty na rysunku troszeczkę inaczej są ustawione No, a potem Gregor w Polsce musi ganiać i aktualizować dokumentację na produkcji, bo rewizja musi się zgadzać
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ja ostatnio rewizje robilem, bo w złożeniu na ~15 części trzy miały identyczną nazwę - Inner Bellow Sleeve. Tylko zmieniłem nazwy, nawet rzutów nie przestawiałemGregor pisze:Z życia inżyniera: Odkryłem ostatnio co robią konstruktorzy w korpo jak nie ma co robić, a coś w "godzinkach" musi być, że praca wre. Otóż biorą rysunek techniczny detalu i podbijają rewizję, chociaż w części się absolutnie nic nie zmienia, tylko rzuty na rysunku troszeczkę inaczej są ustawione No, a potem Gregor w Polsce musi ganiać i aktualizować dokumentację na produkcji, bo rewizja musi się zgadzać
Endżiniring, level expertLLothar pisze:Tylko zmieniłem nazwy, nawet rzutów nie przestawiałem
"słyszałem", że niektórzy ze wsparcia IT/automatyki "analizują logi" jak nie ma co robić.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Przegladam se praca.pl a tam rekrutacja na stanowisko... Konstruktor odzieży / Technolog
Moda zaszla w dziwne strony odkad nie mam telewizora...
Caspius pisze:Przegladam se praca.pl a tam rekrutacja na stanowisko... Konstruktor odzieży / Technolog
Kolekcja wiosna - lato 2016
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
nope - salady nie są w moim typie
ej, DW, dzisiaj w streamie z battle of nations widzialem typa w takim helmie. A mowiles, ze jak sie nie chce potem nosic resztek twarzy w woreczku u pasa, to sie takich nie uzywa. I kto ma racje, a kto blefuje?
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Miałem okazję znać osobę zajmującą się m.in. czymś takim - jeśli dobrze pamiętam to chodzi o to żeby projekt dostosować do możliwości jego uszycia przez maszyny, optymalizować wykorzystanie tkanin, porobić wykroje dla rozmiarów, uprościć gdzie się da liczbę czynności, szwów i czego tam jeszcze. Bo taki projektant, wiadomo, na szyciu wielkoprzemysłowym znać się nie musi i nie chce. On jest artystąCaspius pisze:Przegladam se praca.pl a tam rekrutacja na stanowisko... Konstruktor odzieży / Technolog
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Jakbym czytał o inżynierach i architektach.Theeck pisze:Miałem okazję znać osobę zajmującą się m.in. czymś takim - jeśli dobrze pamiętam to chodzi o to żeby projekt dostosować do możliwości jego uszycia przez maszyny, optymalizować wykorzystanie tkanin, porobić wykroje dla rozmiarów, uprościć gdzie się da liczbę czynności, szwów i czego tam jeszcze. Bo taki projektant, wiadomo, na szyciu wielkoprzemysłowym znać się nie musi i nie chce. On jest artystą
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Graficy i DTP. Norma. Wszędzie są artyści, za którymi idą młotkowi, którzy powodują że wszystko da się wprodukować
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ja bardzo "lubię" tych speców od marketingu, którzy wymyślają butelki do szamponów i innych produktów codziennego użytku, które stoją tylko na zakrętce, mają obłe ścianki i do tego jeszcze etykietę z łatwo rysującego się, błyszczącego materiału, dzięki któremu wszystkie czujniki dostają pierdolca...
Nie myl speca od marketingu od designara Ten pierwszy jest pogardzany przez tego drugiego, jako ten który niszczy wizje artystyczne. Tylko dzięki niemu pudełka nie są jeszcze bardziej wymyślne
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Dzisiaj w pracy przez poltorej godziny zeszlifowywałem srebro z diamentów. #nabogato
- Larofan
- Social Media Ninja
Janie - zeskrob te parszywe srebro z moich diamentow.. szpeci je
ostrza wiertła?
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Blisko, tymi nic nie tniemy ale są zaraz przy wiertle. Zmieniamy proces technologiczny i nam na backupy diamentów zabrakło. Dlatego stare wylutowalim i trzeba mechanicznie czyścić, bo chemia podkład z węglików spiekanych niszczy.Zolt pisze:ostrza wiertła?
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Nie ma to jak przejechać się 140 km do pracy i na miejscu się zorientować, że służbowy lapek został w domu...
#piątektrzynastegokurwajegomaćaledobrzezetonieponiedzialekbochybabymcosrozjebał
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
A ja biorę dzisiaj lapka do domu... bo muszę trochę porobić w weekend (ale premia ma być konkretna, to warto).
Nawet sobie nie wyobrażam. Ja tak miałem ze 2 razy i miałem ochotę coś rozpierdolić, a ja mam do pracy naprawdę niedaleko w porównaniu ze 140 kmMatthias[Wlkp] pisze:Nie ma to jak przejechać się 140 km do pracy i na miejscu się zorientować, że służbowy lapek został w domu...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No 140km to lepiej wrocic do domu i wziac urlop Bo jak sie wrocic po lapka i wracacdo pracy, to przeciez 560km. Po amerykansku to caly zbiornik w jeden dzien w pizdziecSithFrog pisze:Nawet sobie nie wyobrażam. Ja tak miałem ze 2 razy i miałem ochotę coś rozpierdolić, a ja mam do pracy naprawdę niedaleko w porównaniu ze 140 kmMatthias[Wlkp] pisze:Nie ma to jak przejechać się 140 km do pracy i na miejscu się zorientować, że służbowy lapek został w domu...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Dostałem zastępczy, na którym połowa rzeczy nie działa. Mam mało urlopu w roku, to mi trochę szkoda...
Szukam speca-zawodowca od WordPressa. Chcę zrobić kilka zmian na zabimokiem.pl i potrzebuję kogoś, kto to ogarnie profesjonalnie. Zna ktoś warte polecenia osoby?
- Counterman
- Waniaaa!
Kto dzisiaj siedzi w robocie?
Ja dzielnie kibluję, nadrabiam sobie drobne rzeczy na które nigdy nie było czasu.
Ale najlepsze jest to, że zaraz idę na spotkanie.
Ja dzielnie kibluję, nadrabiam sobie drobne rzeczy na które nigdy nie było czasu.
Ale najlepsze jest to, że zaraz idę na spotkanie.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Ja też siedzę w pracy dzisiaj, jakoś szkoda mi było tego dnia wolnego .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Je też, ale ja nie miałem wczoraj wolnego
a ja odrabiałem ten dzień w zeszłą sobotę
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- LLothar
- A u nas w Norwegii
A w Norwegii wszyscy w pracy
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ja też byłem w pracy a razem ze mną jakieś 30% stanu osobowego. Oczywiście nie było mowy o sensownej pracy. Jak mnie wkurwiają te pojedyncze dni pracujące między świętami.... Powinni wszystkie święta poprzenosić na poniedziałki albo piątki.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Tak jak w Kanadzie (jedyny wyjątek - Boże Narodzenie i Nowy Rok)
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Jutro jadę służbowo do Detroit. Jeśli przestanę odwiedzać forum, to wiecie gdzie mnie szukać.
Spoiler:
Jeśli przestanę odwiedzać forum, to wiecie gdzie mnie szukać.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
#sgk 4 life.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Rzuff, chyba obudziłem wszystkich w okolicy moim śmiechem. Daję okejkę.
- Larofan
- Social Media Ninja
pucio hanzapMatthias pisze:Jutro jadę służbowo do Detroit.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
indi er
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Niestety, HH z podładem celtyckim się nie przyjął w Detroit. Wróciłem.
Ja pierdziele, rece mi opadly.
Rozmowa o przedluzenie umowy, uslyszec "poradzimy sobie bez ciebie".
I wez tu teraz wstan rano do roboty, ze nie wspomne o kontynuowaniu tych "negocjacji"
Rozmowa o przedluzenie umowy, uslyszec "poradzimy sobie bez ciebie".
I wez tu teraz wstan rano do roboty, ze nie wspomne o kontynuowaniu tych "negocjacji"
Ba, to nawet nie moja rozmowa jest. Ale nawet mi sie odechcialo przychodzic.
Moj rozum nie ogarnia taktyki negocjacyjnej pod tytulem "ciesz sie ze ci pozwalamy tu pracowac".
Moj rozum nie ogarnia taktyki negocjacyjnej pod tytulem "ciesz sie ze ci pozwalamy tu pracowac".
Wszystko zależy od rynku i branży. To nie jest elegancka zagrywka, ale jak masz masę chętnych, a pracy w tej dziedzinie niewiele to sobie możesz przyjmować kogo chcesz i kiedy chcesz.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Pamiętam jak znajomy grafik został wezwany na rozmowę bo system wykazywał, że nie siedzi w pracy po 8h dziennie. (to był taki korpoMcDonald's dla studentów trochę, a on sam miał umowę o dzieło)
Anyway, on powiedział że za te pieniądze mu się nie chce tyle siedzieć, na co mu kierownik odpowiedział 'okej, znajdziemy kogoś komu się będzie opłacało'. Tamten się więc ucieszył, stwierdził że świetnie, że zda zaraz sprzęty i nagle kierownik zmienia gadkę i 'ale zaraz, pogadajmy jeszcze'...
Można się na takich tekstach nieźle przejechać. Ale to zależy właśnie od tego, czy łatwo znaleźć ludzi na dane stanowisko...
Anyway, on powiedział że za te pieniądze mu się nie chce tyle siedzieć, na co mu kierownik odpowiedział 'okej, znajdziemy kogoś komu się będzie opłacało'. Tamten się więc ucieszył, stwierdził że świetnie, że zda zaraz sprzęty i nagle kierownik zmienia gadkę i 'ale zaraz, pogadajmy jeszcze'...
Można się na takich tekstach nieźle przejechać. Ale to zależy właśnie od tego, czy łatwo znaleźć ludzi na dane stanowisko...
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Jeśli taki tekst padł, to dla mnie jest jednoznaczny wniosek: "Szukaj nowej pracy". Bez względu na to, czy to blef, czy nie, nie chciałbym dla takiego pracodawcy pracować. Nie wiem nawet, czy to lepiej, czy gorzej, niż sytuacja: "Zajebisty jesteś, najważniejsze ogniwo firmy, bez ciebie nie damy rady, wiem, że to już 5 rok z rzędu bez podwyżki, no ale kasy nie ma...".
Nie należy się przejmować, tylko nie bać się i szukać/wysyłać CV.
Nie należy się przejmować, tylko nie bać się i szukać/wysyłać CV.
Tak jak Matthias mówi, nawet jeśli to blef to paskudny i nie chciałbym już tam pracować. O ile mam wybór.